Dodaj do ulubionych

Bitwa pod Wiedniem

12.10.12, 20:44
Oglądał ktoś z forumowiczów film "Bitwa pod Wiedniem"? Warty jest obejrzenia?
Lepszy od "Bitwy Warszawskiej 1920"?
Obserwuj wątek
    • verena0 Re: Bitwa pod Wiedniem 13.10.12, 16:06
      Dla mnie "Bitwa Warszawska" była totalną porażką, więc mam spore obawy przed "Bitwą pod Wiedniem".
      • ibzor Re: Bitwa pod Wiedniem 13.10.12, 17:24
        Bitwa pod wiedniem nie jest filmem historycznym.
        Jest to film nie o Polsce ani o Sobieskim tylko o fikcyjnej postaci mnicha włoskiego który wykonuje fikcyjne rzecyz.

Dość powiedzieć że w filmie pojawia się wilkołak, magia i świecący miecz.

Więcej chyba dodawać nie trzeba.
        To nie jest film o Polsce ani o Polakach - jeśli ktoś się spodziewa filmu historycznego opartego na faktach z zachowaniem realizmu to się srogo zawiedzie.
        • verena0 Re: Bitwa pod Wiedniem 13.10.12, 18:19
          nie przeszkadza mi wilkołak czy święcący miecz
          "Bitwa Warszawska" dobiła mnie marną jakością dialogów, gry aktorskiej itp.
          coraz częściej oglądając nowy film produkcji polskiej zastanawiam się, dlaczego np stare prl-owskie komedie mogę oglądać do znudzenia a nowszych to już niekoniecznie każdą
          • ibzor Re: Bitwa pod Wiedniem 13.10.12, 21:58
            No cóż to nie jest film polskiej produkcji więc może Ci się spodoba.

Ogólnie to taka baśń w której wg mnie chodzi o przesłanie ideologii antyislamskiej, a która pobocznie i niejako w tle traktuje bitwe pod Wiedniem.

Zresztą sam tytuł angielski daje do myślenia "september eleven 1683".

Jeśli ktoś lubi takie okołohistoryczne bajki czy basnie to może mu się spodobać.

Ale proszę nie iść na film z nastawieniem że to film historyczny o Bitwie pod wiedniem i zwycięztwie polaków - ja trochę takie wyobrażenie miałem i się srodze zawiodłem. Może gdybym od początku wiedział że to bajeczka i fantasy osadzone mniej więcej w realiach historycznych to zupełnie inaczej odebrałbym ten film.
            • spwcsiedlce Re: Bitwa pod Wiedniem 15.10.12, 11:45
              Dzięki za odpowiedzi. To się zawiodłem, gdyż myślałem, że obejrzę ciekawą historyczną produkcję. W takim razie poczekam, aż kiedyś się ukarze w tv.

Zastanawiam się co kierowało twórców tego przedsięwzięcia, żeby takie "coś" wyprodukować...?
              Z wydarzenia historycznego zrobić fantastykę.
    • kerac32 Re: Bitwa pod Wiedniem 13.10.12, 22:12
      Można znaleźć kilka recenzji filmu, niestety żadna nie jest zachęcająca.

www.google.pl/search?q=bitwa+pod+wiedniem+recenzje&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
    • k9003 Re: Bitwa pod Wiedniem 23.10.12, 14:23
      Film fatalny! Szkoda czasu i pieniędzy.
      • znakorla Re: Bitwa pod Wiedniem 23.10.12, 19:34
        k9003 napisał:

> Film fatalny! Szkoda czasu i pieniędzy.

Wybrałem się na ten film w niedzielę, ale zrezygnowałem po tym jak usłyszałem właśnie te słowa od ludzi wychodzących właśnie z seansu: "szkoda czasu i pieniędzy"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka