Dodaj do ulubionych

Dotacje dla firm

20.11.12, 15:56
Czy w Siedlcach są jakieś dotacje unijne dla osób prowadzących już działalność gosp. Bo na rozpoczęcie to chyba są cały czas. Wiem że w innych miastach coś takiego działa i nie jedna firma dzięki temu zaczęła się rozwijać lub uratowała się przed bankructwem.
Obserwuj wątek
    • xfinlandia Re: Dotacje dla firm 20.11.12, 21:35
      swoją drogą to też jestem ciekaw, bo tak na prawdę to mimo iż często dzwonią z propozycjami, to zawsze ich spławiam...Jakoś tak mam przesyt agitatorów. Ale ciekaw jestem jak to działa - ile trzeba włożyć "wpisowego" by ktoś zaproponował odpowiednie fundusze..
      • znakorla Re: Dotacje dla firm 20.11.12, 22:05
        Czy w Siedlcach jest jakiś punk info albo coś? - Nie wiem, ale powinien być raczej na pewno. Chciałem tu wspomnieć o innej kwestii, a mianowicie o wspomnianych właśnie "firmach", który dzwonią i oferują pomoc w uzyskanie właśnie takich dotacji. Miałem do czynienia z jedną taką firmą i co się okazało? Trzeba było zapłacić chyba ok 200 zł, a w zamian dostajecie śmieszną książeczkę, a informacje w niej zawarte są ogólnie dostępne za darmo np. w internecie.Nic konkretnego i uwierzcie,że nie warto. Była i płyta CD, która była tak samo pomocna jak owa książeczka. Zastrzegają, że można im to zwrócić, jeżeli nie spełni oczekiwań i zwracają kasę - bzdura. Kasy za zwrot od 2 miesięcy nie widzę. Mało tego - podane przez nich numery telefonów po prostu nie istnieją. Tak było w moim przypadku. Szkodliwość społeczna mała - oszustwo na kwotę 200zł, więc to tylko wykroczenie.Nie ma sensu zgłaszać, bo i tak nikt z tym nic nie zrobi, a i szkoda czasu i nerwów. Tak było w moim przypadku, więc zachowajcie ostrożność
        • xfinlandia Re: Dotacje dla firm 20.11.12, 22:44
          Właśnie tego się obawiałem, ale może na większą skalę. Coś typu " zpałać nam a damy Ci pomoc unijną".
          Może jednak macie jakieśpozytywne doświadczenia?
          • taja01 Re: Dotacje dla firm 21.11.12, 16:10
            Taki punkt w Siedlcach istnieje :-). Widziałam informacje o Punkcie Konsultacyjnym prowadzonym w ramach Krajowego Systemu Usług dla osób, które planują założenie działalności gospodarczej i dla przedsiębiorców w gazecie i były tam podane telefony kontaktowe i adres ... tylko nie wiem czy mozna je podać na forum, ale spróbuję : 501 479 256 lub 797 384 077. Poza tym pewnie na stronie tego KSU można znaleźć informacje o nich ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka