Dodaj do ulubionych

Oburzenie w ośrodkach kultury

16.01.13, 11:49
W ostatnich dniach tematem numer jeden w Siedlcach jest sprawa związana z opublikowanym w Internecie kilkuminutowym filmem promującym plebiscyt kulturalny organizowany przez jeden z lokalnych miesięczników. Materiał, zdaniem wielu osób, jest oburzający i skrajnie nieetyczny. Za: podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/w-siedlcach-zawrzalo.-osrodki-wycofuja-sie-z-plebiscytu-cf08.html

Obserwuj wątek
    • wojtas1303 Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 16.01.13, 13:32
      Generalnie siedleckie media są takie mądre w informowaniu, że nie wiadomo o co chodzi.
    • obyniepadalo Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 16.01.13, 16:06
      ma ktoś namiar na ten filmik co to tak oburza ?
      • efaster Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 16.01.13, 17:25
        www.facebook.com/photo.php?v=584907678192133
        • przyjemny_gosc Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 17.01.13, 00:06
          haha dobra sprawa.
          Tylko trochę za długie. Minuta max, bo później jest zmęcznie materiału.
    • kalina_m Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 16.01.13, 18:25
      Nie pojmuję. Ktoś kogoś obraził, a ten obrażony postanawia za to ukarać nie obrażającego, a organizatora plebiscytu. A poza tym - chyba obie strony zbyt poważnie podchodzą do czegoś, co koniec końców nie jest werdyktem Amerykańskiej Akademii Sztuki i Wiedzy Filmowej, tylko głosowaniem sms-owym ludzi bez większych kompetencji to oceniania wartości wydarzeń kulturalnych.
      • hen-rix Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 16.01.13, 19:01
        Z innego forum:

Tu nie chodzi chyba o to, że film powstał, że jest na żenująco niskim poziomie i grupa ludzi, która w nazwie ma "teatr" nie powinna nigdy w ogóle go stworzyć. Niestety, film powstał i narusza dobre imię p. Koperkiewicza oraz stawia w dziwnym świetle organizatora. Tu pewnie sprawa byłaby zamknięta, gdyby nie to, że ten sam organizator ów film opublikował na swojej stronie z podpisem "Super". Czyli co super? To, że Koperkiewicz Adolfem, że Koperkiewicz przeklina, jest czepliwy, złośliwy i zgryźliwy? Że Koperkiewicz to prostak i trzeba jego "upadku"? To już było "niefajne". Dlatego sprzeciw przeciwko organizatorowi. Stąd nie dziwię się dalszemu protestowi i rozwojowi sytuacji.
        • kalina_m Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 16.01.13, 19:18
          > Tu pewnie sprawa byłaby zamknięta, gdyby nie to, że ten sam organizator ów film opublikował na swojej stronie z podpisem "Super".
          Na jakiej stronie? Na stronie rzeczonego miesięcznika nie widzę ani tego filmu, ani komentarza.
          • hen-rix Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 16.01.13, 20:02
            Mniemam, że film został usunięty.
            • celebrytka69 Cenzura dotarła do TV Siedlce! 17.01.13, 22:21
              Nonono... panowie i panie, wracam do miasta a tu afeeeeraaaa... tego jeszcze w tym Teatrze nie grano... A widziałam już naprawdę sporo!

Co to się porobiło, że się pan Orzełowski wystraszył tego, co jeszcze tydzień temu mówił w TV Siedlce, że nakazał teraz to usunąć? A z drugiej strony, ile kasy musi dawać CKiS, że TV Siedlce się go słucha? Nie chce mi się nawet tego komentować, ale normalne to nie jest.
              • efaster Re: Cenzura dotarła do TV Siedlce! 17.01.13, 22:51
                a "Siedlecki" (w domyśle ckis-owy) Magazyn Kulturalny to tak charytatywnie powstaje??

A media, może po za SPIN i trochę TS (ale bardzo mało)sterowane przez UM.

W TV Siedlce jedynym dziennikarzem jest p. Ładno (jedyny kto nie boi się "dokopać" władzuchnie) reszta trzesie dupą przed włądzą, no może p. Kińdziuk stoi "ponad" ale to chyba tylko wrażenie, którego pywanie szanuje, ale należy pamiętać, ze jego córka (Eliza) gra w Caro Dance (przybudówka ckis-u).

A bym zapomniał ten magazyn dla CKiS-u kręci kamerzyta TV (a dokładnie TVP Warszawa, niejaki Krzysztof Rosa), ciekawe czy p. Sławomir Majcher (szef oddziału TVP w Wa-Wie) o tym wie ?? Ale chyba wie, bo jak ckis był na turne we Francji, to im ów kamerzyta towarzyszył, a w tym czasie nie było materiałów z Siedlcec i okolic w Kurierze Maz. Przypadek ?? Niekoniecznie.

Także jak widać na załączonym przykładzie wiekszość mediów w S. jest umoczona i boi się władzy.
                • n_l Re: Cenzura dotarła do TV Siedlce! 18.01.13, 21:50
                  Szanowny acz porywczy Efasterze,
                  pragnę cię poinformować że od pewnego czasu
                  telewizja państwowa nie zatrudnia na etatach
                  lecz tylko i wyłącznie w ramach współpracy
                  (oczywiście nie dotyczy to pracowników biurowych).
                  Ponieważ pan KR nie wygląda na wieloletniego pracownika TVP
                  podejrzewam więc że jest wpółpracownikiem.
                  Nie jest wobec tegoograniczony żadną lojalką i w wolnym czasie
                  może robić co tylko zechce.
    • efaster Re: Oburzenie na odśnieżanie 16.01.13, 19:56
      ciekawe co by powiedziały te gwiazdki (Foremniaczki, Jandy i inne) jakby na spektakl dojechać nie mogły, albo w poślizg wpadły na siedleckich ulicach.

Jadą sobie z Wa-Wy, na al. Jerozimskich czarno, na Trasie Łazienkowskiej czarno, dalej Trakt Brzeki czarny, 2-ka czarna, obwodnica Mińska (autostrada) to samo, dalej 2-czka czarna, zjezdzają z ronda w Iganiach i mijając mostek na rzeczce, zminia się o 180 stopni. Drogi pokryte lodem, ledwo przetarte śliskie.

Dziś (środa 16.01) ok. 19.20 sam osobiscie widziałem jak mały dostawczy Renault na warszawskich rej. zrobił beczkę na rondzie przy straży poż. obruciło go o 180 st. i uderzył lewym tylnym kołem w krawężnik wysepki rozdzielajacą ul. Prusa na wylocie ronda. Wyszedł zobaczył co się stało, odpowiednim słowiańskim słowem (jak kto woli żołnierskim) wyraził swoją dezaprobatę o odśnieżaniu i lokalnych władzach. Chwilę wcześniej z Sokołowskiej w stronę Kazimierzowskiej leciały dwa pługi PUK-u, niestety soli nie sypały nawet na rondach.

Czyżbyśmy powracali do odśnieżnia w 2009 roku ?? Soli już zabrakło ?? droga była już przetarta, wiec mozna było solić, śnieg bardzo lekko pruszył.
    • miyatoto Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 18.01.13, 08:45
      Całkiem udany żart, także od strony technicznej nie ma się do czego przyczepić. To że niektórym "szarym obywatelom" nie wytrzymują żyłki to nic dziwnego, ale tym że tzw. włodarzom, absolutnie zabrakło w tym miejscu braku poczucia humoru czy jakiejkolwiek elastyczności ??? Takim stanem rzeczy jestem naprawdę zaskoczony. I ci ludzie śmią się obwieszczać w tym mieście piewcami kultury.. .
      Korzystając z okazji muszę szczerze podziękować za wypowiedź w tej sprawie Panu M.O. To właśnie dzięki Pana prawdziwie chrześcijańskiej, a przy tym niezłomnej obywatelskiej postawie, gdy kiedyś wyjadę stąd naprawdę daleko, to właśnie dzięki takim ludziom jak Pan, Siedlce zawsze będą mi się kojarzyły nie z Jackiem na Ratuszu, ale z łaciatą krową w gumowcach. Dziękuję bardzo !

• superkiwi Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 18.01.13, 11:51
      Wstyd to pierwsze słowo które przychodzi mi na myśl o tej sprawie. Ktoś nie ma do siebie dystansu i poczucia humoru to jego problem, ale reakcja miasta, ośródków kultury jest oburzająca! A zarzucanie propagowania faszyzmu? Wobec osoby propagującej prawa człowieka! Przypomina mi się sprawa wyrzucenia projekcji cześć filmów o prawa człowieka z miejskiego kina. W jakim mieście żyjemy? Powtórze wstyd.
    • mpppm Jakie tam Oburzenie 18.01.13, 12:44
      Na fakt chanskiego lansowania przez SMS zwróciłem uwagę tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,262,140309005,141677799,Czy_.html
      Tu wypowiedział się GOK Cohodów
      forum.gazeta.pl/forum/w,262,140309005,141677799,Czy_.html
      Po proteście CKiS jako Miasto Siedlce z podpisami i pieczątkami na próby lansowania się innych i "„Miasto Siedlce wycofuje się na znak protestu z dalszej współpracy ze stowarzyszeniem, ze wszystkimi tego konsekwencjami” na stronie CKiS nadal nawołują do
      wysyłania SMS.
      www.ckis.siedlce.pl/pl/info/aktualnosci/764/kulturalne_wydarzenie_roku_2012.html
      • roksana35 Re: Jakie tam Oburzenie 18.01.13, 13:05
        A pod tym pismem ufarbowanym gromadą pieczęci, to mi już tylko jednego podpisu brakuje. Papieża?
      • mpppm Re: Jakie tam Oburzenie 18.01.13, 13:23
        Przed chwilą, a jest 13.20 CKiS zdjął, zamknął podstronę o wysyłaniu SMS.
        Ja to dopiero jestem "twórczy". Może na mnie wysyłajcie SMSy.
    • mpppm Szachy 18.01.13, 13:03
      Wychodzi na to, że w tej partii ważniejsze są pionki, król jest otoczony. Szach - mat.
      Królu może jakąś "roszadę" zrobić?
      • mpppm Re: Szachy 18.01.13, 13:16
        Szachy rozgrywane na ul. Sienkiewicza 5.
        Nie chciał Pan robić żadnego ruchu. Jednak po 2 tygodniach ruch nastąpił i partia była remisowa. Teraz ruch z sądem jest błędny. Jeszcze czas, zegar jeszcze tyka.
        • mpppm Re: Szachy 18.01.13, 13:40
          Przed chwilą pisałem, że ta partia szachów może być .......
          Na stronie TS w kometarzach jast link
          kontakt24.tvn.pl/artykul,jak-miasto-siedlce-cenzuruje-kulture,866300.html
          • emenemki efaster 18.01.13, 13:52
            Jak to kiedyś nazywało się tych, którzy donosili władzy?
            Teraz co prawda mówimy o tzw. czwartej władzy, ale mechanizm dla mnie jest ten sam. Uprzejmie donoszę, że w moim mieście dzieje się tak i tak.
            Brzydzę się takim zachowaniem i mam nadzieję, że nie znajdzie Pan Panu podobnych, którzy będą s...li do własnego gniazda.
            • towarzyskii Re: efaster 18.01.13, 14:21
              a ja słyszłem kiedyś: nie ten gniazdo kala co je kala , tylko ten co mówić o tym nie pozwala.
            • efaster Re: efaster tak to JA 18.01.13, 14:53
              emenemki napisał:
              Uprzejmie donoszę, że w moim mieście dzieje się tak i tak

A Adam Mickiewicz pisał "widze i opisuję" (należało by dodać) "bo tęsknię po Tobie", ale jak tu tęsknić za miastem, co ja gadam za władzą (bo co miasto jako mieszkańcy, budynki, ect. są winne) która chce zatraszyć niezależnych twórców kultury ?? Tylko dla tego, że ośmielili się wystąpić (wyśmiać) przeciw niej.

Ja nigdy nie "srałem do własnego gnizda" ba nawet papierek wyrzucam do śmietniczki (co niektórzy to nawet całe worki ze śmieciami po nocach podrzucają do nich).

A donosić ???

O nie, co to to nie, nie doniusł bym na sąsiada, kolegę, znajomego, ogólnie na pożądnego prawego człowieka (zwykłego szarego obywatela), ale władza ?? Kiedy sami nie są moralnie czyści. Oni mają nas w dupie. Tak, tak szeroko, głęboko w dupie. Liczy się tylko aby podatki były płącone na czas, a najlepiej jak byśmy siedzieli cicho i nic nie krytykowali. Ale ja mówie NIE NIE NIE i jeszcze tysiąc razy NIE

Nie czuje się (moralnie) donosicielem, bo raczej staje w obronie niezaleznych twórców. Przypuszczam, że teraz cała "agresja" i aparat władzy przerzuci się na moją osobę, ale czy warto ??? Tak warto właśnie w ramach zasad moralnych. Ja się ich wogle, ani trochę nie boje, mogą mnie pozywać zastraszać, co kolwiek, nawet dzwi zniszczyć jak sędziemu Tuleya ale ja się nigdy, przenigdy nie podporządkuje włądzy a już tym bardziej TEJ WŁADZY

Jak trzeba mogę być (dla nich) "persona non grata" i wrogiem publicznym nr 1, wali mnie to.

Mogłem się podpisać innym nikiem, na Kontakt24 mogłem ?? mogłem, ale chciałem być wiarygodny, bo już mój nick "EFASTER" wyrobił sobie pewną renomę (jak kto woli rozpoznawalność na gruncie Siedleckim).

Tak przynaje się bez bicia napisałem ten artykuł na Kontakt 24, ba napisałem meila z prośbą o interwencję dziennikarską Redakcji TVN 24, co z tego wyjdzie zobaczymy.

Palnuję też napisać maila do RMF FM oraz Gazety Wyborczej.

Władza musi poczuć, że jest w S. taka "szara myszka" (zwykły obywatel, zwykły przysłowiowy "Kowalski" który powie NIE, nie zgadzam się i coś w tym kierunku zrobi. Ja tak uczyniłem.

Czy żałuje ???

Nie nie żałuje, jakbym miał cofnąć czas i zrobić to samo, to bym zrobił to samo jota w jotę

Dla tych, co potrafią powiedzieć NIE

Molesta Ewenement "Mówie Nie" (może troche stare, ale jare)
              www.youtube.com/watch?v=dpzJ77a20H4
              • emenemki Re: efaster tak to JA 18.01.13, 15:28
                > A Adam Mickiewicz pisał "widze i opisuję" (należało by dodać) "[i
                > ]bo tęsknię po Tobie[/i]"
                Nie jestem pewien, ale chyba Mickiewiczowi chodziło o coś innego.

> O nie, co to to nie, nie doniusł bym na sąsiada, kolegę, znajomego, ogólnie na
                > pożądnego prawego człowieka (zwykłego szarego obywatela), ale władza ?? Kiedy s
                > ami nie są moralnie czyści.
                A ja do końca nie wiem, czy jest Pan odpowiednią osobą do określania poziomu czyjejś moralności. W Pana opinii może rzeczywiście być ona niska, ale to w dalszym ciągu będzie Pana opinia.

> Nie czuje się (moralnie) donosicielem, bo raczej staje w obronie niezaleznych t
                > wórców. Przypuszczam, że teraz cała "agresja" i aparat władzy przerzuci się na
                > moją osobę, ale czy warto ??? Tak warto właśnie w ramach zasad moralnych.
                To trzymając się zaproponowanej przez Pana poetyki: "efaster Winkelriedem Siedlec" :)

Jak już Panu opadnie ten bitewny szał i zakończy Pan tę Wielką Improwizację proszę się zastanowić, jakie konsekwencje niosą Pana działania.
                Nie zachęcam wcale do zamiatania pewnych kwestii pod dywan, jak mi już to zdążono zasugerować. Uważam jednak, że nasze wewnętrzne sprawy, powinniśmy sami załatwiać. W przeciwnym razie dajemy kiepskie świadectwo o mieście i panującej tu demokracji (cokolwiek by o niej nie sądzić).
                A już wykorzystywanie do obsmarowywania miasta, jak Pan sam gdzieś sugerował "żadnej afery" każe mi się zastanawiać po co Pan tak naprawdę to robi. Czy rzeczywiście po to, żeby coś naprawić, czy po to, żeby "zaistnieć"?
                Niestety skłaniam się ku tej drugiej wersji, co jest jednoznaczne z moją rezygnacją z dalszej z Panem dyskusji.
                • efaster Re: efaster tak to JA 18.01.13, 16:47
                  emenemki napisał:
                  > Nie jestem pewien, ale chyba Mickiewiczowi chodziło o coś innego

Oj, chyba jednak Adam M. cóż ja jestem jak Kuba Wojewódzi (na którym się wzoruje, nie ukrywam) może chamski, ale przy tym cholernie inteligenty (mam IQ grubo ponad przeciętne, miałe w dzieciństwie mierzone, nie żebym się chwalił, ale nigdy nie przekładało się to na moi wyniki w szokole bo nigdy nie lubiłem się uczyć. Cóż akurat tą cześć Pana Tadeusza zanam napamięć, cóż zasługa pani od polskiego z podstawówki, teraz jest chyba dyrektorą w PG nr 2.

Litwo, ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie,
                  Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
                  Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie
                  Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.

Adam Mickiewicz Pan Tadeusz :)

> To trzymając się zaproponowanej przez Pana poetyki: "efaster Winkelriedem Siedlec" :)

Ta może jeszcze "Stańczykiem" choć nie ukrywam taka rola by mi schlebiała :)
                  Wystarczająco, że Polska całe wieki była "winkelriedem" Europy, świata. 3 powstania, zabory, 2 wojny światowe, 44 lata (jeśli dobrze policzyłem) komuny, wcześniej potopy i powtania, może starczy na najbliższe 100 lat :))

> Jak już Panu opadnie ten bitewny szał i zakończy Pan tę Wielką Improwizację proszę się zastanowić, jakie konsekwencje niosą Pana działania

Hm, może moje dziłania przymominają "zrywy powstańcze" ale wbrew temu co o mnie myślą ja nie robie niczego "emocjonalnie" a nawet jeśli to zawsze zostaje ta "nutka" przemyślenia sprawy. Słowem staram się zawsze przemyśleć swoje działania :)

> Nie zachęcam wcale do zamiatania pewnych kwestii pod dywan, jak mi już to zdążo
                  > no zasugerować. Uważam jednak, że nasze wewnętrzne sprawy, powinniśmy sami zała
                  > twiać. W przeciwnym razie dajemy kiepskie świadectwo o mieście i panującej tu d
                  > emokracji (cokolwiek by o niej nie sądzić).

Cóż wbrew temu co myślimy, zewnętrzny świat ma o nas ugruntowaną opinię, a wydarzenia te tylko ten pogląd utrwalają. Trochę jeżdze po Polsce i słyszy się to i owo o S. a już tym bardziej, że w S. żądzi pis, wiec w dużych metropoliach jesteśmy "spaleni" na starcie. Myślisz dlaczego nie zaglądają do nas zagraniczni (zwnętrzni inwestorzy, ba nawet krajowi) ?? A np. do Lublina, czy Łomży tak ?? W USA 90 km. tj. ok. 56 mil (w przybliżeniu) to żadna odległość z Manhattan-u na przedmieścia NY są większe odległości. Powód ?? Kapitał (ogólnie mówiąc bizness) ma swoje sympatie i poglądy ekonomiczne. Dziękuje Dobranoc. Tyle w tej sprawie. Smutne to ale prawdziwe.

> Czy rzeczywiście po to, żeby coś naprawić, czy po to, żeby "zaistnieć"?

Jakby chciał "zaistnieć to bym to już dawno zrobił" byłe już nie raz cytowany np. TS, ba nawet miałem okazję "wystąpić" w sondzie ów gazety. I tak dalej i tak dalej.

Robie to z pobudek czysto ideowych, nie pozwolę aby władza "kneblowała" usta teatrom/kabaretom itp. bo ktoś sparodiował kogoś z władzy.

To Tusk z Kaczyńskim powinni nic innego nie robić tylko siedzieć i pisac pozwy przeciw kabareciarzom.

No ludzie, prosze was. To że nasza włądza ma "wąskie" horyzonty wiadomo nie od dziś. No ale pewne rzeczy wynosi się z domu, a nie z obory czy kurnika.

Powiem tak przejezdzałem ostanio przez Rozbity Kamień, cóż "obaz nędzy i rozpaczy" to tak jakby nic nie powiedział, owsze jest kilka ładnych domów i na tym koniec. I tak sobie pomyślałem jeszcze jedna kadencja "miłościwie panującego" i też tak będziemy wyglądać.

Mam nadzieje, że rozwiałem wszystkie wątpiwości.
                  • krzycho1252 Re: efaster tak to JA 18.01.13, 21:05
                    "mam IQ grubo ponad przeciętne, miałe w dzieciństwie mierzone, nie żebym się chwalił, ale nigdy nie przekładało się to na moi wyniki w szokole bo nigdy nie lubiłem się uczyć. "

Wyrosłeś z dziedziństwa a co IQ ?
                    • efaster Re: efaster tak to JA 19.01.13, 22:46
                      krzycho1252 napisał:
                      > Wyrosłeś z dziedziństwa a co IQ ?

He, he chyba spadło

jak czasem sobie czytam moje wpisy, to aż "mózg staje" jakie błedy i literówki walę :)))

A zawsze sobie powtarzam, pisz powoli, pisz powoli, 3 razy sprawdz przed wysłaniem czy nie ma błędów i literówek.

Na powtarzaniu zazwyczaj się kończy :(

Pozdrawiam Serdecznie :))
            • miyatoto Re: efaster 18.01.13, 17:19
              emenemki napisał:
              > Jak to kiedyś nazywało się tych, którzy donosili władzy?
              > Teraz co prawda mówimy o tzw. czwartej władzy, ale mechanizm dla mnie jest ten
              > sam. Uprzejmie donoszę, że w moim mieście dzieje się tak i tak.
              > Brzydzę się takim zachowaniem i mam nadzieję, że nie znajdzie Pan Panu podobnyc
              > h, którzy będą s...li do własnego gniazda.

Ememeki wybacz, ale albo jesteś ....niezbyt mądry, albo ślepy. Bo czyje "to gniazdo" jest, to chyba wiele osób się domyśla.
              • emenemki Re: efaster 19.01.13, 07:52
                To gniazdo jest między innymi moje, bo tu mieszkam, tu pracuję i tu zamierzam pozostać. Władza jest tymczasowa.
            • n_l Re: efaster 18.01.13, 20:49
              No to pojechałeś... :-(
              A jak widzisz załatwianie wewnętrzych spraw we własnym gronie?
              W sytuacji gdy oskarżany jest sędzią?
              Gdy zawsze znajdą się koledzy którzy ukręcą łeb sprawie
              i resztki zamiotą pod dywan?

Z czwartą władzą wiesz doskonale jak jest, pewnych rzeczy się nie mówi,
              pewne rzeczy się przemilcza, w innych z ofiary robi się kata,
              ot taka rzetelność dziennikarska sptyka i w medziach lokalnych i ogólnopolskich.
              Zwłaszcza w takim małym grajdołku jak Siedlce gdzie cioteczny stryjek
              ze strony brata babki córki teścia jest kimś ważnym, można łatwo kręcić
              interesy robiąc innym niezobowiązującego loda.
              Bo dziś on tobie a ty jutro jemu.
              A na dokładkę wiadro wazeliny bo władzy się nie podskakuje tylko nadskakuje.
              Bo władza pieniądze ma.
              I jutro będzie intratne zlecenie i jak zwykle
              kilka osób z kliki nie narobi się ale zarobi.

A z Efasterem do sądu, bo jak powiedziła kiedyś
              sędzia Anna Podubińska z Sądu Rejonowego w Szczytnie
              w komentarzu do wyroku skazującego rolnika
              oszukanego przez komornika za artukuł napisany
              przez dziennikarza Jarosława Żukowskiego
              w Gazecie Olsztyńskiej:
              -"Wolność słowa nie jest wolnością bezwzględną"
              Żeby było jaśniej- nie skazano autora artykułu,
              nie skazano komornika (za niego zabrano się dużo później),
              skazano pokrzywdzonego.

Ergo- zakazać sądownie Efasterowi wyrażania swoich opinii.
              Wtedy i wilk będzie cały i jego mocodawcy syci.
              • emenemki Re: efaster 19.01.13, 07:50
                > A jak widzisz załatwianie wewnętrzych spraw we własnym gronie?
                Normalnie - podczas wyborów.

Co do ciągu dalszego. Właśnie doskonale wiem, jak to jest z tą czwartą władzą, dlatego moje oburzenie. Mam dziwną pewność, że właśnie ta władza nie przyjedzie tu, żeby jakiś problem rozwiązać, ale po to, żeby udowodnić po raz kolejny tezę, że Siedlce to zaścianek w którym oficjalnym środkiem lokomocji jest wóz drabiniasty.
                • n_l Re: efaster 19.01.13, 22:02
                  > > A jak widzisz załatwianie wewnętrzych spraw we własnym gronie?
                  > Normalnie - podczas wyborów.
                  Najpierw pomyślałem że chcesz mnie obrazić,
                  potem że może jednak naprawdę wierzysz w to co piszesz.
                  Ale ja nie wierzę że ktokolwiek startujący w wyborach
                  ma dobre zamiary. I nie tylko w wyborach lokalnych
                  ale i parlamentarnych.
                  Bo nieważne jest dobro gminy, powiatu, kraju.
                  Liczy się własne dobre.
                  Wybory lokalne to szansa na wybicie się, na skok do parlamentu.
                  A przynajmniej na lokalne profity- rady nadzorcze, stanowiska dla kuzynów
                  czy kolegów partyjnych.

>Właśnie doskonale wiem, jak to jest z tą czwartą władzą,
                  > dlatego moje oburzenie. Mam dziwną pewność, że właśnie ta władza nie przyjedzie
                  > tu, żeby jakiś problem rozwiązać
                  A co zrobią lokalne media?
                  Co ty byś zrobił pracując w siedleckiej prasie, radiu, telewizji?

> żeby udowodnić po raz kolejny tezę, że Siedlce to zaścianek w którym oficjalnym
                  > środkiem lokomocji jest wóz drabiniasty.
                  Władza, ta konkretna o której piszesz, Siedlce ma głęboko w odwłoku.
                  Równie dobrze może to być Pipidówka Dolna czy Zalesie Pipidowskie.
                  ważne że jest afera, może być lokalna, jest temat, będzie oglądalność.

Ale na szczęście jeszcze są dziennikarze którzy rzetelnie wykonują
                  swój zawód, którzy nie "odpuszczają". Są ludzie którzy pokazując
                  patologie, koterie i kliki nie dopuszczają do tego żeby zamiatać
                  świństwa pod dywan, nie pozwalają na tuszownie afer.
                  Pomagają w rozwiązaniu lokalnych problemów, .
                  Jeżeli chcesz zobaczyć taki przykład to poszukaj sobie
                  programów o pewnym dyrektorze ośrodków opieki społecznej.
                  Rękami podopiecznych budował sobie dom :-)

I dlatego dopóki lokalna władza olewa swoich pracodawców,
                  skoro lokalne media żrą posłusznie z rąk lokalnych kacyków,
                  dopóty trzeba będzie szukać pomocy u innych, na zewnątrz.
                  • emenemki Re: efaster 20.01.13, 10:29
                    > Najpierw pomyślałem że chcesz mnie obrazić,
                    No wiesz co? Ciebie? Nie przesadzaj.
                    > potem że może jednak naprawdę wierzysz w to co piszesz.
                    Ano właśnie wierzę.
                    Problem polega na tym, że nie jestem w jakiejś przytłaczającej większości. I dlatego jest tak jak jest. Mam wrażenie, że mieszkańcy tego pięknego skądinąd miasta, mało interesują się tym co się dzieje. Oczywiście łatwo jest powiedzieć - dzieje się ch...nia, więc zadzwonię do tvn czy innej gazety. Zdecydowanie trudniej jest zorganizować się i wziąć sprawy w swoje ręce.
                    Świetnym przykładem jest, skandaliczna moim zdaniem, uchwała śmieciowa. Tylu narzekało, tylu klęło, ale jak przyszło do protestu, to pod ratuszem zgromadziła się grupka emerytów.

> Co ty byś zrobił pracując w siedleckiej prasie, radiu, telewizji?
                    To co robię cały czas. Staram się opisywać rzeczywistość. W miarę moich możliwości. Tak pojmuję rolę dziennikarza - opisywanie rzeczywistości, a nie jej kreowanie. Na podstawie tego opisu mam nadzieję wyborcy będą dokonywali wyborów.

> Ale na szczęście jeszcze są dziennikarze którzy rzetelnie wykonują
                    > swój zawód, którzy nie "odpuszczają". Są ludzie którzy pokazując
                    > patologie, koterie i kliki nie dopuszczają do tego żeby zamiatać
                    > świństwa pod dywan, nie pozwalają na tuszownie afer.
                    > Pomagają w rozwiązaniu lokalnych problemów, .
                    Chwała im. Poważnie piszę.
                    • n_l Re: efaster 20.01.13, 11:29
                      > Problem polega na tym, że nie jestem w jakiejś przytłaczającej większości.
                      > I dlatego jest tak jak jest.
                      No właśnie... tu jest problem ale IMHO chyba trochę inny
                      Mam wrażenie że ludzie mają już dosyć tego wszystkiego,
                      nie wierzą w skuteczność "demokratycznych"(*) rozwiazań.
                      Jednostki próbują działać, próbują na różny sposób
                      interweniować. Z ACTA się udało o tyle że restrykcje
                      zostaną wprowadzone stopniowo i kuchennymi drzwiami.
                      Z powszechną odpłatnością za drogi może się nie udać.
                      lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,13206443,Posel_PO__Powinnismy_placic_za_jazde_drogami_krajowymi.html
                      Na razie to zwiadowczy paw ale pewnie przejdzie.
                      BTW- za kilkanaście dni dowiemy się o pewnej
                      personalnej decyzji. Decyzji nie merytorycznej ale politycznej.
                      Jak z tym walczyć ?

(*) piszę w cudzysłowie gdyz co to za demokracja gdy posła
                      wybiera szef partii a nie społeczeństwo (efekt takiej a nie innej
                      metodzie)? Co to za demokracja gdy poseł w czasie kadencji
                      przechodzi z partii opozycyjenej do rządzącej (albo odwrotnie),
                      zaczyna głosić całkiem inny program niż przedstawiał swoim wyborcom
                      i nie ma sposobu zeby takiego kameleona odwołać?
          • mpppm Dziwne i niezrozumiałe! 18.01.13, 14:18
            Do tej pory każde p.............. Dyr. Teatru bło pokazywane na stronie Miasta.
            Zadziałał jak Miasto Siedlce i na stronie nie ma nic?
    • mpppm Przy okazji rozgrywek w szachy 18.01.13, 14:27
      Może przy okazji rozgrywek w szachy prywatna firma CD przestanie być opłacana ze społecznych pieniędzy. Klub RAFA, płaci za to CKiS.
      • mpppm wyciszanie? 18.01.13, 14:41
        Sprawa znka zpodlasia24 z newsów.
        W TS w "na gorąco" też zjechało na dół by nie było na pierwszej stronie.
        Ktoś wycisza sprawę, zajechał za daleko, czy ktoś ciągnie za lejce i krzyczy prry.....
        • efaster Re: wyciszanie? podejżane co ?? 18.01.13, 15:25
          też mnie to dziwi, KPR rozumiem (wszak zaczeli tekstem "od kilku dni w Siedlcach wrzy" czy coś w ten deseń, ale kto co kiedy, gdzie ?? Ale teraz już wiem wrzało w UM, CKiS, MOK, KRP, a jak już się dowiedzieliśmy "Siedlce" to nie to co my myślimy tylko władza i ośrodki kultury.

A teraz, władzuchna nawarzyła "piwska" (guwnianego, powiecmy szczerze) i je musiała je wypić, jak w przysłowiu. Teraz leczy "kaca" (kaca moralnego) puszczając przy tym smrodliwego bąka, tylko ja ten smród "rozniosę" troche dalej niż Siedlceckie rogatki i okoiczne wioski.

A smród będzie, to jestem pewiem, bo media "brutalnie" (szczególnie te ogólnopolskie) sprowadzają do parteru, tych co ograniczają wolność słowa i swobody artystycznej.

Ewidetnie Orzełowski chce sprawę "wyciszyć" nie bez powodu ze strony TV Siedlce znikł art. o 50 SMS-ach na CKIS za roczne karnety.

www.tvsiedlce.pl/artykuly/19/2298/kulturalne_wydarzenie_roku_2012
          • mpppm Re: wyciszanie? podejżane co ?? 18.01.13, 15:39
            Mimo wszystko nie ma wypowiezi pozostałych placówek kulturalnych.
            MOK już w tym samym dniu (dniu ukazania się pisma w mediach) spuścił je w kanał (czytaj archiwum).
            Biblioteka tego pisma nie wstawiła na swoją stronę. Może nie zdążyłem?
            Najdziwniejsze jest to, że ten niby najbardziej obrażony, o którego poszła sprawa, że aż Miasto Siedlce ............ nie dopuścił do siebie dziennikarzy.
            • mpppm Re: wyciszanie? podejżane co ?? 18.01.13, 17:50
              List otwarty z kulturalnymi podpisami zniknął ze strony CKiS.
              Będzie jak zwykle, to nie my to oni.
              • efaster Re: wyciszanie? podejżane co ?? JUŻ to czynią 19.01.13, 12:43
                Podsumujmy

CKIS usunął

KRP i TS też zrzuciły z pierwszej strony (strach czy co ??)

No i na koniec bolg, pewnego Pana z którym miałem zatarczki w czerwcu.

jeszcze 2 dni temu był, przeczytać można był w nim jak to Koperkiewicz został zaszczuty, jak to przyponinało czasy PRL-u, że to jego przyjaciel.

BYŁO ALE SIĘ "ZMYŁO"
                blogs.radiopodlasie.pl/skwarek/?p=296
                za to teraz jest kruciutki tekst szygnowany tytułem "koniec sprawy kopera"

blogs.radiopodlasie.pl/skwarek/?p=298
                A pytam kto zaczął "aferę" jak nie Katolickie Radio Podlasie i ich portal podlsie24.pl ??
                2013-01-16 10:57:45 Artykuł czytany 3418 razy

i ten tytuł "W Siedlcach zawrzało. Ośrodki wycofują się z plebiscytu"

Inne media zareagowały dopiero po 24 h ??

na TS był 2013-01-17 12:42:54 wcześniej tylko art. społecznościowy 2013-01-16 12:13:08

na SPIN środa, 16 stycznia 2013, 17:53 i czwartek, 17 stycznia 2013, 22:00

więc kto wycisza sprawę ??

Na TV Siedlce usunięto stronę z SMS-ami, CKiS z pismem urzędowym (naszczęscie ma fotki tego pisma), MOK też znaleść nie mogę, to samo na stronie GOK, MBP i MOPR (swoją drogą to ma do tego instytucja dająca zasiłki ?? Czyżby nowy TARGET ckis-u ???) żeby podbijać ilość na widowni to w ramach zasiłku z pomocy społęcznej będą dodawane karnety do ckis-u ?? Już Legia Waszawa przerabiała zapełnianie trybun dziećmi ze szkół (tzw. akacja Kibicuj z klasą) bo im Żyleta przeszkadzała. I późnej efekt przyjeżdza Wisła Kraków, w sektorze gości max. 300 osób i niesie się na cały stadion Legia to stara k###a i itp. Tak to jest jak się chce zarządać publiką.

Do tego dąży CKiS ?? Zykli ludzie się obrażą i zbojkotują, to Orzeł weźmie nową publikę z pomocy społecznej i tym będzie zapełniał widownię.

Cóż chyba jednak był tel. do CKiS-u z Wiertniczej (siedziba TVN-u) skoro co chwila coś "ginie" dotyczącego tej sprawy.

Zamiatanie sprawy pod dywan ???
            • mpppm Re: wyciszanie? podejżane co ?? 19.01.13, 15:11
              Mok z archiwum usunął Pismo Mista Siedlce z kulturalnymi podpisami.
              W tygodniku w art. o cenzurze jest tylko pismo rzecznika.
              W CkiS jest tylko pismo KULTURY.

Kulturalni, wycofali się.
              I co, popadało słońce wyszło i będziemy dalej siedlczan ukulturalniać?
              • mpppm Re: wyciszanie? podejżane co ?? 19.01.13, 16:07
                odnośnie tej sprawy napisano:
                "Przyjaciół poznaje się w biedzie"
                Co było takie przyjacielskie, wykasowanie artykułów z pismem CKiS i podpisami Dyrektorów?
                Czy przyjacielskie jest ciągłe, systematyczne, przelewanie społecznych pieniędzy z MOK, CKiS i UM?
                • mpppm Re: wyciszanie? podejżane co ?? 21.01.13, 20:34

• roksana35 Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 18.01.13, 17:23
      Niby takich mamy notabli, na jakich sobie zasłużyliśmy. Ale... czyżby???? Aż mi się wierzyć nie chce.
    • jkfoo Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 00:36
      Jak zwykle się spieracie o jakies pierdoły.Ludzie przecież, to pierwszy tak prawdziwy i odważny materiał, świetnie ,odważnie ,z chumorem ,w orginalny sposób ośmiszający, realia siedleckij psełdo kultury i osób z nia związanych.Wydawałoby się że intelientni ludzie piszący na tym forum ,zwrócą uwagę własnie na ten aspekt całej sprawy.Ja po obejrzeniu tego filmu odzyskałem wiare w siedlecką młodzież i głeboko wierzę że,właśnie tacy ludzie są w stanie odmienić oblicze ziemi tej ziemi.
      • xfinlandia Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 08:39
        A ja mam nadzieje, ze sąd tez będzie miał poczucie humoru.
        Wczoraj słyszałem w radio jakies wypowiedzi tych obrazonych.. no nie znam gościa, ale teraz wiem ze tez swietnie podkladałby dubing do tego filmu. Bardzo eksresyjny!
    • jkfoo Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 09:39
      Wyciszanie sprawy nie dziwi.Oburzeni zdali sobie sprawę, że tak naprawdę pomogli autorowi filmu w rozreklamowaniu.Teraz idą po rozum do głowy i wyciszają.Dla tych którzy nie oglądali:wchodzicie na You Tube wpisujecie "upadek koppera" i ogłądacie.
      • azjatuhajbey Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 10:59
        Wyciszanie sprawy ? Jakieś znowu złe informacje lansujecie.A na jakiej podstawie uzurpuje sobie gazeta "kultura siedlecka " prawo do wydawania opinii , często dyskredytowania, recenzowania ,opisywania całej kultury w Siedlcach ? Skąd wiedza siedleckich dziennikarzy na tematy kultury,widowisk,różnych działań kulturalnych w Polsce a póżniej w mieście .
        I tych małych i tych dużych ? Robią to intuicyjnie ? Na jakich performensach ,operach , przedstawieniach , spektaklach teatrów dramatycznych ,teatrów tańca bywała Pani Janiszewska i inni dziennikarze z Siedlec w Polsce ,za granicą ?Pytam o dziennikarzy którzy z taka swadą, krasomówstwem opisują ,recenzują wydarzenia kulturalne w naszym mieście ? Z wielką pewnością mówią o tym co jest dobre a co jest złe na siedleckich scenach . A ja pytam - Który dziennikarz skończył wydziały dziennikarskie wiedzy o kulturze ? wiedzy o sztuce ? Na jakich przedstawieniach byli za granicą . Aj, chociaż w Polsce ,gdzie byli ,co widzieli ? Można wykształcenie sprawdzić ..ja już wiem Niewielu gdzieś tam zdołało " liznąć na kursach trochę zasad dziennikarstwa ogólnego .Ale niewielu.Domorośli "filolodzy" , którzy chodzą ciągle w powyciąganych ,brudnych swetrach,często przepoceni ,sprawiający wrażenie niedomytych mają być arbitrami sztuki i kultury ? Do tego bez wiedzy merytorycznej ,bez doświadczenia życiowego ?. I tacy ludzie chcą kreować jako" czwarta władza" gusta wszystkich mieszkańców miasta ? Na pewno spinki nie wydrukujecie tego postu, bo wy wszystko wiecie najlepiej przecież, z internetu czerpiecie swoją wiedzę na wszystkie tematy. A taki aktor,reżyser. dyrygent musiał wiele lat studiów specjalistycznych skończyć,nauki ,kursów zaliczyć , często za granicą ,żeby próbować coś stworzyć,popełnić.A wy bez najmniejszej wiedzy merytorycznej w temacie jak się pisze na temat sztuki ,kultury uzurpujecie sobie prawo do opiniotwórczego statusu .Jakim prawem ? Czy bez wiedzy na temat dojenia krów można analizować przydatność i ilość podłączeń dojarki elektrycznej do sutków krowy ? Ale czy bez wiedzy na temat śpiewu można pisać o chórach, bez wiedzy na temat aktorstwa można pisać o wartościach poszczególnych teatrów ,spektakli ? A w Siedlcach cały czas się tak dzieje.Może najwyższy czas zacząć drogie Panie Dziennikarki od siebie ?Żeby być księgową,trzeba skończyć odpowiednie szkoły ,studia ekonomiczne ,żeby być kierowcą na tira trzeba na poszczególne kursy prawa jazdy chodzić i zdać. itd I żeby być dziennikarzem z określoną specjalnością trzeba się dla oglądalności portali i waszych gazet a więc dla kasy co za tym idzie .wyedukować w tej specjalności.! A nie bić pianę tylko dla piany, a właściwie dla oglądalności ,poczytności portali a co za tym idzie dla kasy do własnej, dziennikarskiej kieszeni.
        • mpppm Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 11:28
          Oj, chyba jakaś przyziemna prowokacja.
          Jeśli nie to "komórka odgryzania się na forum" pracuje na zbyt dużych obrotach.
        • kalina_m Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 11:50
          Rozśmieszyłeś mnie, a to na tym forum rzadkość. Ale w dyskusję z tymi "argumentami" już mi się nie chce wchodzić.
          • kerac32 Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 12:23
            Nie oceniając argumentów, wydaje mi się, że mają pełne prawo się "odgryzać" ,zwłaszcza iż "komórka dogryzania na forum" też narzuciła sobie niekiepskie tempo :)
            • azjatuhajbey Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 12:54
              Żałosne te wasze wpisy ,jak nie macie argumentów to posądzacie innych wg siebie,że się ktoś komuś odgryza i to koniecznie z centrum. Nie ,nie jestem z centrum ,ale też miałem doświadczenie nawet sądowe z dziennikarzem,przez niekompetencję i brak wiedzy dziennikarskiej osoby która obsmarowała temat niezgodnie z prawdą. Sprawę wygrałem ale ile zła się przy tym narobiło ? bo się nie chciało Pani dziennikarz poszukać w naukowej wiedzy dotyczącej tematu. A wasz śmiech jest przez zęby mocno zaciśnięte ,gdy ktoś pyta o wykształcenie i wiedzę w danej dziedzinie o której pisze brak odpowiedzi ? Jak się nic nie umie robić to się zostaje dziennikarzem ?, W innych zawodach jak nie ma się umiejętności chociaż sprzątaczki, krawcowej, kierowcy, rolnika , lekarza to się nie dostaje pracy. Jak P.J nie ma wiedzy na temat kultury to musi się trzeba brać a dziennikarstwo i role opiniotwórczą w kulturze ? Żeby być dziennikarzem też trzeba mieć wiedzę w określonym temacie, specjalizacji. Ale wyłączam się z dyskusji z ,bo tu w większości są tylko niespełnieni ludzie ,którym nic nie wychodzi i siedzą i dowalają wszystkim po kolei bo tak naprawdę nie mają co robić. Normalny człowiek ,wykształcony w swojej pracy o tej godzinie ma zajęcie. Wracam do swoich zajęć ,żeby nie prowadzić jałowej wymiany zdać bez poziomu z tymi co wiedzą zawsze najlepiej ,mimo że im z pod pachy daje
              • towarzyskii Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 14:54
                azjatuhajbey napisał[W innych zawodach jak nie ma się umiejętności chociaż sprzątaczki, krawcowej, kierowcy, rolnika , lekarza to się nie dostaje pracy. " ot naiwny albo infantylny.Albo idiota. Zapytaj Dyrektorów CKIS i MOKu ilu tam ludzi pracuje w kulturze z nie-kulturalnym wyjkształceniem.Idąc Twoim tokiem myślenia np. meliorant nie miałby prawa wypowiadać się na temat kultury, a wypowiada się a nawet decyduje co i kto ma być w kulturze.
        • 8kurczak Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 12:50
          azjatuchajbej - a można być dyrektorem bez matury , czy bez magistra przed nazwiskiem ?
          • jkfoo Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 13:28
            Tak ,tak można być dyrektorem bez matury.To zależy czego jest się dyrektorem.Dobry dyrektor to taki ,który posuwa przynajmniej jedną z pracownic.
          • 2niki2 Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 13:33
            Ej ej, tuchajbej...już kiedyś jednego na pal wbito ! Rzucam hasło- "Do pracy w kulturze - ludzie z wyobrażną " !
            "Wyobrażnia JEST WAŻNIEJSZA od wiedzy, ponieważwiedza jest ograniczona"-A. Einstein
            "Nie dokona się rzeczy wielkich i doskonałych , pracując na dziełach cudzych" !- Kartezjusz

"Dwie rzeczy nie mają granic - wszechswiat i ludzka głupota" - A. Einstein
            "Staraj się, aby które wieszasz na ludziach , były rasowe "!
            • arutlok Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 13:41
              Trzeba tych wywiadów udzielić strasznie dużo, lub być dużo bliżej z dziennikarką by te zapachy spod pachy wywąchać.
              • xfinlandia Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 14:22
                No cóż.. ktoś tu głośno krzyczy o kulturze. Szkoda tylko że bez kultury. Osobistej.
                Ale tego chyba na studiach nie uczą.
                Ja kształciłem się na rasowego urzędnika. Dyplomy leżą w szufladzie. Pracuję w innej branży, też bez odpowiednich "papierów" ale nie przeszkadza mi to być oddanym swojej sprawie i mieć swoje zdanie w takich sprawach jak ta "afera".
            • 2niki2 Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 14:29
              2niki2 napisała:

> Ej ej, tuchajbej...już kiedyś jednego na pal wbito ! Rzucam hasło- "Do pracy
              > w kulturze - ludzie z wyobrażną " !
              > "Wyobrażnia JEST WAŻNIEJSZA od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona"-A. Ein
              > stein
              > "Nie dokona się rzeczy wielkich i doskonałych , pracując na dziełach cudzych" !
              > - Kartezjusz
              > " Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa"- Arystoteles
              > "Dwie rzeczy nie mają granic - wszechswiat i ludzka głupota" - A. Einstein
              > "Staraj się, aby psy które wieszasz na ludziach , były rasowe "!
              > "Najgorszym panującym jest taki, który nie panuje nad sobą "!- Katon
    • mpppm Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 15:56
      Słyszałem w TV o PISowskim Powstaniu Styczniowym.
      Nie wiadomo czy będą innych (spoza PIS) wpuszczać na obchody 150 Rocznicy Powstania Styczniowego w Siedlcach?
      • mpppm Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 19:37
        Wszystko OK!
        Zapachów pod pachą nie sprawdzali.
        Nie sprawdzli też przynależności.

Dowiedziałem się jednak, że chcą wydębić nazwiska i adresy piszących komentarze pod artykułami.
        Widocznie adresy IP już mają.
        Pozdrawiam zaradnych.
        • n_l Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 22.01.13, 21:04
          Proxy rulez
          prx.centrump2p.com/
    • mpppm Oburzenie w mediach? 23.01.13, 12:48
      Poza UM nie wdać informacji o obchodach 150 rocznicy Powstania Styczniowego.
      Czyżby Ci " W powyciąganych swetrach i śmierdzącymi pachami, bez odpowiedniego wykształcenia " wypięli się na miejskie imprezy?

Ja nie jestem dziennikarzem, w swetrze nie chodzę, nikt nie badał mnie pod kątem "zapachów spod pachy" może coś wstawię.
      Tak, tak, oczywiście to jest reklama!
      • xfinlandia Re: Oburzenie w mediach? 23.01.13, 23:41
        Z relacji w TS co nieco w końcu skapowałem ( o co kaman).
        Tak sobie myślę, że CKiS przysłał mi kilkakrotnie tą książeczkę Barwy Teatru. Chyba im zwrócę z jakimś autografem od siebie..
        • mpppm Re: Oburzenie w mediach? 25.01.13, 14:39
          >CKiS przysłał mi kilkakrotnie tą książeczkę Barwy Teatru

Wysyłają pocztą?
          Wreszcie co z tym Plebiscytem. Jest, nie ma, Kto mi zwróci za SMSy?
          Jak wygra Festiwal Teatrów Prywatnych kilka kwiaciarni Miasto wykupi.
          • mpppm Re: Oburzenie w mediach? 25.01.13, 16:15
            Wszyscy podpisani pod listem otwartym ponownie będą współpracować z KULTURĄ.
            Podobno takie deklaracje złożyli listownie.
            Największy bojownik w tej aferze Dyr. CKiS nawołuje i chce świętego spokoju.
            Nie będzię sądu.

Sąd jednak się odbył nad dziennikarzami, dziennikarkami.
            Czy ten urzędnik, który pisał komentarze jako "czytelnik" czy "tuchajbej" również roześle listy z przeprosinami i zapewnienie o dalszej współpracy?
            • mpppm Re: Oburzenie w mediach? 29.01.13, 16:46
              Tego nie publikowały ............. media.
              www.kulturasiedlecka.pl/attachments/osrodki.pdf
              Tu wyraźnie widać, kto jest panem, a kto poddanym.
    • mpppm Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 29.01.13, 23:24
      Przed chwilą otrzymałem ten link pocztą:
      p-wyrzykowski.blogspot.com/
      • mpppm Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 30.01.13, 13:47
        www.spin.siedlce.pl/2013/01/21/stowarzyszenie-tutajteraz-wyraza-zaniepojenie/#more-49521
        czytelnik - "decyduje widz który kupuje bilety do tetru": środa, 30 stycznia 2013, godz.06:37

Już po pierwszym wpisie, a było tam ile to czasu trzeba było się uczyć, ile kursów skończyć by zostać ........., wiedziałem kto pisze. Teraz nie mam wątpliwości.
        Czy powiadomił pan dziennikarki, że to pan pisał o zaletach siedleckich dziennikarek?

Jak już pisałem, wiem o próbach otrzymania z vectry danych osobowych ludzi, którym nie bardzo się podobają pewne sprawy i piszą o tym w komentarzach.
        Co mają napisać do UM?
        Ciekaw jestem, skąd są adresy IP wg. których chcieliście uzyskć dane osobowe.
        Czy nie uzyskał ich Pan od dzienikarek siedleckich, którym udzielał Pan wywiadów.
        Rozmawiałem z jednym z urzędników UM (wczoraj) na ten temat, wyraźnie powiedział, ................

PS. Forum to nie ping-pong, napiszę i czekam kilka dni aż ktoś coś tam pod tym napisze.
        Może mam do pana napisać o pozwolenie, panie czytelnik?
        • xfinlandia Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 30.01.13, 17:35
          No nie badz taki i powiedz! Nie kazdy zna tutejsze gwiazdy "kultury" :)
          Bo dla mnie taki prostak (chocby byl nim tylko prywatnie i anonimowo) nie powinien byc obecny w zyciu publicznym.
          • mpppm Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 30.01.13, 18:26

www.spin.siedlce.pl/2013/01/25/news-dni-siedlec-razem-z-doradztwem-rolniczym/
            Propozycja: sobota, 26 stycznia 2013, godz.15:18
            Jeśli tak się ładnie łączy imprezy, gminę z mistem, proszę urządzić wyścig furmanek z podziałem na załadowane, puste, z uwiązaną krową …..
            Oczywiście ulicami miasta.

Zgadza się to ja napisałm. Jednak nie podejrzewam by ktoś to wziął na poważnie. A jednak, tak.

Jednak ważniesze w tym wszystkim jest fakt, że informuje się "czytelnika" o adresach IP.
            Jakim to sposobem połączył z mpppm?
            Inwigilacja całą gębą.
    • torproject Re: Oburzenie w ośrodkach kultury 30.01.13, 22:10
      No i powolutku temat przechodzi do lamusa.
      Czas na wnioski.
      I. Pani "Kultura Siedlecka" po pierwszym, ale jakże szczerym wrażeniu, dała się niestety zaszantażować i raptem zmieniła zdanie. Dziwicie się? Bo ja nie. Jeśli byłaby ignorowana i wręcz odcinana od newsów przez "obrażonych", to o czym miałaby pisać na swoim portalu?
      II. Co by nie powiedzieć, to jednak obywatel Daniel P. objawił się wcale niepoślednim talentem. Nie jako montażysta, bo choć zrobił to nieźle, to jednak nie było to zbyt wymagające zadanie. Jako aktor, choć dubbingowy! :)
      III. Po chwili uniesienia, kiedy to w całkowicie niewytłumaczalny i wręcz absurdalny i niezrozumiały sposób, przedstawiciele pewnych siedleckich ośrodków KUL-tury unieśli się w swoim szlachetnym zrywie, w miarę szybko wrócili na ziemię i zaczęli przeliczać straty. O zgrozo!!! Tylko ludzie szalenie naiwni, bo nie chcę tu używać (a należałoby się) mocniejszych słów, mogli sądzić, że działając w tak wyrafinowany sposób zdobędą sympatię tłumu.
      Sięgając pamięcią wstecz, to chyba nigdy nie zdarzyło się jeszcze, żeby w rozgrywce beton vs młode lwy, zwycięstwo odniósł ten pierwszy.

Resor. Biję Wam brawo.
      A drugiej stronie szczerze polecam pewną nietuzinkową lekturę.
      Tadeusz Dołęga-Mostowicz - "Kiwony".
      Spodoba się.

• krzycho1252 Re:...a Resor proszę bardzo 18.02.13, 08:44
      www.podlasie24.pl/wiadomosci/siemiatycze/teatr-resor-w-drohiczynie-d548.html
    • efaster Re: pis to wszystko źle się kojarzy :)) 22.02.13, 17:28
      - Przecież to graficzny żart - mówi Miłosz Zieliński, redaktor naczelny informatora kulturalnego ZOOM. Okładka lutowego numeru pisma niesmacznie skojarzyła się miejskim radnym PiS. Żądają wyjaśnień od prezydenta Lublina, ale ten nie ma zamiaru niczego tłumaczyć.

Ale prezydent nie chce dać się wciągnąć w dyskusję na temat okładki. - Radny Tułajew doskonale wie, że ZOOM wychodzi w Centrum Kultury, a my nie prowadzimy permanentnej kontroli tej instytucji. Nie cenzurujemy żadnych treści i magazynów i nie będziemy tego robić - zapowiada Żuk, dodając, że nie zamierza udzielać radnym żadnej informacji na ten temat.

za:
      lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,13423188,Afera__fallusowa____To_sie_kojarzy__Przeciez_to_kanapa.html

Cóż dwa miasta, Lublin i Siedlce, ja jakże inne spojżenie prezydentów na kulturę, Krzysztof Żuk z PO i Wojciech Kudelski z pis.

Jak widać, Ci z PO mają jakoś większe poczucie humoru :))

No nic Wojtek (słowa te kieruje do Kudelskiego) ucz się od innych prezydentów, wszak Lublin to 3 razy wększe miasto i też na wschodzie Polski i mimo to lepiej się rozwija od nas (np. ruszyła budowa 15 tys. stadion z pełnym zadaszeniem i oświetleniem

www.lublin.sport.pl/sport-lublin/1,130862,13409875,Nowy_stadion_w_Lublinie__Wjada_zurawie_i_ruszy_robota.html
      • kerac32 Re: pis to wszystko źle się kojarzy :)) 23.02.13, 10:52
        > No nic Wojtek (słowa te kieruje do Kudelskiego) ucz się od innych prezydentów

Znów masz fazę "gieroja"? ;) Bez urazy, ale z racji wieku, pozostajesz w stosunku do pana K. zwykłym "szczylem", i chociażby z tego względu nie powinieneś pozwalać sobie na takie go traktowanie, zwłaszcza na publicznym form. "Tykanie" kogoś starszego od siebie o 40 lat nie świadczy o odwadze, tylko o braku podstawowej kindersztuby.
        • efaster Re: pis to wszystko źle się kojarzy :)) 23.02.13, 11:55
          ojtam, ojtam po 4 piwach wszycy są na "ty" :)))

A co do nauki nigdy nie jest za późno, dla mnie i dla Niego :))

PS.
          Nie bądźmy tacy oficjalni
          • krzycho1252 Re: Piwko z prezydentem - gratuluję 23.02.13, 12:34
            > ojtam, ojtam po 4 piwach wszycy są na "ty" :)))

Gdzie piliście i jakie?
            • efaster Re: Piwko z prezydentem - gratuluję 23.02.13, 18:35
              nie, nie sporzywałem we własnym zakresie, bez prezydenta :))

a jak człowiek popije to i do władzy by na "ty" mówił :))
              • n_l Re: Piwko z prezydentem - gratuluję 23.02.13, 18:52
                Na "ty" to w necie wszyscy się do siebie zwracają.
                A w realu to rozsądny człowiek tak pije żeby
                później, nie tylko przy kompie, głupot nie wyczyniać.
                Spo_ż_ ywać trzeba z głową.
                • kerac32 Re: Piwko z prezydentem - gratuluję 23.02.13, 19:05
                  > Na "ty" to w necie wszyscy się do siebie zwraca

Masz rację, ale nie zauwżyłem, żeby prezydent kiedykolwiek zabierał tu głos. Zresztą, jak sądzę, wdawanie się w pyskówki z internautami, byłoby poniżej godności urzędu.
                  • n_l Re: Piwko z prezydentem - gratuluję 23.02.13, 19:10
                    > Masz rację, ale nie zauwżyłem, żeby prezydent kiedykolwiek zabierał tu głos
                    Któż wie kto pod jakim nickiem się kryje? :-)
                    > Zresztą, jak sądzę, wdawanie się w pyskówki z internautami <cut>
                    O pyskówkach to prawda, niestety... :-(
                    • kerac32 Re: Piwko z prezydentem - gratuluję 23.02.13, 19:18
                      > Któż wie kto pod jakim nickiem się kryje? :-)

Bardzo wątpię. Natomiast różnej "maści" urzędników magistrackich tu nie brakuje. Zwłaszcza pan O. nie odmawia sobie "przyjemności" ustosunkowywania się do niektórych wpisów :)
              • kerac32 Re: Piwko z prezydentem - gratuluję 23.02.13, 18:58
                > a jak człowiek popije to

Może przed następnym "znieczulaniem" rozważ opcję zamknięcia kompa w jakimś pomieszczeniu i wyrzucenia klucza przez okno ;) Z tym od mieszkania możesz zrobić to samo. Żeby Cie nie kusiło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka