Dodaj do ulubionych

Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni.

11.03.13, 23:03
Proponuje żeby w tym wątku forumawicze dzielili się swoją wiedzą na temat ludzi, którzy sprawują swoją funkcje tylko ze względu na przynależność partyjną .Swoją , swoich bliskich z rodziny lub bliskich znajomych.Aby wasze wpisy były należycie zrozumiane i nie chaotyczne proponuje żebyście najpierw wpisywali 1-imie nazwisko,2-funkcja którą sprawują,3-partia do której przynależą oni lub ich rodzina tudzież znajomi.
Obserwuj wątek
    • pol_lop Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 12.03.13, 01:20
      prowokator, głupi, czy naiwny? może jeszcze numer buta a w ostatniej pozycji swój adres aby łatwiej pozew do nas trafił.

• jwkowalski Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 12.03.13, 11:11
      bardzo ciekawy temat. proponuję, żeby na dobry początek jego pomysłodawca dokonał pierwszych 10. wpisów tak, jak sam radził.
      • jkfoo Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 12.03.13, 22:08
        Ja? Miałem nadzieję ,że Efaster podchwyci temat,z jego wpisów wynikałoby ,że dobrze orientuje się w tym temacie,ale pewnie głupio mu pisać o kolegach z PO.Ale żeby jakoś zacząć maże zmienimy kolejność ,zacznijmy od branż spólek miejskich czy tam ,jak je zwał.Uwaga -ja zaczynam wy kończycie.PWiK......
        • n_l Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 12.03.13, 23:17
          > Uwaga -ja zaczynam wy kończycie.PWiK......
          Coś nie zadziałało, spróbuj jeszcze raz, może tym
          razem całość uda się napisać i zamieścić ;-)
          • xfinlandia Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 12.03.13, 23:41
            Też uważam, że takie tematy są niegodne większej uwagii.
            • jkfoo Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 13.03.13, 23:43
              Dlaczego nie godne uwagi? Dlatego że tego typu sprawy były już poruszane na forum? Może są błache i nie istotne?To normalne i społeczeństwo powinno się przyzwyczaić?A może dlatego ,że wielu z tu piszących to potencjalni kandydaci, do tego by znaleźć sie na takiej liście?
              • n_l Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 14.03.13, 08:06
                Nie przeprowadzaj dowodów tylko pisz.
                Pisz śmiało chłopie.
                Dokończ to co zacząłeś wcześniej.
                • xfinlandia Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 14.03.13, 10:16
                  N_l
                  przyłączam się do Twojego apelu. Autorze wątku : daj przykład i pisz!
                  A nie tylko chcesz walczyć ze swoimi konkurentami wyręczając się innymi, może nieświadomymi ludźmi.
                  Takie tematy rodzą wyłącznie zawiść, ploty najgorszego kalibru, pomówienia, pyskówki. Czyli coś, czego i tak jest za dużo w internecie.
                  Z drugiej strony - nie chciałbym by "opozycja" popuszczająca do tego typu zadań doszła do władzy.
                  W przeciwieństwie do ludzi z forum - tu widzę paru użytkowników, których interesuje dobro wspólne i byliby dobrymi radnymi.
                  • jkfoo Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 15.03.13, 22:48
                    hahaha, opozycja? Czy w Siedlcach jest jakaś opozycja?Tutaj jest Zgoda na Rozwój Kolesiostwa.Ale jak chcecie mogę być naprzykład członkiem Ruchu Palikota,Nowej Prawicy lub jakiejś innej partii ,tylko czy to jest opozycj?.Może by i i chcieli ale tak naprawdę te partie w Siedlcach jeszcze nie istnieją .Jesli by to zależało ode mnie ,to partie polityczne nie mogłyby brać udziału w wyborach samorządowych.Zaś co do oponętów wyczuwam jakiś dziwny strach.Jak by chcieli powiedzieć ,dobra napisz teraz moje nazwisko,napisz nazwisko mojego szwagra,mojej żony,wujka,ciotkii,strjka.Pisz chłopie ,pisz!!A ja na to pięścią w stół...
                    • kalina_m Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 16.03.13, 07:05
                      > Zaś co do oponętów wyczuwam jakiś dziwny strach.J
                      Rozwaliłeś mnie, jkfoo. "Oponęt" to według Ciebie ktoś, kto... pali opony?
                      • jkfoo Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 19.03.13, 19:50
                        No cóż, już tak mam.Nie zwracam uwagi na to jak piszę ,bo wydaję mi się że to o czym piszę, jest o wiele ważniejsze.Oczywiście nie mam wątpliwości że to nic nie zmieni,ale moze przynajmniej trochę im krwi napsuje.Włazidupstwo nie jest wymysłem siedleckim i Siedlce nie będą pierwsze gdzie to się zmieni.Ale wierzę że kiedyś się zmieni.
                        • jkfoo Re: Siedleckie włazidupy.karierowicze polityczni. 19.03.13, 19:56
                          Ach zapomniałem dodać że niedługo będą rozdawane nagrody prezesom ,oczywiście nie za włazidupstwo tylko przkładne krojenie miszkańców za wodę,ścieki,ciepłe ogrzewanie,bilety autobusowe etc.
                          • efaster Re: spokojnie 20.03.13, 11:22
                            Panowie, panie spokojnie
                            Tak to już jest na tym świecie

Cóż może podzielę się swoimi przemyśleniami, co do obserwacji naszej władzy. Miałem okazję być w dniu wczorajszym (wtorek) na spotkaniu z mieszkańcami miasta z władzami miasta, apropo śmieci i nie tylko. Moje wrażenia ?? Każdemu wydaje się, że jest najlepszy i najmądrzejszy, a najbardziej rozbawił mnie p. Dybciak (fotograf UM) siedział w ostatnim rzędzie i co chwila wszytko głośno komentował, po czym na życzenie jakieś młodej pani (chyba Jego znajomej jak mniemam, bo byli na "ty", nie wiem czy to nie była córka pana Przesmyckiego z firmy Zeltech, ale tak mi się tylko wydaje i wcale nie musiała być to Ona) wspiął się po drabinkach sali gimnastycznej II LO i zamkną uchylone okno, wzbudzając przy tym zainteresowanie zgromadzonych osób, fakt wyszło Mu to całkiem sprawnie, wspinał się niczym "Spiderman" :))

Ale do meritum sprawy, na początku spotkania władze przedstawiły projekt uchwały, stawki za śmieci, jak to ma w praktyce wyglądać, itp. kwestie. Tak jak podano już wcześniej kwoty wyjściowe 8,50 zł za posortowane i 12 zł za nieposterowane.

Z sali były pytania o ulgi (gdyż projekt przewiduje ulgi dla rodzin pow. 3 osób), o potencjalne firmy, jakie mogą wystartować w przetargu (przypomnę do tej pory na naszym rynku działają 3 tj. PUK, ZUO i Remondis) ale do przetargów może przystąpić każda firma, która będzie spełniała wymagane warunki SIWZ, jednak, aby ogłosić przetarg RM musi uchwalić 3-4 uchwały, ale cholercia nie pamiętam ich nazw, jakiś regulamin porządku w mieście (czy coś w ten deseń). Fakt, faktem albo będziemy dokładnie segregować, albo będziemy płacić za zmieszane. Cóż władze nie ukrywały, że w budownictwie wielorodzinnym będzie rozliczany zapewne tym drugim sposobem, gdyż zarządcy wspólnot czy spółdzielni nie są wstanie wyegzekwować pełnej segregacji od swoich mieszkańców. W każdym bądź razie pierwszy rok, będzie rokiem prób i sprawdzania jak to wszytko działa. Fakt, jest jeden najważniejszy ani złotówka nie może być dołożona, a ni zabrana na inne cele, system musi się wypełni sam finansować. No i dzięki temu zniknie podrzucanie po no nocach worków ze śmieciami do ulicznych śmietniczek bądź podrzucanie pod wiaty śmietnikowe przez ludzi chcących na tym zaoszczędzić (mieszkańcy domów jednorodzinnych czy mieszkańców powiatu/gmin), gdyż każdy będzie za siebie płacił w postaci podatku i nie będzie mu się opłacało podrzucanie innym swoich śmieci. No i może weście lasy odetchną ??

No dobra przejdźmy do pytań pozostałych, ja miałem wiele, ale niestety czas był ograniczony :((

Pan rzecznik prasowy, bardzo pilnował tej kwestii niczym p. Hofman na konferencjach prasowych Prezesa Kaczyńskiego, z tą różnicą, że nasz Pan rzecznik jest o wiele milszy i pogodny (nie żeby była wazelinka czy coś, bo też początkowo byłem "uprzedzony”, ale po dłuższej chwili moje "lody" pękły), to samo, jeśli dotyczy Pana skarbnika Paryły, w mediach wydaje się taki "zimy" wyrachowany, wszechwiedzący, a tak w rozmowie w 4 oczy, no może w 8 oczu (tj. ja, On, Pan rzecznik i jeszcze jeden pan obok stał) rozmowa super, naprawdę swój chłop :) A i czego nie wiedziałem, pochodzi z Żywca (tam gdzie produkują piwo o tej samej nazwie, co ww. miejscowość).

Cóż nie był bym sobą jakby nie był uszczypliwy i wiercił temat, co sam (i nie tylko) przyznam wychodzi mi wprost idealnie, ale do perfekcji jeszcze trochę brakuje.

Na spotkanie wziąłem mały, acz ostatnio modny gadżet, tj. tablet :)) uczę się od najlepszych od Pana Prezesa Jarosława, ale też patrząc lokalnie tj. od Pana Prezydenta (pokazywał na ww. urządzeniu zdj. z debiutu obligacji komunalnych na GPW). Chciałem dawkować napięcie, gdyż miałem duża ilość pytań, aczkolwiek i tak wszystkich nie zadałem. Niestety Pan Prezydent nie był (chyba) w humorze i nie dał się wciągnąć w moją zabawę. Na pytanie, od jakich pytań zacząć, czy od łatwiejszych czy od trudniejszych, uzyskałem odpowiedź, nie wiem jedz pan po kolei. No nic, jak się nie ma humoru to nic nie poradzi. A więc zacząłem od tych z gatunku łatwiejszych zapytałem o ulicę Żytnią (od Sokołowskiej w bok odchodząca) i z nią jest taki problem, że w połowie drogi się zwęża, mało tego z jednej strony urywa się chodnik (strona zachodnia/lewa patrząc na północ) a zaczyna się na tej samej wysokości po prawej stronie (wschodniej) nie ma tam żadnego przejścia dla pieszych, niczego, a w pobliżu powstał duży sklep i osiedle (Nowy Świat). Do ul. Nowy Świat chodnika brakuje może 10, góra 20 m. chodnika. Prezydent podziękował mi za zwrócenie na to uwagi i obiecał, że ww. 10-20 m. chodnika powstanie w niedługiej przyszłości (zobaczymy), gdyż nie omieszkałem przypomnieć o braku chodnika (czerwona kostka) na ul. ks. Popiełuszki po stronie biblioteki UPH, jest tam tylko ścieżka rowerowa (szara kostka) i przystanek autobusowy, a o tej kwestii mówiłem już kiedyś na spotkaniu w SP nr 7. Ponoć i ta kwestia ma być rozwiązana, ale na razie nie ma funduszy (tak przynajmniej stwierdził p. Cylwik szef WD UM), zwróciłem też uwagę na brak zatok autobusowych na ul. ks. Popiełuszki i 10 Lutego i o robiących się zatorach/korkach, gdy zatrzymuje się tam autobusów na przystankach, fakt jeździ tam tylko jedna linia (tj., 27) ale gdyby powstały tam zatoczki można by przełożyć tam inne linie odciążając przez to zatłoczone skrzyżowanie przy NPB/więzieniu.

A o co ta ja jeszcze pytałem, a o nagrody prezesów spółek podałem przykład MPK i nagrody dla p. Dębińskiego za 11 Mercedesów Conecto. Podając przy tym przykład MZA Warszawa i 160 Mercedesów Citaro i brak nagród za to dla prezesa/dyrektora MZA i ZTM. Dla przypomnienia Conecto to uboższa wersja Citaro, min. brak klimatyzacji powierzchni pasażerskiej. Nie mniej Pan Skarbnik Paryła obiecał, że w przyszłości niewykluczone, że pojawią się i u nas autobusy z klimatyzacją, a te, co były kupione było powodowane tym, że te wyposażone w klimatyzację są (co zrozumiałe) droższe od tych bez, podał przykład taki, że za te same pieniądze można było kupić te 11 bez klimatyzacji bądź 9,5 (tak dokładnie pamiętam 9,5) autobusów z klimatyzacją, wspominałem również o tzw. "ciepłych przyciskach" do indywidualnego otwierania drzwi i o blietomatomatach, o ile te pierwsze są już w tych Mercedesach (choć nie zawsze włączane przez kierowców, gdyż ów system musi włączyć kierowca), ale i w tej drugiej sprawie niewykluczone, że się pojawią biletomaty na głównych przystankach na Piłsudskiego, AK, Wojskowej czy przy dworcu PKP, ale jak widomo wszystko rozbija się o pieniądze a właściwie ich brak.

Zapytałem o planowany Pomnik Lecha Kaczyńskiego i o odpłatność/użyczenia gruntu publicznego pod ewentualny pomnik. Niestety nie uzyskałem odpowiedzi jednoznacznej na ten temat, tylko laudację osoby zmarłego prezydenta, jakby mi to do czegoś było potrzebne. Chciałem powiedzieć, że prezydentem m. st. Warszawy był raczej miernym, nie jest to moje zdania, ale moich znajomych/rodziny mieszkających tam od wielu pokoleń, ale nie było mi to dane gdyż Pan Prezydent bardzo się irytował jak mu przerywałem.

Bardzo mi się podobała starsza Pani (chyba z Nowych Siedlec) która stwierdziła, że na Skwerze Ofiar Katynia powinien stanąć raczej pomnik ów ofiar prześladowań Stalina, min. jej ojca (o ile dobrze pamiętam), gdyż (jej zdaniem i ja się pod tym podpisuje obiema rękami) nie należy dzielić zmarłych na lepszych i gorszych, tylko dla tego, że jedni są bliżej politycznie obecnej władzy. Generalnie odniosłem wrażenie, że większość zgromadzonych jest raczej sceptycznie nastawiona do inicjatywy budowy pomnika LK.

No i na koniec w rozmowie w te 8 oczu :)) przebąknąłem o logo miasta na koszulkach zawodników naszych drużyn sportowych, na co ku mojemu zdziwieniu Pan Skarbnik Paryła zareagował bardzo pozytywnie, kwitując to słowami "wyją mi Pan to z ust" popierając to obserwacjami meczu T-Mobile ekstraklasy Piast Gliwice - Lechia Gdańsk gdzie na koszulkach Piasta jest na ... CDN
                            • krzycho1252 Re: spokojnie 20.03.13, 11:46
                              Bardzo spokojnie i nie bardzo w tym wątku napisałeś ale zapytam tylko czy o tunel pytałeś?
                              • efaster Re: spokojnie 20.03.13, 12:15
                                Nie, inna osoba nytała o tunel.

Będzie i tunel i dokończenie obwodnicy.

Bo będą finasowane z innych źródeł, choc i jedno i drugie ze środków UE. (tak przynajmniej ja zrozumiałem).

Ten Pan pytał czy nie lepiej zamiast tunelu, najpierw zrobić np. ulice Janowską, Florańską z Łukowską

Te też mają być zrobione, ale jak wiadomo nie od razu Kraków zbudowano, bo jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze a właściwie ich brak.
                            • efaster Re: spokojnie 20.03.13, 12:11
                              CD...

gdzie na koszulkach Piasta jest napis MIASTO GLIWICE i również chciałby, aby tak i u nas było.

Niestety nie wszytko zależy od Niego, tylko od radnych i mimo iż miasto daje największe pieniądze naszym drużynom sportowym (MPK i MKS Pogoń, SKK, MKK, KPS, itp.) logo miasta alabo nie ma wcale, ale jest bardzo małe i gdzieś z boku. A jak wiadomo duża ilość obecnych bądź byłych trenerów/zawodników zasiada w RM typu. p. Nowak (KPS),p. Araszkiewicz (b. trener SKK),p. Narojek (b. gracz MKS Pogoń), itp. i to Oni rządzą kasą, nie mniej jest szansa, że i to się zmieni w niedługim czasie.

Ach zapytałem Panią Prezydent Sochacką o "reklamę miasta w mieście" i o deklaracji jej zakończenia podczas kampanii wyborczej. Pani Prezydent bardzo się ucieszyła na to pytanie i powiedziała, że już (wg. Niej) tego nie ma, i tu zaczęła wymieniać jej wizyty w Sejmie i Pałacu Prezydenckim propos budownictwa komunalnego, karty 3+, opieki socjalnej. Ba nawet pochwaliła się, że prezydenci dużych miast (nie podała, jakich) podchodzili do Niej po konferencji i pytali jak Miasto to robi (chodziło głownie o budownictwo socjalne), ja przebąknąłem "normanie za kredyt" (bo bloki socjalne są budowane przez dewelopera z Mińska Maz. i miasto będzie je spłacać przez 15-20 lat) ale Pani prezydent albo tego nie usłyszała, choć mówiłem do włączonego mikrofonu, albo udała, że nie słyszy. Nie wiem.

No i jeszcze było pytanie do Pana Prezydenta Głowackiego apropo jak powinna wyglądać profesjonalna (borze zrobione wg. wszystkich norm) ścieżka rowerowa, czy powinna być robiona z kostki czy z asfaltu.

I ku mojemu wielkiemu zdziwieniu Pan Głowacki stwierdził, że (o zgrozo) z KOSTKI, gdyż jego zdaniem asfalt bęka (wybrzusza się) od śniegu/mrozu) a kostka nie. Na nic zdały się moje informacji na temat, że cała Europa robi je asfaltu, podał przykład Niemiec, że tam ścieżki z asfaltu pękają i ludzie wolą jechać chodnikiem z kostki, mimo iż ścieżki są zazwyczaj oddzielone od chodnika. To już teraz wiem, dlaczego nasze ścieżki rowerowe są taki, jakie są, tj. współdzielone z chodnikiem, na środku stoją latarnie, znaki, lawirują raz po lewej raz po prawej jezdni, o źle wyprofilowanych krawężnikach na Brzeskiej nie wspominając, ale to "dziecko" poprzedniego Prezydenta p. Symanowicza.

No i to by było na tyle.

Cóż mam taką małą konkluzję, czas już Panie Wojciechu na emeryturę, Pan paprawdę się już zestarzał, a przy tym tacy radni jak. np. Pan Salach, Pani Chęciak, ba Pani Skup, mimo iż młodsza od Nich mentalnie nie różni się od Nich.

No, ale póki na wybory będą chodzi emeryci i renciści po kościele (tam odpowiednio na kazaniu "poinstruowani”, kto jest "prawdziwym Polakiem" a kto nie), póty będą rządzić Naszym Miastem, grodem nad Muchawką tacy ludzie, jacy rządzą i tylnymi drzwiami wprowadzać politykę "starego kawalera" z kotem Alikiem (o ile jeszcze żyje ??) o uwielbieniu i gloryfikowaniu Jego ś.p. Brata i jego kolegów i koleżanki z partii (p. Putra, p. Gosiewski i spółka). Przy tym wspominając "sztucznie" o religii katolickiej (o rekolekcjach, o wielkim tygodniu, tak taki m.in. słów używał Pan Prezydent na ww. spotkaniu) a przy tym najeżdżaniu na UE i na Niemców, w tym brylował szczególnie Pan Głowacki. Czyżby w Lubartowie tym straszyli dzieci w szkole, gdy tam uczęszczał mały Jarek ???

Tego nie wiem ....

To by było na tyle, moi parafianie jakby to powiedział ks. bp. Kiernikowski :))

Na wybory, na wybory, tłumnie, tylko tak możemy coś zmienić, bo co z tego, że Ja czy ktoś inny raz na jakiś czas pójdzie na spotkanie władz z mieszkańcami, na wygarnia Prezydentowi i jego świcie, Oni udadzą skruszonych i obiecają wszytki sprawy załatwić a i tak zostanie po staremu.

Także jeszcze raz na wybory, tłumnie, bo dla pis mała frekwencja to duża szansa na wygraną, na browar, meczyk, dziewczyny/chłopaków, itp. można skoczyć po wyjściu z lokalu wyborczego, by później nie "ku...ć" pod nosem na władze, gdy się wywrócimy i skręcimy nogę na nieośnieżony i nieposypanym chodniku. A na wyborach byłeś ?? Nie ... więc nie narzekaj, bo twoja nie obecność na wyborach to defkato oddanie głosu na obecną władzę, tak prawda ...

Cóż przemyślenia, co do mojego tekstu i moich spostrzeżeń zostawiam Wam, wiem, wiem możecie się ze mną nie zgadzać, ja widzę to tak, Wy możecie inaczej

Z gorącym Pozdrowieniem

Efaster :))
                              • vernis11 Re: spokojnie 21.03.13, 13:30
                                Nareszcie dowiedziałam się jak wyglądasz EFASTER. Jesteś całkiem, całkiem, tylko troszkę za młody :). Nie będę dalej pisała o Tobie bo się pewnie czerwienisz.
                                Chciałam skomentować Twoją relację. We wszystkim masz rację tylko jak zwykle nie do końca. Pomińmy ten chodnik, pomnik, nagrody prezesów i popatrzmy na to obiektywnie. Jesteś zbyt młody żeby pamiętać innych prezydentów naszego miasta. Powiedzmy sobie szczerze że Jaśnie Nam Panujący Prezydent Kudelski zrobił naprawdę dużo. Wyprowadził Siedlce z zaścianka do którego zepchnęła nas likwidacja województwa. Wykorzystanie i pozyskiwanie środków unijnych jest naprawdę godne pochwały. Tyle wdrożonych i wykonanych projektów nie było nigdy. Jak pamiętam poprzedni nasz Prezydent , Pan Symanowicz wręcz bał się sięgać po unijną kasę. Teraz nad projektami unijnymi pracuje sztab ludzi o wysokich kwalifikacjach, jest z tego wielki pożytek.
                                Lepiej byśmy oceniali Pana Kudelskiego gdyby nie otaczał się nie za bardzo kompetentnymi kolegami z PiS, którzy psują mu opinię. To są właśnie ci z tytułu tego wątku. Psują mu jego wizerunek. Pewnie on wie o tym ale musi ich ciągnąć za sobą bo są z "klucza".
                                • efaster Re: spokojnie 21.03.13, 14:37
                                  a tu się zdziwisz, Prezydenta Symanowicza pamiętam i to dobrze, ba do dziś pracuje w Collegium Mazovia w S. choć nie dostał się teraz nawet do RM.

Pamiętam jak dziś, że miał wypadek czy coś na uczelni (teraz UPH) bo kuleje bodajże na lewą nogę.

A młody, bo młodo wyglądam (wrzeczywistości jestem dużo starszy niż by na to wygląd wskazywał) :))

Możesz o mnie pisać, mam grubą skurę i każdą krytykę przyjmę :)

PS.
                                  Miałem nie pisać o tym, że byłem tam, ale czego nie robi się dla miasta.
                                  • ibzor Re: spokojnie 21.03.13, 16:32
                                    Bardzo podziwiam takie poświęcenie czasu nerwów i pracy dla dobra miasta :)
                                    Bardzo ciekawa relacja - tak trzymaj.

A z ciekawości - czy pytał może się ktoś o przydzielanie pieniędzy na kulturalne imprezy (chodzi mi o ostatnią małą aferę iż organizacje kościelne otrzymywały duże dotacje na organizacje swoich przedsięwzięć "kulturalnych" - a inne - np niepełnosprawni czy teatr alternatywny - nie dostały ani złotówki)

Podjął ktoś ten temat?
                                    • efaster Re: spokojnie 21.03.13, 17:56
                                      chciałem zapytać o aferę "kopera" ale już dano mi wyraxnie do zrozmienia, że Prezydent ma dość

niestety 2 na zadanie wszykich wyczerpujących pytań i uzyskanie odpowiedzi od wszytkich zainteresowanych to trochę za mało.

A o pieniądze dla kościóła nie miałem nawet co pytać jak sam prezydent w swoim pierwszym przemówieniu mówił m.in. o wielkim tygodniu, poście, o wizycie p. Paryły na rekolekcjach itp. sprawach, cóż niedługo z Siedlec zrobią Watykan.
                                      • towarzyskii Re: spokojnie 22.03.13, 10:11
                                        No już te kościelne komentarze Pana Prezydenta i innych Radnych PISU nie tylko mnie bokiem wychodzą. Ta ich religijność na pokaz to w większości ich jedyny powód bycia Radnym.
                                        Czy ktoś zobaczy że trochę się pomylili i że Radni mają trochę inną misję niż nawracanie mieszkańców?. Z drugiej strony są niewiarygodni bo sami zdarza się postępują nie etycznie a tylko udają krystalicznych. Tak jakby częste chodzenie do koscioła decydowało o wartości człowieka, a nie to co dany człowiek robi i jak traktuje innych. Smutne to ale Radni PIS tylko tym różnią się od Radnych PO że bywają częściej w kościołach.
                                • miyatoto Re: spokojnie 23.03.13, 08:03
                                  vernis11 napisała:

-".....Kudelskiego gdyby nie otaczał się nie za bardzo kompetentnymi kolegami z PiS, którzy psują mu opinię. To są właśnie ci z tytułu tego wątku. Psują mu jego wizerunek. Pewnie on wie o tym ale musi ich ciągnąć za sobą bo są z "klucza"".

Jak to było? Ciency, mierni, ale wierni? Z drugiej strony, po co mają być zdolni, jeśli są właśnie "z klucza" heh
                                  Znam kilku z tych panów, najbardziej zabawne w tym wszystkim jest to, że większość z nich czytuje to forum - ale żadnemu z nich nawet przez moment nie przemknie myśl, że to jest właśnie o nim :)
                                  Ano właśnie. Ich samouwielbienie jest w nich tak silne, jak silne są ich nadgarstki, kurczowo i łapczywie trzymające się pewnej architektury :)

• n_l Re: spokojnie 27.03.13, 13:18
                                  > Lepiej byśmy oceniali Pana Kudelskiego gdyby nie otaczał się nie za bardzo komp
                                  > etentnymi kolegami z PiS, którzy psują mu opinię.
                                  Poglądy godne członka WKP(b) :-)
                                  Wybacz te słowa ale tylko prawdziwi bolszewicy
                                  do końca życia (w obozie) wierzyli w Stalina,
                                  że to nie on, że on nic nie wie, że to jego koledzy...
    • anty-antoni Wymieniać? 25.03.13, 14:29
      Dziesiątkami można by wymieniać, począwszy od PSL w Starostwie, Urzędzie Marszałkowskim oraz instytucjach, gdzie obsadę, obsługę i trałowanie kasy zapewnia PSL :), poprzez zgodną koalicję PO-PiSową w samym mieście oraz municypalnych spółkach. Kolejne szeregi zapewnią służby mundurowe oraz miejska oświata.

Dowolna również systematyka, można po linii rodzinno-partyjnej, począwszy od litościwie nam rządzących przedstawicieli, górnolotnie nazywanych posłami na Sejm, przez niższej kategorii wybrańców do Sejmiku. Można po samej linii partyjnej, zahaczając o powiązania towarzysko-biznesowe czy nawet towarzyskie. Członków (i członków żeńskich) takowych mamy pod dostatkiem...
      Tylko ewentualny donosiciel musi się trochę natrudzić, choćby założyć nowe konto, pisać przez proxy, a najlepiej przez TORA. Karcąca ręka władzy sięga głęboko i daleko i żadne IP-y jej nie odstraszą :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka