Dodaj do ulubionych

publiczna bieżnia / gdzie biegać

07.10.13, 12:47
Za niedlugo przeprowadzam się do Siedlec, czy znajdętu ogolnodostepna/otwartą bieżnię wokół jakiegoś stadionu? Te przy szkołach zapewne są zamykane w godzinach wieczornych i niedostępne dla zwykłych ludzi.

Jeśli bieżni otwartej nie ma, to gdzie polecacie bieganie? Nad zalewem odpada bo to kompletnie nie ta część miasta. Gdzie można w miarę bezpiecznie po 20.00 pobiegać? Jakich miejsc unikać?
Obserwuj wątek
    • krab_ik Re: publiczna bieżnia / gdzie biegać 07.10.13, 19:34
      na połnocnej
      • kotekkk333 Re: publiczna bieżnia / gdzie biegać 07.10.13, 20:30
        tam jest bieżnia? kojarzę, że jakiś stadion tam jest ale nie byłam tam osobiście jeszcze.
        • mpppm Re: publiczna bieżnia / gdzie biegać 07.10.13, 21:16
          Na Północnej nie ma stadionu. Są tzw. Błonia Papieskie z pozostałością alejek asfaltowych.
          Stadion Jest na Jana Pawła ale tam nie ma bieżni.
          Bieżnie są na stadionie przy ul. Prusa. Niedostępne dla niezorganizowanych czy pojedynczych osób i nie po godz. 20.
          Informacje w ARM Siedlce.
          • krab_ik Re: publiczna bieżnia / gdzie biegać 08.10.13, 07:33
            chodzi mi o bieganie wzdłuż ul.północnej, przy ekranach. Ekrany osłaniają trochę od wiatru. Na błoniach papieskich, również (Ale to raczej nie jest bezpieczne miejsce dla kobiety po godz. 20). Wiem bo sama tam biegam, i staram się to robić jak jest widno.
            Nie wiem skąd będziesz ruszać. Można biec: ul. sokołowska/jagiełły(kościół Józefa), biec do ronda sokołowska/północna, potem wzdłuż północnej aż do ronda na kazimierzowskiej, następnie kazimierzowską do ronda na prusa , i potem prusa/jagiełły. Podobno ok 6km, ja tą trasą jeszcze nie biegałam, mój małżonek owszem
            • ibzor Re: publiczna bieżnia / gdzie biegać 29.11.13, 17:29
              Tylko że kostka którą wyłożona jest ścieżka jest zabójcza dla stawów - już lepiej biegać po asfalcie który jest trochę bardziej elastyczny - ale normalnej bieżni publicznie dostępnej na której można by amatorsko potrenować bez obawy o stan nawierzchni - nie ma.
      • krab_ik Re: publiczna bieżnia / gdzie biegać 29.11.13, 09:56
        W grudniowym numerze Runner's World jest o Siedlcach.
        • kotekkk333 gdzie biegać 25.04.14, 23:13
          a ul. L. Kaczyńskiego + Sokołowska w stronę centrum? Czy jest w miarę bezpiecznie wieczorami (nie całkiem nocą)?
          • krab_ik Re: gdzie biegać 26.04.14, 11:20
            Oj nie wiem czy odważyłabym się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka