Dodaj do ulubionych

rok El Greco, ciężarówka z telebimem i zakaz park

21.02.14, 17:40
-owania

UM do spółki z diecezją (muzeum diecezjalne) kupił/wylizingował ciężarówkę (oklejona w EL Greco) z dużym telebimem na dachu, wszystko pięknie niech się obraz reklamuje, ale na miłość boską nie pod znakiem zakazu zatrzymywania (znak B-36), znak ten jest umieszczony na latarni od strony ulicy Pułaskiego i doskonale widoczny (duży rozmiar) oczywiście SM i Policja "uda" że nie widzi, albo będzie omijała ten teren (objęty monitoringiem miejskim kamera na latarni na rogu ulicy Kilińskiego i Pułaskiego przy Orange).

No cóż co wolno wojewodzie (w naszym przypadku prezydentowi i biskupowi) to nie tobie smrodzie (nie raz widziałem jak SM wlepiała mandaty za parkowanie zwykłym "kowalskim" ba raz przyjechał pani z Węgrowa zatrzymała się tylko na chwilę, nie od razu lecą aby przypadkiem nie odjechała, na nic przepraszanie i tłumaczenie że nie było gdzie zaparkować, że na chwilę od razu mandat 100 zł). A ciężarówka sobie stoi, stoi i będzie długo stała mandatu nie zapłaci. O PZP pl. Sikorskiego nie pytam bo można nim sobie równie dobrze tyłek podetrzeć, wszak ten zabrania ustawiania reklam, choć te w mniejszym lub większym wymiarze tam stają (najczęściej przed wyborami rozwieszane duże banery na rusztowaniach z Baumana, obecnie przyczepka reklamująca to mecze Pogoni, to aquapark to mecz KPS sprzed 2 tygodni).

Ach już wiem, dlaczego zlikwidowano kiosk i przystanek przy GS, Strus jest głownym sponsorem roku El Greco (spółki miejskie oczywiście też + np. Zeltech który dostaje zlecenia z UM w tym "ruski miesiąc" robił ogrodzenie parku od Konarskiego), ale co tam kolega koledze.

Ja do tej pory do Strusa nic nie miałem, ale przyjaciel mojego wroga jest moim wrogiem, a Kudelskiego organicznie nienawidzę i o niczym innym nie mażę aby odszedł z urzędu jak najszybciej.

PS.
Nadmienię tylko, że na Podlasiu24.pl o tym napisałem (rzecz jasna nie podpisałem się swoim nikiem bo wtedy na pewno by nie puścili po mojej "scesji" z p. Skwarkiem) oczywiście cenzura i przyjaźń z UM nie pozwoliła zamieścić mojego wpisu (był kulturalny, nikogo nie obrażał tylko informował o złamaniu prawa).

Mam pytanie jakby zadzwonił na policję podał miejsce wykroczenia i numery rejestracyjne to zareagują czy czymś się wykręcą (np. SM) bo do tej drugiej formacji nie mam zaufania z uwagi na podległość pod UM i Kudelskiego.

Fakt jest taki ciężarówka z telebimem stoi na pl. Sikorskiego na zakazie postoju.
Obserwuj wątek
    • krzycho1252 Re: rok El Greco, ciężarówka z telebimem i zakaz 21.02.14, 20:56
      " O PZP pl. Sikorskiego nie pytam bo można nim sobie równie dobrze tyłek podetrzeć, wszak ten zabrania ustawiania reklam, choć te w mniejszym lub większym wymiarze tam stają (najczęściej przed wyborami rozwieszane duże banery na rusztowaniach z Baumana, obecnie przyczepka reklamująca to mecze Pogoni, to aquapark to mecz KPS sprzed 2 tygodni). "

Już kilka lat temu zostało wyjaśnione, że na Placu Sikorskiego nie wolno stawiać reklam związanych z gruntem. Stali obok siebie Kudelski i Dobijański, nie pamiętasz?
      • mpppm Re: rok El Greco, ciężarówka z telebimem i zakaz 21.02.14, 22:13
        Nie ma sprawy.
        O 21.00 już samochodu nie było.
        • efaster Re: rok El Greco, ciężarówka z telebimem i zakaz 21.02.14, 23:50
          no nie było bo ludzi nie ma , ale jurto (w sobotę) jak obaczę te auto znów pod zakazem to biorę tel. i dzwonie na policję (podam gdzie stoi i numery rejestracyjne) i naprawdę nie żartuję

krzycho1252 napisał:
          > Już kilka lat temu zostało wyjaśnione, że na Placu Sikorskiego nie wolno stawia
          > ć reklam związanych z gruntem. Stali obok siebie Kudelski i Dobijański, nie pam
          > iętasz?

pamiętam, pamiętam ale to omijanie prawa, czym różni się rekalma umocowana w gruncie od tej nie związanej z podłożem przecież to ten sam nośnik, ba ta związana z gruntem jest bardziej stabilna a co za tym idzie bezpieczniejsza.

Dla mnie powinno być konkretnie albo robimy coś z tym placem, albo sprzedajemy inwestorowi i ten inwestuje w teren a tak miasto by pobudowało ale nie ma pieniędzy a to plac robił za parking, a to stawiają na nim reklamy (też zasady ich stawiania nie są jasne i transparentne) komu wolno, komu nie czy tylko miasto i jej spółki czy każdy podmiot, który zapłaci jak to jest ??
          • przyjemny_gosc i jak? 22.02.14, 13:07
            dzwoniłeś?
            • efaster Re: i jak? 22.02.14, 16:38
              a stała ??
              bo owszem byłem w centrum (ale rejonie Wojskowej i AK) na pl. Sikorskiego nie zajrzałem (zapomniałem nawet o tej ciężarówce). Nie mniej chodzi mi tylko o taką zwykłą ludzką sprawiedliwość skoro zwykły "Kowalski/Kowalska" dostaje w tamtym miejscu mandat, to dlaczego ciężarówka ma nie dostać, bo co jest od kurii/ew. UM zawsze wydawało mi się, że Polska (w tym Siedlce) to kraj praworządny i nie ma "świętych krów".

co innego jakby znak został zdjęty/zasłonięty ew. pod nim tabliczka nie dotyczy samochodów z zezwoleniem (bo za zajęcie pasa drogowego (w tym chodnika) płaci się do danego zarządcy drogi i to nie małe pieniądze) w tedy proszę bardzo nie ma problemu niech stoi. Po prostu nie może być tak, że są równi i równiejsi, wszak to My jesteśmy dla prezydenta pracodawcą (przynajmniej w teorii) bo płacimy podatki a z podatków są wypłacane pensje (m.in.) prezydentów, a jeśli władza o tym "skromnym" fakcie zapomina są wybory samorządowe co 4 lata, inna para kaloszy jak ktoś nie chodzi, to niech później nie narzeka, ja byłem - głosowałem co prawda na konkurenta p. Kudelskiego ale głosowałem, więc mogę narzekać.

pozdrawiam gorąco :)
              • resaferes Re: i jak? 23.02.14, 11:33
                Igrzyska Soczi 2014 Protesty na Ukrainie Pijani kierowcy
                Newsweek.pl Styl Życia
                A A A

fot. fotolia / źródło: Fotolia

W najnowszych badaniach, naukowcy z uniwersytetu Manitoba podjęli się próby stworzenia portretu psychologicznego typowego internetowego trolla.

Niektórzy sieją w sieci zamęt rozpowszechniając nieprawdziwe informacje lub pisząc absurdalne komentarze na stronach internetowych, niektórzy uprzykrzają życie innym w grach online, część po prostu obraża każdego, kogo tylko ma okazję – łączy ich to, że wszyscy nazywani są powszechnie „trollami”.

Często ludzie lubujący się w sieciowym obrażaniu i nabieraniu innych wykazują się cechami psychopatycznymi.
                Erin Buckels z uniwersytetu Manitoba postanowił zbadać pobudki psychologiczne kierujące działaniami wszelkiej maści internetowych prowokatorów. W tym celu poprosił ponad tysiąc osób o wypełnienie ankiety zawierającej pytania dotyczące ich zachowań w internecie oraz testu mającego ukazać indywidualne cechy ich charakteru.

Badania wykazały, że bardzo często ludzie lubujący się w sieciowym obrażaniu i nabieraniu innych wykazują się cechami psychopatycznymi. U ponad 50% „trolli” stwierdzono objawy Makiawelizmu, czyli traktowania ludzi z wyższością, w sposób instrumentalny. Największy związek znaleziono jednak pomiędzy „trollowaniem” a sadyzmem. ”Zarówno trolle jak i sadyści czerpią przyjemność z niepokojenia innych. Sadyści chcą się bawić, a internet jest dla nich idealnym do tego miejscem” - powiedział autor badań.

• efaster Re: i jak? 24.02.14, 00:12
                  to o pijanych kierowcach na Ukrainie to też o mnie ?? czy żywcem z internetu ?? cóż CTRL C CTRL V też trzeba umieć używać :))

ale na serio za trolla internetowego się nie uważam, owszem potrafię być upierdliwy (ale wszystko w ramach rozsądku)

czy wg. pana/pani parkowanie za znakiem (zakaz postoju) jest ok. ?? pomijam kwestię sankcji karnych za to należnych wg. KRD (100 zł)

rozumiem że chce się reklamować obraz (tylko po co jak on TU jest, to tak jakby reklamować na pl. Defilad PKiN ew. wystawę wewnątrz tegoż przybytku)

jakby był bardzo czepliwy dodałbym baner reklamowy na budynku UM przy Piłsudskiego/AK wisząc zasłaniając okna (a tego zabrania ustawa a właściwie rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych) ale, że to urząd to ja się nie wtrącam, najwyżej będą większe rachunki za prąd, ale teraz miasto kupuje energię elektryczną hurtowo więc się "wyrówna" :)

www.siedlce-zwiedzanie.pl/2014_kon_rok_el_greco.htm (zdj. nr. 16 dokładnie pokazuje problem)

a wracając jeszcze do nieszczęsnej ciężarówki z telebimem skoro rządzi u nas prawo i sprawiedliwość to niech te prawo i sprawiedliwość będzie równe dla wszystkich (dosłownie i w przenośni).
                  • n_l Re: i jak? 24.02.14, 08:19
                    Daj spokój, ktoś specjalnie złożył nowego nicka
                    żeby dwa razy ten sam post wrzucić....
                    Troll jakiś czy co?
                    Do KF`a gościa.
    • krzycho1252 Re: Reklama wina 24.02.14, 07:50
      Niesmaczna:
      www.tygodniksiedlecki.com/t23923-rok.el.greca.czas.zacz.htm
      • n_l Re: Reklama wina 24.02.14, 08:29
        Ooooooo! TS przeciwko władzy?
        Bo pokazywanie na tylu zdjęciach "zlizywaczy" (*) to chyba prowokacja? ;-)

(*) zlizywaczami nazywano w czasach tuż przedcelebryckich
        dziennikarzy i osoby zdobywające zaproszenia na imprezy
        po to aby być i się za darmo objeść
        • efaster Re: Reklama wina 24.02.14, 14:29
          a ja myślałem, że chodzi o wino apropo tych "zwilżaczy"

a i gdzie można kupić wino EL Greco ?? Przecież to za raz po pasztecie i Chopinie były ekstra towar eksportowy

zobatrzcie np. takie piwo Łomża (kojarzy się z miastem Łomża) czy Perła (nawet na nalepce mają "dobre bo lubelskie") a na takim winie logo miasta coś pięknego zobaczyć takie winko np. w Sydney czy Nowym Jorku albo Paryżu no coś wspaniałego, ale się rozmarzyłem

czas zejść na ziemię ...

PS.
          z tego co pokazała TV Wschód był jakiś film promocyjny wyświetlany przed spotkaniem, zapytam tak nieśmiało może choćby taki krótki (15 sek.) spot puścić do emisji np. w TVP 1 może kuria by się dołożyła to było coś ekstra, reklama obrazu a za razem miasta, nie musi być zaraz w "prime time" między Wiadomościami a sportem czy prognoza pogody ale kilka emisji spotu można puścić ...

PS. 2
          wiem, ze ktoś specjalnie założył nick (podobny do mojego) by mnie sprowokować (może komuś zainteresowanemu) nie spodobało się, że zwróciłem uwagę na znak i niedozwolone parkowanie. Nie wiem, ale wolałem wyjaśnić jakie pobudki mną targały :))
          • efaster Re: apropo wina 24.02.14, 14:44
            ale jaja ruszyłem (co prawda interetowo) w poszukiwaniu wina i co znalazłem

dwie restauracje El Greco

jedną w Warszawie (na Grzybowskiej)
            elgreco-restauracja.pl/
            a drugą w Gdyni (al. Piłsudskiego)
            www.el-greco.com.pl/k/2,Strona_glowna
            aż dziw, że nikt nie wpadł na taki pomysł w Siedlcach ?? A może w GS znajdą chętnego na poprowadzenie kuchni greckiej (śródziemnomorskiej ??) a daniem głównym była by ekstaza z winem EL Greco

tylko czy takowe istnieje ?? na zdj. na stronie TS jak byk stoi obok (kopi ??) obrazu wino z nalepką El Greco

zastrzec nazwę w Urzędzie Patentowym i nic tylko kosić "kasiorkę" tylko odpowiednio wypromować, no co Podhale ma oscypki, Wadowice kremówki (nawet w reklamie MC to zauważyli), Poznań ma rogale św. Marcińskie

jak widać pieniądze leżą na stole ale trzeba umieć się po nie schylić ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka