efaster
21.02.14, 17:40
-owania
UM do spółki z diecezją (muzeum diecezjalne) kupił/wylizingował ciężarówkę (oklejona w EL Greco) z dużym telebimem na dachu, wszystko pięknie niech się obraz reklamuje, ale na miłość boską nie pod znakiem zakazu zatrzymywania (znak B-36), znak ten jest umieszczony na latarni od strony ulicy Pułaskiego i doskonale widoczny (duży rozmiar) oczywiście SM i Policja "uda" że nie widzi, albo będzie omijała ten teren (objęty monitoringiem miejskim kamera na latarni na rogu ulicy Kilińskiego i Pułaskiego przy Orange).
No cóż co wolno wojewodzie (w naszym przypadku prezydentowi i biskupowi) to nie tobie smrodzie (nie raz widziałem jak SM wlepiała mandaty za parkowanie zwykłym "kowalskim" ba raz przyjechał pani z Węgrowa zatrzymała się tylko na chwilę, nie od razu lecą aby przypadkiem nie odjechała, na nic przepraszanie i tłumaczenie że nie było gdzie zaparkować, że na chwilę od razu mandat 100 zł). A ciężarówka sobie stoi, stoi i będzie długo stała mandatu nie zapłaci. O PZP pl. Sikorskiego nie pytam bo można nim sobie równie dobrze tyłek podetrzeć, wszak ten zabrania ustawiania reklam, choć te w mniejszym lub większym wymiarze tam stają (najczęściej przed wyborami rozwieszane duże banery na rusztowaniach z Baumana, obecnie przyczepka reklamująca to mecze Pogoni, to aquapark to mecz KPS sprzed 2 tygodni).
Ach już wiem, dlaczego zlikwidowano kiosk i przystanek przy GS, Strus jest głownym sponsorem roku El Greco (spółki miejskie oczywiście też + np. Zeltech który dostaje zlecenia z UM w tym "ruski miesiąc" robił ogrodzenie parku od Konarskiego), ale co tam kolega koledze.
Ja do tej pory do Strusa nic nie miałem, ale przyjaciel mojego wroga jest moim wrogiem, a Kudelskiego organicznie nienawidzę i o niczym innym nie mażę aby odszedł z urzędu jak najszybciej.
PS.
Nadmienię tylko, że na Podlasiu24.pl o tym napisałem (rzecz jasna nie podpisałem się swoim nikiem bo wtedy na pewno by nie puścili po mojej "scesji" z p. Skwarkiem) oczywiście cenzura i przyjaźń z UM nie pozwoliła zamieścić mojego wpisu (był kulturalny, nikogo nie obrażał tylko informował o złamaniu prawa).
Mam pytanie jakby zadzwonił na policję podał miejsce wykroczenia i numery rejestracyjne to zareagują czy czymś się wykręcą (np. SM) bo do tej drugiej formacji nie mam zaufania z uwagi na podległość pod UM i Kudelskiego.
Fakt jest taki ciężarówka z telebimem stoi na pl. Sikorskiego na zakazie postoju.