Dodaj do ulubionych

galeria handlowa- pierwsze wrażenie

29.03.14, 10:52
Tak jak w tytule.
Obserwuj wątek
    • educationonline Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 29.03.14, 12:13
      No to fajne masz wrażenia. Może napisz coś więcej.
      • drizzt1223 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 29.03.14, 15:33
        Generalnie myślę, że będzie ok za parę dni. Na dzień dzisiejszy, chciałam zrobić TYLKO zakupy w stokrotce a niestety nie mogłam bo tłumy były nieziemskie-tak, wiem, było do przewidzenia :D. Poza tym nie mam zastrzeżeń :). Bo i do czego? No sklep jak sklep...
        • educationonline Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 29.03.14, 15:48
          To prawda kolejki w każdym sklepie na 20 min stania. Zakupy trzeba robić w tygodniu, na weekend nie ma co się tam zapuszczać. Muszę powiedzieć że mamy strasznie wygłodniałych mieszkańców, nawet na podłogach siedzieli z tackami MC i się zajadali. Duże sieci zarobią na pewno, dzisiejszy utarg będzie rekordowy.
          • lukaszsiedlce Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 29.03.14, 17:45
            Ale naśmieciliście dookoła galerii
            • educationonline Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 29.03.14, 18:17
              To posprzątaj a nie narzekasz na bałagan :)
              • drizzt1223 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 29.03.14, 19:39
                Za miesiąc, dwa ludzie się najedzą MC i KFC i obkupią i będzie można na prawdę spokojnie iść na zakupy :D. A jeśli chodzi o inne zakupy to miałam wrażenie że ludzie.... jakby to określić... jakby w życiu sklepu nie widzieli. Kupowali takie ilości ubrań, że 3 rodziny by ubrał w to co 1 osoba wynosiła- a osób takich mnóstwo. Śmiać mi się chciało, że dziś poszli tam, wydać całą wypłatę, a za 2 tyg wrócą do banku po kredyty na jedzenie na święta :D
              • lesio57 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 29.03.14, 19:46
                Nie ładnie zaglądać komuś do kieszeni.Jeżeli kupują to ich pewnie stać na to,i nie muszą zaraz iść po kredyty.
                • drizzt1223 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 19:15
                  Ty nie musisz- super :), ale patrząc na ilość szmateksów w naszym mieście i ich oblężenie to na prawdę chyba niewiele jest osób które stać na zakupy nowych rzeczy i to w hurcie można powiedzieć :D. Ja na zakupy dla dzieciaków zawsze jeździłam do Wawy i będę nadal niestety bo nasz smyk.... no cóż, za dużo ubrań to tu nie ma.... więc czcza była moja radość z tego że smyk będzie... Empik mały.. a reszty nie miałam okazji zwiedzić bo jak poszłam z moją gromadką w ten tłum to musiałam dzieciaków pilnować a nie po sklepach spacerować :)
    • szkuner2 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 30.03.14, 20:03
      He :). Tak obserwuję, że ci (głównie mieszkańcy gminy Siedlce:)) co najbardziej narzekali na "Galerię" i jej właściciela pierwsi walili na zakupy i na hamburgiery ;). Jakby coś tam za darmo dawali. Osobiście poczekam i pójdę jak się tłum przewali.
      • rwijpapucie Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 30.03.14, 20:43
        wiocha zobaczyła pierwszy raz galerię ,,chyba,,. Dlaczego? Bo przy otwieraniu drzwi mało by się nie pozabijali i zdeptali nawzajem przy wejściu to jest żałosne. Galeria okej ale współczuję ludziom prywatnym, małym sklepikom, itp. Wcześniej jednym miejscem obgadywania i pokazywania się był kościół a teraz wiocha będzie obgadywać się nawzajem w galerii.
        • vader2010 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 30.03.14, 20:53
          czyli każdy kto pójdzie do galerii to "wiocha"? to niewielu "mieszczuchów" zostanie w Siedlcach...
      • vader2010 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 30.03.14, 20:57
        hm, jakoś tak od paru ładnych lat czytam siedleckie fora i jednym z największych marudzących na Strusa i galerię był zawsze efaster, lubujący się w podkreślaniu, że od "wielu pokoleń" pokolenia jest mieszczaninem... Znam też kilka osób zarówno z miasta jak też z okolic i na otwarciu w sobotę z gminy nie był nikt za to z miasta 2 na 3 zapytanych...
        • efaster Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 00:30
          co ja ??
          ja jak coś mi się podoba chwalę, ja nie podoba ganię

mieszkam u strusa w bloku z 99 r. więc wiem od środka jaka jest "jakoś" wykończenia jego budynków, ale to nie o mnie

w galerii naszej byłem a owszem dziś, ładnie jak dla mnie za dużo ludzi (nie lubię tłumów) ale rozumiem, że tak jest przy otwarciach wg. mnie taki obiekt jest spóźniony przynajmniej 10 lat jak wiele inwestycji np. stadion, basen, obwodnica, hala sportowa itp. no cóż nadrabiamy zaległości :))

urodziłem się gdzie się urodziłem, nie wstydzę się tego, że urodziłem się i wychowałem w mieście i jak większość mojej rodziny (na święta zostaję tu, ew. jadę do rodziny do innego miasta) ludzi "ze wsi" szanuję (i to bardzo), gdyż wiem że praca na roli nie jest łatwa a wędlina czy mleczko samo się nie zrobi, ale też nie dam z siebie zrobić "wielbłąda" i kajać się że jestem "mieszczuchem" i babcie ma klika ulic dalej a nie na wsi.

ale wróćmy do galerii ładna, mam kilka ale ... np. wielkość Empiku (jest po prostu za mały) mała ścianka z grami przy kasie to jakaś pomyłka chyba (albo jakiś zły sen) czy za mała ilość ruchomych schodów szczególnie po prawej stronie patrząc od wejścia głównego, owszem jest winda, ale tą opanowały dzieci z Pułaskiego i dla zabawy jeździły w górę i w dół, ale jakoś sobie z Irkiem Bielnikiem poradziliśmy :)) (On wie o co chodzi) :)

cóż jeszcze napisać, ładnie nawet bardzo, trochę wszystko (wg. mnie) ściśnięte, ale był ograniczony teren i wysokość zabudowy (przez PZP)

cóż liczę, że to nie ostania tego typu inwestycja w grodzie nad Muchawką, może powstanie coś podobnego np. w Iganiach czy Ujrzanowie albo jak to planowano w Białkach

jako przykład podam

MultiShop Sochaczew

bardzo fajnie, przejrzyście i do tego po drugiej stronie Carrefour do swojego hipermarketu dobuduje w niedługim czasie swój pasaż.

owszem są ładniejsze i bardziej przestrzennegalerie czy centra handlowe (i wcale nie mówię tu o molochach typu Arkadia, Manufaktura czy Silesia CC) np. Poznań CC (te centrum jest ładne w same w sobie) ale ta na takie warunki jakie mamy i potrzeby wystarcza i jest ok.

pierwszy krok postawiony, w Płocku są 3 (Wisła, Mazovia, Mosty) galerie handlowe porównywalnej wielkości co GS więc jeszcze jedna (może większa) np. już z dużym sklepem spożywczym typu Auchan czy Tesco Extra czy budowlanym typu OBI czy Castorama do tego MM czy Sarurn

no cóż pożyjemy zobaczymy co czas przyniesie, na razie cieszmy się tym co mamy tj. Galerią Siedlce :))

PS.
          Efaster to nie taki "zły" człowiek jak go malują :))
          trochę wiary w ludzi :)

gorąco pozdrawiam :)
          • jp.73 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 00:35
            Chodziło o Irka Bieleninika?
          • cezyk Re:Empik 31.03.14, 07:07
            Mały Empik-Empik to fajny sklep do momentu w którym spojrzysz na ceny.
            • n_l Re:Empik 31.03.14, 09:05
              Nie zauważyłem żeby gazety (lub czasopisma) i książki
              były droższe w Empiku niż w innych punktach :-)

P.S. szkoda wielka że galeria kojarzy nam się tylko z jednym
                    gdzie pozostałe, wcześniejsze znaczenia tego słowa?
                    sjp.pl/galeria
          • vader2010 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 09:32
            ale ja nigdzie nie napisałem, że "zły" - zostałeś podany jedynie jako przykład "mieszczucha" ;)

p.s. i nawet ani razu nie użyłeś w swoim poście wyrazu "Kudelski" ani "Rozbity Kamień" :):)
            • endru098 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 10:37
              Podobnie jak efaster "mieszczucha" odebrałem pejoratywnie.
              • vader2010 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 11:16
                a to kiepsko przeczytałeś, bo w pierwszym poście napisałem "mieszczanina"...
            • n_l OT 31.03.14, 11:59
              > p.s. i nawet ani razu nie użyłeś w swoim poście wyrazu <cut>
              I prawie bez błędów. To chyba bot, nie Efaster ;-)
              • efaster Re: OT 31.03.14, 12:27
                > I prawie bez błędów. To chyba bot, nie Efaster ;-)

no wiesz, staram się a jeśli walę gdzieś byka to śmiało pisać, ja nie z takich co się obrażają czy coś, każdy popełnia błędy :))

A co do Prezydenta, dajmy Mu spokój, sam podejmie decyzję czy startować na 3 kadencję w wieku ponad 60 lat czy nie, jak wystartuje ok. lud siedlecki oceni czy Go chce czy nie

dziękuje :)
          • endru098 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 10:45
            @efaster zgadzam się z Tobą w 200%. :)
            Empik bardzo mały. W Białej jest sporo większy, trochę szkoda ale dobrze, że w ogóle jest.
            Brakuje mi kilku sklepów ale generalnie GS w porządku. Wg mnie broni się nawet w porównniu z z galeriami w stolicy. Ale proszę nieporównujmy z Arkadią, Złotymi Tarasami, felicity w lublinie. To tak jakby porównać poloneza z mercedesem czy lexusem.
            Porównajmy to z redutą, galerią wileńską czy plazą w lublinie; siedlecka naprawdę niczym nieodstaje. Sklepy lokalne są w każdej galerii, ich ilość zalerzy od wielkości lokalnyh przedsiębiorców. W GS jest dużo marek i sklepów choć sklepy nie są zbyt duże.
            • wacek41.2 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 13:08
              endru, nie wal tym GeSem, bo to kojarzy się z Gminną Spółdzielnią:)
              • endru098 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 17:01
                Wacek ok ale dla mnie GS to tylko skrót od Galeria Siedlce.
                Nie pamaiętam za bardzo czasów kiedy górowały gs-y. :)
                na szczęście.
                • suchy_100 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 22:33
                  Do GS-u też się jechało po różności np.chleb do piekarni,po węgiel,nawozy,brony i widły,łopaty,buty ,tkaninę na spodnie czy sukienkę i oczywiście całą spożywkę też.To były czasy i tak nie tylko mi kojarz GS.czyli Gminna Spółdzielnia Samopomocy Chłopskiej w Siedlcach.
            • kusiapot Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 31.03.14, 15:24
              zależy mój Drogi:)
          • juszcz83 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 01.04.14, 08:09
            Niestety o sklepach wielkopowierzchniowym w naszym pipidowku mozemy tylko pomarzyc. Wybierajmy przy najblizszej okazji radnych, ktorzy "zdejma" uchwale o zakazie tworzenia wielkopowierzchniowych sklepow to na pewno cos sie w tym temacie ruszy. Najblizsza nowa inwestycja tego rodzaju to budomatex na wyszynskiego/klebeerga gdzie budowa idzie pelna para. Taki wielki porzadny sklep spozywczy jak i elektromarket jest u nas potrzebne, a zawodzenie, ze to rozwali maluczkich jest bledne. Od zawsze powtarzam, ze po chleb i mleko nie bede sie wybieral do wielkiego sklepu i marnowal 1,5h. Ale po wieksze zakupy najchetniej. Nie wspominajac o zwiekszeniu konkurencji w stosunku do supermarketow, ktore mamy od lat.
            • krzycho18 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 01.04.14, 15:01
              Z tym, że Siedlcach jest potrzebny jakiś duży market budowlany typu OBI czy Castorama, na pewno się zgodzę, ale już jeśli chodzi o spożywkę czy elektromarket to mam trochę inne zdanie. Jeszcze parę lat temu, kiedy nie było Kauflandu, Lidla i Biedronki czy Topazu za każdym rogiem, to taki market miał większy sens, a teraz trochę mniej. Chociaż nie miałbym nic przeciwko, a nawet bym się ucieszył, gdyby powstał gdzieś jakiś "moloch" spożywczy. Jeśli chodzi o elektromarket, to podobnie jak ze spożywką, jest Avans, Media expert, Euro, a i tak większość ludzi kupuje przez internet, bo żaden market nie przebije cen sklepów internetowych. Ale oczywiście również przywitałbym Media markt z otwartymi ramionami.

A wracając do galerii, to czy ktoś z was zwrócił może uwagę czy w garażu, lub gdzieś na powierzchni, są miejsca na rowery?
              • kalina_m Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 01.04.14, 15:35
                > A wracając do galerii, to czy ktoś z was zwrócił może uwagę czy w garażu, lub g
                > dzieś na powierzchni, są miejsca na rowery?
                Są przy głównym wejściu (czyli na tzw. placu bankowym), o ile pamiętam.
                • lesio57 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 01.04.14, 16:43
                  Zauważyłem dzisiaj będąc w galerii, że to doskonałe miejsce na wagary.O godz.11 było mnóstwo młodzieży,a jest to czas na lekcje w szkole.A że by było śmieszniej to galerię odwiedzały również całe klasy pod opieką pań nauczycielek ,co zauważyłem będąc w Empiku,gdy pani strofowała jednego z uczniów.Miejsce przy MC I KFC również było oblegane wiadomo przez kogo.
                  • vader2010 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 01.04.14, 20:33
                    dzisiaj były egzaminy 6 klas i pozostałe klasy miały wolne...
              • endru098 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 01.04.14, 19:20
                Miejsca na rowery są też przy wejściu od starej galerii
                • mpppm sukces, rekord nie pobity 01.04.14, 20:05
                  "Prawie 70 000 klientów na otwarciu Galerii Siedlce."
                  www.podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/prawie-70-000-klientow-na-otwarciu-galerii-siedlce-120ef.html
                  Jak nas informowano "targi rolne" koło stadionu odwiedziło chyba 80 000 klientów.
                  "Kliientów", czytaj turystów, oglądaczy, ............
                  • mpppm Re: sukces, rekord nie pobity 01.04.14, 20:09
                    oczywiście "Klientów"

Czy zainstalowano liczniki w wejściach czy budowniczy sam policzył?
        • przyjemny_gosc Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 21:17
          Interesujące jest to co piszesz. Można wiedzieć ile osób zapytałeś w tej "sondzie"? 3?
          Wyjaśnieniem, dlaczego nie było nikogo z gminy Siedlce może być fakt, że ludzie z gminy mają problem żeby się przyznać, że są ze wsi. Aczkolwiek tak nie twierdzę, a jedynie zgaduję :)

Jeżeli dalej czytam, że Galerię odwiedziło 70 tys. osób, to nie ma bata, żeby byli to sami Siedlczanie. Na miasto mające 77 tys jak było 10 w porywach do 15 tys. to max. -> żeby nie było, jest to moje założenie wynikające z realiów statystyki, bierzcie bowiem pod uwagę, że te 77 tys. ludzi w Siedlcach to również niemowlaki i ludzie, którzy np. byli wtedy w pracy, etc.
    • zzz34 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 01.04.14, 23:20
      Galeria jest OK. Jedyny minus, że są strome wjazdy/wyjazdy na parking. Kolega ledwo uniknął stłuczki. Kierowca przed nim nie umiał ruszyć pod górkę, stoczył się mu samochód. Na szczęście kolega zatrzymał się za nim zachowując większy odstęp. Dzięki temu uniknął stłuczki.
      • magdalenka221 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 13:27
        Miałam akurat okazę porównać i eśli chodzi o ofertę sieciówek u nas i w Warszawie to znacznie różni się ona pod względem asortymentu i cen/ na niekorzyśc Siedlec niestety/.Dlatego ja pozostanę jednak przy Warszawie wiekszy wybór asortymentu ,sklepów ,korzystniejsze ceny i zawsze mogę coś kupić do domu w leroy czy ikei.Zakupy spokojnie można zrobic bez tłumów buractwa co to hamburgera i frytki z MC je siedząc na podłodze bo nie ma wolnego miejsca przy stoliku.Można przy okazji odwiedzić starówkę czy skorzystać z różnych imprez organizowanych w różnych miejscach. Niektóre sklepiki w GS są jak malutkie dziuple,a sieciówki chyba wyszły z założenia ,że sprzeda sie tu wszystko i po każdej cenie Miejsce dla wagarowiczów idealne,a i krzywica u małych dzieci rozwinie się na potęgę ,bo słońca to juz one nie zobaczą chodząc z mamysią po galerii zamiast po świeżym powietrzu.
        • monia.red Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 13:59
          Ja natomiast nie mam czasu jeździć do Warszawy na zakupy. Weekendy, jakoś tak wychodzi, wolę spędzić na spokojnym relaksie lub robiąc porządki, niż biegać po warszawskich galeriach. Biorąc to pod uwagę, siedlecka mocno mnie ucieszyła i generalnie nie zawiodłam się. Do tej pory jak chciałam coś sobie kupić szłam do jednego sklepu, w którym zawsze coś wybrałam, a na więcej do tej nieszczęsnej 18 nie było czasu. Teraz spokojnie można pobuszować, a nawet rower po pracy kupić. Ale kolekcje faktycznie jakieś takie nieładne, sieci, na które czekałam powiesiły same szmatki dla nastolatek. No i te nieszczęsne stoliki... Mam nadzieje że już złożyli zamówienie na dodatkowe sztuki, bo przykro się na tych stłoczonych ludzi patrzy.
          Jeśli chodzi o podjazd, to ludzie się nauczą. Jeść też się nauczą. I nie śmiecić się nauczą. Ale i chodzić do kawiarni się nauczą. Może i książki kupować przy okazji. A i sprzedawcy do uśmiechu się przyzwyczają. Czasu trochę tylko potrzeba.
        • pawelpap Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 14:20
          To Ci powiem że albo źle patrzysz albo nie porównywałaś cen i piszesz to z uprzedzenia... fakt tłok ostatnio był bo jak to na otwarcie... akurat zrobiłem zakup w 4 sklepach, h&m, c&a, reserced, smyk i new yorker , wieczorem sprawdziłem ceny na stronach tych sklepów i ku twojemu zdziwieniu ceny były takie same tak więc zastanów się jak coś napiszesz. A że wolisz jeździć do wa-wy to nikt Ci nie broni... mi osobiście tu pasuję bo czas ma u mnie duże znaczenie przy dwójce małych dzieci... jak bym może nie miał dzieci i dużo czasu to chętnie bym pewnie robił wycieczki co pewien czas do wa-wy (tak robiłem kiedyś).
          • 1rabarbar1 Re: galeria handlowa- siłownia? 02.04.14, 14:33
            A kto z Was wie jak wygląda sprawa siłowni i fitness? miała być jakaś solidna sieciówka ale jak na razie nie zauważyłem...
            • pawelpap Re: galeria handlowa- siłownia? 02.04.14, 15:07
              Będzie na jesieni w starej części Calypso siłownia, jakaś apteka ma być tam też... tak na stronie przynajmniej piszą...
          • magdalenka221 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 15:20
            a ja porównywałam do tego co na wieszakach ,a nie w internecie.Do tego rozmiarówka i asortyment -jest różnica.
            • endru098 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 21:24
              Też sprawdzałem ceny i rozmiary w C&A. Są takie same jak w Wawie.
              PS. nasuwa mi się tu jedno porównanie ze szklanką do połowy pustą lub do połowy pełną na te wszystkie narzekania o cenach, rozmiarach, małych sklepach, itp.
              Ja widzę do połowy pełną :)
              Tak jak już pisałem nie porównujmy naszej galerii do arkadii, złotych tarasów czy felicity, tylko do obiektów podobnej wielkości. Nasza galeria naprawdę trzyma pozoiom pod względem najemców i wyglądu. Porównuję tu galerie z wawy, lublina, trójmiasta i krakowa, kóre widziałem. Oczywiście widzę brak kilku sklepów ale mam nadzieję, że z czasem i one dołączą do najemców.
              • crvq Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 22:13
                Akurat Felicity po odjęciu olbrzymiego Auchan i Leroy Merlin ma porównywalną powierzchnię, ilość najemców jest identyczna jak w GS. Jest tam kilka marek nieobecnych w GS gdyż tam mają większy rynek zbytu.
                • cyanidesun Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 23:06
                  Dorzuce swoje 3 grosze. Generalnie jestem pod ogromnym wrazeniem, galeria prezentuje sie naprawde profesjonalnie. Swietny wybor sieciowek jesli chodzi o ubrania, empik bardzo skromny, ale wychodze z zalozenia, ze jak cos bede potrzebowal to bede zamawial. Food court peka w szwach i tutaj rodzi sie jedna z moich obaw. Boje sie o tych mlodych ludzi zapychajacych sie mcd i kfc. Ludziska, lepiej zjesc zwykla pizze niz ten smazony syf i pseudo-mieso hodowane na antybiotykach i hormonach wzrostu. Poczytajcie jak to sie odbija na zdrowiu. Kolejna sprawa to postrzeganie przez mlodziez tego typu miejsca. Naprawde sa ciekawsze miejsca do spedzania wolnego czasu - park, miejsca kultury. Nie dajcie sobie robic sieczki z mozgu i kieszeni. Pieniadze i dobra materialne to nie wszystko, tymczasem my dorosli dajemy wam zly przyklad oddajac sie w tego typu miejscach konsumpcji bez umiaru.
                  • 77joker Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 23:44
                    W 100% zgadzam się z Twoją wypowiedzią.
                    Dla mnie plusem jest, że nie muszę latać po całym mieście aby kupić spodnie, koszule, itp. Plusem też są godziny otwarcia i atrakcyjniejszy asortyment sklepów w porównaniu co było w Siedlcach dotychczas. Na pewno galeria negatywnie wpłynie na obroty mniejszych sklepów. Ale cóż, mamy wolny rynek, wcześniej lokalni przedsiębiorcy ze względu na brak konkurencji za bardzo się nie wysilali.
                    • endru098 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 17:20
                      @joker77 zgadzam się w 200% z każdym słowem. :)
                • endru098 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 17:21
                  O felicity wiem ale już nie chciałem zbyt dokładnie się o tym rozpisywać.
        • 77joker Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 02.04.14, 22:56
          magdalenka221 bardzo się cieszymy, że zostaniesz przy warszawskich galeriach. Mam nadzieje, że wszyscy narzekający byli raz i ostatni. Będzie mniejszy tłok i nie będziecie musieli obcować z wsiochami z Siedlec i okolic. Trzymam za słowo.
          • piotrban5 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 11:27
            Moje wrazenie po 1 wizycie w GS jest mieszane...
            Zaczynajac od wielkosci sklepow, malutkie klitki ale nie ma co sie dziwic - czynsz jest bardzo wysoki. Na stałe mieszkam w Siedlcach ale pracuje w Warszawie i znam ceny oraz asortyment sieciowek. Żona czesto kupuje w H&M i niestety musze w tym uczestniczyc. Asortyment w GS bardzo ubogi, podobnie w C&A. Ubrania głownie dla nastolatków. New Yorker - masakryczne gatunkowo rzeczy.

Asortyment SMYKA wydaje sie ok, natomiast w wiekszych sklepach jak w Arkadii, Zlotych Tarasach zawsze znajdziemy sporo przecenionych produktow w duzo lepszych cenach...nie wspomne o lepszym zaopatrzeniu. Pozostane przy Siedleckim Bobolandzie.

Co do fast foodow...miejsca jest rzeczywiscie malo, ale wezmy pod uwage ze GS dopiero co zostala otwarta. Przez najblizsze tygodnie bedzie ulubionym miejscem mlodziezy na wagary.

Empik jak empik...kazdy sie zachwyca empikiem, ale kogo teraz stac na film dvd za 100zl???W czasach internetu taka cena jest przesada. NIe wspomne o plytach z muzyka. Co do ksiazek wybor kiepski, na zamowienie dlugo sie czeka. Od 2 lat zamawiam przez internet w Jas i Malgosi i po 2 dniach mam co chce.

Sklepy jubilerskie asortyment ok. Przyznaje ze tego typu rzeczy kupuje raz na kilka lat, jak zona ma focha i zawsze chodze do Cichego.

Godziny otwarcia jak najbardziej na tak!!!
          • magdalenka221 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 12:49
            Rozumiem ciebie i kilku piszących doskonale .Ja też nie lubię jak się okaże że za coś przepłaciłam..Wiele osób już ma kaca po zakupach na otwarciu bo w owczym pędzie kupili masę niepotrzebnych rzeczy.Niestety nigdy w siedleckich sieciówkach obuwniczych i ubraniowych nie będzie takich promocji jak w stolicy z tego tylko powodu ,że tam już galerie zpowszedniały ,ludzie nie walą tam drzwiami i oknami,a u nas sam widziałeś co się działo na otwarciu .Jakbyś był właścicielem sklepu to w takiej sytuacji obniżał byś ceny,robił byś promocje?Prawo popytu niestety.Na większą ilość sklepów nie ma co liczyć ,bo nie ma miejsca ,a na większy asortyment również bo na małej powirzchni sprzedaży nie można ustawić nieskończonej ilości wieszaków i półek .Komu się nie chce lub nie ma możliwości pojechać do W-wy ok.pewnie się ma z czego cieszyć,ale jeśli ma się ochotę i możliwość aby zrobić wypad do stolicy i połączyć przyjemne z pożytecznym to dlaczego nie.Maniery ludzi współodwiedzających jaki kolwiek przybytek również nie są mi obojętne,a w sobotę i niedzielę było na co popatrzeć i pewnie będzie jeszcze długo,nie jeden nie krył zażenowania.
            • crvq Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 14:01
              Akurat wolnego miejsca to jest jeszcze sporo. Będzie jeszcze na pewno Orsay, Stradivarius, Gino Rossi. Była też mowa że inne znane sieci może wejdą jakiś czas po otwarciu.
              • alenumer01 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 15:20
                o tych markach akurat wiadomo ,są ujęte nawet w planie galerii,ale niestety wiele sie nie pojawi .Np spodnie wrangler nadal kupujesz tak jakby w sklepie na Kilińskiego tylko w galerii,art.sportowe tak samo więc o leprzych cenach nie ma co marzyć oby nie były wyższe z racji większego czynszu na przykład i pracy dwuzmianowej.
                Dla mnie też centrum handlowe to miejsce gdzie jest przestrzeń ,duże sklepy z dobrymi proocjami,porządny elektromarket i spożywczak no i oczywiście duży market budowlany.Dlatego tez pozostaję przy Warszawie Tam kiedy zrobi sie cieplej w każdą niedzielę na starówce ,czy gdzie indziej coś się dzieje,a przy okazji jakieś zakupy.
                A przy okazji co z HOME&YOU miało być a chyba nie ma /chyba,że w tej "dziczy" sobotniej nie zauważyłem/?
                • krzycho18 Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 20:02
                  alenumer01 napisał:

> A przy okazji co z HOME&YOU miało być a chyba nie ma /chyba,że w tej "dziczy" s
                  > obotniej nie zauważyłem/?

Jest na poziomie 0 mniej więcej na przeciwko mohito
                • crvq Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 06.04.14, 23:58
                  No to omijaj szerokim łukiem Złote Tarasy bo tam porządnego spożywczaka i marketu budowlanego nie uświadczysz.
    • przyjemny_gosc Re: galeria handlowa- pierwsze wrażenie 03.04.14, 21:22
      Czytam Wasze wypowiedzi i widzę, że nie jest tak źle. Jest wiara w narodzie. Większość jednak chwali. Narzekają albo ci co to inaczej nie umieją pisać, niż narzekając (taki typ człowieka, trzeba mu wybaczyć i traktować jak chorobę), albo ci co to byli kilka razy w Warszawie w galerii, weszli tam z rozdziawioną gębą, sami odstali długą kolejkę w McD, po czym odjechali 90 km na wschód i świrują światowców.

Ciekawe jest zjawisko radzenia sobie z problemem wolnych miejsc w fast foodach. Piszecie, że głównie dzieciaki spożywają posiłki na podłodze. Identyczny widok jest np. w McD w Złotych Tarasach w "godzinach szczytu".
      • przyjemny_gosc godziny otwarcia 05.04.14, 18:34
        Jest jedna bardzo duża zaleta Galerii. Są nią godziny otwarcia. Żeby zrobić zakupy inne niż spożywka w sobotę po godzinie 17 w Siedlcach? Coś nowego.
        Ciekaw jestem jak inne sklepy "na mieście" zareagują na to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka