bengere 22.07.14, 13:15 hej rzucił mi się dziś ten film promujący jeden z wydziałów UPH. Szczerze? nie najgorzej wyglądają nasze Siedlce. www.youtube.com/watch?v=HukX2QddkKY&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina_m Re: Siedlce jak nie Siedlce 22.07.14, 13:55 A czy na tej uczelni, która ma "Kampus Uniwersyteu", są jacyś poloniści?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lesio57 Re: Siedlce jak nie Siedlce 22.07.14, 15:05 Pomysłowy pomysł na reklamę UPH. Odpowiedz Link Zgłoś
brytanbrytan Re: Siedlce jak nie Siedlce 22.07.14, 15:29 > Pomysłowy pomysł na reklamę UPH ...ale wykonanie (zwłaszcza tzw. aktorstwo) - amatorskie i daje efekt odwrotny od zamierzonego. "Scenariusz" też niestety wali prowincją. Odpowiedz Link Zgłoś
straister Re: Siedlce jak nie Siedlce 22.07.14, 16:24 Aktorstwo rzeczywiście słabe, ale w sumie trudno było oczekiwać że będzie coś lepszego. Co do wiochy, to nie odbiega ona znacznie od innych polskich uczelni. Niestety, jeśli chodzi o taką formę promocji to pl uczelnie są w daleko w tyle za amerykańskimi na przykład. Śmieszne jest to, że większość zdjęć/"akcji" zostało zrobione w budynkach innych wydziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_m Re: Siedlce jak nie Siedlce 22.07.14, 16:41 > Aktorstwo rzeczywiście słabe, ale w sumie trudno było oczekiwać że będzie coś lepszego. To po co promować uniwersytet scenką aktorską, skoro wiadomo, że ta nie wyjdzie? Jeśli poświęcono czas, pracę, a być może i pieniądze, by - jak rozumiem - przyciągnąć przyszłą brać studencką, dlaczego nie poświęcono ich na formę, która nie obnaży braków i niedostatków twórców tego "klipu"? Jak dla mnie, ci ostatni są święcie przekonani, że dobrze im wyszło. Zleceniodawcy też. Odpowiedz Link Zgłoś
straister Re: Siedlce jak nie Siedlce 22.07.14, 20:11 Ja się z tobą zgadzam. Osobiście nie rozumiem takiej promocji i nie trafia do mnie przekaz. Oglądając ten filmik przewijałem większość scen na których było "grane" przez studentów, gdyż wywoływały we mnie uczucie zażenowania. Myślę (mogę się mylić) że w tego typu filmikach chodzi po prostu o zwrócenie uwagi. Ktoś zobaczy, pośmieje się i rzekomo zainteresuje się. Jak pisałem do mnie to nie trafia, ale mamy teraz czas kiedy uczelnie chwytają się wszystkiego żeby przyciągnąć studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
netxan Mi się podoba się 23.07.14, 14:57 Obejrzałem 4 razy, szczegółowo analizując obraz i dźwięk i uważam, że jest ok. Zdarzają się drobne przekontrastowania, w niektórych miejscach jest delikatnie za dużo koloru, zdarzają się niedociągnięcia w dźwięku. Jednak biorąc pod uwagę, że materiały są od różnych operatorów z całkowicie różnych urządzeń, do tego jeden montażysta i za razem dźwiękowiec, Siedlce, studenci. ja od siebie daję bardzo dobry z minusem. Jest wesoło i naturalnie. Film może z powodzeniem reprezentować miasto i uczelnię. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Mi się podoba się 23.07.14, 17:43 mi też ale najbardziej podoba mi się wstawka z Marcinem Gortatem i jego kolegą z Washington Wizards Odpowiedz Link Zgłoś
arnisti Re: Siedlce jak nie Siedlce 23.07.14, 19:31 Hmm pokazali miasto z dobrej strony, ale to wszystko naciągane. Do tego już pierwsze pojawienie się "aktorów"... ten gość w czapeczce, ludzie kiedy ja ostatnio widziałem kogoś tak ubranego? A studia skończyłem niedawno (nie, nie na UPH ;) ). Chcieli pokazać na siłę jaki to "zią" elo i swag z tego gościa heh :) Odpowiedz Link Zgłoś
straister Re: Siedlce jak nie Siedlce 23.07.14, 20:28 Przez parę lat wiele się zmieniło. Teraz w pobliżu uczelni (różnych, a im większe miasto tym więcej) takie widoki to normalka, może nie jest tego dużo, ale już nie dziwi. Miasto zostało ładnie przedstawione, jak i zdjęcia uczelni. Mi chodzi głównie o wstawki z aktorami-studentami które są jednym słowem słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
jablkobananmalina Re: Siedlce jak nie Siedlce 23.07.14, 20:34 Już dałeś wyraz swej negatywnej opinii. Ile razy jeszcze to zrobisz? Chyba coś Cię osobiście dotknęło. Mieli ochotę zrealizować film - zrobili to. Efekt bardzo pozytywny jak na dotychczasowy TV Wschód goszczący w naszym mieście. Nie są to profesjonalni aktorzy. Scenariusz jest fajny a film ogląda się lekko do końca. Mi to 10 minut minęło szybko i przyjemnie, a hejterzy będą zawsze, tylko ciekawe co oni zaprezentują jako twórcy. Studenci brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
straister Re: Siedlce jak nie Siedlce 24.07.14, 11:41 Wyluzuj. Po prostu wyraziłem swoją opinnię, może nieopacznie dwa razy. W jakich żyjemy czasach że jeżeli ktoś krytykuje (nawet nie całość, tylko fragmenty) to od razu jest wyzywany od hejterów. I jeszcze wspaniały, odwieczny argument: jeżeli sam czegoś nie robiłeś z danej dziedziny to nie możesz krytykować tych co to zrobili, gdyż na pewno byś to zrobił gorzej. Odpowiadam: tak, prawdopodobnie sam zagrał bym gorzej a mój filmik promocyjny byłby gorszy. Tylko co to za argument. Według niego nie mogę krytykować reprezentacji polski, bo sam gorzej gram w piłkę od nich. Żadnego filmu który widziałem w kinie nie mogę skrytykować bo w końcu sam bym takiego filmu nie nakręcił. Teraz najlepsze: nie mogę powiedzieć złego słowa na rząd, bo sam w rządzie nigdy nie byłem i na pewno bym lepiej nie rządził. Brawo! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_m Re: Siedlce jak nie Siedlce 24.07.14, 18:17 > Wyluzuj. Po prostu wyraziłem swoją opinnię, może nieopacznie dwa razy. Może osoba o owocowym nicku ma coś wspólnego z tym arcydziełem kina promocyjnego?:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnisti Re: Siedlce jak nie Siedlce 24.07.14, 21:24 Spokooojnie ludziska. Zrobili jak zrobili. mam tylko nadzieję że nie poszły na to jakieś duże publiczne pieniądze :) Odpowiedz Link Zgłoś