Dodaj do ulubionych

Jabłka i inne

05.08.14, 22:48
Mówi się dużo o jabłkach.
Lecz na rynku w sklepach jest jak było, drogo.
Obserwuj wątek
    • krzycho1252 Re: Jabłka i inne 06.08.14, 09:11
      Nie odróżniasz "drzewa życia" od "drzewa poznania dobra i zła". Cena nie jest ważna. Ważne jest zdjęcie z jabłkiem. Ważne jest wygnanie z raju.
      • mpppm Re: Jabłka i inne 06.08.14, 11:29
        Ja nie unoszę się nad ziemią, chodzę po niej.
        Dlaczego teraz mamy wszyscy płacić za jabłka i za inne towary, które nie pojadą do raju?
        • vader2010 za głupotę. 06.08.14, 11:38
          kto wybrał tych mundrych na górze?
          • mpppm Re: za głupotę. 06.08.14, 11:46
            O kierunek dobry?
            Nie chodzi o to kto ich wybrał, a o to, że zbliżają się wybory i dobroć i troskę trzeba nagrodzić wyborem.
            Nawet na "F" strony UM pokazały się jabłka.
            Były w parku wodnym.
            Będą pewnie w paczkach przedwyborczych.
            • mpppm normy 06.08.14, 18:00
              www.podlasie24.pl/rolnicy/od-1-sierpnia-embargo-na-polskie-owoce-i-warzywa--138c3.html
              "Rosjanie tłumaczą, że od wielu miesięcy podnosili kwestię naruszania przez polskich producentów rosyjskich i międzynarodowych norm. "

Kto bywał w "raju" ten coś niecoś wie o normach o których tu piszą.

Podam tylko jedną (Nowopołock), papier toaletowy, użyty, wrzuca się do kosza stojącego obok sedesu (domy mieszkalne).
              Może przez lata te normy tak się zmieniły, że przewyższają unijne i amerykańskie.
              • mpppm Re: normy 06.08.14, 22:15
                "Pół tony jabłek w aquaparku. Postaw się Putinowi - jedz jabłka, pij cydr" (TVW)
                Cydr, inaczej jabłecznik (franc. cidre, ang cider) – napój alkoholowy.

Może mocniej pij gorzałę.
                Dzisiaj jabłka na ul. Pułaskiego po 3.50
                W UM będą zwracać koszty?
    • krzycho1252 Re: Jabłka i kusze. 07.08.14, 08:11
      Legenda o Wilhemie Tellu jest złowrogą przepowieścią.
      Będziemy pili słabego jabcaka zwanego cydrem,wróci może kultowe wino marki wino a calvadosem będziemy odstraszać komary przy wieczornych rusztach. Komary przeczekały upały i uderzą.
    • komanchu Re: Jabłka i inne 08.08.14, 11:23
      Ja w tym roku odczuwam nadmiar własnych jabłek - w sadzie mam stare, kilkudziesięcioletnie jabłonie owocujące co drugi rok, w tym roku gałęzie uginają się od jabłek, więc ani mi w głowie jeszcze dodatkowo kupować jabłka. Myślę, że dużo ludzi, tych z własnymi działkami i domowymi ogródkami, ma podobnie, więc teoretycznie popyt na jabłka powinien być w tym roku niski, a podaż jabłek wysoka, co powinno doprowadzić do spadku cen. Tym bardziej dziwią mnie podane przez was ceny jabłek, no ale może to dlatego, że prawdziwy sezon jabłkowy ruszy dopiero pod koniec sierpnia, gdy zaczną dojrzewać odmiany jesienne.
      • mpppm Jabłka i inne - cena 25.08.14, 18:20
        Cena jabłek na ul. Pułaskiego 2,5-3zł
        • krzycho1252 Re: Jabłka i barykady 29.08.14, 09:22
          Nasi rolnicy wysypują pomidory i jabłka w Brukseli a mogliby do Rosji wysłać za darmo! Wysłać i wysypać. Kapustę wysypać, paprykę wysypać, żywe kurczaki wysypać. Byłaby to duma narodowa i wkład w Wolną Europę. Żebrzemy o rekompensaty na dziś a na jutro nie ma planu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka