wenusiaczek 06.11.15, 11:58 Witam, chciałabym zapytac ile trwa czas decyzji oraz wykonania przyłącza energetycznego do działki budowlanej w Stoku Lackim oraz jaki to może być miej więcej koszt ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big798 Re: przyłącze prądu 06.11.15, 18:38 Zakład energetyczny daje sobie czas 18 miesięcy na podłączenie liczone od momentu podpisania umowy (albo złożenia wniosku - już dokładnie nie pamiętam). Jeżeli chodzi o koszt to jeżeli podłączenie będzie krótsze niż 200m to cenę ustala się za każdy przydzielony kW. Nie pamiętam dokładnie ale to coś w okolicach 70zł za 1kW. Jaki jest realny czas oczekiwania to też jestem ciekaw. Ja mam wyznaczony termin na kwiecień 2017 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wenusiaczek Re: przyłącze prądu 06.11.15, 21:02 18 miesiecy ? to trz dotyczy tego jeżeli prąd już jest w drodze tylko trzeba dociągnąć go do działki ? Odpowiedz Link Zgłoś
big798 Re: przyłącze prądu 06.11.15, 23:15 To jest (teoretycznie) maksymalny czas jaki dają sobie na podłączenie. Mam nadzieję, że będzie sporo krótszy. Ja mam słup ze skrzynką 5-8 metrów od planowanego miejsca zamontowania licznika. Odpowiedz Link Zgłoś
kinimod1 Re: przyłącze prądu 07.11.15, 14:26 Wszystko sie zgadza Mają 18 miesięcy od daty podpisania umowy Teraz musisz czekać na projektanta który wytyczy miejsce ciągnięcia kabla i posadowienia skrzynki, potem dopiero wchodzi firma (podwykonawca PGE) i robi robotę Mi to robiła firma chyba P.Krasuskiego jak dobrze pamiętam nazwisko Zapłaciłem bodajże 750 zł za 11kW Odpowiedz Link Zgłoś
big798 Re: przyłącze prądu 08.11.15, 16:25 Czemu? złóż podanie. Na odpowiedź poczekasz ze dwa tygodnie. Potem odsyłasz/zanosisz podpisane 2 kopie umowy i czekasz. Przewidywany czas podłączenia dostaniesz razem z projektem umowy i planowanym kosztorysem. Jak nic się nie wydarzy to powinieneś mięć termin w okolicach maja/czerwca 2017r. Odpowiedz Link Zgłoś
wenusiaczek Re: przyłącze prądu 11.11.15, 15:59 a jakie konkretnie dokumenty muszę złożyć do PGE ? Odpowiedz Link Zgłoś