Dodaj do ulubionych

Jak się skończy – nie wiadomo...

• an.chojnacki Sprawiedliwość ludowa w wykonaniu "dojnych" 22.08.17, 10:42
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22260213,ma-95-lat-walczyl-w-powstaniu-a-panstwo-zabralo-mu-pieniadze.html#Prze
      tak właśnie działali bolszewicy - uprawnienia czekistów, byłych agentów ochrany też honorowali...
      A Piotrowicz, Kryże, Jasiński, Karski, Czabański, Wolski, Pietrzak? Ile panom potrącono z uposażenia? Tak się pytam, bom ciekaw...
      • mpppm Auta elektryczne z Siedlec 22.08.17, 17:02
        serwisy.gazetaprawna.pl/transport/artykuly/1065485,fabryka-samochodow-elektrycznych-w-polsce-siedlce.html
        Ten Pan przez tyle lat nie ściągnął, żadnych inwestycji do Siedlec, nie przeciągnął A2 do miasta, a tu naraz auta elektryczne będą produkowane w mieście w ramach offsetu..
        Może wcześniej będą auta produkowane w Siedlcach niż zostanie pobudowana elektrownia atomowa w kraju. Jak się rozkręcać, to na całość. (wybory się szykują?)
        • an.chojnacki Monumenty - projekty... 22.08.17, 17:31
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,22261150,mamy-projekty-nowych-pomnikow-smolenskich-rece-opadaja,,1.html#MT
          Kur...dystan, nie mogę się śmiać - taki jestem zdumiony. Podobają mi się bardzo - i dziewczę z zepsutym samolotem, i otwieracz do słoików. Świetnie wypada też tort z łabądkiem - ale urzekł mnie kopiec z kostką do gry w chińczyka z człekiem łapiącym się za głowę.
          Teraz już nie wiem, czy dojni robią sobie "jaja z pogrzebu", czy zwyczajnie mają "alternatywne" poczucie smaku?
    • an.chojnacki Na początku myślałem że to żart... 30.08.17, 16:42
      www.tygodniksiedlecki.com/t41440-skladanie.kwiatow.i.koncert.pietrzaka..siedlce.wyraza.poparcie.d.htm
      ale nie!
      Mam dla pana Pietrzak (i organizatorów tej masówki) kilka haseł:
      Niech żyje pokój i przyjaźń między narodami!
      Budujemy Polskę silną, rządną, sprawiedliwą!
      Partia wśród robotników – robotnicy w partii!
      Związki zawodowe – rzecznikiem interesów ludzi pracy, partnerem administracji państwowej i gospodarczej!
      Siła i mądrość partii wynika z jej nierozerwalnej więzi z klasą robotniczą i całym narodem!
      Dobro człowieka – nadrzędnym celem działania partii!
      Perspektywiczny program partii – pomostem w XXI wiek!
      W Polsce prowokacja polityczna nie przejdzie!
      Partia z Narodem - Naród z Partią
      Jak pisałem, że władzuchna czerpie pełnymi garściami ze spuścizny socjalistycznej ojczyzny - to kilka osób się burzyło...
      • mpppm "Nasi" załatwią sprawę 04.09.17, 19:12
        wiadomosci.onet.pl/kraj/msz-wzywa-w-trybie-pilnym-ambasadora-korei-pln-w-polsce/ldhcdn4
        • an.chojnacki Re: "Nasi" załatwią sprawę 04.09.17, 20:49
          Jeden z pracowników wydawnictwa "Opoka" w Zmiennikach Stanisława Barei powiedział - "Długo się przyszłość nie pozbiera". Mam wrażenie, że i tym razem odniesiemy sukces.
          Ja jednak czekam na wypłatę biliona dolarów - nawet planuje kredyt na te przysługujące mi 26 315 dolarów US i centów...
    • an.chojnacki Partia z narodem - naród z partią 10.09.17, 07:39
      Kolejny przykład na "wschodnie" standardy Polskiej Zjednoczonej Prawicy Razem... czy jakoś tam.
      Wiec w Siedlcach - a raczej zjazd okolicznego aktywu, na którym Jojo raczył był nadmienić:
      "Gdyby nie wasze wsparcie, gdyby (...) Prawo i Sprawiedliwość (...) nie wygrało tych wyborów, (...), to dzisiaj być może w Siedlcach rozglądano by się za działką pod meczety lub minarety. Być może dzisiaj Siedlce czy inne miasta wschodniej Polski wyglądałyby tak, jak wyglądają miasta południowej Francji i południowych Włoch".
      Przy założeniu, że do Polski trafiłoby 70 000 (a nie 7 tys.) - to średnio do każdej polskiej gminy trafiłoby 28 muzułmanów. Więc - jeśli 28 osób będzie w stanie wybudować sobie świątynię - to ja jestem za... No chyba, że Dojna za państwowe im je wybudowałaby - tak z przyzwyczajenia...
      • mpppm Re: Partia z narodem - naród z partią 10.09.17, 15:42
        Kto do nas przyjechał? (film)
        Mówi Prezydent W.Kudelski (film)
        Mówi Minister Energii K. Tchurzewski (film)
        • mpppm Re: Partia z narodem - naród z partią 10.09.17, 15:47
          youtu.be/qw9RaatWXOE Kto do nas przyjechał
          youtu.be/l2lQb4pxRK4 W. Kudelski
          youtu.be/qw9RaatWXOE K. Tchurzewski
          • mpppm Okazuje się, że nie można mówić o faktach dokonany 16.09.17, 12:15
            wiadomosci.onet.pl/kraj/do-rzeczy-kamila-gasiuk-pihowicz-pozwana-na-100-tys-zl/9mjbvsx
            "Siedlce są zadłużone" i to mocno.
            Czy dostanę wezwanie do prokuratora?
    • an.chojnacki do sztambucha panny poseł... 24.09.17, 00:02
      "Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić pańskie postępowanie. Pani się nie kwalifikuje nawet do sądu dla ludożerców, buszmenie. W moich oczach jest pani nędznym gadem, omyłkowo tylko nazywanym człowiekiem, panno poseł. Niech pani stąd wyjdzie, bo ja nie mogę na panią patrzyć, bydlaku".
      To moja reakcja na to: www.facebook.com/KrystynaPawlowicz/?ref=nf&hc_ref=ARRdAmm75KSUPotyfWqJZq8NpQD130Cgkps4bbGt8sd8HCeTq0G2cdLfSvui9SUUitY
      • an.chojnacki Re: do sztambucha panny poseł... 24.09.17, 21:04
        ponieważ nie rozumiem fejsbuka - to napiszę, że chodzi mi o wysublimowany komentarz "buszmena" do samobójczej śmierci 15 letniego chłopaka, który targnął się na swoje życie, bo jego koledzy mieli go za homoseksualistę...
    • an.chojnacki dwupodział władzy? 28.09.17, 11:01
      Przeglądałem opinie ludzi siedzących w środku konfliktu o sądach - z obu stron. I moją uwagę przykuł jeden szczegół - otóż zwolennicy zmian chcą ich, żeby to nie sędziowie sądzili, wybierali sędziów. Taka demokratyzacja - jednym zdaniem dość "kolesiów". To chwalebne, tak demokratyzować nasz umiłowany i umęczony (przez ostatnie 8 lat) kraj.
      Ale dlaczego mamy zatrzymać się na sędziach? Nie można tego "pakietu demokratycznego" rozciągnąć na inne dziedziny życia? Dlaczego to lekarze orzekają o nadaniu specjalizacji swym kolegom? Nie może tego zrobić parlament? Wprowadźmy pakiet demokratyczny i tam... a żołnierze - kto decyduje o awansach tych, a nie innych żołnierzy? Wprowadzić pakiet demokratyczny - niech "suweren" wybierze dowódcę tej, albo innej brygady, albo dywizji... Dlaczego to papież ma decydować o tym, kto zostanie biskupem... zróbmy wybory w parlamencie - jak demokratyzacja, to demokratyzacja (reżimowej dotąd) Najjaśniejszej... Dlaczego "kolesie" z WORD-u decydują, kto może jeździć samochodem? Kto w końcu decyduje o tym kto kontroluje prędkość na drogach - i dlaczego to nie parlament, albo "suweren"?
      W świetle ostatnich "popisów" dojnych, rację przyznać trzeba W.W. Putinowi - wprowadził w Rosji taki "pakiet demokratyczny", że w przysłowiowym Popierdłowsku nie pomalują wiaty autobusowej bez jego wiedzy i akceptacji. Cysorz Korei Północnej to też najdemokratyczniejszy, z najdemokratycznych...
      • mpppm CBOS 13.10.17, 20:41
        wiadomosci.onet.pl/kraj/mazurek-o-wynikach-sondazu-cbos-to-zobowiazanie-do-jeszcze-wiekszego-wysilku-i-pracy/pbtkg7z
        "Z opublikowanego dziś badania CBOS wynika, że na PiS (wraz z Solidarną Polską i Polską Razem) zagłosowałoby 47 proc. badanych, deklarujących udział w wyborach; PO otrzymałaby 16 proc., Kukiz'15 - 8 proc., próg wyborczy przekroczyłaby jeszcze Nowoczesna z 6 proc. poparciem - wynika z najnowszego sondażu CBOS."

Może i tak gdy ankieterzy pracowali na którymś ze zjazdów PIS lub zlecający zażyczyli sobie taki a nie inny wynik. Jednym łowem sukces.
        • an.chojnacki Re: CBOS 15.10.17, 08:57
          Panie Marianie, dla mnie poparcie dla kaczystów i kaczyzmu może oscylować w okolicach wartości temperatury naszego słońca. Wiem jednak, że nas wszystkich czeka to:
          natemat.pl/220061,hrynkiewicz-krzyczala-do-lekarzy-niech-jada-bo-nie-ma-prawa-ich-rozumiec-wystarczy-spojrzec-na-jej-bajeczne-zarobki
          obym tylko nie dożył czasów takich pieśni:
          www.youtube.com/watch?v=fE97Dq5Tb5g&ab_channel=Czarek28maja
      • an.chojnacki kto jest podczepiony pod kogo? 16.10.17, 21:54
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22522459,prezes-pwpw-odwolany-sygnal-ze-pozycja-ministra-antoniego.html#BoxNewsImg&a=66&c=96
        I taki wic barejowski mi się przypomniał:
        www.youtube.com/watch?v=DbUNkVFwOyQ
        tośmy czasów dożyli, ale z drugiej strony dlaczego nasze dzieci mają mieć lepiej?
    • mpppm Dzień Górnika w Siedlcach 28.10.17, 16:05
      www.siedlce-zwiedzanie.pl/inffoto.htm
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/708945,mundur-gorniczy-nie-tylko-dla-gornika-to-jest-profanacja-markowski,id,t.html
      Co Siedlce mają do górnictwa.
      Może czegoś nie wiemy i za kilka ....... pojawi się u nas zabudowa kopalniana?
      • mpppm Re: Dzień Górnika w Siedlcach 13.11.17, 17:43
        wiadomosci.onet.pl/kraj/cbos-pis-45-proc-po-17-proc-kukiz15-8-proc-nowoczesna-5-proc/2q4qslb
        Kto w to wierzy?
        Załamać przeciwników podając 2 razy w tygodniu takie słupki.
        Powodzenia życzę. "Głupi naród" nie jest taki głupi.
      • an.chojnacki Dzień Górnika w Siedlcach a w Sejmie mama Boska 22.11.17, 20:10
        To jest suweren:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22683216,obled-na-komisji-poslowie-spiewaja-boze-cos-polske-kobieta.html#BoxNewsImg&a=66&c=96
        Zawsze twierdziłem, że posłowie są obrazem społeczeństwa - potrzebny lepszy dowód?
      • ski.bic.ski Re: Dzień Górnika w Siedlcach 28.11.17, 22:47
        Co do treści artykułu: podzielam jego główny pogląd bo do noszenia munduru resortowego z dystynkcjami (wojsko ... ... ... ... ... ... górnictwo) trzeba mieć określone ustawą prawo. Przyjrzałem się zamieszczonym w artykule zdjęciom "cywili" w mundurach górniczych oraz dystynkcjom i ogarnął mnie niesmak.

Przytoczyłeś link do artykułu zamieszczonego w "Dzienniku Zachodnim" a ten wydawany jest na Górnym Śląsku, tytułowe pytanie kierujesz więc do siebie samego :). To niby abstrakcyjne pytanie gdy mu bliżej przyjrzeć wcale jednak takim nie jest.
        W regionie siedleckim istnieją i działają kopalnie czyli "Zakłady Górnicze" bo w nich wykonywane są "roboty górnicze".
        Są to gospodarczo eksploatowane złoża: żwiru ... piachu ... kruszywa ... torfu ... czyli surowce kopalne.
        W myśl ustawy "Prawo Geologiczne i Górnicze" nawet te gospodarczo małe przedsięwzięcia są "Odkrywkowymi Zakładami Górniczymi".
        Każdy taki Zakład Górniczy musi być nadzorowany przez osobę z uprawnieniami "Kierownika Ruchu Zakładu Górniczego", uprawnienia takie wydaje po zdaniu odpowiedniego egzaminu Okręgowy Urząd Górniczy (dla Siedlec w Warszawie). Odpowiedzialność za techniczną stronę eksploatacji oraz bezpieczeństwo pracy "górników" ponosi w/w "Kierownik Ruchu ..." i to on odpowiada przed Prokuratorem oraz przed Urzędem Górniczym.

Mam nadzieję że pomogłem :)

• mpppm Re: Dzień Górnika w Siedlcach 01.12.17, 22:36
          Dzisiaj minister energii na Śląsku powiedział: "dajcie mi miejsce pod kopalnie będę budował dwie". Może poszuka w Siedlcach?
          Niemożliwe by tam skąd pochodzi minister nie było węgla.
          • ski.bic.ski Re: Dzień Górnika w Siedlcach 02.12.17, 18:14
            Archimedes mówił - dajcie mi punkt podparcia a poruszę Ziemię
            Wałęsa mówił - dajcie mi władzę a będę rządził
            Tchórzewski mówi - dajcie mi miejsce pod kopalnie a wybuduję dwie.
            Pojechał na "Barbórkę" na Górny Śląsk by powiedzieć tamtejszym górnikom dlaczego nie może tam wybudować kopalni ?, jeżeli tak bardzo tego chce to niech powie dlaczego nie buduje kopalni tam gdzie można czyli np. w Zagłębiu Lubelskim.
    • an.chojnacki brawa dla "suwerena" 04.12.17, 19:09
      Ponoć I sekretarz już planuje wybrać mieszkańcom Siedlec prezydenta:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22735558,pis-zlikwiduje-bezposrednie-wybory-prezydentow-i-burmistrzow.html#MT
      Można z "suwerena" zrobić niedorozwojów? Okazuje się, że można...

Mam pomysł - do 0,5 l plus dodajcie jeszcze ćwiartkę i będziecie mogli wybrać "suwerenowi" nawet radę miasta, albo żonę - jak w sekcie Moon. Będzie taniej, bo przecież w 2015 r. wygraliście wybory. Wstyd, ale wstyd dla "suwerena".
    • an.chojnacki konsekwencje 0,5 litra plus 10.12.17, 06:59
      To musiało się tak skończyć - next.gazeta.pl/next/7,151003,22753804,emerytura-dla-kobiet-za-rodzenie-dzieci-poslowie-pis-apeluja.html#BoxBizImg
      Jak rozumiem, to "sóweren" przyszedł do swych przedstawicieli i "zaproponował" takie rozwiązanie. Oby to się tak skończyło - im szybciej Bulanda to zrobi, tym Grecja nadejdzie szybciej.
      Ja jednak proponuję kolejny już krok - obowiązek posiadania trójki, albo czwórki dzieci. Niech nie będzie już "samotnych matek" - niech matka taka nie będzie już musiała być zachęcana przez panią Beatę Mazurek do tego, żeby "próbowała ustabilizować swoją sytuację rodzinną, mieć więcej dzieci, by móc na to świadczenie się załapać". Będzie mieć więcej dzieci, i będzie mniej samotna - można tak chyba napisać, fani zmiany dojnej coraz. Yzyntit?
    • an.chojnacki tym razem rodowita z Siedlec się zbłaźniła... 16.12.17, 12:43
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22792664,500-lecie-reformacji-po-aferze-w-sejmie-ewangelicy-prosza-o.html#Czolka3Img
      Chciałbym poseł Siarkowską poinformować, że Polska była potężna swą tolerancją. Kiedy Francja, Niemcy, Szwajcaria czy Czechy uczyły się tolerancji religijnej, w Rzeczypospolitej rozwijały się kościoły protestanckie. W Siedlcach znam kilku protestantów, i twierdzę, że mają więcej oleju niż pani.
      Chciałbym jeszcze pani przypomnieć, że Mikołaj Rej - tak to on uznawany jest za ojca naszego języka - nie był pani wiary. Jeśli je pani czekoladę Wedla - to proponuję odstawić - oni też. A i szczególne ukłony dla pani sen. Anders - jej ojciec też pochodził z luterskiej rodziny, i dopiero w Rosji konwertował się na katolicyzm.
      Mam też nadzieję, że mieszkańcy Węgrowa - stolicy ewangelików w regionie, poseł Siarkowską "docenią".
      • mpppm Zmiana wreszcie nastąpiła 10.01.18, 13:07

Panie Andrzeju!
        Czy w związku z wczorajszą zmianą partyzantka zostanie rozwiązana?
        Czy Podoficerska Szkoła w Siedlcach to już przeszłość?
        Czy za wcześnie o tym mówić?
        • kerac32 Dobra zmiana 10.01.18, 15:37
          Tak, wreszcie nastąpiła dobra zmiana, kilku wybitnych szkodników poszło w odstawkę. Szkoda tylko Pani Streżyńskiej, wg doniesień jednej z nielicznych naprawdę kompetentnych ministrów tego rządu. Tylko szokuje mnie nominacja M. Błaszczaka na szefa MON, powszechnie ocenianego jako miernota i bezwolne narzędzie prezesa.
        • an.chojnacki Re: Zmiana wreszcie nastąpiła 10.01.18, 18:09
          Panie Marianie - myślę, że nie. A jak do tego "specjaliści" przestaną opowiadać głupoty o tym, że OT będzie walczyło ze spacnazem (bo nie będzie), to to może być całkiem dobra "szkoła" dla starzejącego się społeczeństwa. Co zaś do rozwiązań organizacyjnych - to chyba nie moje kompetencje. Ale im więcej wojska w Siedlcach - tym lepiej dla garnizonu (i dla budżetu miasta). Trzeba tylko odkleić "wybitnych szkodników" od wojska i będzie dobrze. Nie wierzcie też, że jakikolwiek żołnierz weźmie udział w ustawkach polityków - za to można wyfrunąć z armii. Co zaś do Błaszczaka - to pożyjemy, zobaczymy.
          • kerac32 Nie wierzę, że będzie dobrze 10.01.18, 21:46
            Może chwilowo wojsko odetchnie, ale chyba tylko od ciągłego zagrożenia dymisjami wyższych oficerów. Bo modernizacja wyposażenia i uzbrojenia nieprędko raczej nastąpi. Macierewicz skutecznie zablokował i przesunął w czasie wiele zmian. Chociażby zakup nowych helikopterów ma już opóźnienie kilkuletnie. Zmiana na stanowisku Ministra ON, to zabieg czysto marketingowy. Chodzi o ukrycie, na czas przed zbliżającymi się wyborami, irytującego już nawet zwolenników PiS-u Macierewicza. To stara sztuczka Kaczyńskiego by zamydlić oczy elektoratowi. Przypomnijcie sobie jak przed ostatnimi wyborami do Sejmu "zniknęli" Macierewicz i Kaczyński, albo jak Kaczyński w czasie kampanii prezydenckiej, po tragedii smoleńskiej ni stąd ni zowąd zaczął nagle zachowywać się jak rasowy dyplomata, poważny, wyważony, przewidywalny, pozbawiony agresji polityk. Sama późniejsza premier B. Szydło zapewniała, że Macierewicz szefem MON-u nie będzie. Jak był potem i jest obecnie każdy chyba pamięta i widzi. W PiS-ie boją się utraty wysokiego obecnego poparcia i zrobią wszystko, w tym każde świństwo, by je utrzymać na podobnym poziomie aż do wyborów.
            • an.chojnacki Re: Nie wierzę, że będzie dobrze 10.01.18, 22:59
              Problem jest o wiele bardziej złożony. Odsunięcie "Krejzyajs Tony" od wojska może dla dojnych mieć i niepożądane skutki uboczne - "prawdziwie patriotyczni artyści" już oddają ordery, które dostali od Du.y. A niewystawienie go do walki o drugą kadencję będzie niezrozumiałe dla centrowego elektoratu, który głosował na Adriana (zresztą miałem nieodparte wrażenie, że dymisja ministra wojny, była prezentem imieninowym - na 9 stycznia). A kandydat między ścianą a dojnymi - to gotowy scenariusz na porażkę.
              Jak do tego dołożymy jakiekolwiek wahnięcie gospodarki na świecie (oby nie) - to ten cały socjalizm dojnych złoży się jak domek z kart. Jak zakręcą kran z eurodopłatami - to i kolejny Lepper się znajdzie (a choćby i pod Zbuczynem). Oni łatwo ostrzą widły.
              Likwidacja niezależności, koniecznych w demokratycznym państwie, instytucji już postawiła poza nawiasem ustrojowym "elitę" dojnych. Następne po dojnych wybory wygra partia pod hasłem rozliczenia dojno-komuny.
              • kerac32 Re: Nie wierzę, że będzie dobrze 11.01.18, 08:12
                Nie twierdzę, że wszystko jest proste i przewidywalne. Macierewicz został poświęcony dla jakiegoś ułożenia sobie stosunków przez rządzących z Dudą. Kaczyński doskonale sobie zdaje sprawę, że bez "swojego" prezydenta za dużo nie zwojuje. O czym się przekonał jak mu zawetował dwie ustawy. Wprawdzie potem po niewielkiej kosmetyce je podpisał, ale dał sygnał, że należy się z nim liczyć.
                Oddanie odznaczenia przez jakiegoś "prawdziwie patriotycznego artystę" nie ma większego znaczenia, to wprawdzie hałaśliwy, ale mało znaczący margines wśród wyborców PiS-u. Dopóki większość dostaje swoje 500+, a rolnicy dopłaty unijne prezes może spać spokojnie. Zwłaszcza przy takiej rozbitej i niewidzącej niczego poza własnym interesem poszczególnych jej liderów, opozycji.
                • an.chojnacki Re: Nie wierzę, że będzie dobrze 11.01.18, 19:49
                  Adrianowe veta były przemyślane - i dały oczekiwany rezultat. Uspokoiły ulicę. Człowiek bez nóg nie tupie. Wodzuchna nie liczył się z 36 urzędnikiem swego brata - i liczył się nigdy nie będzie.
                  Adrian nie przewidział, że jego przełożony ugrał jeszcze jeden cel - najtwardszy elektorat dojnych pluje na niego w obecności jego ojca.
                  A opozycja dziś jest tak rozbita intelektualnie, że nie pozbiera się już w obecnym kształcie. Dlatego piszę, że w następnym rozdaniu dojdą do władzy ludzie, którzy nie będą stronić od pomysłów palenia swoich wrogów politycznych - w sposób dosłowny. I za to właśnie ponosi odpowiedzialność drabinkowy dyktator.
                  • kerac32 Re: Nie wierzę, że będzie dobrze 11.01.18, 22:16
                    Chciałem wierzyć, że Duda odnalazł w sobie godność mężczyzny i w końcu, po latach upokorzeń, powiedział: basta! Niestety, po tym jak dogadał się z Kaczyńskim i podpisał, po kosmetycznych poprawkach, wcześniej zawetowane ustawy, straciłem co do niego wszelkie złudzenia. Miał człowiek szansę nieco się rehabilitować i w jakiejś części odzyskać ludzką godność. Nie skorzystał z niej, napluł sam na siebie. To bardzo prawdopodobne, że to wetowanie, to była wyrachowana szopka zainscenizowana dla naiwnej ulicy. Sam w pewnym momencie dałem się na to nabrać. Ludzie rozeszli się do domów. Sporo z nich straciło nadzieję. Bo jak ją można zachować, jak opozycja daje ciała przy niemal każdej okazji? Ostatnio wczoraj, w głosowaniu w sprawie projektu "Ratujmy kobiety".
                    To już jest właściwie "opozycja". Najgorsze, że ja nie mam na kogo zagłosować. Jest kilka osób, ale są porozrzucani po różnych ugrupowaniach, i spoza naszego okręgu. Z przykrością stwierdzałem, że kandydaci, przy nazwisku których stawiałem "X" przepadali we wszystkich ostatnich wyborach. Taki "pocałunek śmierci"? W mojej komisji w cuglach wygrywał PiS i K. Tchórzewski, który w 2015 r. sam zgarnął połowę głosów oddanych w sumie na wszystkich kandydatów, ze wszystkich ugrupowań.
                    • kerac32 Re: Nie wierzę, że będzie dobrze 11.01.18, 22:19
                      Errata: zrehabilitować
                  • mpppm co im zrobią, "tym zdrajcom" 22.01.18, 15:39

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kto-glosowal-w-sprawie-koguta-kaczynski-szuka-zdrajcow/by49g5g
                    Wychodzi na to, że senator to tylko podległy partii, a raczej jej szefowi sługus.
    • 3ras Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 19.12.17, 09:56
      Myślę , że większości mieszkańców naszego grodu te pytania nie interesują.W dalszym ciągu ślepo zapatrzeni w obecną władzę sądzą że kraj zmierza w dobrym kierunku.Wierzą w oszustwa przekazywane przez państwowe media. Nie dostrzegają że łamana jest konstytucja , że nie przestrzegane jest prawo. Przypomnijmy sobie kiedy w latach 70-tych podwyższono cenę cukru o 1zł i wybuchały zamieszki. Obecnie wszystko drożeje a władza mówi że jest dobrze.Społeczeństwo jest "zadowolone". Nawiązując do naszego miasta , grodu pisowskiego. Twierdzi się że miasto bardzo się zmieniło na korzyść . Jest to prawdą. Ale w porównaniu do innych miast Polski naprawdę te zmiany są bardzo małe. Warto byłoby zastanowić się przed wyborami samorządowymi. Może warto pomyśleć. Może czas aby podziękować naszym włodarzom za ich "pracę"
    • an.chojnacki "do niepopierających, ale rozumiejących" 23.01.18, 16:58
      Drodzy Bracia i Siostry Polacy,
      tu na tym forum pisałem, że obecna władza popiera grupy ludzi palących kukły, podżega do nienawiści, ogłupia swym nieprzejednanym stosunkiem do Islamu - ostatnio nawet do Protestantów. Kończy to się zawsze podobną konstatacją prokuratury: katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35063,22934672,prokuratura-umorzyla-sprawe-narodowca-bo-tylko-wyrazal.html#MTstream
      albo, że swastyka to symbol szczęścia... potem jakiś niedorajda ustrojowy napisze, że to wina PO, albo moja. Ostatnio nijaki zastępca ministra "sprawiedliwości boskiej" przekonywał mnie, że od dziś już będą walczyć z neofaszystami.
      Bawcie się dalej w lepsze i gorsze sorty, takie lub inne mordy, policja niech dalej łapie florystów z białymi różami. Przyjdzie czas i na was, drodzy (dosłownie drodzy) dojni.
    • an.chojnacki może lepiej było klęczeć? 01.02.18, 05:39
      Dojni szli po władzę, wstając z klęczek. A może lepiej dla "sówerena", że klęczeli? Bo teraz owoce ich intelektu - ustawy - powodują, że ruszamy się na światowych salonach jak słoń w domku dla lalek. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22967486,departament-stanu-usa-ostro-skrytykowal-ustawe-o-ipn-skorzystaja.html#Z_MT2
      Daniel Passent to dobrze powiedział (cytat z pamięci) - jego rodziców wydali jacyś Polacy (bo się mu po wojnie nie pochwalili, nie przedstawili z nazwiska) - w kolejce otwockiej - to teraz on nie będzie mógł napisać/powiedzieć, że zrobili to Polacy - bo nie zna indywidualnie tej osoby (osób), które wydały "żydziaków" Niemcom?
      Wstyd dojni. myślełem, że jesteście tylko głupi - a wy po prostu jesteście jeszcze i do tego podli.
      • mpppm Rozpędem! 07.02.18, 11:22
        wiadomosci.onet.pl/kraj/beata-szydlo-premier-morawiecki-w-trudnej-sytuacji/z1tdnke
        "Realizacja programu społecznego to jest nasz cel, trzeba dokończyć program dobrej zmiany. Trzeba też wygrać kolejne wybory, żeby ugruntować te zmiany. Mam nadzieję, że jeśli wygramy kolejną kadencję i będziemy realizować dalej nasz program, to potem będzie i szansa na trzecią kadencję – mówiła Szydło."
        • tramwajsiedlecki Re: Rozpędem! 08.02.18, 00:07
          Prędzej czy później ludzie oprzytomnieją.
          Jesteśmy jak Mongolia - kiedyś w minionych czasach mówiono, że Mongolia to jedyny przykład na świecie kraju, który z feudalizmu przeszedł gładko do fazy komunizmu pomijając etap kapitalizmu. Okazało się, że figa z makiem, nie wyszło.
          Budują teraz (po swojemu) kapitalizm aż furczy, bo jednak nie da się tej fazy rozwojowej pominąć.

My jako suweren też nie dorośliśmy tak z marszu do systemu demokratycznego i z fazy demoluda musimy jednak przejść jak inni w latach trzydziestych niestety również przez okres kultu jedynowładztwa i narodowego zadęcia. Do tego to ulubione i pielęgnowane nadal u nas: 'liberum veto', tj. moje musi być na wierzchu, choćbym stracił.
          Cóż, Demokracja to bardzo trudna i długa nauka.
      • an.chojnacki Re: może lepiej było klęczeć? 18.02.18, 17:20
        romangiertych.natemat.pl/230361,giertych-list-do-premiera-z-propozycja-dalszej-ofensywy-dyplomatycznej - bardzo ciekawe stanowisko - mniemam, że sobie jaja Giertych robicie - niemniej jednak trzeba chyba się zastanowić, czy podpowiadać im to wszystko. Oni nie mają poczucia humoru - sporo rzeczy biorą na serio. Mecenas pisze, że zdziwił się, że "intelektualista" Suski wyrasta ostatnio na męża stanu. Ja też jestem zdziwiony, że Szeata B. ze swoją znajomością "angielskiego" byłaby lepsza od niepraktykującego historyka Mateusza.
        • mpppm wybory, zaczyna się rozkręcać 20.02.18, 15:44
          www.siedlce.pl/index.php?option=16&action=news_show&news_id=5673&menu_id=0
          • an.chojnacki Re: wybory, zaczyna się rozkręcać 20.02.18, 19:37
            To jednak nie pojadę pod koniec 2018 roku autostradą do Warszawy? A przecież wystarczyło nie kraść...
            • kerac32 Re: wybory, zaczyna się rozkręcać 20.02.18, 20:23
              Bo to hasło było skierowane do "onych", a nie "swoich".
            • mpppm Re: wybory, zaczyna się rozkręcać 21.02.18, 18:16
              rzeszow.onet.pl/prezydent-tarnobrzega-zatrzymany-przez-cba/2h3qw1m
              A u nas.
              Wydawało się, że wystarczy wyciągnąć jedna zapałkę i się posypie.
              Jednak "dwie ostatnie zapałki" wyciągnięto ale tak zostały zabezpieczone, że nie puszczą pary.
      • an.chojnacki Re: może lepiej było klęczeć? 27.06.18, 20:25
        No i znowelizowali znowelizowaną ustawę o IPN. Jak "wstali z kolan", tak mocno teraz padli krzyżem.
        Pomyślmy chwilę - dajmy na to, że p. A. Merkel nakazałaby zmianę jakieś ustawy za rządów PO - na chwilę uruchommy swą wyobraźnię - już widzę pannę doktor habilitowaną Pawłowicz, poseł, jak mówi coś o zdradzie i pachołkach Niemców.
        A panna - jak dziś wyglądasz? Głupio?

I bardzo dobrze, ma być ci głupio...
        • mpppm Nadgorliwi 02.07.18, 20:33
          wiadomosci.onet.pl/kraj/nik-nagrody-rzadu-pis-dwanascie-razy-wyzsze-niz-za-czasow-po-psl/lyw5btv
          "Dziś prezydent Andrzej Duda podpisał ustawę, zmniejszającą uposażenie posłów i senatorów o 20 proc. Zmniejszenie pensji objęło również samorządowców. Taką decyzję podjął Jarosław Kaczyński i ogłosił ją na początku kwietnia."
          Dzisiaj tj 2.07.2018r.
          W Siedlcach Prezydentowi obniżyli 25.06.2018r.
          Wynika z tego, że powinni się zebrać teraz w lipcu i obniżyć jeszcze raz, ustawy nie działają wstecz.
          • an.chojnacki Re: Nadgorliwi 03.07.18, 16:20
            Ustawy nie działają wstecz w rzymskiej kulturze prawa - we wschodniej kulturze działają, działają a jakże.
            Oczekuję jeszcze samokrytyki władz na każdym szczeblu i Azję mamy cacaną.
        • an.chojnacki Co na to Żydzi? 05.07.18, 16:13
          A tak sukces na arenie międzynarodowej widzi żydowska strona wiedeńskich negocjacji:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23637324,ustawa-o-ipn-izraelski-uczony-krytycznie-o-porozumieniu-zdrada.html#MT2

Nasz Umiłowany Przywódca raczył coś wspomnieć o niespotykanym (w tej część drogi mlecznej) sukcesie dyplomatycznym noweli noweli ustawy o IPN...
          A ja, głupi przecież i nieokrzesany drugi sort, pytam spokojnie - jak będzie wyglądała porażka dyplomatyczna naszej "wstaniętej z kolan" 1000 letniej Rzeczy?
          JAK!
    • an.chojnacki bardzo mądra żona posła PiS 18.03.18, 13:39
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23156261,zona-posla-pis-otworzyla-sklep-w-niedziele-byla-z-nia-ekspedientka.html#Z_MT2

- można..?
      - można. A za kreatywność pani Luizy 10 punktów.
      • kerac32 Re: bardzo mądra żona posła PiS 18.03.18, 16:00
        >> - można..?
        Może to w myśl ludowej mądrości: "Co wolno wojewodzie..."?
    • an.chojnacki czy na pewno wstaliśmy z tych kolan? 22.03.18, 21:03
      Dziś poseł posiadający jednostkę głupoty 1 asta piszczącym głosem ogłosił, że wydrukują jednak wyroki TK, oczekujące - to według niego "ukłon" w stronę Komisji Europejskiej - "ukłon" dojnych, którzy przecież się nie kłaniają... uwielbiam oglądać jak połykają swój język.
    • kerac32 Miesięcznice to prywatne spotkania 22.03.18, 21:52
      "20 lutego Sąd Rejonowy Warszawa-Śródmieście uznał, że miesięcznice nie mogą być zgromadzeniami publicznymi, gdyż nie są dostępne dla wszystkich. Świadczy o tym fakt, że odgradzają je barierki oraz policja. Miejsce zgromadzenia powinno być dostępne dla anonimowych osób. Wstęp nie może być za zaproszeniem, bo wtedy zmienia się to w prywatne spotkanie.”

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23177018,miesiecznice-to-prywatne-spotkania-a-nie-zgromadzenia-publiczne.html#Z_Czolka3Img
      Kto teraz zapłaci za zajęcie pasa ruchu, wynajęcie i ustawienie barierek oraz ochronę policyjną?
    • an.chojnacki paw Pawłowiczówny 20.04.18, 05:51
      Tak oto panna Pawłowiczówna wykorzystuje swój intelekt. Pominąłem jej sejmowy "ryj", bo to może być po prostu choroba Tourette'a. Ale ten paw panny Pawłowiczówny każe mi prosić jej znajomych, żeby namówili ją na badania psychiatryczne (jak najszybciej): wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23294197,najpodlejszy-przyklad-czlowieka-owsiak-nie-wytrzymal-po-slowach.html#Z_BoxNewsLink&a=66&c=96
      • mpppm Wybory Samorządowe 2018r. 20.04.18, 15:42
        Brak ludzi do komisji wyborczych. Muszą być z wyższym wykształceniem i innej gminy.
        Czy zaświadczenia z IPN i Kurii nie są potrzebne?
        Wg. mnie najlepsi będą członkowie PIS.
        Tylko skąd wziąć tylu członków?
        • mpppm Polityka, przebić Papieża 26.04.18, 10:02
          wiadomosci.onet.pl/kraj/beata-szydlo-zaproponuje-rzadowi-pomoc-dla-rodzicow-alfiego-evansa/dtd6dbx
          Ta Pani chyba nie ma co robić.
          Chłopak ma już obywatelstwo włoskie, które załatwiał Papież jak i leczenie we Włoszech.
          Więc o co chodzi Pani Szydło?
      • an.chojnacki następny paw Pawłowiczówny 19.07.18, 16:02
        Bydło poselskie z lewej strony sali zagraża Sejmowi,posłom i polskim instytucjom
        P Marszałku,to nie są żarty !
        W swej nienawiści,opętaniu i zbydlęceniu ci szaleńcy są
        zdolni do wszystkiego,nawet do zbrodni
        Brak reakcji na ich wyczyny doprowadzi do samosądu.
        to oryginał napisany ulanymi paluchami panny poseł Kryśki.

Jeśli tak ma wyglądać debata publiczna, to ja dziękuję za taką elitę intelektualną. Chamidło poseł z zespołem Tourette'a odpowie kiedyś - w Wolnej Polsce - za swe zachowanie.
        Mam nadzieję, że tego dożyję.
        • aro333 Re: następny paw Pawłowiczówny 19.07.18, 17:10
          Obawiam sę, że nie dożyjemy takich rozliczeń. Poważnie. Jeżeli masz na myśli ekipę obecnej opozycji jako ta rozliczajacą obecnie rządzących - zapomnij. Po pierwsze nie mają szans na zdobycie władzy a po drugie nawet jak ja jakimś cudem zdobedą, to nie zrobią im krzywdy. Juz raz mieli okazje i co ---
          • an.chojnacki Re: następny paw Pawłowiczówny 19.07.18, 17:29
            Może masz rację - ale ja wierzę, że dożyję. Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że zrobi to obecna opozycja - dawno już pisałem, że zrobi to następna (po dojnej bandzie) władza. I rozliczy te tępe babska, którym się wydaje, że mogą obrażać wszystko i wszystkich. Dyktatura ciemniaków zawsze się kiedyś kończy - tych ciemniaków też kiedyś przeminie.
            Jak nie zrobimy porządku z takimi łachudrami my - to zrobią to za nas inni, z bliskiej zagranicy. To w polskiej historii zawsze tak się to kończyło... czasem na więcej niż 100 lat. Taki błąd genetyczny.
    • an.chojnacki J. Kaczyński - prorok 24.05.18, 23:50
      "Jest także zjawisko powszechne, które można traktować jako swego rodzaju matkę innych niesprawiedliwości. Tym zjawiskiem jest korupcja, nepotyzm, kolesiostwo, które rozlało się dzisiaj po kraju w rozmiarach przedtem nieznanych". Tak, pięć lat temu raczył nadmienić największy wojownik o wolność i demokrację w tej części Drogi Mlecznej - Jarosław Kaczyński... no to wyjaśniamy:
      korupcja: "nadużycie stanowiska publicznego w celu uzyskania prywatnych korzyści". Polska najlepszy wskaźnik antykorupcyjny w XXI wieku miała (uwaga!) - za rok 2015. Za 2017 r. ma o trzy punkty gorszy: www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2017
      nepotyzm: "faworyzowanie członków rodziny przy obsadzaniu stanowisk i przydzielaniu godności". Pozdrowienia dla rodzin wszelkiej maści ministrów...
      kolesiostwo - "wzajemne popieranie się ludzi powiązanych ze sobą zażyłością, jakimiś układami w celu osiągnięcia pewnych korzyści, najczęściej zdobywanych w sposób nieuczciwy". Pozdrowienia dla sadurskopodobnych specjalistów...
      Taką właśnie mamy Polskę AD MMXVIII, podobnie jak i Związek Radziecki, jeszcze niedawno "walczył o pokój" zbrojąc się po zęby - tak i my walczymy z korupcją, nepotyzmem i kolesiostwem twórczo je tworząc. Dobra zmiana ich mać.
    • an.chojnacki 29 lat od wolnych wyborów Wolnych Ludzi... 04.06.18, 22:35
      A ten qiszon telewizyjny daje "gębę" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23494675,wiadomosci-tvp-uczcily-4-czerwca.html#Z_MT

Jak nisko można upaść w "reżimówce"?
    • mpppm Re: Jak się skończy – już wiadomo 05.06.18, 18:10
      wiadomosci.onet.pl/kraj/premier-odebral-ministrowi-energii-nadzor-nad-orlenem-i-lotosem/vhqkppr
      "Jak się nieoficjalnie dowiedzieli dziennikarze RMF FM, może chodzić o konflikt między ministrem Krzysztofem Tchórzewskim a premierem Mateuszem Morawieckim."

Pisali (w Siedlcach mówili, że to plotka) niedawno o pozbawieniu stołka ministerialnego. Czy to koniec?
      Wszystkim zasmuconym polecam poniższą piosenkę na pocieszenie (bardzo fajna).
    • an.chojnacki Napisać, że to pierdzienik.... 24.07.18, 23:03
      to nic nie napisać:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23712678,poslowi-pis-wygasl-mandat-mimo-to-wzial-udzial-w-155-glosowaniach.html#Z_Czolka3Img
      Najśmieszniejsze jest to, że to dopiero początek bałaganu - ciepła woda się znudziła? - No to mamy zimny prysznic - ekstrementami.
      • an.chojnacki Jeszcze jeden urzędnik 24.07.18, 23:43
        z ministerstwa głupich kroków:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23713137,minister-napisal-o-patrolach-zolnierzy-w-brukseli-miasto-odpowiedzialo.html#Z_MT2

I nie wiem, czy oni chcą czy już muszą robić z siebie kretynów. A może oni tak w biosie mają? Cholera ich wie...
        • mpppm A może oni tak w biosie mają? 25.07.18, 10:34
          "A może oni tak w biosie mają?"
          Bardzo mi ta diagnoza się podoba.
    • mpppm "dla dobra Polski" 30.07.18, 19:30
      tygodniksiedlecki.com/t46843-wojciech.kudelski.1.w.wyborach.do.sejmiku.htm
      • mpppm 1000 plus 06.08.18, 11:32
        wiadomosci.onet.pl/kraj/rodzina-1000-plus-pis-pracuje-nad-programem/pnnh62c
        no teraz to już wybory na 99% wygrane!!!!!!!
        • an.chojnacki Re: 1000 plus 06.08.18, 20:29
          a mi się wydaje, że "dojnym" sondaże się "wahły"...
          ale przewidziałem to już 3 lata temu - Chávez i Maduro naszymi przyjaciółmi (ekonomicznymi) są...

egzotyczna Wenezuela bliżej coraz...
          • mpppm badania 11.08.18, 15:02
            wiadomosci.onet.pl/kraj/sondaz-wybory-parlamentarne-418-proc-dla-pis-259-proc-dla-po/e49j23m
            Dlaczego te badania są robione w siedzibie PIS czy w Sejmie?
        • kerac32 Re: 1000 plus 08.08.18, 11:51
          Fake news?
          Dementi: natemat.pl/245889,rodzina-500-elzbieta-rafalska-zaprzeczyla-ze-trwaja-prace-nad-1000
    • an.chojnacki Tak się goli frajerów... 14.08.18, 20:54
      Tak "przewodnia siła suwerena" goli frajerstwo: next.gazeta.pl/next/7,151003,23784369,energa-czeka-na-dziewiatego-prezesa-kghm-ma-piatego-kadrowa.html#Z_BoxBizImg

jak się skończy? Tak samo jak na początku lat 80-tych. vimeo.com/195264268
    • an.chojnacki Jak się skończy ? – już wiadomo... 15.08.18, 07:33
      next.gazeta.pl/next/7,151003,23784972,kultowa-marka-ery-prl-wroci-na-rynek-pkn-orlen-chce-uruchomic.html#Z_BoxBizCz
      Ludzie piszący komentarze napisali prawie wszystko. Ja dodałbym jeszcze buty pepegi i rzecz, którą ludowa Polska dotknęła mnie osobiście - Relaksy i jeansy Odra.
      Co trzeba mieć w głowie, żeby zakładać "kultowość" nazwy cepeen?
    • an.chojnacki Z kolan wstaliśmy... 22.08.18, 07:54
      Jak bardzo powstaliśmy z kolan najlepiej świadczy atencja, z jaką przyjęto prezy dęta Najjaśniejszej - bi.gazeta.pl/im/be/b5/16/z23810238V,20-08-2018--Canberra--spotkanie-Andrzeja-Dudy-z-pr.jpg
      • mpppm Członków PIS nie ...... 17.09.18, 15:21
        poznan.onet.pl/sympatykow-i-czlonkow-pis-nie-obslugujemy-nietypowa-klauzula-sumienia-w-sklepie/mmchr6v
        Jak tak można? Jestem strasznie, ale to strasznie poruszony.
    • niezwy-czajny Re: Jak się skończy – nie wiadomo... 31.08.18, 13:42
      Będzie dobrze za dwa pokolenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka