Dodaj do ulubionych

Facet dobrym opiekunem

IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 10:07
Jak uważacie czy facet moze być tak dobrym opiekunem dla dziecka jak kobieta?
Zawsze w ogłoszeniach jest podawane kobieta, a ja znam faceta który jest w
tym dobry. Mógłby robić to zawodowo. Ale choć jest bez pracy na taki pomysł
tylko postukał się w czoło. Przecież uznaliby mnie za pedofila powiedział. Co
wy na to? Czy miał racje co do takich uprzedzeń?
Obserwuj wątek
    • mama_pysiaczkow Re: Facet dobrym opiekunem 22.01.05, 15:02
      > Czy miał racje co do takich uprzedzeń?

Niestety miał racje co do uprzedzeń - ale spróbować zawsze mozna. Moze ktos ze znajomych szuka właśnie opikunki (-a)? Dalej to juz jakoś powinno sie ułozyć.
      • Gość: Westwind Re: Facet dobrym opiekunem IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 19:52
        Masz podwójną rację. Otoczenie posądzi go o skłonności, facet może być
        wspaniałym opiekunem (nie tylko dziecka).
        • Gość: kanye Re: Facet dobrym opiekunem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:23
          facety jest najlepszym opiekunem dla dziecka,zrownowazony a nie jak jakas
          rozwydzona smarkula.
          • Gość: kuba Re: Facet dobrym opiekunem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:36
            teoretycznie to facet na pewno jest w te klocki lepszy. To znaczy jak sie do
            tego zabierze z sercem. Ale nie wyobrazam sobie, jak mozna z sercem podejsc do
            obcego dziecka (kobieta pewnie umie)...
            • emektb Re: Facet dobrym opiekunem 23.01.05, 10:48
              no chyba, że jest pedofilem
              • Gość: Anna Re: Facet dobrym opiekunem IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 11:40
                Dwa razy na pewno. On na pewno nie jest, a ty na pewno jesteś złosliwy (mam
                ochote napisac cos o wiele bardziej nieparlamentarnego) skoro obrażasz
                człowieka o którym nic nie wiesz.
                • emektb Re: Facet dobrym opiekunem 24.01.05, 12:17
                  Gość portalu: Anna napisał(a):

> Dwa razy na pewno. On na pewno nie jest, a ty na pewno jesteś złosliwy (mam
                  > ochote napisac cos o wiele bardziej nieparlamentarnego) skoro obrażasz
                  > człowieka o którym nic nie wiesz.

Kobieto!!! Złośliwy nie byłem, ale teraz będę!

żart - rz. mnż I, D. -u ‘powiedzenie, wyraz, czyn, rysunek itp. mający kogoś
                  rozbawić; dowcip’

znać się na żartach - ‘mieć poczucie humoru, dystans, nie obrażać się’

obracać - obrócić {coś} w żart - ‘nie traktować czegoś poważnie, zmieniać sens
                  wypowiedzi z poważnego na żartobliwy’

Może to pomoże nie traktować wszystkiego poważnie

pozdrówka
                  • Gość: Anna Re: Facet dobrym opiekunem IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 12:48
                    Czy żart nie powienien byc śmieszny? Jak Ty potraktowałbyś "żart" że jesteś
                    pedofilem lub homoseksualistą?
                    • emektb Re: Facet dobrym opiekunem 24.01.05, 13:39
                      Gość portalu: Anna napisał(a):

> Czy żart nie powienien byc śmieszny? Jak Ty potraktowałbyś "żart" że jesteś
                      > pedofilem lub homoseksualistą?

Z żartu bym się śmiał. Pozwolę sobie jednak zauważyć, że nie użyłem
                      stwierdzenia, że Twój znajomy (którego, jak widzę, darzysz szczególną
                      estymą) "jest pedofilem" (nie wiem skąd przyszedł Ci do głowy homoseksualizm)
                      tylko: "chyba, że jest pedofilem". A to dla osób, którym nieobce jest myślenie
                      abstrakcyjne, jest zasadnicza różnica. Inną kwestią pozostaje u Ciebie fakt
                      całkowitego braku humoru, co zresztą potwierdziłaś cytowanym przeze mnie
                      wpisem. Co do śmieszności żartu to jestem pewien, że bawi nie tylko mnie, a
                      wszystkich nie musi. Jeśli zaś chodzi Ci o to czy facet może być dobrym
                      opiekunem dla dziecka, to ja się pytam gdzie jest napisane, że jest z natury
                      gorszy niż kobieta? Jeszcze jedno. Mam totalnie w dupie uprzedzenia ludzi
                      oparte na wykreowanych przez media stereopytach (w tym i podejrzewam twoje do
                      homoseksualistów, którzy nota bene też mogą być świetnymi opiekunami dla
                      dzieci).

jeszcze raz pozdrówka

PS> Pewnie się obrazisz, ale muszę Ci powiedzieć, że moje podekrzenia są
                      straszne - poczucie humoru masz raczej niewielkie.

• bima5 Re: Facet dobrym opiekunem 23.01.05, 12:39
      kuba- co masz na mysli pisząc obce dziecko- dziecko sąsiadki, wlasnego syna czy
      wnuka?
      • Gość: kuba Re: Facet dobrym opiekunem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:11
        obce, to obce, czyli niewlasne.
        Mysle, ze jak bede kiedys ojcem, to bede zakochany w moim dziecku do granic,
        moze nawet strace dla niego/niej glowe.
        No i wtedy facet jest pewnei doskonalym opiekunem.

Ale babrac sie z dzieckiem, ktore nie jest oczkiem w glowie- moze byc nudne po
        godzinie.
        tak mi sie wydaje
    • izaza Re: Facet dobrym opiekunem 24.01.05, 11:27
      Uważam, że facet moze byc dobrym opiekunem dla dziecka i moze byc lepszym od
      wielu kobiet. Sama mam znajomych (facetow!), ktorzy maja fantastyczne podejscie
      do dzieci, nawet tych przed chwila poznanych i chetnie widzialabym ich w roli
      opiekuna.
      Znam nawet jednego maluszka, ktory preferuje opieke pewnego faceta... Nawet jak
      mama jest w poblizu czy ktos z rodziny, to dzieciaczek z radoscia bawi sie z
      nim. To sie nazywa podejscie:)
      Rozumiem tez Twoj niepokoj co do uprzedzen. U nas to wciaz opiekunka, a nie
      opiekun. Mysle, ze to sie zmieni. Choc sama pewnie wybralabym opiekunke, to po
      Twoich referencjach, spotkaniu z fece to face, skusilabym na taka opieke.
      Niech facet probuje. Powodzenia!
      • Gość: Dreng Cph Dlaczego nie PRZEDSZKOLAN? IP: *.ds1-amb.adsl.cybercity.dk 25.01.05, 13:34
        W Danii zawod "PRZEDSZKOLANA" jest tak popularny i oczywisty, ze nikomu nie
        miesci sie w glowie jak dziecko w przedszkolu moze byc wychowywane tylko przez
        kobiety, bez meskich wzorcow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka