Dodaj do ulubionych

Nerwica lękowa

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:54
Czy jest ktoś w Siedlcach, kto boryka się z nerwicą lękową? Jak sobie z nią
radzicie? Magda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewelina Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:55
      Ja jestem i sobie nie radze :((( Dostałam skierowanie do psychiatry ale nie
      poszlam ....i teraz się męczę.Napisz coś wiecej Jak u Ciebie się ona
      objawia.Pozdrawiam
      • Gość: siemanko Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:07
        witam
        jest terapia grupowa rganizowana w siedlcach na ul czerwonego krzyza 41
        tel.631 08 67 prosic pania karoline.

dzisiaj dzwonilem ale powiedziala ze nie ma chetnych i na razie nie organizuja
        tej terapii potrzeba minimum 5 osob.

a mi na niej bardzo zalezy.

wiec dajcie znac
        pozdro
        michal
        • Gość: Ewelina Michał odezwij się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:58
          Michał powiedz jak teraz wygląda sytuacja.Jest juz 5 osób ? Bo ja jakos nie
          mam "odwagi" tam zadzwonić.Ciąglę się waham....
          • Gość: jak uwazasz?? Re: Michał odezwij się IP: 195.117.240.* 11.04.05, 10:29
            siema
            nikogo nie namawiam.
            wiem tylko ze powstala jak na razie jedna grupa kobiet z problemami (anoreksja
            te sprawy) a co do nerwicowego to chyba są małe szanse.

a dlaczego??
            wiele osob sie wstydzi albo nie wiem woli brac leki psychotropowe.

pozdro

• Gość: Magda Re: Michał odezwij się IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:57
              Dzisiaj dzwoniłam do Karoliny. Nie było jej. mam zadzwonić Jutro po godz.8 Jak
              coś będę wiedziała to dam znać. Ostatnio czuję się bardzo dobrze. Homeopatia
              działa. Myślę jednak,że psychoterapia grupowa przyda mi się. Ludzie nie
              wstydźcie sie swojej choroby. Ona jest taka sama jak wszystkie inne, a w grupie
              jest raźniej. Z pozdrowieniami Magda.
              • Gość: michał Re: Michał odezwij się IP: 195.117.240.* 12.04.05, 09:32
                mam pytanie a gdzie korzystasz z porady homeopaty czy w siedlcach czy gdzies
                poza. jak mozesz to daj namiary bo ja tez tylko wierze w naturalne metody.
                pozdro
                • Gość: Magda Re: Michał odezwij się IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:20
                  Dzwoniłam do Karoliny. Jestem wciągnięta na listę pewnych do terapii. Mam
                  zadzwonić w przyszłym tygodniu może będzie już wymagana liczba osób Jeśli jest
                  ktoś chętny to dzwońcie pod numer 631 08 67 prosić Karolinę. Wpisujcie się na
                  listę. Warto spróbować. Jesli chodzi o homeopatę to korzystam z pomocy p.doktor
                  Małgorzaty Grabowiec. Przyjmuje na ul Teatralnej 1 Zapisy tel 644 03 03.
                  Pierwsza wizyta kosztuje ponad 100zł następne są tańsze. Lekarka zbiera bardzo
                  dokładny wywiad począwszy od dziadków, rodziców okres dzieciństwa itp. Co jesz,
                  pijesz, jak śpisz co lubisz itp. Ona wie o czym mówisz i rozumie Ciebie. Ja
                  korzystam z jej usług od 6 lat ( moje dzieci są przez nią leczone- teraz bardzo
                  rzadko)Moją dolegliwość leczę od ok 4 lat(wizyty mam średnio dwa razy w roku
                  lub konsultacje telefoniczne) jest raz lepiej raz gorzej, a teraz jest bardzo
                  dobrze. Myślę, że trafiła z kulkami. Naprawdę polecam. Magda
                  • Gość: Malina Re: Michał odezwij się IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.05, 22:05
                    Na Cerwonegi Krzyża działa także w czwartki, ale o godz.17.15 grupa
                    terapeutyczno-rozwojowa dla kobiet. Kilka pań przychodzi regularnie i można w
                    każdej chwili się dołączyć. Rozumiem, że można się obawiać grup terapeutycznych
                    w takim mieście jak Siedlce, bo trudno tu o intymność. Czerwonego Krzyża to
                    jednak nie Piłsudskiego - w budynku znajduje się bank,przychodnia
                    stomatologiczna i Sedkomp więc trudno zgadnąć, gdzie udaje się wchodzący do
                    budynku. A co do samych grup - o tej porze nie ma w poradni tłumu pacjentów, a
                    na samej grupie obowiązuje zasada, że wszystko co się tam mówi pozostaje w
                    tamtych czterech ścianach - nie trzeba więc się obawiać, że ktoś to puści w
                    obieg. A różnymi słabościami naszej psychiki nie lubimy się zbytnio chwalić,
                    prawda?
                    Pozdrawiam
                    • m.staciwa Re: Michał odezwij się 13.04.05, 11:50
                      Malina Cz bierzesz udział wtych spotkaniach? Na czym polegają takie spotkania
                      grup terapeutycznych? Wywlekanie starych historii, przeżyć, zawodów itp. czy
                      coś innego.Mam złe wspomnienia z wizyty u psychologa-jedna. Tylko się zwyłam i
                      nic z tego nie wynikało. A po powrocie do domu serce mi się rozlatało aż
                      poleciałam do pracy, żeby mi zrobili Ekg - jestem pielęgniarką. Więc mimo iż
                      się zapisałam do grupy terapeutucznej trochę się tego boję, i mam wątpliwości.
                      Może ktoś pomoże mi je rozwiać. Magda
      • Gość: Jan2 Re: Nerwica lękowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:26
        Witaj Ewelino. Doradzam spotkanie z dobrym lekarzem określonej specjalności.On
        lub Ona pomoże Ci. A terapia grupowa..tu bym zdał się na doradztwo lekarza.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:07
        Cierpie na tą paskudna chorobę od 4 lat. nie stosuję psychotropów a jednynie
        homeopatię, z której jestem zadowolona. Kiedyś moja choroba objawiała się
        napadami panicznego lęku, nieuzasadnionego. Obecnie objawy mam ze strony serca
        Tzn pojawiają się "chlupnięcia" które wywołują u mnie silny niepokój. Kardiolog
        stwierdził że jest wszystko w porządku. Ja też tak staram się myśleć czasami
        jest to trudne. Jestem więc mocno zainteresowana psychoterapią grupową. podobno
        przynosi bardzo dobre wyniki. To nic, że Siedlce są małym miastem Ja się swojej
        choroby nie wstydzę. W moim otoczeniu wiedzą o niej. I walczę z nią nieustannie.
        Nie mam stałego dostępu do internetu. Korzystam z niego w pracy >Jeśli ktoś
        chce się ze mną skontaktować podaję adres m.staciwa@gazeta.pl Pozdrawiam Magda
      • toki2 Re: Nerwica lękowa 11.04.13, 16:01
        wiesz że to jest wkręt trzeba poprostu pomyśleć o czymś przyjemnym bo tego nie ma a to że sie obawiasz że coś Ci bd to nie prawda ja juz sobie lepiej z tym radze i jak mam ten napad nerwicy to sie śmieje sam z siebie ze tak sobie wkrecam dasz sobie na pewno rade tylko musisz sobie ciągle mówic że jestes silna i że to wkret a Ci to po 10min lub mniej minie : )
    • Gość: jeszcze raz Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:09
      walcie tam i zapisujcie sie.
      lepiej na miejscu niz w wawie.
      ja jezdzilem tam to troche wiem.

narka
      jak chcecie sie skontaktowac ze mna to spoks.
      juz by bylo 3 osoby jeszcze brakuje tylko 2.
      • Gość: kaya Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:53
        hej ,
        ja mam i raz jest lepiej , raz gorzej ,chodzę na terapie indywidualną do
        psychologa.Na grupową nie zdecydowałabym sie . Siedlce to małe miasto
        • Gość: Ewelina Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:48
          Jakie są koszta tej terapii w Siedlcach ??? I do kogo mozna się
          zgłaszać.Napiszcie koniecznie - ja jestem chętna !!!!
          • Gość: legion Re: Nerwica lękowa IP: 195.117.240.* 07.04.05, 12:29
            droga pan ewelino to jest za friko(darmo)
            nr telefonu 631 08 67 prosic trzeba pania karoline
            ul.czerwonego krzyza 41

minimum 5 osob
            • Gość: kiu Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:18
              Siedlce?
    • Gość: Adam Re: Nerwica lękowa IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 22:48
      Ja miałem kiedyś nerwicę. Teraz jestem już w 99% zdrowy bo nie mam już objawów somatycznych, jednak czasami nerwy mnie zjadają i aż mnie trzęsie - jednak lęków już nie mam. Brałem Pramolan - lekki psychotrop. Polecam wizytę u psychiatry - na Rynkowej jest poradnia zdrowia psychicznego. Nie ma co się wstydzić - dziś wielu ludzi ma problemy z psychiką.

Pozdrawiam.
      • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:52
        Hej!! Czy już ktoś zapisał się na terapię do Karoliny. Odezwijcie się.
        • Gość: Ewelinka Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:14
          Czy to jest anonimowe ?????Czy przy zapisie trzeba podawac swoje dane
          personalne ???
          • Gość: bolek Re: Nerwica lękowa IP: 212.244.185.* 16.04.05, 13:45
            Ewelinko, oczywiscie, że trzeba ujawnić swoje dane, w tym PESEL. Poradnia
            funkcjonuje w ramach kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia i z nim się
            rozlicza.Dlatego grupa jest bezpłatna dla ubezpieczonych.
            • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:44
              Ludzie ! Czy ktoś się zapisał już na terapię do Karoliny. Nie może się odbyć
              sesja, bo nie ma kompletu. Ewelina schowaj swoje obiekcje do kieszeni i zapisz
              się na terapię. Jedziemy na tym samym wózku. Ja się nie wstydzę. Więc ty też
              nie masz czego się wstydzić. Odwagi. Mam zadzwonic w czwartek tj 21 rano.Może
              już będzie wiadomo, czy odbędzie się spotkanie. Pozdrawiam wszystkich mało
              odważnych- Magda.
              • emektb Re: Nerwica lękowa 20.04.05, 08:50
                Ja bym chciał pomóc, ale chyba nie mam nerwicy lękowej:( Mam jednak nadzieję,
                że się wam ułoży i z ilością osób i że terapia będzie cool

pozdro
                • m.staciwa Re: Nerwica lękowa 20.04.05, 10:42
                  Dzięki za dobre słowo. Ale niech się odezwą zainteresowani.
              • Gość: odpowiedz Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:08
                pani magdo ja sie zapisalem juz dawno i czekam. niech pani da znac ile osob juz
                jest. musimy wziac sprawy w swoje rece i zalatwiac wspolnie bo jak dalej tak
                bedzie szlo to nic nie zalatwimy.
                pozdro
                michal
                ludziska zapisujta sie jesli macie ten problem (nerwicy)
                • m.staciwa Re: Nerwica lękowa 20.04.05, 13:51
                  Może, bez tej pani. Napewno ja- Magda, Ty-Michał i chyba jeszcze są zapisane
                  dwie osoby. Pani z którą rozmawiałam mówiła, że są już 4 osoby a potrzeba 6. Ja
                  jej powiedziałam, że była mowa o 5. Więc kazała mi zadzwonić w czwartek rano.
                  Ty też zadzwoń. Może odbędzie się spotkanie Mnie też bardzo zależy na terapii.
                  Rozwieszone sa ogłoszenia w centrum i może ktoś się zgłosi. Na razie.Magda
                  • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:12
                    Dzisiaj idę na spotkanie indywidualne do Karoliny. Podobno z każdym ma
                    przeprowadzić taką rozmowę.
    • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:54
      Byłam wczoraj na spotkaniu z Karoliną. Jest bardzo przyjemną osobą, która
      naprawdę chce nam pomóc- nerwicowcom.3 osoby są pewne czwarta nie jest
      zdecydowana. A ja proszę. Zgłaszajcie się wszyscy zainteresowani. Terapia
      grupowa to jest to co może nam pomóc. Im szybciej zaczniemy tym lepiej.
      Obowiązuje dyskrecja. Nikt nie może mówić poza grupą na temat osób chodzących
      na terapię. Pełna dyskrecja. Trzeba tylko zaufać i wierzyć w powodzenie. Magda
      • Gość: Ewelina Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 16:44
        Dobrze i ja zadzwonię i sie zapiszę.Mam wiele obaw ale kto nie ryzykuje ...ten
        nie zdrowieje :) Mam jeszcze tylko male pytanko .Madziu i Michale ile macie
        lat ? Pytam z czystej ciekawosci
        • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:23
          Cześć Ewelina.
          A nie powiem przyjdź na spotkanie to się dowiesz. Ale ty sądząc po twoich
          rozterkach jesteś jeszcze młoda . Magda
          • Gość: michal Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:43
            ja jestem studentem ktoregos z kolei roku studiow.
            pozdro
            tez ide na spotkanie z pania karolina.
            narka
          • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:46
            Jeszcze raz ja. Baaardzo się cieszę, że się zdecydowałaś na terapię grupową. Ja
            też mam delikatne opory, ale wierzę że mi ona pomoże. A Karolina jest naprawdę
            fajna. Magda
            • Gość: michal Re: Nerwica lękowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:53
              jakos poleci. dobra lece.
              mam pytanie czy na stowe ta terapia bedzie nawet jesli 4 osobyy beda.
              nara
              • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 10:53
                Z tego co wiem to potrzeba pięć osób. Trzy są czwarta nie jest pewna.
                a na jaką terapię idziesz? masz indywidualną z Karoliną? A może jest to
                pierwsze spotkanie rozpoznawcze?Magda. Jak było?
                • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 08:51
                  Hej! Czy wszyscy nerwicowcy już się wyleczyli? Michał, Ewelina odezwijcie się i
                  wszyscy inni zainteresowani terapią grupową u Karoliny.Magda
                  • Gość: michal Re: Nerwica lękowa IP: 195.117.240.* 16.05.05, 09:55
                    siema
                    podobno spotkanie jest w czwartek. ja bylem juz na tej rozmowie i pani
                    psycholog powiedziala ze zaczynamy juz te terapie. narazie
                    • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:20
                      Dzwoniłam w ubiegłym tygodniu i były tylko trzy osoby. Zadzwonię jutro. Byłoby
                      fajnie gdyby sie zaczęło.
                      • Gość: Ewelina Re: Nerwica lękowa-Do Madzi i Michała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 11:51
                        Fajnie ze się odezwaliście na forum. Ja jestem chętna na tą terapię,ale zaraz
                        zaczyna mi się sesja i mam tyle nauki ze nie znajde czasu na spotkania i to
                        jest problem :( Czy ewentualnia jak zaczniecie wczesniej mogłabym dołączyc
                        później???
                        • Gość: cosik Re: Nerwica lękowa-Do Madzi i Michała IP: 195.117.240.* 17.05.05, 12:53
                          ja te zmam sesje ale mysle ze 2 godz. tygodniowo mnie nie zbawia a pomoga w
                          odreagowaniu stresu.

chyba bedzie mozna dolaczyc w trakcie ale wedlug mnie lepiej razem zaczac.
                          • Gość: Ewelina Re: Nerwica lękowa-Do Cosik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:41
                            Tak,może Ty nie masz tyle nauki,bo ja przed sesją 2-3 tygodnie śpie tylko po 2-
                            3 godz. na dobę.Niestety kierunek sobie wziełam nienajłatwiejszy i tak juz mam
                            a 2 h to dla mnie dużo czasu.No ale postaram sie !!!
                            • Gość: Magda Re: Nerwica lękowa-Do Cosik IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:15
                              Dzisiaj dzwoniłam do Karoliny. Nie było jej. Kazano mi zadzwonić jutro tj w
                              czwartek po 14. Podejrzewam że jeszcze nie uzbierało się pięć osób. Karolina
                              mówiła że jak będzie komplet to powiadomi o dacie spotkania. A ty Ewelina
                              spotkania mogłabyś potraktować jako odskocznie od nauki. A zresztą co robiłaś
                              przez cały semestr?;)
                              Dałam ogłoszenie na forum psychologicznym, że poszukuję kontaktu z nerwicowcami
                              z Siedlec. Na razie nikt sie nie zgłosił. Im nas więcej będzie tym lepiej
                              • Gość: Magda Re: Dla zainteresowanych terapią IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:29
                                Wczoraj Karolina powiedziała mi, że zaczynamy w czerwcu tj 1.06 Mam zadzwonić
                                dzien wcześniej i potwierdzi spotkanie. Zaczynamy w takim zestawie jaki jest
                                czyli 3 osób. Więc nie nawalcie. Magda
                                • Gość: to znaczy Re: Dla zainteresowanych terapią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:05
                                  to znaczy w czwartki o 15.00 ma sie rozumiec. 2 czewrca 2005 roku.
                                  • Gość: Magda Jeszcze raz nerwica IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:12
                                    Powstała grupa terapeutyczna przy "Centrum" ul Cz. Krzyża. Zgłaszajcie się do
                                    Karoliny. To naprawdę nie wstyd, a może pomóc. Im więcej ludzi tym lepiej. Magda
                                    • Gość: adam Re: Jeszcze raz nerwica IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 01.07.05, 23:36
                                      może ja bym się zdecydował - kompletnie nie radzę sobie z emocjami a nerwy czasami mnie totalnie zżerają :((
                                      • Gość: Medicus Re: Jeszcze raz nerwica IP: *.sed.pl / *.sed.pl 03.07.05, 15:54
                                        Ludzie, nie róbcie sobie jaj. Przeczytalem pare postow i sie przerazilem. Na AM
                                        to opowiadaja w ramach anegdot o takich miejscowosciach, gdzie pojsc do
                                        psychiatry to znaczy - Czubek. Psychiatra to zazwyczaj normalniejszy lekarz niz
                                        rodzinny, bo lepiej przygotowany do rozmowy, a nie szukajacy pod biurkiem lekow
                                        w farmindeksie.
                                        Takze wnniosek - jak mozesz - idz do psychiatry. Zdrowemu tez sie przyda!!!
                                        • Gość: ma Re: Jeszcze raz nerwica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:00
                                          A ktoś z psychozą maniakalno-depresyjną może się zgłosić?
                                          • Gość: Magda Re: Jeszcze raz nerwica IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:50
                                            Fajnie że interesujecie się psychoterapią. Spotkania są zawieszone na okres
                                            wakacji. Od września ma wszystko ponownie ruszyć. Co do psychozy maniakalno-
                                            depresyjnej to nie mam pojęcia. Najlepiej skontaktować się z Karoliną. Telefon
                                            jest gdzieś wcześnie zapisany. Pozdrawiam wszystkich z problemami nerwowymi i
                                            do zobaczenia we wrześniu. Magda
    • toki2 Re: Nerwica lękowa 11.04.13, 15:57
      poprostu musisz o tym nie myśleć wiesz że to wszystko jest wkrętem nie raz tak miałem i wygrywałem z tym a już 2 lata mnie to męczy ;/ na początku mi było trudno ale już odganiam te napady leku pomęcze sie troche ale i tak wygrywam bo wiem że to wszystko to ściema i tego tak naprawde nie ma : )
      • dawcio1708 Re: Nerwica lękowa 07.05.13, 10:10
        hej a od nerwicy lekowej moga byc jakies komplikacje zdrowotne bo bardzo sie tego boje ze moze mi sie cos stac
    • dawcio1708 Re: Nerwica lękowa 07.05.13, 10:03
      jestem z ciechanowa i tez mam nerwice lekowo, szczerze to juz dalam sobie na spokoj z roznymi lekami bo one nie pomagajo, szkoda tylko zdrowia i pieniedzy, staram sie zyc z dnia na dzien, codziennie pije melise przed snem czasami piwko na rozluznienie . dzis mam pierwszo wizyte u psychologa.nerwice lekowo mam juz drugi rok, poczatki byly straszne teraz pogodzilam sie juz z tym.najgorsze sa te objawy niewiadomo czy to choroba czy objawy nerwicy
    • adisiedlce Re: Nerwica lękowa 17.05.16, 09:52
      jeśli macie stany lękowe, nerwice i objawy somatyczne to z chęcią z kimś o tym pogadam, czuję sie taka samotna w tym wszystkim, bratnia dusza...? Może by pomogła ....
      • miuciia Re: Nerwica lękowa 17.05.16, 19:51
        Kochana odezwij się do mnie na maila milatupacz@wp.pl Tak jak Ty zmagam się od dłuższego czasu z nerwicą lękową.Chętnie spotkam się,pogadam,bo sama już rady czasem nie daję ,a we dwie razniej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka