Dodaj do ulubionych

Sklep płytowy

07.05.05, 19:55
Gdzie w Siedlcach jest jakiś dobrze zaopatrzony sklep płytowy?
Dobrze, gdyby można było tam kupić rzadsze pozycje, a nie tylko nowości.
Obserwuj wątek
    • Gość: Igrek Re: Sklep płytowy IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 12:12
      Pan tu przyjezdny, prawda? :)
      W S. jest słownie JEDEN sklep płytowy, i to wielkości średniego kiosku Ruchu.
      Na Sienkiewicza, blisko kościoła garnizonowego. Reszta społeczeństwa zaopatruje
      się na Stadionie, w empetrójki z Netu itp.
      • czajnik.osadzony.kamieniem Re: Sklep płytowy 08.05.05, 13:29
        Ten sklep znam, szkoda, że nie ma niczego innego.
        Jest jeszcze jakieś stoisko z płytami w pobliżu pomnika Jana Pawła II, ale nie
        orientuję się czy warto tam zaglądać.
        • Gość: lukasz Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:26
          Mnie to tez zaskoczylo, ze w Siedlcach nie ma zadnego porządnego sklepu
          muzycznego. Byly nadzieje, ze moze cos w Galerii "S" otworza a jednak nie... .
          A szkoda. Moze po prostu taki sklep w Siedlcach nie utrzymalby sie... .
          • no_login Re: Sklep płytowy 08.05.05, 18:44
            > A szkoda. Moze po prostu taki sklep w Siedlcach nie utrzymalby sie... .
            no bo kto (oprócz mnie-ofkors) nie sciąga z netu empetrójek?
            • emektb Re: Sklep płytowy 08.05.05, 21:39
              ja
              • razowiec Re: Sklep płytowy 09.05.05, 17:23
                Ja też nie ściągam. Czekam na EMPiK w S., tam kupuję CD.
                • Gość: Pawełek Re: Sklep płytowy IP: *.bci.net.pl 10.05.05, 09:10
                  razowiec napisał:

> Ja też nie ściągam. Czekam na EMPiK w S., tam kupuję CD.

Są znacznie lepsze miejsca do robienia takich zakupów. Empik w dziedzinie CD
                  bojkotuję.

• Gość: siedlcemojeciasto Re: Sklep płytowy IP: 81.15.160.* 10.05.05, 10:56
      Polecam vivid.pl - znalazłem tam takie płyty, o które w Empikach, Trafficach i
      innych (poza Hey Joe) "regularnych" sklepach nie ma nawet po co pytać - np.
      zespół TV on the radio - miałem ich płytę w 3 dni w domu.
      • razowiec Re: Sklep płytowy 10.05.05, 12:08
        >Są znacznie lepsze miejsca do robienia takich zakupów. Empik w dziedzinie CD
        >bojkotuję.

Twoja sprawa, ja akurat preferuję.

> Polecam vivid.pl -znalazłem tam takie płyty, o które w Empikach, Trafficach i
        > innych (poza Hey Joe) "regularnych" sklepach nie ma nawet po co pytać - np.
        > zespół TV on the radio - miałem ich płytę w 3 dni w domu.

Nigdy nie kupuję przez internet i nawet nie zamierzam. Lubię kupować w sklepie,
        podotykać płytki, porozmawiać ze sprzedawcą. A jakie ma znaczenie, czy płytę
        będę miał za trzy lub 15 dni? Przecież to niczego nie zmienia (samego nagrania
        i frajdy ze słuchania).
        • Gość: Pawełek Re: Sklep płytowy IP: *.bci.net.pl 10.05.05, 12:16
          razowiec napisał:

> >Są znacznie lepsze miejsca do robienia takich zakupów. Empik w dziedzinie
          > CD
          > >bojkotuję.
          >
          > Twoja sprawa, ja akurat preferuję.

Jak lubisz przepłacać średnio 15zl za płytę to faktycznie nie ma sprawy :-)
          >
          > > Polecam vivid.pl -znalazłem tam takie płyty, o które w Empikach, Traffica
          > ch i
          > > innych (poza Hey Joe) "regularnych" sklepach nie ma nawet po co pytać - n
          > p.
          > > zespół TV on the radio - miałem ich płytę w 3 dni w domu.
          >
          > Nigdy nie kupuję przez internet i nawet nie zamierzam. Lubię kupować w
          sklepie,
          >
          > podotykać płytki, porozmawiać ze sprzedawcą. A jakie ma znaczenie, czy płytę
          > będę miał za trzy lub 15 dni? Przecież to niczego nie zmienia (samego nagrania
          > i frajdy ze słuchania).

Zdarza mi się kupować przez internet, ale zawsze jest to wtedy, gdy konkretnie
          wiem czego chcę. Najczęściej kupuje w merlin lub właśnie vivid. Vivid jest
          jednak zwykle nieco droższy.

Co do frajdy ze słuchania to lepiej mieć ją wcześniej niż później :-)

pozdr
          • razowiec Re: Sklep płytowy 10.05.05, 12:20
            Jest to miłe oczekiwanie.
        • Gość: siedlcemojeciasto Re: Sklep płytowy IP: 81.15.160.* 10.05.05, 14:22
          Też większość kupuję w sklepie - co prawda rozmowy ze sprzedawcą są najczęściej
          nieciekawe (traffic / empik) ale w takim Hey Joe pięknie się rozmawia. Ale w
          internecie jest znacznie większy wybór i nie przeginają z cenami (w empiku z
          miesiąc temu widziałem płytkę Sham 69 za 89,99zł!!!! - i nie było to wydanie
          japońskie. co do czasu dostawy - kiedy barzo mi zależy jestem w stanie zjeździć
          pół wa-wy w poszukiwaniu jakiejś płyty, bo chcę ją mieć zaraz, więc czekanie 15
          dni odpada.
    • Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:32
      Mnie niedawno jakiś pan zapytał na ulicy gdzie w Siedlcach jest EMPiK...
      Powiedziałem mu, że w przyszłości :-D

A pamiętacie jak był Dalton? tam był klimat, atmosfera, niezłe zaopatrzenie,
      przesłuch na miejscu... ech..
      A teraz jest tylko ten AudioMax, gdzie nie wiem czy wiecie są pewne
      towarty "spod lady" ;-)
      • filmmix Re: Sklep płytowy 16.05.05, 00:49
        rarytasy spod lady są oferowane wprost już po kilku minutach :]
        a Dalton...ech...to były czasy, na przerwie się ze szkoły wyskakiwało, Toma
        waitsa tam sobie kupiłam...
        • Gość: n_l Re: Sklep płytowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 06:30
          > rarytasy spod lady są oferowane wprost już po kilku minutach :]
          No cóż,technika poszła naprzód, kiedyś 8x to był szczyt szybkości,
          teraz 52x na nikim nie robi wrażenia, no co najwyżej na jakości,
          przy tych prędkościach nagrywania robi się ona zdecydowania gorsza :-)
          • Gość: Bambi Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 07:59
            > teraz 52x

Chciałbym powiedziec iz to 52x to jedynie chwyt marketingowy, w rzeczywistosci
            nie jest to taka prędkość
        • Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:12
          >na przerwie się ze szkoły wyskakiwało

To może znaczyć tylko tyle, że chodziłaś do Prusa, a więc witam i pozdrawiam
          ziomalkę :-)
          • Gość: Pawełek Re: Sklep płytowy IP: *.bci.net.pl 16.05.05, 15:29
            Gość portalu: Siedlczanin napisał(a):

> >na przerwie się ze szkoły wyskakiwało
            >
            > To może znaczyć tylko tyle, że chodziłaś do Prusa, a więc witam i pozdrawiam
            > ziomalkę :-)

mogła chodzić jeszcze do Medyka :-)
            • Gość: n_ Re: Sklep płytowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:41
              Albo Żółkiewskiego
              • Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:18
                Ta,jeszcze Szkoły podstawowej nr 6, 1 - skoro i z żółkiewskiego, z trójki też
                by zdążyła, z budowlanki zdążyłaby jakby jeżdziła rowerem, to samo z królówki,
                a spod rolnika miała bezpośredni autobus...

mówie wam, w prusie to na pewno tradycja była - tak jak do niedawna biegało się
                do STSów...
                • muchawka Re: Sklep płytowy 16.05.05, 17:07
                  Aż się prosi o taki sklep w Galerii S !!!!
                • filmmix Re: Sklep płytowy 16.05.05, 17:46
                  ukrocę spekulacje (śmieszne z tym rowerem hehe) - z PRUSA wyskakiwałam!
                  • emektb Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:00
                    jejejeje, Prus rulez
                    • klemens.klemens Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:02
                      > jejejeje, Prus rulez

Może i rulez, ale sklepu płytowego ani widu ani słychu.
                      • Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:08
                        Pewnie że Prus rulez :-)

Jak dla mnie to wogle galeria S to jedna wielka porażka, co zakrawałoby na nowy
                        wątek - na siłę tworzony klimat wielkomiejskości, nawiązania do warszawskiej
                        Arkadii, a jedyny sklep pasujący do atmosfery to Rossmann... ech.. szkoda słów.
                        • klemens.klemens Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:25
                          Sam budynek nie jest zły, szkoda że zaproszone tam sklepy (poza Rossmannem) są
                          takie marniutkie. Wielkopowierzchniowy sklep płytowy mógłby się nieźle
                          prezentować.
                          • filmmix Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:26
                            poza tym nie ma toalet dla odwiedzających ten przybytek...moim zdaniem -
                            niedopuszczalne
                            • emektb Re: Sklep płytowy 16.05.05, 19:12
                              zrobili wioche to i kibla nie ma
                          • Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:31
                            Tak, właśnie jako jedną wielka porażkę uznałem "zawartość" sklepu... aż się
                            prosi żeby tam było coś w stylu EMPiKu, żeby posiedzieći poprzeglądać, jeśli
                            musieli wspierać lokalnych, cytuję, kupców, to mogli właśnie kogoś z takim
                            pomysłem, a nie stoisko z torebkami za 10 złotych, bo ono do tej galerii po
                            prostu nie pasuje...
                            • klemens.klemens Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:37
                              Masz absolutną rację, a Filmmix nawet do kwadratu.
    • Gość: Westwind Re: Sklep płytowy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.05, 09:44
      Sklep płytowy - może to właśnie ta nisza studencka, o której mówił prezydent
      w wywiadzie w KRP?
    • tramwajsiedlecki Może jednak ktoś zainwestuje? 06.07.05, 00:49
      Ktoś na forum deklarował chęć "wyłożenia" 50 tys., inny powyzej 10 tys..
      Może w profesjonalny sklep płytowy?
      • krzycho1252 Re: Może jednak ktoś zainwestuje? 06.07.05, 00:51
        jak zwiną wszytkich piratów?
        • tramwajsiedlecki Re: Może jednak ktoś zainwestuje? 06.07.05, 00:55
          Bez przesady, nie każdy preferuje jedzenie na gazecie i picie z papierowych
          kubków, chociaz takich też nie brakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka