czajnik.osadzony.kamieniem 07.05.05, 19:55 Gdzie w Siedlcach jest jakiś dobrze zaopatrzony sklep płytowy? Dobrze, gdyby można było tam kupić rzadsze pozycje, a nie tylko nowości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Igrek Re: Sklep płytowy IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 12:12 Pan tu przyjezdny, prawda? :) W S. jest słownie JEDEN sklep płytowy, i to wielkości średniego kiosku Ruchu. Na Sienkiewicza, blisko kościoła garnizonowego. Reszta społeczeństwa zaopatruje się na Stadionie, w empetrójki z Netu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik.osadzony.kamieniem Re: Sklep płytowy 08.05.05, 13:29 Ten sklep znam, szkoda, że nie ma niczego innego. Jest jeszcze jakieś stoisko z płytami w pobliżu pomnika Jana Pawła II, ale nie orientuję się czy warto tam zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:26 Mnie to tez zaskoczylo, ze w Siedlcach nie ma zadnego porządnego sklepu muzycznego. Byly nadzieje, ze moze cos w Galerii "S" otworza a jednak nie... . A szkoda. Moze po prostu taki sklep w Siedlcach nie utrzymalby sie... . Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Sklep płytowy 08.05.05, 18:44 > A szkoda. Moze po prostu taki sklep w Siedlcach nie utrzymalby sie... . no bo kto (oprócz mnie-ofkors) nie sciąga z netu empetrójek? Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Sklep płytowy 09.05.05, 17:23 Ja też nie ściągam. Czekam na EMPiK w S., tam kupuję CD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Sklep płytowy IP: *.bci.net.pl 10.05.05, 09:10 razowiec napisał: > Ja też nie ściągam. Czekam na EMPiK w S., tam kupuję CD. Są znacznie lepsze miejsca do robienia takich zakupów. Empik w dziedzinie CD bojkotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlcemojeciasto Re: Sklep płytowy IP: 81.15.160.* 10.05.05, 10:56 Polecam vivid.pl - znalazłem tam takie płyty, o które w Empikach, Trafficach i innych (poza Hey Joe) "regularnych" sklepach nie ma nawet po co pytać - np. zespół TV on the radio - miałem ich płytę w 3 dni w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Sklep płytowy 10.05.05, 12:08 >Są znacznie lepsze miejsca do robienia takich zakupów. Empik w dziedzinie CD >bojkotuję. Twoja sprawa, ja akurat preferuję. > Polecam vivid.pl -znalazłem tam takie płyty, o które w Empikach, Trafficach i > innych (poza Hey Joe) "regularnych" sklepach nie ma nawet po co pytać - np. > zespół TV on the radio - miałem ich płytę w 3 dni w domu. Nigdy nie kupuję przez internet i nawet nie zamierzam. Lubię kupować w sklepie, podotykać płytki, porozmawiać ze sprzedawcą. A jakie ma znaczenie, czy płytę będę miał za trzy lub 15 dni? Przecież to niczego nie zmienia (samego nagrania i frajdy ze słuchania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Sklep płytowy IP: *.bci.net.pl 10.05.05, 12:16 razowiec napisał: > >Są znacznie lepsze miejsca do robienia takich zakupów. Empik w dziedzinie > CD > >bojkotuję. > > Twoja sprawa, ja akurat preferuję. Jak lubisz przepłacać średnio 15zl za płytę to faktycznie nie ma sprawy :-) > > > Polecam vivid.pl -znalazłem tam takie płyty, o które w Empikach, Traffica > ch i > > innych (poza Hey Joe) "regularnych" sklepach nie ma nawet po co pytać - n > p. > > zespół TV on the radio - miałem ich płytę w 3 dni w domu. > > Nigdy nie kupuję przez internet i nawet nie zamierzam. Lubię kupować w sklepie, > > podotykać płytki, porozmawiać ze sprzedawcą. A jakie ma znaczenie, czy płytę > będę miał za trzy lub 15 dni? Przecież to niczego nie zmienia (samego nagrania > i frajdy ze słuchania). Zdarza mi się kupować przez internet, ale zawsze jest to wtedy, gdy konkretnie wiem czego chcę. Najczęściej kupuje w merlin lub właśnie vivid. Vivid jest jednak zwykle nieco droższy. Co do frajdy ze słuchania to lepiej mieć ją wcześniej niż później :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedlcemojeciasto Re: Sklep płytowy IP: 81.15.160.* 10.05.05, 14:22 Też większość kupuję w sklepie - co prawda rozmowy ze sprzedawcą są najczęściej nieciekawe (traffic / empik) ale w takim Hey Joe pięknie się rozmawia. Ale w internecie jest znacznie większy wybór i nie przeginają z cenami (w empiku z miesiąc temu widziałem płytkę Sham 69 za 89,99zł!!!! - i nie było to wydanie japońskie. co do czasu dostawy - kiedy barzo mi zależy jestem w stanie zjeździć pół wa-wy w poszukiwaniu jakiejś płyty, bo chcę ją mieć zaraz, więc czekanie 15 dni odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:32 Mnie niedawno jakiś pan zapytał na ulicy gdzie w Siedlcach jest EMPiK... Powiedziałem mu, że w przyszłości :-D A pamiętacie jak był Dalton? tam był klimat, atmosfera, niezłe zaopatrzenie, przesłuch na miejscu... ech.. A teraz jest tylko ten AudioMax, gdzie nie wiem czy wiecie są pewne towarty "spod lady" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix Re: Sklep płytowy 16.05.05, 00:49 rarytasy spod lady są oferowane wprost już po kilku minutach :] a Dalton...ech...to były czasy, na przerwie się ze szkoły wyskakiwało, Toma waitsa tam sobie kupiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: Sklep płytowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 06:30 > rarytasy spod lady są oferowane wprost już po kilku minutach :] No cóż,technika poszła naprzód, kiedyś 8x to był szczyt szybkości, teraz 52x na nikim nie robi wrażenia, no co najwyżej na jakości, przy tych prędkościach nagrywania robi się ona zdecydowania gorsza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 07:59 > teraz 52x Chciałbym powiedziec iz to 52x to jedynie chwyt marketingowy, w rzeczywistosci nie jest to taka prędkość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:12 >na przerwie się ze szkoły wyskakiwało To może znaczyć tylko tyle, że chodziłaś do Prusa, a więc witam i pozdrawiam ziomalkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Sklep płytowy IP: *.bci.net.pl 16.05.05, 15:29 Gość portalu: Siedlczanin napisał(a): > >na przerwie się ze szkoły wyskakiwało > > To może znaczyć tylko tyle, że chodziłaś do Prusa, a więc witam i pozdrawiam > ziomalkę :-) mogła chodzić jeszcze do Medyka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_ Re: Sklep płytowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:41 Albo Żółkiewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:18 Ta,jeszcze Szkoły podstawowej nr 6, 1 - skoro i z żółkiewskiego, z trójki też by zdążyła, z budowlanki zdążyłaby jakby jeżdziła rowerem, to samo z królówki, a spod rolnika miała bezpośredni autobus... mówie wam, w prusie to na pewno tradycja była - tak jak do niedawna biegało się do STSów... Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Sklep płytowy 16.05.05, 17:07 Aż się prosi o taki sklep w Galerii S !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix Re: Sklep płytowy 16.05.05, 17:46 ukrocę spekulacje (śmieszne z tym rowerem hehe) - z PRUSA wyskakiwałam! Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:02 > jejejeje, Prus rulez Może i rulez, ale sklepu płytowego ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:08 Pewnie że Prus rulez :-) Jak dla mnie to wogle galeria S to jedna wielka porażka, co zakrawałoby na nowy wątek - na siłę tworzony klimat wielkomiejskości, nawiązania do warszawskiej Arkadii, a jedyny sklep pasujący do atmosfery to Rossmann... ech.. szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:25 Sam budynek nie jest zły, szkoda że zaproszone tam sklepy (poza Rossmannem) są takie marniutkie. Wielkopowierzchniowy sklep płytowy mógłby się nieźle prezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:26 poza tym nie ma toalet dla odwiedzających ten przybytek...moim zdaniem - niedopuszczalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siedlczanin Re: Sklep płytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:31 Tak, właśnie jako jedną wielka porażkę uznałem "zawartość" sklepu... aż się prosi żeby tam było coś w stylu EMPiKu, żeby posiedzieći poprzeglądać, jeśli musieli wspierać lokalnych, cytuję, kupców, to mogli właśnie kogoś z takim pomysłem, a nie stoisko z torebkami za 10 złotych, bo ono do tej galerii po prostu nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Sklep płytowy 16.05.05, 18:37 Masz absolutną rację, a Filmmix nawet do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Sklep płytowy IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.05, 09:44 Sklep płytowy - może to właśnie ta nisza studencka, o której mówił prezydent w wywiadzie w KRP? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Może jednak ktoś zainwestuje? 06.07.05, 00:49 Ktoś na forum deklarował chęć "wyłożenia" 50 tys., inny powyzej 10 tys.. Może w profesjonalny sklep płytowy? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Może jednak ktoś zainwestuje? 06.07.05, 00:51 jak zwiną wszytkich piratów? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Może jednak ktoś zainwestuje? 06.07.05, 00:55 Bez przesady, nie każdy preferuje jedzenie na gazecie i picie z papierowych kubków, chociaz takich też nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś