Dodaj do ulubionych

SIEDLCE DLA ROWERÓW

• Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 14:56
      puki co widze ze przeciwnych tutaj jest 2 osoby a Trzmiela wypowiedzi nie
      bardzo umiem zidentyfikować! reszta jest ZA!

/pozdROWER/pDHb
      • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 15:15
        Z wnioskami poczekaj co najmniej do końca przyszłego tygodnia. Wielu ludzi
        korzysta z sieci tylko w pracy, więc daj i im szansę.
      • Gość: michał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:00
        wiesz... ale naszczescie najwazniejsze... czyli prawo jest przeciw! niewiem
        bardzo dziwne tylu ludzi chce toru a tych ktorzy jezdza mozna policzyc na
        palcach...
    • Gość: anonim Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 20:33
      Ja powiem tak... To jest moim zdaniem beznadziejny pomysł robić coś takiego w
      tamtym miejscu!!!
      • emektb Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW 22.05.05, 21:18
        jak zostanę prezydentem to wam kilka torów wybuduję. oddzielne do dh oddzielne
        do xc :))) a tak na poważnie to nie miałem zielonego pojęcia że tylu ludków
        kręci w tym mieście jakikolwiek sport ekstremalny :D
        gdybyście tylko chcieli to myślę że lokalne media (przynajmniej ŻS:)) a myślę
        że i TV Vectra) mogą wam pomóc w lasnowaniu waszych pomysłów.

mocne pozdro

PS> czy to prawda że do dh używa się jakiś specjalnych kombinezonów
        kewlarowych?
        • Gość: Bambi Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:55
          > nie miałem zielonego pojęcia że tylu ludków
          > kręci w tym mieście jakikolwiek sport ekstremalny :D

Jazda ulicami naszego miasta to już sport ekstremalny :)
    • Gość: Boom Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 21:59
      NIE!!!!!!!!!!!!!! ja sie nie zgadzam!!!!!!!!! to beznadziejny pomysl... wam to
      moze sie podoba... ale... niestety mi to nie odpowiada.
    • Gość: Bambi A tor nad zalewem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:58
      A co sie stało z torem nad zalewem bo wiem ze swego czasu tam były organizowane
      imprezy rowerowe, dostepny jest ten tor ?
      • Gość: Zapał Re: A tor nad zalewem ? IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 11:26
        Tam chyba kręci się za dużo ludzi, którzy mogliby poddawać w wątpliwość
        umiejętności korzystających z toru, dlatego chyba chłopaki chcą mieć to w lesie ;-PP
        • Gość: michał Re: A tor nad zalewem ? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.05.05, 15:22
          nie podsówaj Postiemu argumentów :P <lol>
        • Gość: postiDHbiker Re: A tor nad zalewem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 15:49
          na ten temat chyba wyraźnie wypowiedziqłem sie u ciebei na ksiedze gości jezli
          nie pamiętasz to sobie przeczytaj co ja tam pisałem!/pozdROWER/pDHb
    • Gość: Danielek Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:42
      Witam.
      Sam przez ok. 2 lata jezdziłem w XC ( ponad pół roku temu zmieniłem bryke na
      coś z "innymi" kątami ramy:) Tak więc WYDAJE MI SIĘ że że trochę wiem jakie są
      wymagania do uprawiania tej dyscypliny.
      Po 1 - pytacie sie dlaczego Posti uparł sie żeby akurat właśnie w tym a nie
      innym miejscu coś skręcić, wykopać? w takim razie ja pytam się - dlaczego wy
      uparliście się akurat na ten jedną czy kilka ścieżek? o ile pamiętam (a
      korzystałem często) to po przeciwnej stronie ulicy zarówno przed jak i za
      obwodnicą też są konkretne ścieżki, a nawet nie wiem czy nie lepsze bo dłuższe
      i ciekawsze.
      Po 2 - skoro już ma dojść do takiej sytuacji ze po jednej ścieżce będą śmigać
      zarówno przedstawiciele XC jak i jazdy alternatywnej to czy naprawde tak trudno
      jest ominąć hopke, dołek itp??!! Ludzie!!! o ile wiem to się nazywa refleks w
      czasie jazdy i to wcale nie błyskawiczny. No ale jeśli nawet takowego nie
      posiadacie no to cóż....w sumie dziury w asfalcie na ulicy też wam będą
      przeszkadzać tylko ze ich raczej nie usuniecie......

Aha, jakby komuś nie chciało się czytać tych moich bzdetów lub ktoś z nich nie
      wywnioskuje mojej opinii (zdażaja sie tacy), to pisze krótko....
      JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA!!!!!!
      • krzycho1252 Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW 23.05.05, 23:06
        Na byłej żwirowni w Ujrzanowie, za torami przed przejazdem kolejowym
        próbowaliście? Dawno tam nie byłem. Ciekawi mnie czy nie zarosła?
        • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:25
          cżłowiek a wyobrażasz soebi dojazd do ujżanowa za każdym razem jak chcesz
          pośmigac na 20 kilowej maszynie z jednym blatem z przodu,szerokimi oponami i z
          awieszeniem 20cm prózd i 23cm tył?bo ja ni ebardzo chyba ze moja jazada ma
          polegac na tym ze mam dojechac a trase zmachac sie i wrócić bez mozliwości
          pośmigania na trasie/pozdROWER/pDHb
          • krzycho1252 Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW 23.05.05, 23:49
            Zależy gdzie mieszkasz ?Brzeską dobry dojazd nawet dla takich machin jak
            podajesz. Jako laik w tym sporcie niepotrzebnie się odezwałem. Dobrych zjazdów
            i skoków.
            • Gość: darek Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: 213.25.161.* 24.05.05, 12:58
              to nie jest odpowiedź na post krzycha-tak kliknąłem pierwszy aby się przyłączyć.
              W nazewnictwie tego foru kwalifikuję się do XC-żeby wszystko potem było jasne.
              Problemem nie jest to czy budować ,ale gdzie i to nie w sensie czy na ścieżce
              którą wg niektórych nie do końca poinformowanych rezerwuje sobie grupa tzw. XC.
              Problemów z ominięciem chopek nie mamy -gorzej (a tak miałem 2 razy) jak trzeba
              było ominąć pieszych i bryk na chopkę,a potem twarzą w krzaki. I tu jest
              problem że zagrożeniem są piesi i wspominane przez Krasnala przepisy o ochronie
              przyrody.A jeśli chodzi o dyskomfort jazdy na ciężkich rowerach to do końca nie
              rozumiem twój rower ma 20 g i ty ok 70kg a mój ma 12,5kg a ja mam 88kg .10
              więcej pony o 0,9 cala węższe i daję radę dojechać gdzie chcę.W związku z tym
              wnoszę -nie bez podstaw doświadczalnych-że nie macie siły jechać dalej na
              lepsze tereny. A swoją drogą leśniczy czytał wczoraj zapiski ze strony Zapała i
              tego forum -czeka na rozwój wydarzeń -mandat ok. 300-500zł lub wniosek do sądu
              grodzkiego,a potencjalni budowniczy są znani już z imienia i nazwiska.-To nie
              jest groźba-tylko realna opcja.
              • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:26
                czy ty jesteś leśniczy?jeżli nie to skąd masz info ze był na tych stronach i to
                czytał?

a co do jazdy na ciezkim rowerze to może sie umówimy i zamienimy na roweryi
                pośmigamy troche?co ty na to bo ja bardzo chętnie pokąze ci ze nei masz racji!

czekam na odpowiedzi na powyższe pytania/pozdROWER/pDHb
          • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:53
            Przez giełdę jest tam bardzo blisko i nawet na waszych super hiper ultra wypas
            maszynach, które to tak ciągle podkreślacie, dojazd zajmie wam najwyżej 10 minut.
      • Gość: RAF Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.gdynia.mm.pl 24.05.05, 16:30
        jestem za czy chłopaki z XC mają jakieś większe prawa do tego terenu??
        • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:00
          A ja napiszę to, co pisałem już wcześniej: świat nie dzieli się na tych od xc i
          na alternatywnych. Więc argumenty, że konkretny styl próbuje sobie zawłaszczyć
          jakiś teren są tutaj nie na miejscu. Dla mnie większego problemu by może nie
          było (szczególnie, że ostatnio rzadziej w Siedlcach bywam), ale ten kawałek lasu
          zaraz przy osiedlach domów jednorodzinych w okolicy Leśnej, to jest miejsce
          spacerów, treningów biegaczy oraz zimą narciarzy. Nie widzę zbyt kolorowo
          spotkania rozpędzonego Postiego i rodziny z dwójką małych dzieci na niedzielnym
          spacerze po lesie. Dlaczego nie wybierzecie sobie miejsca, gdzie ludzie nie
          bywają, bo nie mają po co? I ciężkie rowery nie stanowią przeszkody, żeby
          pobujać się nawet przez całe Siedlce, które przecież nie są zbyt rozwlekłą
          powierzchniowo metropolią.
    • Gość: lesnik Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: 195.117.18.* 24.05.05, 13:30
      Szanowny Panie
      Jeśli ten tor miałby być zlokalizowany na terenie wokół dawnej strzelnicy
      wojskowej to pragnę Pana poinformować,że teren ten dużym kosztem został
      przystosowany do korzystania z niego przez młodzież szkolną oraz mieszkańców
      Siedlec w celach edukacyjnych jak i rekreacyjnych .Zasady korzystania ze
      ścieżki zostały przedstawione na tablicy iformacyjnej która znajduje się tuż
      przy drodze leśnej prowadzącej do Grabianowa.Ze względów na to ,że ten teren
      nie nadaje się na tego typu tor oraz ze względu na bezpieczeństwo i spokój osób
      korzystających z tego miejsca zgodnie z jego przeznaczeniem, nie przewiduje się
      w tym miescu budowy urządzeń związanych z poruszanym na tym forum tematem.Jako
      gospodarz(zarządca) tego terenu informuję Pana oraz pozostałych uczestników
      tego forum,że teren ten nie jest przewidziany do kolarstwa alternatywnego.Jeśli
      chcecie mieć z "prawdziwego zdarzenia" tor do kolarstwa alternatywnego musicie
      zacząć od zarządcy terenu i władz lokalnych (Prezydent Miasta Siedlce, Wójt
      Gminy Siedlce). Dobry teren do tego celu znajduje się pomiędzy lasem państwowym
      na Sekule a strzelnicą wojskową na Gołoborzu.Cieszę się,że chcecie jeżdzić na
      rowerach zmiast nudzić się pod blokami.Życzę Wam powodzenia w realizacji tego
      przedsięwzięcia.Wierzę,że potraficie w sposób kulturalny, nie zakłócając ciszy
      i spokoju innym, korzystać z lasu . Mam nadzieję,że to nie Wy spaliliście
      znaczną częśc wyposażenia ścieżki edukacyjnej tj. ubikację oraz 3 duże tablice
      informacyjne w kwietniu br. i że, gdybyście spotkali wandali niszczacych
      urządzenia znajdujące się tam,powiadomilibyście policję,straż miejska lub
      nadleśnictwo.Odpowiednie numery telefonów znajdują sie na w/w tablicy.
      Serdecznie pozdrawiam.leśnik
      • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:56
        dziekuje za bardzo wyczerpującą informacje Panie Leśniczy!ponieważ ja osobiście
        Marcin Postrzygacz jestem chyba najbardzioej w siedlcach wciągnięty w kolarstwo
        alternatywne dlatego ja własnie chcię wybudować coś takiego!

planu które dotyczą budowy nie są przewidziane na opisanym przez Pana terenie,
        tylko po drugiej strony ulicy Domanickiej!chodzi mi o jakąś ściezke która
        ciągnie sie wzdłuż ulicy Leśnej!odrazu mówie ze tym razem nie chodzi mi o
        rozkopytanie sćiezek tylko o wybudowanie paru przeszkód z drewna które
        posiadamy razem z kolegami!

czy na tym terenie nie bedzie to Panu przeszkadzało?

/pozdROWER/pDHb
    • Gość: Gromek(hcsquad.pl) Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:46
      Jestem ZA "urozmaicaniem" istniejących tras rowerowych pod kątem bardziej
      extremalnych odmian kolarstwa. Dyscypliny te stają się coraz bardziej
      popularne, a budowanie bezpiecznych i legalnych tras jest ważne. Fali młodych
      rowerzystów pragnących jeżdzić "bardziej" i tak się nie postrzyma. Ważne tylko
      żeby jeżdzić w kaskach ;)

Pozdrower!
      • Gość: ARTUR-GANG Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:32
        Każdy z was (XC knoty) powinien jeździć na ramce Author Egoist. Jesteście
        egoistami i hapalami. Cieszcie się z tego co macie bananowce jedne,
        kenfidenci...leccie do leśniczego!!! Wejdźcie mu do dupy...Niech wam wyrówna
        wszystkie pagórki w lesie, żeby nie trzeba było się wysilać!!! Jacy z was
        rowerzyści...chamy nie rowerzyści...pazerne świnie...hapale...na policje też
        idźcie. A jak jeden z was wlezie na kładkę na 3 m to niech też strażacy wpadną
        z drabiną. Karetka też powinna za wami jeździć. A jak ktoś wam zbuduje
        w "waszym" lesie hopke to proponuje FBI. To tylko słowa , ale nieczysta gra
        moze się zacząć...To będzie akcja "KRETOWISKO"!!!! My też lubimy skakać nad
        szkłami, pinezkami, deskami z gwoździami, linkami stalowymi, żyłkami. Wiec jak
        któremuś z was nie uda się którejść z powyższych przeszkód ominąć będzie miał
        problem. Hopka czy kładka przy tym to pikuś. pozd(fun)ROWER
        • Gość: DAREK Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: 213.25.161.* 25.05.05, 13:01
          ton postu dość ostry-powiedziec można alternatywny. Polemiki nie nawiążę bo i
          po co ,i z kim-niestety.A jeśli ktoś ukradnie ci rower ,a przypadkiem bedę
          wiedział kto to zrobił-to nie licz że wejdę w d.. policji a tym bardziej tobie.
          A tak poza nawiasem......
      • Gość: Mateusz Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:36
        Też jestem za !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lepiej żeby jeździć na rowerze niż zacząć
        ćpać i pić i palić DAJCIE MU ZBUDOWAĆ TA TRASE
    • Gość: ZoNiK Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:48
      Jestem jak najbardziej za. Nowa trasa rowerowa to przeciez prawie nic nie
      kosztuje nie zanieczyszcza srodowiska, jest w pelni naturalne. I mysle ze
      nikomu nie powinno przeszkadzac, chociaz zawsze sie ktos taki znajdzie. Stary
      rob ta trase a ja jeszcze ci przyjade i pomoge. To naprawde dobry pomysl,
      JESTEM Z TOBA !!!
    • Gość: krasnal Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.05, 21:26
      Jestem przeciw!
      Po pierwsze dobrze, że Michał zacytował ustawę. Jeśli w twoim
      Posti mniemaniu prawo jest do dupy, to nie znaczy, że możesz je łamać.
      Wyobraź sobie sytuację że dresiarze robią wyścigi beemek o drugiej w nocy
      pod twoją chałupą. I będą się tłumaczyć, że jak sobie zrobią te wyścigi to
      przynajmniej nikomu nie nakopią. Przepisy (w większości) wymyślane są przez
      ludzi którzy się na tym znają lepiej od ciebie.
      Po drugie: to już dziś zostały tylko alternatywa: zabijać się na rowerze lub
      niszczyć
      samochody? Jak miałem lat naście wyobraźcie sobie, nie szalałem na rowerze ani
      nikogo
      nie pobiłem. Ale jestem pewnie nienormalny...
      Po trzecie: patrząc po nickach i ip mam wrażenie, że do swojej propagandy
      wciągnęłeś pół
      Viva-bike...
      Po czwarte: na twoich hopkach można sobie naprawdę wybić zęby. Na przykład te dziury
      na ścieżce za krzyżem. Szczególnie jeśli za amortyzator służą własne nadgarstki.
      Po piąte: dlaczego ignorujecie podsuwaną przez Zapała kwestię toru dirtowego nad
      zalewem?
      Macie także dużo innych miejsc do szalenia: karier, żwirownia koło Białk lub
      Chodowa.
      Tam to się nawet ucieszą, jak zobaczą was z łopatami.
      • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:09
        krasnal najpierw przeczytaj całśc tego tematu na forum a potem sie odzywaj!
        poczytaj czemu nie chce mieć tego daleko i ze nie tylko mi na tym zalezy!

a co do prawa to nawet prezydent RP nie robił zadnych studiów a ja je robie
        wiec mi nie ... o tym ze kązdy z polityków ma pod czachą poukładane bo
        wystarczy spojżeć na to co sie teraz dzieje w polsce i na ostatnią afere z
        NARKOTYKOWĄ POLICJĄ!

a co do toru to sie jeszcze ździwicie hjak to zostanie rozwiazane!kto mieczem
        wojuje od miecza ginie!oj sie zdziwicie

/pozdROWER/pDHB
        • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:10
          Wiesz co? Na ciebie to już brak słów! Po co rzuciłeś wątek na to forum? Po to,
          żeby uzyskać błogosławieństwo na niszczenie tej ścieżki, czy może żeby
          rzeczywiście poznać opinie i argumenty różnych ludzi? Po twoich wypowiedziach i
          braku opanowania można wnioskować, że chodzi ci o to pierwsze.
          Widzę, że zamierzasz rozkopać to ścieżkę tak czy siak, nie licząc się z innymi
          propozycjami.

A co do studiów - te w twoim przypadku chyba na niewiele się zdają, sądząc po
          poziomie twoich wypowiedzi. Znów wyskakujesz z jakimiś militariami - tutaj widzę
          zatrzymałeś się w rozwoju, bo w zeszłym roku też groziłeś wojną, mimo że nikt
          poza tobą jej nie wypowiadał. (A swoją drogą, kto tu mieczem wojuje? Ustawodawca?)

A teraz coś do innych: problemem tutaj nie jest "czy budować", tylko "gdzie
          budować". Więc nie sprowadzajcie tej dyskusji do wojny dwóch stylów jazdy.
          Zauważcie, że Posti jest całkowicie głuchy na różne propozycje, które tu padły,
          i zamierza i tak postawić na swoim, czyli rozwalić konkretną ścieżkę, którą
          sobie wcześniej upatrzył (a kto nie myśli tak jak on, to niech się odp... - czyż
          nie tak?).
          • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 08:10
            zapał widz ze masz jakieś problemy emocjonalne chyb!

czy j amówie ze chce coś rozwalać?czy ja mówie ze chce wam preszkadzać?i czy
            moich bluzgów jest faktycznie aż tak dużo zebys mitak za to jechał!?zastanów
            sie człowieku!

a co do wojowania to wiem ze nasłaliście tego leśniczego i powiedzcie mi teraz
            szczeże: po co?jezeli po to zeby mnie przestraszył i odwiódł od planu to
            niestety wam si enie udało

pozdROWER/pDHb
            • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 08:47
              Nie, problemów emocjonalnych nie mam, za to ty tracisz opanowanie z każdym
              postem, którego piszesz. Coraz więcj gubisz literek i coraz gorzej się to czyta.
              Czy to nie świadczy o problemach emocjonalnych?

A jadę ci dlatego, że stawiasz się ponad wszystkimi, ponad prawem no i
              oczywiście wiesz wszystko najlepiej.

"A co do wojowania" - obecność leśniczego była dla mnie takim samym
              zaskoczeniem, jak chyba dla ciebie. Tylko że ja uważam, że dobrze, że się
              wypowiedział, bo przecież to człowiek, który ma najwięcej do powiedzenia w
              kwestii użytkowania lasu.

Poza tym mógłbyś się ustosunkować do tego, co było główną myślą ostatniego posta
              - po co tu napisałeś? Szukałeś potwierdzenia, że ta ścieżka jest ok, czy
              chciałeś się dogadać jakoś z innymi w tej kwestii? Teraz znowu piszesz, że
              zrobisz, jak uważasz, więc wychodzi na to, że cała dyskusja nie ma sensu.

Na koniec chciałbym zauważyć, że chłopaki w Warszawie (gdzie jest trochę
              miejscówek) potrafią z Żoliborza zasuwać na Kazurę, co daje jak nic jakieś
              10-15km. I też jeżdżą na ciężkich rowerach, w zbrojach i fullface'ach. Więc
              jeśli dojazd do np. Ujrzanowa stanowi dla was problem, to sorry - nie mamy w
              ogóle o czym mówić.
              • Gość: michał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:42
                dla Postiego to jest wielki problem...:/ gdzie on takim super sprzętem bedzie
                jezdził po jakis zwirowniach... nikt nie bedzie go ogladal, podziwial jaki ma
                fajny rower... nie to co pod atlasem...:/ zenada...
                • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 00:59
                  michał jezeli zarzucasz mi ze siedze pod atlasem to powiedz mi kiedy ostatni
                  raz mnie tam widziałes!jezli zarzucasz mit o ze jeżdze po to zeby pokazać sie
                  ludziom to powiedz czemu w takim razie buduje to na sekule a nie śmigam w
                  centrum miasta po schodach i nie lansuje sie po chodnikach?

bronicie sie jak mozecie i fajnie sie bawie jak to czytam :D:D:D!

/pzdROWER/pDHb
            • Gość: darek Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: 213.25.161.* 25.05.05, 13:11
              to nie jest tłumaczenie się!
              z mojej strony z leśniczym to był blef,leśniczy sam się znalazł na forum .I
              chwała Bogu.
              Dla leśniczego nie ma znaczenia po której stronie drogi to będzie -po obydwu
              jest las Państwowy - tzn. wszystkich -czyli twój Posti i mój i innych. A
              studiów sie nie robi tylko się na nich uczy .Więc rób ścieżkę ,niech się komuś
              coś stanie i czekajcie na werdykt prokuratora i sądu -czy można kopać w lesie
              czy nie.
    • Gość: Dyc Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:23
      Jakas trasa pod domem byc powinna :) Ale na prawde zajebiste warunki do DH i
      sportow grawitacyjnych to sa na zwirowni w kisielanach!I nie chce wiecej
      slyszec pie..nia ze daleko i ch.. mnie to obchodzi ze "czyjs" rower wazy
      20kg.Rambo jezdzil na zwirownie na trialowce bez siodelka z cisnieniem 2 atm w
      kolach 2.35.Wniosek taki ze jak sie chce jezdzic to wszedzie mozna dojechac!!!!
      Trzeba CHCIEC a nie szukac PROBLEMOW ze za DALEKO!!! Zeby wykorzystac
      mozliwosci jakie "czyjs wazacy 20kg rower" stwarza nie starczy sekoly,za male
      gorki. Za to na zwirowni jest ok,moze nie za dlugie ale niemal pionowe zjazdy(
      DA sie zjechac), hopek mozna usypywac ile tylko dusza zapragnie,dropy sa
      naturalne i to calkiem spore,od malych do duzych. A co do toru na sekule to
      niech sobie bedzie,nie jest wcale problemem ominiecie hopy!! A jesli jest to
      trzeba cwiczyc technike albo zwolnic.

Poza tym przeciez nie caly las bedzie usiany hopami!!! A nie przeszkadzaja wam
      XC riderzy wystajace korzenie????!!!! Moze trzeba to zglosic na policje i
      wszystkie wyrownac????!! A dziury w asfalcie na zjezdzie w strone sekuly??!!
      Do tego sie mozna przyczepic ale nie do kawalka gorki ze zwiru!!!
      JEstem za ;)
      PozdRower
      • Gość: ARTUR-GANG Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 08:14
        Widzicie XCpany?? Dyc jako jedyny cywilizowany człowiek podszedł do sporawny
        jak nie egoista. Tyle, że pomysł z budowaniem kładek i hopek na żwirowni nie
        wypali! RAZ: Tam jest żwir, z którego nie da się usypać hopki, a tym bardziej
        ubić. DWA: Tam sie krajobraz zmienia z dnia na dzień, więc nic się zbyt długo
        nie utrzyma. Non-stop wirują tam kopary, ładowary, wywroty i takie tam
        maszynerie. Chcę dodać, że przed chwilą śniło mi się, jak rozmawiałem z
        lesńiczym...autentycznie, ale sie obudziłem i nie znam finału rozmowy :]
    • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:58
      czy to koniec tego topica?

jezeli tak to nie zaówazyłem ani jednej odpowiedz na moje zapytanie czyl;i
      gdzie wam to nie pasuje!rozumiem ze gdzi enie zbuduje to bedzie dobrze,tak?

/pozdROWER/pDHb
      • krzycho1252 Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW 01.06.05, 00:28
        Myślałem,że ten niezależny od atmosfery politycznej, najciekawszy bo wolny
        wątek zwiądł a on żyje. Dajcie szanse dla zwykłych ludzi co jeżdżą na
        zwykłych rowerach i po naszych zwykłych drogach. Dzięki. Nie zdawałem sobie
        sprawy, że są dh i xs i inne rowerowe bajery. I z góry panowie, chłopcy i
        dziewczyny.I z góry! I budujcie!
      • Gość: Zapał Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.klepisko.eu.org / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:00
        Gratuluję dobrego samopoczucia. Przeczytaj jeszcze raz wszystko od początku i
        zobacz, czy aby na pewno nie padły inne propozycje, tak co do miejsca, jak i
        załatwienia sprawy od strony formalnej.

Ale jak rozumiem propozycje, które wymagają przejechania 2km odpadają ze względu
        na mały blat z przodu i duży skok zawieszenia.

Już więcej raczej tu nie napisze, bo od momentu rozpoczęcia obrzucania się
        inwektywami ta dyskusja straciła sens, więc nie musisz się wysiliać i odpowiadać
        na tego posta.
        • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:17
          nie musze ale mi sie chce!

ja nie pytałem was o zgode czy moge to zrobic na sekule (mówie to do
          towarzystwa XC) i nie oczekiwałem od was przekładowych miejsc gdzie moge to
          zrobic, tylko prosiłem o powiedzenie gdzie wam to bedzie przeszkadzać!a jezli
          wy umiecie tylko powiedziec jexdzimy po całej sekule i nigdze masz tego nie
          robić no to trudno zrobie tam gdzie bedzie mi odpowiadało!ja tylko pytałem zeby
          wam to nie przeszkadzałao tak jak żekomo obecna trasa!wasza strata, moja kozyść!

/pozdROWER/pDHb
          • Gość: michal Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:56
            „ja nie pytałem was o zgode czy moge to zrobic na sekule”
            no i od nas tej zgody nie dostaniesz.. czy po raz kolejny mam tu zacytować
            USTAWĘ
            z dnia 28 września 1991 r. o lasach.* (tekst jednolity) (Dz. U. 91.101.444). *
            ostatnia zmiana z dnia 25 maja 2003 r. Ustawą z dnia 10 kwietnia 2003 r. o
            szczególnych zasadach przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg
            krajowych. (Dz.U. 03.80.721 z dnia 10 maja 2003 r.)

nic do Ciebie nie dociera...
            • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:46
              niestety nie!przykro mi ale nie dociera!widze ze łapiecie sie czego tylko sie
              da!najpierw wam przeszkadzało,potem mówiliście ze innym ludziom to przeszkadza
              a ze jakoś wiekszość przypadkowcyh osób tutyaj pisała ze nie ma nic przeciwko
              to wyskoczyliście z prawem i lesniczym!no ale wiem rozumeim was : "najlepszą
              obroną jest atak"!niestety nic tym atakiem nie zdziałaliście i nie zdziałacie i
              jezeli mysłicie ze dam sobei z tym spokój to sie mylicie!

/pozdROWER/pDHb
    • Gość: Maniak Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:16
      Wyjątkowo nonkomformistyczne postawy reprezentują siedleccy rowerzyści :) Osobiście nie jestem jakimś fanem tej jednej ścieżki, o którą ta kłótnia i niemożność korzystania z niej nie byłaby dla mnie tragedią. Jednak jest kilka powodów dla których powstający tam tor nie ma wielkiego sensu, mianowicie:
      -konstrukcje z drewna mogą zostać skradzione
      -z uwagi na nielegalnośc procederu tor może zostać zrównany przez nadleśnictwo
      -ogólne niezadowolenie innych osób i rowerzystów
      Proponuję szczegółowe rozważenie mojej propozycji- śmieciary. Znajduje się ona za trasą A2 niedaleko zalewu. Tor zbudowany tam nie będzie _nikomu_ przeszkadzał(!!!) czyt. nie zostanie zniszczony,rozebrany. Poza tym góra oferuje większe możliwości rozbudowy niż jakiś kawałek ścieżki w lesie o niewielkim nachyleniu... Jest otoczona przez kawałki lasu, więc kładki można budować bez problemu. Nie kręcą sie tam nawet dresiarze! Nawet drewno na elementy konstrukcji jest- stare, rozpadające się ogrodzenie góry :) Na górze można też urządzać ogniska i inne imprezo-libacje. Jeśli chodzi o odległość to Posti nie ma do niej dalej niż pod papę... Jeśli ktoś chciałby obejrzeć górę a nie wie gdzie jest to proszę pisać na moje gg, w weekend mogę zaprowadzić. Mam nadzieję, że pomogłem.
    • Gość: auto Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 18:26
      Nic gorszego nie ma od rowerzysty na drodze. On nic nie musi
      • Gość: postiDHbiker Re: SIEDLCE DLA ROWERÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:27
        czemu uogólniasz to do wszytskich?przeciez są też rowerzyści którzy nie
        przeszkadzaja kierowcom!?/pozdROWER/pDHb
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka