Dodaj do ulubionych

70 milionów - ale KINO!

03.06.05, 14:01
Jak na razie siedleckie multikino się nie buduje, to tak dla pokrzepienia
serc dobrze sobie o nim poczytać:

W tym roku Max-Film chce przeznaczyć na inwestycje 70 mln zł. W Płocku firma
zamierza gruntownie zmodernizować budynki kin Przedwiośnie i Diana. W Siedl-
cach dostała atrakcyjną działkę przy miejskim amfiteatrze, na której zamierza
za blisko 10 mln zł wybudować 3-4-salowe kino. Powstanie dodatkowych 20
miejsc pracy dla pracowników kultury. W Radomiu trwają poszukiwania działki w
centrum miasta, na której mogłoby powstać centrum rozrywki z sześcioma salami
kinowymi.

W kwietniu Max-Film chce także rozpocząć budowę nowego kina w Płocku, w miej-
sce starego, które wydzierżawił od diecezji płockiej. Nowy obiekt z 4 salami
kinowymi i jedną multimedialną ma kosztować około 13 mln zł. W tym roku firma
planuje także budowę nowego kina w Otwocku. W planach jest również przebudowa
warszawskiej Wisły, która ma się stać nowoczesnym 6-ekranowym kinem. Te i kil-
ka następnych inwestycji Max-Film chce finansować ze środków własnych i kredy-
tów bankowych, planując, że każda z nowych inwestycji od początku będzie zara-
biać na siebie i spłatę odsetek.
- Cechą charakterystyczną sieci naszych kin będzie taka sama nazwa dla wszyst-
kich i sposób zarządzania nimi - wyjaśnia Arkadiusz Czartoryski. - Nie będą
to zwykłe multipleksy, lecz prawdziwe centra kultury filmowej, otwarte na
współpracę z miastem. Mogłyby się w nich znajdować dyskusyjne kluby filmowe
czy kluby młodzieżowe. Chcemy, aby kina były zarządzane przez lokalną społecz-
ność, nie będziemy eksportować dyrektorów. Nie chcemy być siecią kin, jak
Cinema czy Silver Screen. Taka jest nasza nowa filozofia i misja sejmiku -
podkreśla wicemarszałek.

Obserwuj wątek
    • razowiec Re: 70 milionów - ale KINO! 03.06.05, 16:44
      Rozmach jest. Kiedy zacznie się u nas?
      • Gość: Westwind Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 15:25
        Pewnie tylko patrzeć, Mariano na pewno coś o tym wie.
        • no_login Re: 70 milionów - ale KINO! 05.06.05, 15:35
          A jescze więcej wie "Tygodnik Ciechanowski" skąd zaczerpnięto cytat.
          Bez podawania żródła...
          www.tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3138
          • Gość: Westwind Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 15:42
            A fe, chociaż ktoś kiedyś na forum protestował przeciwko olinkowanym
            wiadomościom.
            • no_login Re: 70 milionów - ale KINO! 05.06.05, 15:48
              Ale to chyba nie ja?
              Polecam forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
              zwłaszcza fragment
              "Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
              podać link z odpowiednim komentarzem."
              • Gość: Westwind Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 15:58
                Nawet Ciebie o to nie podejrzewałem, w końcu jesteś jednym z niewielu, którzy
                wyraźnie i do końca wypowiadają to, co mają myśli. A cytaty, nawet obszerne
                (byle nie za bardzo) są zawsze mile widziane. Czytasz i wiesz, czy warto wejść
                jeszcze na link, czy można go sobie podarować.

No tak, ale w sprawie nowego kina w S, a zwłaszcza rozpoczęcia budowy wiadomo
                tyle, co kot napłakał. Budują, czy nie budują, a może będa budować?
        • Gość: mariano Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:30
          Rozczaruję cię. Tyle wiem, że się coś przycięło, ale powinno być oki
          • Gość: filmmix Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:56
            ale sojusz zamykają?
            już w czerwcu?
            ja na wszelki wypadek już zwolniłam się z pracy...
            • Gość: mariano Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:13
              Pewnie tak - takie były plany Prezydenta. Od kiedy nie możemy znaleźć
              porozumienia co do rozwiązań w sferze kultury to mam - hm jakby to powiedzieć -
              nieco mniej informacji co do przyszłości
              • filmmix Re: 70 milionów - ale KINO! 05.06.05, 18:20
                ja w każdym razie mam już dość pracy w kulturze tutaj i wyjeżdżam stąd. Przykro
                że osoba po filmoznawstwie na Uniwersytecie Jagiellońskim w Siedlcach nie może
                animować kultury filmowej, bo nikomu na tym nie zależy. Zatem będę animować...w
                Stolicy.
                • Gość: mariano Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:25
                  Jeżeli mogę Cię wesprzeć (niestety tylko tak mogę) to musisz wiedzieć, że jesteś
                  (byłaś?) jedną z niewielu osób, które naprawdę mają szansę pracy w multikinie.
                  Tylko czy będziesz zainteresowana gdy multikino powstanie - tego poza Tobą
                  pewnie już nikt nie wie.
                  Pozdrawiam i życzę powodzenia w Warszawie.
                  • emektb Re: 70 milionów - ale KINO! 05.06.05, 21:39
                    no kurde. gdybym miał do wyboru pracę w ogólnokrajowej telewizji lub stresujące
                    niby-zajęcie w minikinie? wybrałbym to co marta:)

pozdro sikorka:)
                • Gość: anak-1 Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:43
                  Po jakim filmoznawstwie? Masz może dyplom? Co takiego zrobiłaś /czyt.
                  animowałaś/ w Siedlcach?
                  A w Stolicy to co będziesz animować? Może znalazłaś pracę w jakimś multikinie?
                  Tego nie wiem. Jeśli tak, napisz o swoich sukcesach i imprezach filmowych,
                  które zrobiłaś /nie jako widz oczywiście/ Coś mi się widzi, że ty tylko gadać
                  na Forum potrafisz.Mówią, że Dobre Kino to nie twój pomysł i realizacja. To
                  podobno Adam; ty tylko coś tam gadałaś i to nie zawsze do rzeczy. Ale to
                  podobno. Napisz więc proszę o tych sukcesach w Stolicy - czekam!
                  • tramwajsiedlecki Re: 70 milionów - ale KINO! 08.06.05, 13:31
                    Gość portalu: anak-1 napisał(a):

> Po jakim filmoznawstwie? Masz może dyplom? Co takiego zrobiłaś /czyt.
                    > animowałaś/ w Siedlcach?
                    > A w Stolicy to co będziesz animować? Może znalazłaś pracę w jakimś
                    multikinie?
                    > Tego nie wiem. Jeśli tak, napisz o swoich sukcesach i imprezach filmowych,
                    > które zrobiłaś /nie jako widz oczywiście/ Coś mi się widzi, że ty tylko gadać
                    > na Forum potrafisz.Mówią, że Dobre Kino to nie twój pomysł i realizacja. To
                    > podobno Adam; ty tylko coś tam gadałaś i to nie zawsze do rzeczy. Ale to
                    > podobno. Napisz więc proszę o tych sukcesach w Stolicy - czekam!

Anak-1, nie dość żeś nie wychowany, to jeszcze trochę prosiakowaty.
                    • Gość: anak-1 Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:22
                      No tak "prawda w oczy kole". Ja czekam na te "animacje!". Przecież Marta
                      pracowała tyle czasu w MOK-u i jakie są efekty? Co takiego zrobiła? A mogła
                      nawyczyniać siła!
                      I kto tu jest nie wychowany o prosiakowatym nie wspominając?
                      Tramwaju! OBIEKTYWIZMU!!!!
                      Opuszczam to towarzystwo wzajemnej adoracji. Idźcie do Mylnej tam pogadacie
                      sobie prosto w oczy!
                      • Gość: mariano Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:45
                        Oj anak-1.
                        Jeżeli wypowiadasz się o osobie w ten sposób jak to robisz to chciałbym wierzyć,
                        że robisz to z pełnym przekonaniem i nie boisz się odpowiedzialności za słowa. W
                        momencie kiedy chowasz się za loginem jakoś kurna ci nie wierzę.
                        • klemens.klemens Re: 70 milionów - ale KINO! 08.06.05, 21:20
                          Anak-1 nie obrażaj ludzi, to i Ciebie nie będą. Dwa razy pomyśl, zanim raz
                          klikniesz.
                          A Ty co preferujesz? Żółtego Kota, U Aylin, Piwniczkę, U Kargula, Kubę,
                          Niedźwiadka, Zacisze, Dekadencyę, Egoistę, Camellota albo jeszcze coś innego?
                          • Gość: filmmix Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:15
                            mogłam mogłam, ale czy ktoś tego potrzebował?
                            sama się zastanawiam czy miało prawo mi się nie chcieć za 300 zł na miesiąc?
                            pomogłam jednemu gościowi zrobić film-to nie wystarcza?
                            sprzedawałam bilety w kasie :)))bo JESZCZE nie mam dyplomu...
                            (Adam ty prowokatorze :)))
                            Skoro Adam wymyślił to niech prowadzi teraz Dobre Kino :)))
                            droga wolna
                  • Gość: buahahaa Re: 70 milionów - ale KINO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:46
                    anak-1 - to taki mały polski frustrat, który jest zawsze zazdrosny jak coś komuś wyjdzie. Prawdziwy modlący się sąsiad z dnia świra
                    • razowiec Re: 70 milionów - ale KINO! 13.06.05, 11:14
                      Marto, spokojnie. Poważni ludzie Ciebie cenią i dziękują za to, co juz tu
                      zrobiłaś. Wielu ludzi studiujących uprawia w czasie studiów w najlepszym razie
                      clubbing, Ty zajęłaś się na poważnie kinem/filmem.
                      I to jest już Twój dorobek.
                      Pieniądze są b. istotne, ale jeszcze waźniejsze doświadczenie.
                      Dobrze - że zdobywasz Warszawę, źle - że nas opuszczasz; dobrze - że będziesz
                      do nas wracać, źle - że nie będzie Ciebie tu na stałe, dobrze - że nabierzesz
                      dystansu do nas, do miasta, do siedlekich spraw, źle - że możesz być może
                      machnąć na S. ręką.
                      Ludzi najbardziej się docenia podobnie jak zdrowie, raczej wtedy, gdy zaczyna
                      go brakować. Chociaż nikt z nas, jak wiadomo, nie jest bez wad!
                      • Gość: filmmix Re: 70 milionów - ale KINO! IP: 195.136.112.* 14.06.05, 16:29
                        przepraszam, dałam się sprowokować trollow :)))
                        tęsknię za Wami i S.
                        • emektb Re: 70 milionów - ale KINO! 14.06.05, 18:27
                          niepoważni też :D z zaiksem się udało?
                          • Gość: filmmix Re: 70 milionów - ale KINO! IP: 195.136.112.* 06.07.05, 09:39
                            Emil, ZAiKS niestety nie po naszej myśli, ale zdaje się że będzie współpraca z
                            Kino Polska; w każdym razie pewno z Grzesiem z Chłodnej będziemy do Ciebie
                            dzwonić...
                            pozdrowienia
                            • emektb Re: 70 milionów - ale KINO! 06.07.05, 14:48
                              i ja pozdrawiam cię martuniu
    • tramwajsiedlecki Kiedy przetarg? 05.07.05, 23:48
      A może wykonawcę kina już wyłoniono?
      • krzycho1252 Re: Kiedy przetarg? 05.07.05, 23:54
        Już chyba zaczeli?
        • krzycho1252 Re: Kiedy przetarg? 05.07.05, 23:56
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=25851465&a=25909357
        • tramwajsiedlecki Re: Kiedy przetarg? 05.07.05, 23:56
          Tak bez przetargu? Która firma otrzymała zlecenie?
          • tramwajsiedlecki Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 00:00
            W tekścieŻS napisane jest, że
            "Budowa multikina na działce przy ul. Wiszniewskiego - przekazanej przez miasto
            firmie MaxFilm w użytkowanie wieczyste - rozpocznie się jesienią."

Przetarg zatem przed nami. Dzięki za linka.

ŻS się zobowiązała coś na ten temat napisać:
            "Więcej o projekcie multikina, m.in. kosztach inwestycji, pomysłach
            programowych, cenach biletów, nowych miejscach pracy, napiszemy za tydzień."

• krzycho1252 Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 00:06
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=25851465&a=25860086
              • tramwajsiedlecki Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 00:14
                Tu też jest mowa o rozpoczęciu inwestycji na jesieni:

"Już jesienią przyszłego roku zaplanowano pierwszą projekcję filmu w nowym
                multipleksie, który powstanie w Siedlcach. Budowa ma ruszyć już w październiku
                tego roku - zapowiadają inwestorzy."

• Gość: luzak Re: Kiedy przetarg? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:51
                  poprawcie mnie jeśli pamięć figle mi płata. albo się mylę, albo mieli zaczynać
                  w tym roku jak tylko mrozy puszczą? później mieli zacząć na wiosnę. teraz miało
                  być pod koniec czerwca. wyszło na jesieni. wiecie co jest pocieszające? w
                  płocku już parę lat czekają:)
                  • tramwajsiedlecki Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 00:59
                    Normalna sprawa. Taki jest tryb uzyskiwania pozwolenia na budowę i wybranie w
                    przetargu wykonawcy, w końcu to inwestycja z publicznych środków.
                    A jeżeli będą jeszcze protesty przegranych, to wszystko może się odwlec.
                    • pol_lop Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 01:03
                      www.maxfilm.com.pl/index.php?id=52
                      • tramwajsiedlecki Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 01:07
                        Czy to jest widok od strony ul. Starowiejskiej?
                        • krzycho1252 Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 01:11
                          Chyba od Kazimierzowskiej?
                      • krzycho1252 Re: Kiedy przetarg? 06.07.05, 01:09
                        Czy ten w niebieskich spodniach to nie jest emktb na urlopie? A może nasz
                        prezydent?
                      • Gość: Maria Re: Kiedy przetarg? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 10:53
                        Bilety po 15 ulgowy 13 Możę będzie nas stać
                  • Gość: poinformowany W Płocku parę lat czekali na inne kino ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:51
                    W Płocku parę lat czekali na kino - które miał wybudować kto inny i w innym
                    miejscu - w ramach zagospodarowania terenu na dużym osiedlu - Miały być
                    hipermarety i multikino - powstały tylko markety - ach ci inwestorzy;-)
                    Natomiast sprawa Max-Filmu wynikła niecały rok temu - nowe kino miało zacząć
                    powstawać wiosną - zacznie późnym latem.
                    • emektb Re: W Płocku parę lat czekali na inne kino ;-) 06.07.05, 21:23
                      o jeśli tak to sorry zwracam honor. chociaż i tak se żarty robią z tymi
                      terminami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka