Dodaj do ulubionych

Kto ma dosyć Summertime

01.08.05, 12:31
Ja jetesm pierwszy. Kto dalej?
Obserwuj wątek
    • klemens.klemens Komu się Summertime podoba? 01.08.05, 12:36
      Mnie się podoba. Jedyne miejsce latem w mieście, gdzie poza piwkiem proponowany
      jest ciekawy program. W sobotę byłem na trio jazzowym. Ko(mi)micy mniej mnie
      bawią.
    • marianeq ...no nie wiem... 01.08.05, 13:39
      nigdy nie byłem
      • Gość: Mariusz Re: ...no nie wiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:25
        Czyli jak w sejmi PAT Jeden za jeden przeciw jeden się wstrzymał
        • Gość: Pawełek Re: ...no nie wiem... IP: *.bci.net.pl 03.08.05, 10:31
          Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Czyli jak w sejmi PAT Jeden za jeden przeciw jeden się wstrzymał

a czwarty przed kamerami wydarzenia podsumował ;-)))
          • aga.mix Re: ...no nie wiem... 04.08.05, 13:38
            Tradycyjnie nikt nic nie ma do powiedzenia. Szkoda.
            • bogini_nocy Re: ...no nie wiem... 04.08.05, 14:44
              aga.mix napisała:

> Tradycyjnie nikt nic nie ma do powiedzenia. Szkoda.

może nie warto tego komentować, ale niech tam :-D
              Przeczytaj kochaniuteńka/kochaniuteńki swoje dwa wpisy z tego wątku...jeżeli
              znajdziesz choćby jeden z pozostałych wpisów mniej wnoszących do tego głupawego
              wątku, to chyba Cię przeproszę ;-D Tymczasem spokojnie idę na kawę :-D

Twoja Bogini
              • aga.mix Re: ...no nie wiem... 04.08.05, 16:22
                Dlaczego głupawego?
                Rozumiem, że są równi i równiejsi na tym forum? Ty należysz do tej równiejszej
                części. Nie odczuwam potrzeby przeproszenia, ale jeśli cierpisz na kompeks na
                tym tle to trudno. Pytanie główne nie wydaje mi się głupawe. Cokolwiek
                oczywiście to oznacza.
    • Gość: Jolka Bobek Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.polimex-mostostal.pl 04.08.05, 14:25
      Nie znoszę piwa z plastikowego kubka!
    • Gość: n_l Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:26
      O żesz, nie wiedziałem że jest obowiązek "bywania" tam?
      Dlaczego nikt mi nie powiedził?
      Może wtedy też miałbym dość...
    • Gość: asdfh Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:38
      kolega heehaw sie jeszcze ne wypowiedzial???dziwne....wlazidupstwa nigdy dosc...
    • Gość: asf Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:38
      Popieram jak najbardziej,dosc panoszenia sie tego pana w Siedlcach
    • kaowiec81 Re: Kto ma dosyć Summertime 07.08.05, 16:03
      Haha!!!Ciekawe dlaczego ostatnio jest taka nagonka na pana od Summertime.
      Czyżby incydent z figurką tak rozjuszył ludzi? Dla mnie jest okej i to nie jest
      podlizywanie się. Jako jedyny robi coś fajnego w tym naszym nudnym mieście.
      Rzeczywiście piwo z plastiku jest do bani,w czasie imprez może być z
      plastiku,ale w normalny dzień powinno być serwowane w szkle.To nie jest
      czepianie się,tylko taka mała uwaga. Bardzo dobrze,że jako nie liczny z osób
      chce coś robić w mieście.Może z jego lokali nie korzystam,oprócz sezonowych
      namiotów(nie te klimaty,jednak Mylna jest najlepsza)To podoba mi sie inicjatywa
      Summertime.
      • Gość: monopol Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:13
        podobno pana marcina bardzo lubi pan prezydent i dzięki temu może on dużo
        dostać od miasta. inni nie mają nawet co o tym marzyć. mimo tego, że też
        chcieliby robić różne fajne rzeczy w tym mieście. byłoby więcej wydarzeń
        kulturalnych i sportowych. ale innym nie wolno.
        • bambii Re: Kto ma dosyć Summertime 07.08.05, 20:29
          A moze wystarczy uczestniczyć a jakimś kontrowersyjnym wydarzeniu jako świadek i
          zyska się przychylność ? ;>
      • Gość: zdziwiony Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:36
        a moze pan kaowiec wyjasni mi dlaczego tylko ten pan moze stawiac namioty nad
        zalewem,czy to jego prywatny juz teren????Inni tez by moze mieli cos do
        zaproponowania gdyby tylko mogli zaistniec w tym miejscu niedostepnym dla
        szarych ludzi a zaanektowanym przez pana S.I przy okazji moze ktos mi wyjasni
        co robi jego namiot przy amfiteatrze,gdzie jest budowa multikina?
        • Gość: mariano Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 07:11
          Został mu ten teren wynajęty na okres letni przez firmę MaxFilm, a dochód przez
          MaxFilm został przekazany na Dom Małego Dziecka w Siedlcach.
          A ja nie mam dosyć Summertime. Jak mam dosyć jakiejś knajpy, to nie korzystam z
          jej oferty. Nieco dziwi mnie egoizm lub nadęte ego niektórych forumowiczów,
          którzy mając dość Sumertime sugerują jego zamknięcie czy rezygnację z usług w
          przyszłości. Bo ja tak kurna chcę, a co mnie obchodzi cała rzesza innych, którzy
          wieczorami korzystają z oferty Sumertime:(( - bo tacy przecież są.
          • Gość: aikon Re: Kto ma dosyć Summertime IP: 81.15.159.* 08.08.05, 10:26
            Zrobcie eksperyment - wezcie piwo z beczki a potem to samo z butelki...NIE DO WIARY niby to samo a zupelnie niepodobne. O kubkach nie bede nawet pisal, summertime moze byc ale piwa tam do ust nie wezme.
          • Gość: Pawełek Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 10:42
            Gość portalu: mariano napisał(a):

Nieco dziwi mnie egoizm lub nadęte ego niektórych forumowiczów,
            > którzy mając dość Sumertime sugerują jego zamknięcie czy rezygnację z usług w
            > przyszłości. Bo ja tak kurna chcę, a co mnie obchodzi cała rzesza innych,
            którz
            > y
            > wieczorami korzystają z oferty Sumertime:(( - bo tacy przecież są.

Podejrzewam, że Śmigiel komuś facka pokazał...stąd ta chęć spalenia namiotu...:-
            )))

zdrowia
          • emektb Re: Kto ma dosyć Summertime 08.08.05, 11:25
            wiesz mariano zazwyczaj nie włączam się do dyskusji o tym co marcin robi a
            czego nie, bo nic mnie to nie obchodzi. kiedy jednak czytam, że są ludzie
            oburzeni na to, że tylko on może sprzedawać "kulturę" nad zalewem i są też
            tacy, którzy się z nich śmieją i durni z nich robią, to wtedy muszę się
            odezwać. z tego co wiem, to teren nad zalewem przekazało miasto marcinowi bez
            jakiegokolwiek przetargu jako rekompensatę za utracone przez niego miejsce przy
            amfiteatrze (sprzedali ten teren max filmowi). i to jest zdaniem niektórych
            fair, bo przecież drugi namiot powstał nie dzięi miastu, ale firmie max film
            tak? to czy w tych namiotach dzieją się jakieś wydarzenia kulturalne to
            zupełnie inna kwestia. choć i ta nie jest trudna. zapewniam, że pare osób by
            się znalazło co by mogło taką "kulturę" zrobić. inwestycja w namioty (łącznie z
            meblami) jest żadna (w końcu to browary a nie marcin je stawiają) a artystom by
            wystąpili wystarczy zapłacić. naprawdę.
            • Gość: mariano Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:13
              Emilu - nie chcę się z tobą sprzeczać, ale moim zdaniem Marcin wygrał przetarg
              na teren nad zalewem na okres trzech lat. Od MaxFilmu teren wynajął na ten sezon
              i nic nie wiem o rzadnej rekompensacie. Ale może to ja się mylę - proponuję
              dziennikarskie śledztwo - to modne ostatnio. A to że inni mogą robić lepsze
              imprezy niż Śmigiel - może i tak, ale nie potrafią napisać lepszej oferty - bo
              wybacz, ale nie wierzę w przekręty.
              • emektb Re: Kto ma dosyć Summertime 08.08.05, 19:25
                mariusz lubię cię więc coś ci poradzę (już poza pisaniem o
                sprzedawaniu "kultury") - nikt z ludu nie postawi na polityka, który nie wierzy
                w przekręty:)
              • Gość: oko Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:25
                mariano chlopie na jakim tyswiecie zyjesz???nie wierzysz w przekrety???
                pogratulowac dobrego samopoczucia!
              • j.b102 Re: Kto ma dosyć Summertime 08.08.05, 22:59
                Ile osób miało szansę wymająć plac os Maxfilmu? A może wiesz cos więcej na
                temat wynajęcia tego miejsca. Może nawet osobiście znasz tych, którzy mu to
                podpowiedzieli...
                Nie wierzę w świałość umysłu M.Ś.
                • Gość: mariano Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:09
                  Z informacji od dyrektora MaxFilmu - Pan Śmigielski zwrócił się do mnie z prośbą
                  o wynajęcie terenu na okres załatwienia formalnosci związanych z budową. Nie
                  widziałem problemu i wynająłem mu ten teren a zyski z wynajmu przeznaczyłem na
                  Dom Małego Dziecka w Siedlcach.
                  Przykro mi ale nie widzę tu przekrętu. W sprawie przetargu na teren nad zalewem
                  rok temu - był konkurs, komisja, oferty, wygrała najlepsza oferta zdaniem
                  komisji - dyskusja na sesji Rady Miasta też była - nie doszukano się
                  nieprawidłowości - gdzie tu przekręty?
                  Drażni mnie na forum takie pisanie - kto i ile wziął pod stołem itp itd. Skoro
                  ogólnie wiadomo kto i ile berze to zróbcie coś z tym ludzie bo to wasz
                  obywatelski obowiązek, a za ukrywanie przestępstwa również grozi kara.
                  • Gość: sde Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:52
                    Swiete slowa tylko jakby nie do nas trzeba je kierowac...
    • klemens.klemens Summertime jest OK! 08.08.05, 11:23
      Nikt nie musi tam bywać. Chociaż moim ulubionym lokalem jest MYLNA, gdyby
      jeszcze tylko zlikwidować tam palenie papierosów, to bardzo cenię pomysł
      letniego Summertime. Rok czy dwa lata temu stało nad zalewem kilka namiotów.
      I co, jakoś żaden właściciel - poza Summertime - nie był w stanie nic innego
      zaproponować poza idiotycznym łupucupu.

Zresztą po co zaraz namiot. Istnieje Klimatyzacja, ŻÓłty Kot, Kuba - i nic.
      Obskurnie, brudno, wulgarnie, czasami coś tam pogra na pograniczu dobrego
      smaku, ot cała KULTURA. Innych łatwo krytykować, samemu najlepiej nic nie robić.
      • emektb Re: Summertime jest OK! 08.08.05, 11:26
        o i z tym też się zgadzam. bo rzeczywisćie do tej pory inni nic sensownego nie
        pokazali na tym polu:)
        • Gość: zdziwiony Re: Summertime jest OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:07
          bo nikt nikogo innego na to "pole"(przy zalewie;-))nie wpusci,wiec nikt inny
          nie ma szansy pokazac tam czegokolwiek,nawet faka;-)
          • klemens.klemens Re: Summertime jest OK! 08.08.05, 20:29
            Gość portalu: zdziwiony napisał(a):
            > bo nikt nikogo innego na to "pole"(przy zalewie;-))nie wpusci,wiec nikt inny
            > nie ma szansy pokazac tam czegokolwiek,nawet faka;-)

Powtarzam - "pole" to epizod. Kot, Klimatyzacja, Trojan, Belfast(?) i kilka
            innyc istnieją od dawna, ale jakoś nie potrafią nic jak dotąd wymyśleć. Klima
            była chyba trzy lata temu nad zalewem i służyła jedynie do zalewania się.
            Zresztą w mieście tyle jest wolnych placów i to bliżej centrum np. k. kina
            Podlasie, Cmentarna przy banku, chaszczowiska przy Brzeskiej i Sokołowskiej.
            Jeżeli ktoś chce, nie próbuje. W końcu to pierwsze Summertime ktoś wymyślił nad
            zalewem, inni byli tylko naśladowcami.

• Gość: sde Re: Summertime jest OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:50
              to sprobuj chlopie cos postawic kolo kina Podlasie nie bedac TYM panem a
              dopiero wtedy pogadamy
              • milosz_furman Re: lubię równowagę 09.08.05, 15:52
                niezależnie co myślę o p.Śmigielskim, to jeśli znajduję ciekawą propozycję
                (np.raz,dwa,trzy w tamtym roku), to korzystam a jeśli nie znajduję to tego nie
                robię. Rzeczywiście inicjatywa "Summertime" wnosi nieco kolorytu w życie
                siedleckie,ale staram się nie łączyć politykierstwa i podejrzeń o korupcję z
                miłym spędzeniem czasu. Czego i Państwu życzę;-)

Miłego Dnia
                • Gość: sde Re: lubię równowagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:58
                  i nie przeszkadza ci w tym milym spedzaniu czasu smrodek krazacy wokol tego
                  pana i jego poczynan???
                  • milosz_furman Re: lubię równowagę 09.08.05, 16:31
                    Gość portalu: sde napisał(a):

> i nie przeszkadza ci w tym milym spedzaniu czasu smrodek krazacy wokol tego
                    > pana i jego poczynan???

hehe..
                    jeśli pytasz mnie o moją opinię na temat wspomnianej osoby ..to zbyt mało mam
                    doświadczeń i znajomości tematu ,by wyrobić sobie zdanie..
                    Nikomu tutaj nie ujmując..ludzie różne rzeczy mówią i piszą :-)
                    A na koncert np. raz,dwa,trzy pójdę jeśli ktoś go zorganizuje z przyjemnością
                    jeszcze nie raz.
                    A "Summertime" odwiedzam li tylko z powodów koncertów zespołów klasy jak wyżej.
                    Miłego Dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka