aga.mix 01.08.05, 12:31 Ja jetesm pierwszy. Kto dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klemens.klemens Komu się Summertime podoba? 01.08.05, 12:36 Mnie się podoba. Jedyne miejsce latem w mieście, gdzie poza piwkiem proponowany jest ciekawy program. W sobotę byłem na trio jazzowym. Ko(mi)micy mniej mnie bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: ...no nie wiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:25 Czyli jak w sejmi PAT Jeden za jeden przeciw jeden się wstrzymał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: ...no nie wiem... IP: *.bci.net.pl 03.08.05, 10:31 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Czyli jak w sejmi PAT Jeden za jeden przeciw jeden się wstrzymał a czwarty przed kamerami wydarzenia podsumował ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.mix Re: ...no nie wiem... 04.08.05, 13:38 Tradycyjnie nikt nic nie ma do powiedzenia. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: ...no nie wiem... 04.08.05, 14:44 aga.mix napisała: > Tradycyjnie nikt nic nie ma do powiedzenia. Szkoda. może nie warto tego komentować, ale niech tam :-D Przeczytaj kochaniuteńka/kochaniuteńki swoje dwa wpisy z tego wątku...jeżeli znajdziesz choćby jeden z pozostałych wpisów mniej wnoszących do tego głupawego wątku, to chyba Cię przeproszę ;-D Tymczasem spokojnie idę na kawę :-D Twoja Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
aga.mix Re: ...no nie wiem... 04.08.05, 16:22 Dlaczego głupawego? Rozumiem, że są równi i równiejsi na tym forum? Ty należysz do tej równiejszej części. Nie odczuwam potrzeby przeproszenia, ale jeśli cierpisz na kompeks na tym tle to trudno. Pytanie główne nie wydaje mi się głupawe. Cokolwiek oczywiście to oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Bobek Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.polimex-mostostal.pl 04.08.05, 14:25 Nie znoszę piwa z plastikowego kubka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:26 O żesz, nie wiedziałem że jest obowiązek "bywania" tam? Dlaczego nikt mi nie powiedził? Może wtedy też miałbym dość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfh Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:38 kolega heehaw sie jeszcze ne wypowiedzial???dziwne....wlazidupstwa nigdy dosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asf Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:38 Popieram jak najbardziej,dosc panoszenia sie tego pana w Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś
kaowiec81 Re: Kto ma dosyć Summertime 07.08.05, 16:03 Haha!!!Ciekawe dlaczego ostatnio jest taka nagonka na pana od Summertime. Czyżby incydent z figurką tak rozjuszył ludzi? Dla mnie jest okej i to nie jest podlizywanie się. Jako jedyny robi coś fajnego w tym naszym nudnym mieście. Rzeczywiście piwo z plastiku jest do bani,w czasie imprez może być z plastiku,ale w normalny dzień powinno być serwowane w szkle.To nie jest czepianie się,tylko taka mała uwaga. Bardzo dobrze,że jako nie liczny z osób chce coś robić w mieście.Może z jego lokali nie korzystam,oprócz sezonowych namiotów(nie te klimaty,jednak Mylna jest najlepsza)To podoba mi sie inicjatywa Summertime. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monopol Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:13 podobno pana marcina bardzo lubi pan prezydent i dzięki temu może on dużo dostać od miasta. inni nie mają nawet co o tym marzyć. mimo tego, że też chcieliby robić różne fajne rzeczy w tym mieście. byłoby więcej wydarzeń kulturalnych i sportowych. ale innym nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Kto ma dosyć Summertime 07.08.05, 20:29 A moze wystarczy uczestniczyć a jakimś kontrowersyjnym wydarzeniu jako świadek i zyska się przychylność ? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:36 a moze pan kaowiec wyjasni mi dlaczego tylko ten pan moze stawiac namioty nad zalewem,czy to jego prywatny juz teren????Inni tez by moze mieli cos do zaproponowania gdyby tylko mogli zaistniec w tym miejscu niedostepnym dla szarych ludzi a zaanektowanym przez pana S.I przy okazji moze ktos mi wyjasni co robi jego namiot przy amfiteatrze,gdzie jest budowa multikina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 07:11 Został mu ten teren wynajęty na okres letni przez firmę MaxFilm, a dochód przez MaxFilm został przekazany na Dom Małego Dziecka w Siedlcach. A ja nie mam dosyć Summertime. Jak mam dosyć jakiejś knajpy, to nie korzystam z jej oferty. Nieco dziwi mnie egoizm lub nadęte ego niektórych forumowiczów, którzy mając dość Sumertime sugerują jego zamknięcie czy rezygnację z usług w przyszłości. Bo ja tak kurna chcę, a co mnie obchodzi cała rzesza innych, którzy wieczorami korzystają z oferty Sumertime:(( - bo tacy przecież są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aikon Re: Kto ma dosyć Summertime IP: 81.15.159.* 08.08.05, 10:26 Zrobcie eksperyment - wezcie piwo z beczki a potem to samo z butelki...NIE DO WIARY niby to samo a zupelnie niepodobne. O kubkach nie bede nawet pisal, summertime moze byc ale piwa tam do ust nie wezme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.bci.net.pl 08.08.05, 10:42 Gość portalu: mariano napisał(a): Nieco dziwi mnie egoizm lub nadęte ego niektórych forumowiczów, > którzy mając dość Sumertime sugerują jego zamknięcie czy rezygnację z usług w > przyszłości. Bo ja tak kurna chcę, a co mnie obchodzi cała rzesza innych, którz > y > wieczorami korzystają z oferty Sumertime:(( - bo tacy przecież są. Podejrzewam, że Śmigiel komuś facka pokazał...stąd ta chęć spalenia namiotu...:- ))) zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Kto ma dosyć Summertime 08.08.05, 11:25 wiesz mariano zazwyczaj nie włączam się do dyskusji o tym co marcin robi a czego nie, bo nic mnie to nie obchodzi. kiedy jednak czytam, że są ludzie oburzeni na to, że tylko on może sprzedawać "kulturę" nad zalewem i są też tacy, którzy się z nich śmieją i durni z nich robią, to wtedy muszę się odezwać. z tego co wiem, to teren nad zalewem przekazało miasto marcinowi bez jakiegokolwiek przetargu jako rekompensatę za utracone przez niego miejsce przy amfiteatrze (sprzedali ten teren max filmowi). i to jest zdaniem niektórych fair, bo przecież drugi namiot powstał nie dzięi miastu, ale firmie max film tak? to czy w tych namiotach dzieją się jakieś wydarzenia kulturalne to zupełnie inna kwestia. choć i ta nie jest trudna. zapewniam, że pare osób by się znalazło co by mogło taką "kulturę" zrobić. inwestycja w namioty (łącznie z meblami) jest żadna (w końcu to browary a nie marcin je stawiają) a artystom by wystąpili wystarczy zapłacić. naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:13 Emilu - nie chcę się z tobą sprzeczać, ale moim zdaniem Marcin wygrał przetarg na teren nad zalewem na okres trzech lat. Od MaxFilmu teren wynajął na ten sezon i nic nie wiem o rzadnej rekompensacie. Ale może to ja się mylę - proponuję dziennikarskie śledztwo - to modne ostatnio. A to że inni mogą robić lepsze imprezy niż Śmigiel - może i tak, ale nie potrafią napisać lepszej oferty - bo wybacz, ale nie wierzę w przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Kto ma dosyć Summertime 08.08.05, 19:25 mariusz lubię cię więc coś ci poradzę (już poza pisaniem o sprzedawaniu "kultury") - nikt z ludu nie postawi na polityka, który nie wierzy w przekręty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:25 mariano chlopie na jakim tyswiecie zyjesz???nie wierzysz w przekrety??? pogratulowac dobrego samopoczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: Kto ma dosyć Summertime 08.08.05, 22:59 Ile osób miało szansę wymająć plac os Maxfilmu? A może wiesz cos więcej na temat wynajęcia tego miejsca. Może nawet osobiście znasz tych, którzy mu to podpowiedzieli... Nie wierzę w świałość umysłu M.Ś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:09 Z informacji od dyrektora MaxFilmu - Pan Śmigielski zwrócił się do mnie z prośbą o wynajęcie terenu na okres załatwienia formalnosci związanych z budową. Nie widziałem problemu i wynająłem mu ten teren a zyski z wynajmu przeznaczyłem na Dom Małego Dziecka w Siedlcach. Przykro mi ale nie widzę tu przekrętu. W sprawie przetargu na teren nad zalewem rok temu - był konkurs, komisja, oferty, wygrała najlepsza oferta zdaniem komisji - dyskusja na sesji Rady Miasta też była - nie doszukano się nieprawidłowości - gdzie tu przekręty? Drażni mnie na forum takie pisanie - kto i ile wziął pod stołem itp itd. Skoro ogólnie wiadomo kto i ile berze to zróbcie coś z tym ludzie bo to wasz obywatelski obowiązek, a za ukrywanie przestępstwa również grozi kara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sde Re: Kto ma dosyć Summertime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:52 Swiete slowa tylko jakby nie do nas trzeba je kierowac... Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Summertime jest OK! 08.08.05, 11:23 Nikt nie musi tam bywać. Chociaż moim ulubionym lokalem jest MYLNA, gdyby jeszcze tylko zlikwidować tam palenie papierosów, to bardzo cenię pomysł letniego Summertime. Rok czy dwa lata temu stało nad zalewem kilka namiotów. I co, jakoś żaden właściciel - poza Summertime - nie był w stanie nic innego zaproponować poza idiotycznym łupucupu. Zresztą po co zaraz namiot. Istnieje Klimatyzacja, ŻÓłty Kot, Kuba - i nic. Obskurnie, brudno, wulgarnie, czasami coś tam pogra na pograniczu dobrego smaku, ot cała KULTURA. Innych łatwo krytykować, samemu najlepiej nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Summertime jest OK! 08.08.05, 11:26 o i z tym też się zgadzam. bo rzeczywisćie do tej pory inni nic sensownego nie pokazali na tym polu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Summertime jest OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:07 bo nikt nikogo innego na to "pole"(przy zalewie;-))nie wpusci,wiec nikt inny nie ma szansy pokazac tam czegokolwiek,nawet faka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Summertime jest OK! 08.08.05, 20:29 Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > bo nikt nikogo innego na to "pole"(przy zalewie;-))nie wpusci,wiec nikt inny > nie ma szansy pokazac tam czegokolwiek,nawet faka;-) Powtarzam - "pole" to epizod. Kot, Klimatyzacja, Trojan, Belfast(?) i kilka innyc istnieją od dawna, ale jakoś nie potrafią nic jak dotąd wymyśleć. Klima była chyba trzy lata temu nad zalewem i służyła jedynie do zalewania się. Zresztą w mieście tyle jest wolnych placów i to bliżej centrum np. k. kina Podlasie, Cmentarna przy banku, chaszczowiska przy Brzeskiej i Sokołowskiej. Jeżeli ktoś chce, nie próbuje. W końcu to pierwsze Summertime ktoś wymyślił nad zalewem, inni byli tylko naśladowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sde Re: Summertime jest OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:50 to sprobuj chlopie cos postawic kolo kina Podlasie nie bedac TYM panem a dopiero wtedy pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
milosz_furman Re: lubię równowagę 09.08.05, 15:52 niezależnie co myślę o p.Śmigielskim, to jeśli znajduję ciekawą propozycję (np.raz,dwa,trzy w tamtym roku), to korzystam a jeśli nie znajduję to tego nie robię. Rzeczywiście inicjatywa "Summertime" wnosi nieco kolorytu w życie siedleckie,ale staram się nie łączyć politykierstwa i podejrzeń o korupcję z miłym spędzeniem czasu. Czego i Państwu życzę;-) Miłego Dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sde Re: lubię równowagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:58 i nie przeszkadza ci w tym milym spedzaniu czasu smrodek krazacy wokol tego pana i jego poczynan??? Odpowiedz Link Zgłoś
milosz_furman Re: lubię równowagę 09.08.05, 16:31 Gość portalu: sde napisał(a): > i nie przeszkadza ci w tym milym spedzaniu czasu smrodek krazacy wokol tego > pana i jego poczynan??? hehe.. jeśli pytasz mnie o moją opinię na temat wspomnianej osoby ..to zbyt mało mam doświadczeń i znajomości tematu ,by wyrobić sobie zdanie.. Nikomu tutaj nie ujmując..ludzie różne rzeczy mówią i piszą :-) A na koncert np. raz,dwa,trzy pójdę jeśli ktoś go zorganizuje z przyjemnością jeszcze nie raz. A "Summertime" odwiedzam li tylko z powodów koncertów zespołów klasy jak wyżej. Miłego Dnia Odpowiedz Link Zgłoś