Gość: reni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:03 Bezczelny typ. Wolał wycofać się z wyscigu prezydenckiego niz ujawnić swoje ciemne interesy. Link: wybory2005.wp.pl/wiadomosc.html? kat=16831&wid=7917130&rfbawp=1126695702.313 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reni Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:06 Musicie skopiować i przeczucić w pole adres bo pełny link nie chce wskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:11 Rezygnacja zamiast ujawnienia transakcji Źródło: wp.pl Dodano: 2005-09-14 (10:10) Włodzimierz Cimoszewicz miał dziś zaprezentować dokumenty, dotyczące swoich transakcji finansowych na giełdzie. Tymczasem Cimoszewicz wycofał się z wyścigu prezydenckiego. Czyżby dokumenty kryły w sobie, jakąś tajemnicę, której nie chce ujawnić? Zdaniem członków sejmowej komisji ds. PKN Orlen, marszałek mógł zataić część zysku z obrotu akcjami na giełdzie. Ich zdaniem, posiadał akcje nie tylko PKN Orlen, Business Management Consulting (BMC) i Agory, ale także i innych spółek giełdowych. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Cimoszewicz winny!!!! 14.09.05, 21:16 bardzo mnie zawsze bawią takie informacje:) podobnie jak rewelacje macierewicza o ludziach z pzpr-u, że "być może współpracowali świadomie ze służbą bezpieczeństwa", równie dobrze można napisać, że macierewicz być może spółkował z psem. takie sobie przypuszczenia zupełnie niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 14.09.05, 22:10 najgorzej jak sie broni aroganckiego chama utytłanego w machloje jak cała ta formacja wbrew wszystkim faktom. ( zaraz bedzie mowa ile to solidaruchy nakradły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiekszy patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:50 Mysle ze okreslenie "arogancki cham" pasuje jak ulał do pana "patrioty" :) Pozdrawiam i troche dystansu prosze bo piana zaleje Pana klawiature... PS. czy szczepił sie Pan przeciwko wściekliźnie ? Moim zdaniem na tym forum jest miejsce na politykę lokalną, chcesz powylewać troche żółci na Cimoszewicza idz na fora ogólnopolskie i nie zaśmiecaj tej grupy, tu jest miejsce na obrzucanie błotem naszych lokalnych cudaków, mało ich kandyduje z Siedlec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 14.09.05, 23:33 jestem zaszczepiony przeciwko siedleckim i innym kreaturom okradającym mój kraj, a przez takich jak ty zaślepiony biedaku, obrońco uciśnionych komuszków - >milion Polaków opuściło juz Polskę. życzę rozumu, a z patriotyzmem masz tyle wspolnego co wc, sld, mgr, józek, leszek... z uczciwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patiota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 81.15.159.* 15.09.05, 09:48 Oczywiscie zaszczepiony jestem przez Narodowe Odrodzenie Polski. Polecam innym www.nop.org.pl/pliki/sejm2005.avi Przylaczcie sie do nas ! Precz z komuną! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Cimoszewicz winny!!!! 15.09.05, 10:27 Gość portalu: patiota napisał(a): innym www.nop.org.pl/pliki/sejm2005.avi rzyg, rzyg, rzyg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 14.09.05, 23:33 jestem zaszczepiony przeciwko siedleckim i innym kreaturom okradającym mój kraj, a przez takich jak ty zaślepiony biedaku, obrońco uciśnionych komuszków - >milion Polaków opuściło juz Polskę. życzę rozumu, a z patriotyzmem masz tyle wspolnego co wc, sld, mgr, józek, leszek... z uczciwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:37 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2917209.html I coś na deser:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:29 tak choleryk Cimoszewicz rezygnuje, bo boi się gmerania w jego machlojach . Rezygnując odchodzi w aureoli na głowie , w chwale bo protestuje , przeciw pewnie takim czerwonym złodziejom jak on sam ,bo on taki przeciez sprawiedliwy , łoj taaaki prawy a tu wokół takie zakłamanie . i spotkała ludzisków kara , że nam sam kryształ odchodzi :(Przecież na to się moga nabrać tylko byli ZSP-OWCY cha cha. A zostaje Tusk, na którym sie wiesza psy , bo nic nie ukradł nie zataił , nie zrezygnował, nie trzasnął drzwiami, no nie ma chłopak charakteru i błykotliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Cimoszewicz winny!!!! 15.09.05, 11:32 Gość portalu: obserwatorek napisał(a): > A zostaje Tusk, na którym sie wiesza psy , bo nic nie ukradł nie zataił , nie > zrezygnował, nie trzasnął drzwiami, no nie ma chłopak charakteru i > błykotliwości. jednym słowem, taki bez JAJ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:38 no, nie nam o tym sądzić czy jaja ma czy nie, na pewno nie jest małpą medialną taką jaką był w.c. (o boszsze jakie inicjały - warte byłego kandydata:) piękny , wykreowany , z taaaakim poparciem ale może i sprawiedliwy bo powziął taka decyzję odejścia gdy zobaczył że kryształ się kruszy i nie jest godzien kandydować do najwyższego taboretu che , che Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 14:47 Załamalem ręce gdy przeczytalem ten wątek.. Czy to ludzie w Polsce są tacy glupi czy moze jest jakis inny powod takiej sytuacji. Wszystkie te afery zwiazane z Cimoszewiczem ucichna niedlugo bo w koncu jaki ma sens wyciaganie kolejnych domniemanych brudow skoro przestal kandydowac.. a skoncza sie ona tak samo jak sprawa oswiadczenia Jaruckiej. Smiac mi sie chce jacy jestescie naiwni podatni na te wszystkie prowkacje. Nie mowie ze Cimoszewicz jest zupelnie bez winy ale nie w tym rzecz. Wyzywacie sie na SLD i wszystkich osobach powiazanych z tym ugrupowaniem zapominajac zupelnie ze nie tylko oni sa winni zaistnialej sytuacji, przypomniec moze rzady AWS?? Chyba nie ma potrzeby. Na SLD wiesza sie psy w zwiazku z wykrytymi aferami, ale jezeli ktos sadzi ze ludzie z ugrupowan prawicowcyh tez nie maja nic na sumieniu to ja po prostu parskne smiechem :D Wszyscy ktorzy zupelnie subiektywnie wypowiadaja sie na temat Cimoszewicza obwiniajac go za wszystko co zle w tym kraju ne powinni sie wypowiadac na tym forum a przynajmniej nie w sprawach dotyczacych polityki.. a dlaczego ??? bo nie maja o tym zielonego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:07 no widzisz ty też nie jesteś objektywny bo chętnie wieszałbyś psy na AWS, jakie prowokacje? jest to forum i każdy mój Zbulwersowany drogi ludziu może wypowiadać swoje zdanie ...ot taka demokracja :) a pana Cimoszewicza nikt nie obwinia za wszystkie grzechy tylko za jego własne i jeżeli człowiek startuje w takich wyborach to musi się liczyć z tym że będą go sprawdzać , a tu, wszyscy jesteśmy zgodni ,ze hasła jaki jestem najlepszy nie wystarczą a musi to być poparte nawet wcześniejszą swoją działalnością NIE PCHAJ SIE NA AFISZ JEŚLI NIE POTRAFISZ ! na zachodzie takie prześwietlanie kandydatów jest normalne a u nas , od razu odzywają się zbulwersowani:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 15:26 Po czesci masz racje. W ramach sprostowania (bo chyba nie wyrazilem sie zbyt jasno) za obecna sytuacje Polski winny jest AWS ale takze SLD, to nie ulaga zadnym watpliwosciom. A odnosnie Cimoszewicza nie bulwersuje mnie fakt ze wyciagana sa na swiatlo dzienne kolejne afery z nim zwiazane (bo rzxeczywiscie takie sa kampanie wyborcze), ale fakt iz ludzie bez namyslu przyjmuja ze jest winny wszystkiemu co mu sie zarzuca.. przciez to ostracyzm!! Ale musze przyznac ze racje ma redaktor Passent obwiniajac za taki stan rzeczy media.. ktore szukajac newsa, ktory zwiekszy ogladalnosc, przedstwiaja niesprawdzone i chwytliwe informacje. Przykladem moze tu byc wymieniona przeze mnie wczesniej sprawa Jaruckiej. Az dziw bierze, ze "zupelnie" obiektywne media tak naglosnily te sprawe i jak dyskretnie pominely fakt ze w ostatecznosci to ona jest scigana przez prokurature.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOREK Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:47 media :) w latach 70-tych to co pokazywały i to co naświetlały ? kształtowało poglądy jednokierunkowo , kto miał inne zdania - wróg, kto nie idzie z nami jest przeciwko nam , takie mieliśmy społeczeństwo, tak jest wychowane , media nadal kształtują w nas nasze poglądy, a może sprawa Jaruckiej ucichła czy ona czy on winny , kto skłamał bardziej lepsza jest cisza , nie sądze ze tak poparty kandydat nie ma wpływu na media, odchodzi sam "pokrzywdzony " , obrażony że coś mu zarzucono , przecież on sam o sobie mówił ze jest najlepszy co tak jak dla mnie np. skreślało samochwalca Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Cimoszewicz winny!!!! 15.09.05, 16:46 obserwatorek, na zachodzie za takie zarzuty Jarucka i ci co je zmontowali siedzieliby już dawno w pierdlu. Polityka w wydaniu członków komisji Orlenu to dno obojętnie kogo by dotyczyła. Poczekaj kilka dni "orlenowskie psy" zaczną szczekać na siebie (właściwie to już dali pierwsze odgłosy). PO sympatyzuję, ale do wypowiedzi Cimoszewicza odnośnie kandydatów że "żaden nie jest godny stanowiska prezydenta" dodałbym jeszcze jego nazwisko. Bo że ustapił to jego sprawa, ale takich opinii poważny człowiek nie wygłasza. Chyba, ze w danej chwili cierpiał na pomroczność jasną, która w Polsce usprawiedliwia różne występki. Jeżeli tak było, gotów jeste mu wybaczyć:) A tak na marginesie. Ludzie!! nie plujcie, uderzcie się w piersi i zdajcie sobie pytanie. Czy oby ja i moi bliscy byli i są kryształowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 16:53 Choć jeden obiektywny na forum. To juz nie jest kryzys zycia politycznego.. w moim mniemaniu to juz kryzys panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Cimoszewicz winny!!!! 15.09.05, 18:11 kurde myślałem, że i mnie ktoś kiedyś zauważy:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Cimoszewicz winny!!!! 15.09.05, 18:21 neutron6 napisał: Czy oby ja i moi bliscy byli i są kryształowi?? no tak, tylko że ani ja ani moi bliscy nie robimy błędów w zeznaniach podatkowych, a przy tym nie ubiegiegam się o stołek pierwszego urzędnika kraju...taka mała uwaga do wszystkich obiektywnych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Cimoszewicz winny!!!! 15.09.05, 18:50 Widocznie macie dobrego rachmistrza. Ja np w 2003 pomyliłem się o 142zł i poprawiłem po wezwaniu do skarbówki i jakoś nikt mnie nie karał. Nie wiedziałem natomiast, ze można oszukiwać w podatkach, mylić się i np. kraść, ale tylko tym co nie starają sie o jakiś urząd. Tak podtekst można wyczytać z Twojego postu. Życzę powodzenia w szkalowaniu tych co starają się o urząd i kiedyś się pomylili. Pewnie już tu gdzieś czytałeś ilu to polityków się pomyliło (na czele z członkami komisji Orlen i Kaczyńskim, a nawet okłamało - Giertych) lub wygrało na giełdzie(Piskorski) i co mogą wg Ciebie piastować funkcje? A może mogą bo nie są z lewicy? Dla mnie jest obojętne skąd są, ale traktujmy wszystkich jednakową miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Cimoszewicz winny!!!! 16.09.05, 08:49 neutron6 napisał: > Widocznie macie dobrego rachmistrza. dziękuję, uznanie przekażę żonie :-) Ja np w 2003 pomyliłem się o 142zł i > poprawiłem po wezwaniu do skarbówki i jakoś nikt mnie nie karał. Nie wiedziałem > > natomiast, ze można oszukiwać w podatkach, mylić się i np. kraść, ale tylko tym > > co nie starają sie o jakiś urząd. Tak podtekst można wyczytać z Twojego postu. to przeczytaj ten post jeszcze raz :-) osoba ubiegająca się o ten urząd nie ma prawa pomylić się w swoim zeznaniu choćby o złotówkę. Dotyczy to również wiedzy na temat swojego wykształcenia... > Życzę powodzenia w szkalowaniu tych co starają się o urząd i kiedyś się > pomylili. Pewnie już tu gdzieś czytałeś ilu to polityków się pomyliło (na czele > > z członkami komisji Orlen i Kaczyńskim, a nawet okłamało - Giertych) lub > wygrało na giełdzie(Piskorski) i co mogą wg Ciebie piastować funkcje? A może > mogą bo nie są z lewicy? > Dla mnie jest obojętne skąd są, ale traktujmy wszystkich jednakową miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Cimoszewicz winny!!!! 15.09.05, 20:18 > no tak, tylko że ani ja ani moi bliscy nie robimy błędów w zeznaniach > podatkowych, a przy tym nie ubiegiegam się o stołek pierwszego urzędnika bo mylenie się i zapominanie o pewnych rzeczach to chyba jakaś choroba a zarazić sie nia można w okolicach pałacu prezydenckiego Jola K. też "zapomniała" o akcjach Polisy... albo czerwone nie dorosło to gospodarki wolnorynkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 21:15 Jezelio chodzi o te nieszczesne zeznania podatkowe.. to nie znamy wszystkich faktow, sa odpowiednie instytucje chociazby prokuratura i osoby (bynajmnej nie ja, nie Ty nie p. Giertych ani inny czlowiek wszechwiedzacy). Sprawa ta o ile mi wiadomo zostala wyjasniona i fakt ze jest dalej rozpatrywana, a tym bardziej na niekorzysc Cimoszewicza swiadczy dobitnie o uprzedzeniach i Cimoszofobii, bo tak to juz chyba trzeba nazwac. W ogole to dziwi mnie ze w tym demokratycznym i prawym panstwie podwazane sa decyzje organow panstwowych odpowiedzialnych za stanowienie prawa... Drogi kolego.. kup sobie Kalacha.. pojedz do Zimbabwe i tam stanow sobie prawo.. ja natomiast kwestie wymierzania sprawiedliwosci pozostawie ludziom kompetentnym, ktorzy znaja sie na tym lepiej niz ja.. cos moze nie zawsze maja racje.. ale czy mam wyjscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_l Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:38 > Jezelio chodzi o te nieszczesne zeznania podatkowe.. to nie znamy wszystkich > faktow, jedno wiemy, skłamał w zeznaniu podatkowym > swiadczy dobitnie o uprzedzeniach i Cimoszofobii, bo tak > to juz chyba trzeba nazwac. zbyt oglednie to nazywasz :-) i nie tylko do mr C. > ze w tym demokratycznym i prawym panstwie zgadza się, tylko że dla niektórych bardziej demokratyczne > podwazane sa decyzje organow panstwowych odpowiedzialnych za > stanowienie prawa. nie ja zacząłem i nie w takim stopniu w jakim robi to czerwona zaraza > Drogi kolego.. kup sobie Kalacha.. pojedz do Zimbabwe pomysł niegłupi i wart rozważenia :-) z tym że użyłbym go raczej w tym kraju > ja natomiast kwestie wymierzania sprawiedliwosci pozostawie > ludziom kompetentnym oj nie zawsze oni tacy kompetentni, nie zawsze a oprócz tego na podstawie moich prywatnych opinii nikt nie wyląduje za kratkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 16.09.05, 09:21 niestety taki to juz kraj, ze fanów osób typu mandaryna czy wc (ja okreslam to jako disco polo -muzyczne czy polityczne), a ogólnie mówiac ludzkiego chłamu nie brakuje (co widac i tutaj). wniosek: jest ich wiekszosc, wybrali mgr i wybraliby w.c. wiec nie ma sie o co kłócic, bo chłam rządzi i rządzic tutaj bedzie. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:18 Analizując postępowania polityczne przedwyborcze Cimoszewicza , to powinniśmy sie cieszyc że nie poszedł dalej i np. nie zwyciężył tych wyborów , bo wyobrazmy sobie jego na stanowisku prezydenckim ,jeżeli jego działania polityczne byłyby tak emocjonalne na szczeblach międzynarodowych , gdyby trzaskał drzwiami i wychodził , bądz obrażał się (może nie na wschód )ale na zachód to nic tylko szable w dłoń moi panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek1 Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 81.15.159.* 16.09.05, 21:14 Cimoszewicz to rozsądny człowiek, ale kolejni kandydaci jak np Kaczyński to człwiek, który inaczej jak po chamsku nie potrafi się odezwać i mówi, że prezydent nie musi być dyplomatą . Kolejny kandydat Tusk, to człowiek, który nie bardzo ma coś do powiedzenia poza tym, ze podczas stanu wojennego zwolnili go z pracy. To nie są kandydaci na najważniejszy urząd w panstwie. To ludzie, którym władza się podoba jak dzieciom piaskownica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 10:26 Kogo nazywasz chlamem? ludzi ktorzy bronia podstawowych wartosci wspolczesnego demokratycznego panstwa? Wyglaszajac takie opinie dolaczasz do szanowanego klubu ludzi takich jak Giertych, Miodowicz czy tez Wasserman.. ktorzy domniemujac i przypuszczajac rzucaja (czesto bezpodstawne) oskarzenia, szmaca ludzi w imie czego? Najgorsze w tym wszystkim jest ogolne przyzwolenie spoleczenstwa na tego typu praktyki. Nie dziwi mnie zatem Twoj stosunek do tej sprawy.. a raczej kibicowanie..antykibicowanie.. Tak, to co Ty wlasnie nam zarzuciles. A jakimi argumentami posluguja sie kibice widac bylo chociazby ostatnio w Lublinie. Winszuje Ci wlasciwego wyboru sposobu myslenia.. ja sie za kibica nie uwazam, pisze cos i oczekuje sensownych komentarzy.. popartych sensownymi argumanami chociaby nie byly przychylne Cimoszewiczowi, bo nie o niegu tu tak naprawde chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Cimoszewicz winny!!!! 16.09.05, 10:31 Gość portalu: Zbulwersowany napisał(a): > Kogo nazywasz chlamem? ludzi ktorzy bronia podstawowych wartosci wspolczesnego > demokratycznego panstwa? że niby kto jest reprezentantem demokratycznego państwa? Ludzie, którzy wspótworzyli system prl? Kiedy skończy się ta groteska... Wyglaszajac takie opinie dolaczasz do szanowanego klub > u > ludzi takich jak Giertych, Miodowicz czy tez Wasserman.. ktorzy domniemujac i > przypuszczajac rzucaja (czesto bezpodstawne) oskarzenia, szmaca ludzi w imie > czego? Najgorsze w tym wszystkim jest ogolne przyzwolenie spoleczenstwa na tego > typu praktyki. Nie dziwi mnie zatem Twoj stosunek do tej sprawy.. a raczej > kibicowanie..antykibicowanie.. Tak, to co Ty wlasnie nam zarzuciles. A jakimi > argumentami posluguja sie kibice widac bylo chociazby ostatnio w Lublinie. > Winszuje Ci wlasciwego wyboru sposobu myslenia.. ja sie za kibica nie uwazam, > pisze cos i oczekuje sensownych komentarzy.. popartych sensownymi argumanami > chociaby nie byly przychylne Cimoszewiczowi, bo nie o niegu tu tak naprawde cho > dzi. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Cimoszewicz winny!!!! 16.09.05, 10:35 Moler- dyskusje z trollem nie mają sensu i tnij niepotrzebne cytaty (ten pod Twoją wypowiedzią) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowany Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 14:06 Groteska jest to co napisales... Czytales moze "Folwark zwierzecy" Georga'a Orwell'a ? a pamietasz moze cytat "Wszystkie zwierzeta sa sobie rowne. Ale wsrod nich sa rowniejsze od innych". Zyjesz w demokratycznym panstwie a glosisz teorie nawiazujace do totalitaryzmu ?! Dlaczego Cimoszewicza mamy traktowac inaczej? Bo za PRL byl aktywnym czlonkiem partii? PRL mamy juz dawno za soba a Ty chyba ciagle sadzisz ze w nim zyjemy. Obecnie nie ma rownych i rowniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:38 hej zbulwersowany :) przecież ów przewrotnie nazywający się patriota sam sie tą wypowidzią zakfalifikował do chłamu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:08 mp3.wp.pl/ftp/s/84/84355.mp3?fname=Pawel_Kukiz_%26_Piersi-virus_sLd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 16.09.05, 19:15 Gościu "III" dobrego linka dałeś tym "obserwatorkom", prl trwa ale dla niektórych co im pluć to "deszcz pada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:27 Drogi Patrioto pewnie sam w zuchowskim munderku biegałeś i międzynarodówkę śpiewałeś za młodu (może lepiej niż mandaryna ) ,a teraz szufladkujesz ludzi z forum obrażajac co po niektórych nazywając chłamem oj widać że była pzpr-owska polityka wypaliła na tobie partyjne piętno,"kto nie idzie z nami ten przeciwko nam" (to też taka piosenka) ,nie nauczyło się demokracji , oj nie nauczyło, bo widać nie było gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 09:33 proszę nie łaczyć moich wypowiedzi z OBSERWATORKIEM 1 !!! ech, nie masz ty wyobrażni , nie masz skoro nawet nicka nie potrafisz sobie wymyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek1 Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 81.15.159.* 17.09.05, 11:43 bo ja chodziłem w mundurku harcerskim i wcale się tego nie wstydzę, baaaa nawet uważam za zaszczyt. Odnośnie nicka, to dlaczego nie mogę używać podobnego, przecież się różnią. ""wymyśleć - nie rozumię":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 17.09.05, 12:26 drogi obserwatorku, w latach 70-tych jako jedyny szczyl w podstawowce nie nalezalem ani do zuchów, ani pozniej do harcerzy i nie bralem udzialu w pochodach, za co ciagle obnizano mi sprawowanie - po prostu mialem oczy i uszy i czulem ten obłudny syf. Znając troche historii powinienes wiedziec co ze sobą niosła i niesie ta grupa "trzymajaca władzę". Wybacz ale dla mnie ktos kto głosuje na tych kolaborantów sovieckich, złodziei o wyjątkowych kontaktach (chocby nawet byli ich spadkobiercami) NIE JEST PATRIOTĄ. Ciemny chłam wybrał mgr (plama w historii) i całe sld - taka jest prawda. Wiem, ze nikogo kto ich kocha (takze ciebie) niczym nie przekonam bo i tak srednio mi na tym zalezy. Niestety prawdziwych patriotów jest w Polsce bardzo mało, a demokracji to na razie nie ma i prędko nie będzie, jest natomiast wymieniona przez Ciebie pzpr-owska polityka. Jestem juz dosyc stary i niczego juz nie oczekuję ale mam swiadomosc, ze w grobach sie przewracaja Ci co za wolnosc tego kraju zycie oddali (jesli widzą to, kogo tzw obywatele wybierają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek1 Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 81.15.159.* 17.09.05, 13:26 Ej "szczylu"patriota nie obrażaj porządnej organizacji i wielu ludzi z ZHP związanych. Pewnie jednak byłeś "szczyl" i dlatego cię tam nie chcieli. Pamiętam lata 70-te (też byłem w podstawówce) i nie było klasy w której do ZHP nie należała tylko jedna osoba. Średnio było to połowa klasy. Nikt nikogo nie przymuszał do ZHP należeć. Do dziś wspominam wspaniałe obozy w Zdorach, Bieszczadach i Rydzewie. Na obozach nauczyłem się wiele. Zdobyłem patent sternika (za darmo) który służy mi do dziś. Pokaż mi gdzie dziś młodzi ludzie mogą (prawie za darmo) przeżyć tak wspaniałe chwile i wiele się nauczyć. Nikt mnie na obozie nie indoktrynował i nie wciskał kitu o wyższości socjalizmu nad czym kolwiek, tak jak dziś w ZHR i na Oazach. Za plucie na ZHP jestem gotów dać w mo..dę i ponieść tego konsekwencje. Z jednym się zgodzę, że wielu ludzi w grobach się przewraca patrząc co się dzieje teraz w Polsce. Myślę jednak że o innych ludziach myślimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek1 Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 81.15.159.* 17.09.05, 13:34 I jeszcze jedno. Bzdury opowiadasz, że obniżano ci stopień ze sprawowania za nie przynależność i za nie chodzenie na pochody. To właśnie tacy jak ty opowiadają takie pierdoły, które później osiągają rangę "najprawdziwszej prawdy" BZDURY OPOWIADASZ!!!! Nie rób z siebie kombatanta, bo jesteś za "mądry" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 15:30 tak to było w latach 70-tych moja mama była wzywana do szkoły i musiała sie tłumaczyć dlaczego jej dziecko nie należy do harcerstwa , że jak to klasa wygląda preze mnie ,w innych 100% przynależność , to samo było z pochodami i obniżano mi sprawowanie . Ojciec wywalony z pracy za poglądy , a ci co w harcerstwie i z legitymacjami czerwonymi -wiedli życie spokojne , zdobywajac następne odznaki sternika - za darmo , i wisząc w gablotce- pod hasłem 200% normy , co poniektórzy działacze jeżdzili na wczasy do Bułgarii...tak było ...o a ORMO pamiętasz, to też było w harcerstwie tacy młodzi uzbrojeni milicjanci chodzili z podstawówki, Każdy ma inne wspomnienia uzależnione od tego czy rodzice jego bili brawa na zebraniach partyjnych największego CZERWONEGO kabaretów tych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 17.09.05, 12:26 drogi obserwatorku, w latach 70-tych jako jedyny szczyl w podstawowce nie nalezalem ani do zuchów, ani pozniej do harcerzy i nie bralem udzialu w pochodach, za co ciagle obnizano mi sprawowanie - po prostu mialem oczy i uszy i czulem ten obłudny syf. Znając troche historii powinienes wiedziec co ze sobą niosła i niesie ta grupa "trzymajaca władzę". Wybacz ale dla mnie ktos kto głosuje na tych kolaborantów sovieckich, złodziei o wyjątkowych kontaktach (chocby nawet byli ich spadkobiercami) NIE JEST PATRIOTĄ. Ciemny chłam wybrał mgr (plama w historii) i całe sld - taka jest prawda. Wiem, ze nikogo kto ich kocha (takze ciebie) niczym nie przekonam bo i tak srednio mi na tym zalezy. Niestety prawdziwych patriotów jest w Polsce bardzo mało, a demokracji to na razie nie ma i prędko nie będzie, jest natomiast wymieniona przez Ciebie pzpr-owska polityka. Jestem juz dosyc stary i niczego juz nie oczekuję ale mam swiadomosc, ze w grobach sie przewracaja Ci co za wolnosc tego kraju zycie oddali (jesli widzą to, kogo tzw obywatele wybierają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorek Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:01 drogi patrioto jakbyś był trochę uważniejszy to zrozumiałbyś że moje wypowiedzi i krytyka dotyczyła twojego obrażania ludzi na forum , którzy tak jak ty mają prawo wypowiadać swoje sady nieobrażając ciebie/oczywiście / i innych. Ja również nie chodziłem w mundurku harcerskim jako jedyny w szkole za co miałem obniżone sprawowanie , nie chodziłem na pochody , tak jak mój ojciec ,którego zwolnili z pracy za dzałalność w Solidarności, wiem co kryje czerwona władza sld/ nie wypowiedziałem się w ich obronie/ a demokracji nauczyłem się w domu , to taki zalążek. Jakbyś trochę czytał uważniej to wpisałem sie tutaj ciesząc się iż Cimoszewicz zrezygnował i kpiac z jego zachowania a nie biadoląc / tutaj poczułem sie przez ciebie obrażony . Jak widzisz gniew często zasłania czystość intencji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Cimoszewicz winny!!!! IP: 80.51.51.* 17.09.05, 18:17 drogi obserwatorku obrazanie kogos mam w nosie bo jak moze zauwazyles tacy ludzie (zwolennicy wc, ub, mgr itp) dla mnie nie istnieją. "chłam" to jest najdelikatniejsze ich nie tylko moje okreslenie (zaczerpniete z piosenki Kukiza -virus sld). Odpowiedz Link Zgłoś