IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:12
Do PO.Dajcie sobie spokój z małżeństwem z tą Pisiorką.Co to za panna młoda co już przed ślubem daje d..y ciemnym wsiowym zabijakom .I jeszcze ma błogosławieństwo pierwszego "kapłana" Ciemnogrodu.A niech żeni się z Lepperem.Wtedy za 2 , 3 lata będzie rozwód. Z tą "damą" żadne małżeństwo nie ma szans.
Obserwuj wątek
    • Gość: znowu ja Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:58
      Przyłączam się do apelu. Może gdyby panna była bardziej gospodarna to kto wie, ale jeśli chałupa ma stać brudna, panna nie umie gotować to rodzinie nie będzie się dobrze żyło.
      • Gość: to ja też Re: APEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:21
        staram się nie ulegać emocjom, chłodno spojrzeć na to wszystko i nie wyciągać
        pochopnych wniosków, staram się wmówić sobie spokój, powiedzieć "poczekamy -
        zobaczymy" ale....
        jak spojrzę na naszych "zwycięskich" lokalnych działaczy co to jeszcze nie
        dawno wsławili się na całą Polskę chcąc przemianować Siedlce na "Janowo
        Pawłowo" to czuję dziwny dreszcz .... strachu? ....?
        jeszcze niech teraz armia mocherowych beretów wybierze w wyborach samorządowych
        swoich przyjaciół ... i już nas nie ma .... ups
        a mnie na pewno
        • Gość: tarka Re: APEL IP: 213.77.51.* 25.10.05, 12:23
          Nie chcecie być rządzeni przez "moherowe berety"? No to ruszcie d..., pokażcie,
          że macie swoje ideały, swoje nowoczesne poglądy, że macie za sobą więcej
          energicznych i myślących ludzi. Najbardziej wkurza mnie lenistwo, /także
          umysłowe/ i narzekanie, że ciemnogród, itd. a wystarczy tylko kilkaset głosów,
          żeby wprowadzić "swojego" radnego do Rady Miasta.
          • bppieronek Re: APEL 25.10.05, 12:55
            jestem za działaniem - wybory samorządowe już niedługo ! - wybierzmy młodych - może już dość rządów starej ekipy ! ja chce knajpek z parasolami w lecie, lodowiska w zimie, chciałbym aby o naszym miasteczku mówiło się nie tylko z okazji debilizmu niektórych radnych i wysokich czynszów w spółdzielni mieszkaniowej ale z okazji tego, że jak się chce to się da coś zrobić. Może jakiś sensowny prezydent z zapleczem w radzie miasta ? - damy rade ? - pomożecie ... ? :)) (to już było)
            niniejszym ogłaszam zapisy na liste wyborczą !!! :))
            • krzycho1252 Re: APEL 25.10.05, 16:13
              bppieronek napisał:

> jestem za działaniem - wybory samorządowe już niedługo ! - wybierzmy młodych -
              chciałbym aby o naszym miasteczku mówiło się nie tylko z okazji debilizmu
              niektórych radnych i wysokich czynszów w spółdzielni mieszkaniowej ale
              z okazji tego, że jak się chce to się da coś zrobić. Może jakiś sensowny prezy-
              dent z zapleczem w radzie miasta ? - damy rade ? - pomożecie ... ?

A co mają wysokie czynsze do wyborów samorządowych? Już widzę kolejkę młodych..
              młody Piwoński, młody Seliga i naprawdę młody Greluk, który nie chce (niestety)
              aby go prosić jak W. Cimoszewicza. Te "knajpki" jako program dla samorządu
              pominąłem. W "knajpkach" można robić program. I to jaki! Kandydat na prezydenta
              już jest. I co ważne kampanię rozpoczął bardzo wcześnie. Z ostatnich wyborów
              wynika wniosek,że tylko długi marsz ma szanse zakończyć się sukcesem (patrz
              Kaczyński). Chwilowe zrywy i układane sondaże źle się kończą.

• glos5 Re: APEL 25.10.05, 23:31
                krzycho pisze -"A co mają wysokie czynsze do wyborów samorzadowych?" - A no
                mają kolego i to dużo. Jeżeli tego nie wiesz to nie bierz się za to na czym sie
                nie znasz. Rada Miasta ustala ceny dla swoich spółek miasta i podatki, a w
                czynszach co najmniej 75% to właśnie opłaty z tego wynikające. Z tego co wiem
                spółdzielnia z racji swoich kosztów, czynszów nie podnosiła od 4 lat. I co ty
                na to?
                • krzycho1252 Re: APEL 26.10.05, 00:19
                  Rada Miasta zatwierdza ceny ciepła,wody i ścieków przedstawione przez spółki
                  miejskie.Fakt. Rada Miasta jednak ma za to spokój,że tych mediów nie brakuje i,
                  że spółki miejskie są na coraz wyższym poziomie technicznym. W Siedlcach
                  podwyżki przeważnie nie przekraczały stopy inflacji. Miejsza awaryjność,
                  bezpieczeństwo i pewność, że zimą nie zabraknie ciepła też chyba kosztuje. Nie
                  będę się upierał,że znam się na tym. Sprzedać te spółki też można i nie będzie
                  gwarancji,że będzie taniej ale za to miasto napewno nie będzie mieć długów.
                  A Spółdzielnia? Podobno przeszła jakiś tam etap zmiejszania kosztów i dalej
                  zatrudnia przynajmiej jednego emeryta na dość eksponowanym stanowisku. Jakiej
                  partii ten "niezatapialny emeryt" był przedstawicielem,lektorem czy sekretarzem
                  w komitecie miejskim czy wojewódzkim ? To też nie dziwi. Pewnie zostanie
                  ten "emeryt" prezesem tej Spółdzielni Okien? W drugim etapie reformy w
                  spółdzielni mieszkaniowej, spółdzielcy dołożą do spółdzielczych okien. Chyba,
                  że będą produkowac je na czarno? Za dużo w tym wątku napisałem.
                  • glos5 Re: APEL 26.10.05, 09:49
                    krzychu. Wystarczył jeden telefon i już prawie wszystko odnośnie okien wiem.
                    Okazuje się, że żadna decyzja jeszcze nie zapadła. Spółdzielnia robi
                    rozeznanie. Jeżeli będzie dużo chętnych to dopiero będą jakieś decyzje. Ale z
                    tego co się dowiedziałem to potrzeba ok 10.000 okien na klatki schodowe i
                    piwnice. Podobno można to samemu zrobić, biorąc maszyny w lizing za 1/2 ceny.
                    Napewno trzeba się zastanowić - informacja z dziś godz 9.00.
                    Odnośnie sprzedaży spółek miejskich to uważam, że byłby to duży błąd, ale to
                    dłuższa dyskusja. Ale łatwo jest sprzedać komuś coś na co tysiące siedlczan
                    płaciło i budowało to przez lata. Odnośnie b. pracownika PZPR nie rozmawiałem,
                    bo uważam to za mało ważną sprawę, a po drugie nikt by pewnie ze mną na ten
                    temat nie rozmawiał. Jeżeli jest dobrym pracownikiem to niech sobie pracuje.
                    Mnie (mieszkam w spółdzielni od 15 lat) to nie przeszkadza. Z mojej obserwacji
                    mogę powiedzieć, że w ostatnich 3-4 latach w spółdzielni coś się zmienia.
                    Napewno jest wiele jeszcze do zrobienia i jeśli jesteś spółdzielcą to nic nie
                    stoi na przeszkodzie żebyś się zainteresował tym co się w niej dzieje. Masz
                    takie prawo. I jeszcze jedno popatrz na wysokość czynszów w TBS i nie mów mi o
                    raju we wspólnotach, bo mieszka tam moja siostra i wielu znajomych i okazuje
                    się, że nie jest tak cacy. Jest tylko jedna różnica wspólnoty to w większości
                    budynki wykonane w innej technologii i są nowe. Poczekajmy kilka lat jak te
                    wspólnoty się "zestarzeją" i trafi się im po kilku dłużników.
                • krzycho1252 Re: APEL 26.10.05, 00:23
                  A do drugiej części mojego postu Kolega już się nie odniósł.
                  • glos5 Re: APEL 26.10.05, 10:15
                    krzychu. Odnośnie wyborów saorządowych, to nie ulega wątpliwości, że trzeba o
                    tym już myśleć. Zgadzam się, że w naszym mieście niewiele się dzieje. Zgadzam
                    się że trzeba świeżej krwi w RM. Uważam, że czs niektórych radnych już powinien
                    się skończyć, ale pewnie wiesz, że głosy można również kupić. Pomyśl ze dziś
                    kiedy setki ludzi związanych z pracą w UM i instytucjach im podległych to
                    wielki elektorat, któremu jest dobrze, bo oni sami, a przy nich i ich rodziny
                    mają gdzie pracować. Powiedz który np nauczyciel czy pracownik spólek miejskich
                    (i jego rodzina) zagłosuje przeciw obecnej władzy, która jest jego pracodawcą.
                    Trzeba pomyśleć jak to zrobić żeby w wyborach wzięło udział nie 40%
                    mieszkańców, a co najmniej 70%. Może wtedy będzie szansa na coś nowego. Pomyśl
                    co zrobić żeby "etatowi" radni (podobno są tacy) w dniu wyborów nie kupowali
                    głosów za flaszkę, a chętnych w niektórych rejonach miasta do takiego
                    głosowania jest wielu. Odnośnie kandydata na prezydenta to na dzień dzisiejszy
                    nie widać człowieka, który miałby już wśród mieszkańców jakieś poparcie. Jeżeli
                    się szybko taki nie pojawi to trudno będzie ograć dzisiejszy tzw prezydencki
                    dwór. Wg mnie na dzień dzisiejszy szanse są małe, ale cóż mamy podpisaną umowę
                    o współpracy z Berdyczowem - będzie gdzie pisać skargi.
                    • Gość: mariano Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:51
                      glos5 napisał:
                      > Powiedz który np nauczyciel czy pracownik spólek miejskich
                      >(i jego rodzina) zagłosuje przeciw obecnej władzy, która jest jego pracodawcą.
                      Eeee trochę demonizujesz - mówię to jako nauczyciel:) i mąż osoby pracującej w
                      spółce miejskiej.
                      • glos5 Re: APEL 26.10.05, 22:52
                        mariano, zaskoczyłeś mnie informacją o swojej żonie i teraz nie dziwię sie
                        dlaczego boisz się prezydenta. Już wszystko jasne. Ale tak szczerze mówiąc to
                        załatw jej inną robotę.
                        Mariano nie demonizuję taka jest prawda. Z racji swojej pracy znam trochę
                        środowiska o których pisałem, w każdej spółce, szkole muszę być - no średnio
                        pięć razy w roku.
                      • krzycho1252 Re: APEL 26.10.05, 23:04
                        Ty mariano jesteś nauczyciel...ale nauczyciel akademicki.
                        • Gość: mariano Re: APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 07:38
                          Oboje się mylicie.
                          Cokolwiek myślę o ostatnich zachowaniach p. Prezydenta to nie wydaje mi się,
                          żeby zniżył się do poziomu odreagowywania fustracji na rodzinie niepokornych.
                          Odnośnie strachu przed - to nie wiem nawet jak się ustosunkować - nie ma sensu.
                          Od 1996 r. pracuję jako nauczyciel w ZSP nr 3 w Siedlcach, a w Akademii
                          zaproponowano mi prowadzenie zajęc z zakresu praw i wolności człowieka w 2001r.

Jestem przekonany, że nie o strach chodzi. P. Prezydent jest trudnym i często
                          despotycznym człowiekiem (oczywiście w mojej subiektywnej ocenie) co często
                          zniechęca do współpracy, ale z drugiej strony wzbudza respekt przed
                          sprzeciwianiem się i krytyką (często publiczną), z którą nie każdy potrafi sobie
                          poradzić. Stąd też moze wynikać niechęć przed sprzeciwianiem się na forum
                          Prezydentowi, co nie oznacza strachu przed osobą, ale strachu przed sytuacją.
                          • hejj1 Re: APEL 27.10.05, 15:50
                            mariano, nie ważne czy się boisz czy nie, ale czasami to wygląda, że tak.
                            Powiedz jak tam dziś było na sesji, bo byłem poza Siedlcami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka