krzycho1252 Re: 13 Wielki Kawaler 24.12.05, 10:32 Że tak właśnie teraz zapachniało ci masonerią...Gdyby nosił tytuł "Wielki Mistrz Wschodu" i dostał kielnię to wtedy, może... "W Polsce, po odzyskaniu niepodległości, na mocy ustaw z 1921 r.- odnawiającej Order Orła Białego oraz ustanawiającej Order Odrodzenia Polski, ( co ponowiono w 1992 r. ustawą o orderach i odznaczeniach), Prezydent Rzeczypospolitej z tytułu swego wyboru na ten urząd jest Kawalerem Orderu Orła Białego i Orderu Odrodzenia Polski I klasy oraz Wielkim Mistrzem obu orderów, przewodnicząc ich Kapitułom. Sprawujący urząd od 1995 r. Prezydent Aleksander Kwaśniewski, jest już kolejnym, XII Wielkim Mistrzem obu najwyższych orderów polskich. Mając na podstawie Art. 4.2 ustawy z 1992 r. prawo do nadawania orderów cudzoziemcom stosownie do zwyczajów międzynarodowych, korzysta z tych uprawnień, odznaczając głowy państw odwiedzających lub goszczących w Polsce. Sam na zasadzie wzajemności jest zaliczany przez innych w poczet kawalerów najwyższych orderów świata, podobnie jak i jego poprzednicy na urzędzie." Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: 13 Wielki Kawaler 24.12.05, 10:46 Uff, chyba wszystkim ulżyło, bo zapewne nikt się nie poznał, że j.b 102 żartował :) [No chyba że nie żartował :)] Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: 13 Wielki Kawaler 24.12.05, 13:32 Wynika to z mojej ogromnej i wielkiej sympati do p.L.K. Dociera do mnie, że jest prezydntem Polski powinien być zatem i moim. Ale jakoś nie czuję, żeby reprezentowł moje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: 13 Wielki Kawaler 24.12.05, 14:05 Ja próbuję nie dopuszczac do siebie myśli, że jest również moim prezydentem (żeby sobie świąt nie psuc), ale w końcu chyba będę musiał się z tym pogodzic. Co tam, dopóki nie leją i nie wsadzają do więzienia nie jest źle. A do jadu nienawiści można się przyzwyczaic :) Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: 13 Wielki Kawaler 24.12.05, 15:55 Lepiej się nie przyzwyczajać. Masowe eksterminacje wrogów PiS i nowego prezydenta mają nastąpić tuż po nowym roku. Ale to dopiero początek. O ile wiem (a wiem to z waszych postów) w marcu będzie jeszcze gorzej, potem jeszcze jeszcze gorzej, a jeszcze potem jeszcze, jeszcze, jeszcze i jeszcze gorzej. To pewne. Lepiej zatem emigrować do krajów gdzie na razie PiS nie rządzi i nie ma tekiego prezydenta jak u nas. Osobiście myślę o Białorusi, której Kaczyński się odgrażał w expoze, a więc niechybnie jest z nią w konflikcie. Po nowym roku na pewno będą też masowo wywalać ludzi z pracy, wejdzie cenzura - w tym interentu, podsłuchy telefonów itp. PiS do tego zmierza od dawna, jak zresztą doskonale wiecie i co dajecie do zrozumienia na tym forum. W marcu rozwiążą sejm i powołają dyktaturę. Zaaresztują Tuska, Jaruzelskiego, rozwiążą Partię Obrażonych, a powołają Polską Partię Wyznaniową pod wezwaniem Maryji Królowej Polski. Szefem ma być Rydzyk. Tych, którym nie pasuje obecny układ polityczny zapraszam na tajne spotkanie w sprawie ucieczki z Polski na Białoruś, ewentualnie wystąpienia o azyl polityczny do Fidela. Czekam na pesymistów chętnych, aby odmienić swój nieszczęśliwy los. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: 13 Wielki Kawaler 24.12.05, 16:07 Ba, żeby to było takie proste - wyemigrowac. Prosiłbym tylko o jedno wyjaśnienie. Jakich dokonałeś karkołomnych skrótów myślowych, iż wyszło ci, że wszyscy którzy nie lubią Kaczyńskich muszą od razu przepadac za Łukaszenką lub Fidelem? To, że w niektórych krajach jest gorzej niż u nas nie oznacza, że musimy byc od razu szczęśliwi. No chyba że musimy... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: 13 Wielki Kawaler 26.12.05, 19:02 Widzisz krec00 , horus i paru innych na tym forum uwaza ze nie mozna krytykowac postepowania obecnego rzadu i prezydenta a kto tak robi jest na pewno oblakanym kregiem partyjniakow obrazonych na rzeczywistosc ktorych uwaza za dorobno mieszczuchow z klapkami na oczach (napewno to komunisci i PO'wcy no i pewnie rozniez cyklisci). Myslenie inne niz horusa czy Krzycha doprowadza ich do takich ciezkich frustracji, to nic ze wiadomo kto dierży teraz wladze , nikomu innemu niz kregi powiazane z wladza (moga byc to np. moherowe kregi) nie wolno krytykowac obecnych wladz, ot taka mentalnosc. Szerokim usmiechem swiatecznym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: 13 Wielki Kawaler 26.12.05, 20:15 Chyba nie przeczytałeś mojego wcześniejszego listu, w którym zacytowałem,że Kwaśniewski był 12 Wielkim Kawalerem. To jest tradycja. Jaruzelski nie był 11 a Bierut 10 Wielkim Kawalerem.Ciekawe czy wiesz dlaczego? Nie musisz wiedzieć. Nikogo nie krytykowałem. Wspomiałem o kielni( znaku masonerii) nie w tym sensie,żeby nią wkładać rozum do głowy. Dzisiaj masoneria, niemodna ale dalej istnieje. I wcale jej nie mam za złe,że jest. Nie jestem na żadnym stopniu wtajemniczenia. Chyba,że ty...? Wszystko wiesz, krytykujesz "moherowe kręgi". Jeszcze chwila i napiszesz,że jestem zajadłym klerykałem a horus8 i dr_flick to już stosy wznoszą. Inkwizycja. 1252 r. powołania Świętego Oficjum. Odpowiedz Link Zgłoś
krec00 Re: 13 Wielki Kawaler 27.12.05, 16:55 Obawiam się Bambii, że masz rację. Coraz więcej na tym forum wypowiedzi pod hasłem: Kto nie jest z nami (czyt. PiSem) ten przeciw nam (czyli POwiec albo komuch - ostatnio między tymi dwoma grupami stawia się znak równości). Oczywiście nie mam nawet co pisac, że mnie ten czarno-biały podział nie bawi, bo i tak niektórzy lepiej ode mnie wiedzą co myślę. Może niektórzy zamiast czytac w myślach i między wierszami, powinni czytac posty. [krzychu - od razu zaznaczam, że czytałem co pisałeś w tym akurat wątku] Odpowiedz Link Zgłoś