Dodaj do ulubionych

wybory samorzadowe

02.01.06, 14:46
ciekawe kto w tym roku będzie startował na prezia w grodzie moheru.
Macie jakieś przecieki ???
Obserwuj wątek
    • oxylog Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 16:40
      Słyszałem plotkę, i mam nadzieję, że to tylko plotka, o zamiarze kandydowania
      byłego marszałka a niedoszłego senatora.
      • bambii Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 17:25
        Fuj wypluj to słowo !!
        • misinka81 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 13:29
          Ale słyszałam, że jest to bardzo realne. Co więcej nasłuchałam się, o dziwo
          nie od lewicowców, że Siedlce by na tym skorzystały...Jakie to dziwne,
          nieprawdaż? Dla mnie nieprawdopodobne.......
          • bambii Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 20:28
            ludzieeeee wezcie mnie nie załamujcie ;), to nie ma innych mądrych ludzi w tych
            Siedlcach ? czy Siedlce to ochronka ? ;)
      • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 17:30
        oxylog napisał:

> Słyszałem plotkę, i mam nadzieję, że to tylko plotka, o zamiarze kandydowania
        > byłego marszałka a niedoszłego senatora.
        O Józku O. plotkują od dawna ale myślę, że to za niskie progi na polityki tej
        rangi. Spadochroniarza nam rzucą ? Nie wierzę
        • emektb Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:09
          mam zamiar uszyć sobie pelerynę z moheru i dzięki temu wygrać wybory. nie wiem
          jeszcze co planuje mój najpoważniejszy kontrkandydat, ale pewnie coś równie
          mądrego
        • oxylog Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:17
          > O Józku O. plotkują od dawna ale myślę, że to za niskie progi na polityki tej
          > rangi.

No wiesz, zawsze lepszy wróbel w garści, aczkolwiek spluwam przez lewe ramie za
          namową Bambiego.
          • biletmiesieczny Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:36
            1 marianno - po
            2 dr Adam B- sld-powiat
            3. konca
            4............
            5 dr (chemii) obecny
            • biletmiesieczny Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:40
              6 tatuś, nie dr ale lekarz, prawnik niedoszłej o mały włos posłanki z zarządu MW
              • emektb Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:46
                no sorry bileciemiesięczny ale to ja jestem najlepszym kandydatem na prezydęta.
                normalnie jestem pierwszym
                ale mogłeś o tym nie wiedzieć. jak wygram to zostaniesz moim specem od public
                relations
                • melisa333 Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 20:16
                  Emek zrób go szefem MPK :)
                  • krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 22:33
                    MPK i SKN (siedleckiej kolejki napowietrznej)
                    • emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:00
                      wybory mogą być na wiosnę (choć w to zupełnie nie wierzę:)) więc czas zacząć
                      obiecywać. zrobię jeszcze w Siedlcach metro. A co.
                      • krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:10
                        Metro? Po okręgu? Czy w wybranych kierunkach?
                        Jedna linia Ujrzanów- Golice,druga Opole- Pieńki Pruszyn. To powinno zależeć od
                        głosowania w poszczególnych komisjach. Kto za ma stację, kto nie ..zabralbym i
                        autobus.
                        • emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:15
                          dobrze kombinujesz krzychu. a i jeszcze centrum handlowe będzie za mojej
                          kadencji, supermarkety, kina, baseny, formuła 1 i w ogóle las vegas.
                          • krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:17
                            To jeszcze lepiej niż w Białej.
                            • emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:20
                              ja mam swoje zabawki (zwróć uwagę na mistrzowską grę słów:)). nie wiem też czy
                              nie jest tyo zbyt odważny pomysł, ale zastanawiam się nad przeniesieniem do
                              siedlec stolicy polski. nie wiem czy to już nie przesada.
                              • krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:30
                                Na co nam stolica? Tak tu dobrze być prowincją i stolicą biskupią.
                                • emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:34
                                  może i racja. muszę być bardziej pokorny. czas posypać głowę popiołem.
                                  • krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:37
                                    Chyba nie zostaniesz przeorem jakiegoś klasztoru? Momento mori.
                                    • emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:49
                                      oj nie to mnie nie kręci. poza tym mama nigdy by mi tego nie wybaczyła:D a żona
                                      by mnie chyba zastrzeliła:D
    • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 23:34
      Myślę,że Rzewuski miałby po obecnym największe szanse gdyby nie emektb.
      • dr_flick Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 09:54
        To ciekawa propozycja, chyba masz rację. Rzeczywiście trudno o dobrego
        kandydata, tragedia. Podobno Tchórzewski chce wypchnąć Kudelskiego. Moim zdaniem
        marne szanse. Spodziewam się ostrego parcia SLD. Kto od nich? Piwoński, Bobryk?
        Hawrylewicz? Bo po zimnym prysznicu senatorskim Oleksy może się bac startować.
        A z PO - tylko mariano? A może marcino?
        Dobrym kandydatem byłby może Sujka z ZUS, bo memedżerem jest dobrym, oddział
        stał się najlepszy w Polsce. Żelazna ręka, konsekwencja i cel. Ale czy nie jest
        za mało znany?
        • melisa333 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 10:07
          Sujka - dobry kawał..
          a może Artur Orzech :)
          • obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 10:34
            Wybierajcie sobie nowego Pierwszego, albo przynajmniej kandytatów na to
            stanowisko. Osobiscie nie zdziwilbym sie, gdyby obecny Włodarz naszego Grodu
            pozostał bez zmian. Jesli jednak mialyby byc jakies ruchy to widze duze szanse
            ex-vice Rz. Nie wydaje mi sie, zeby mariano vel marcino <czyżby K.?> osiagnal
            aż tyle glosow przy "stołkowych" osobistosciach.
            • zombi7 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 11:01
              Obecny prezydent to żadna stołkowa osobistość. farnęło mu sie gdyż został
              wybrany przez zarząd miasta na to stanowisko a potem to juz najłatwiej takiemu
              zostać prezydentem gdyż ma za sobą urzędników i całą budżetówkę a takze spółki
              miasta.
              Tak naprawdę to to miasto wyciąga z odmetów ciemnosci skarbnik K.P.
              Gdyby nie chora polityka naszego kraju a takzę naszego miasta to idelny
              prezydent na nowe czasy. fachowiec i kompetencja, progresywne działanie,
              meneger i człowiek który rozmawia ze wszystkimi, znakomicie się dogadując.
              • obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 11:07
                Moge sie z tym w pełni zgodzic. Kazio to godny kandydat na to stanowisko, ale
                wolalbym zeby byl Skarbnikiem przy nowym Pierwszym anizeli rzadzil miastem a
                skarbnikiem bylaby obecna Jego z-ca Pani F.
                • j.b102 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 13:02
                  Skarbnik raczej zostanie skarbnikiem, bez względu na to kto ewentualnie
                  przejmie władzę lub też czy pozostanie obecny na obecnym stanowisku.
                  Kandydat mariano zaczyna znowu krążyć jako kandydat choć po kulturalnej wpadce
                  miał chwile słabości. Myślę, że spokojnie bez zagrożeń ze strony marcino może
                  startować.
                  Niestety od ostatnich rozmów o kandydatach nie pojawił się nowy i wyraźny
                  kandydat. Raczej będziemy się kisili we własnych ofertach. Na spadochroniarzy
                  nie liczę.

Za to kandydatów do rady miasta może być liczna rzesza o różnym pochodzeniu i o
                  różnych pomysłach.
                • horus8 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 18:32
                  O ile go znam, to się nie zgodzi.
                  • horus8 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 18:33
                    Mówiłem o skarbniku
            • bambii vel marcino K 04.01.06, 17:28
              > vel marcino <czyżby K.?> os
              > iagnal
              > aż tyle glosow przy "stołkowych" osobistosciach.

vel marcino K. ma duże szanse bo podobno dogaduje sie z STS'em pod stołem
              • obserwator.ws Re: vel marcino K 05.01.06, 00:11
                Bambii masz niesamowicie aktualne wiadomosci ;)
                Czyzbys ujrzal/a marcino w progach Pierwszego?
                • bambii Re: vel marcino K 05.01.06, 09:05
                  to jest wbrew pozorom małe miasto ;)
              • j.b102 Re: vel marcino K 05.01.06, 09:56
                Z STA dogaduje się również innych kandydat Jednak nie pod stołem, a "od
                kuchennych drzwi" ich zachodzi.
                • bambii Re: vel marcino K 05.01.06, 10:03
                  a "któren" to ? :)
                  • bambii j.b102 zaniemówił ? 06.01.06, 17:00
                    no napisz w koncu bo rzuciles na wiatr i zamikles ?
          • samson202 Re: wybory samorzadowe 04.01.06, 21:57
            A raczej może któryś Orzeł?!
    • mariano_d Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 14:44
      Ale lubicie odgrzewać stare kotlety:(
      To dorzucę do worka kandydatów następne.
      Jako wspólny kandydat Samoobrony i PSL - Zbigniew Rzewuski i kandydat PiS -
      Stanisław Mrówczyński.
      He he - im bliżej wyborów tym worek większy będzie. Ciekawy jestem czy ta
      potrzeba spekulacji to efekt zmęczenia obecnym P. Prezydentem czy też coś innego?
      • hejj1 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 17:56
        Dużo kandydatów jak na tym etapie. Już minął nowy rok i jeżeli w najbliższych
        tygodniach nie pojawi się konkretne nazwisko to obecny (mało obrotny, nie
        mający pomysłu na rozwój miasta i bez układów na zewnątrz) prezydent wygra bez
        problemów - tfu,tfu przez lewe ramię. Trochę czasu spędziłem w UM i coś mogę na
        ten temat powiedzieć. Po drugie - jak kiedyś ktoś mówił w telewizji - jeżeli na
        listach pojawi się duże grono nauczycieli to za dobre miejsce na liście,
        zdopingują (zobowiążą)oświatowy i "rodzicielski" elektorat do głosowania na
        obecnego władcę. Trzeba więc wskazać już konkretnego kontrkandydata i go
        lansować. Oczywiście poza Emilem:)) A Rzewuskim i Końcą to wy mnie nie
        rozśmieszajcie.
        • horus8 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 18:42
          No to kto z tej trójki ma największą szansę?

Emil za mało się udzielał ostatnio, co o nim wiedzą mieszkańcy? ŻS mało kto
          czyta (sprzedaje sie obecnie ze dwa tysiące, i to przeważnie w urzędach).
          Powinien robić cos spektukularnego, a nie robi. To, że gości na tym forum
          cokolwiek znaczy tylko dla nas.

Rzewuski jest o wiele bardziej znany mieszkańcom, i - niestety - bardziej
          wyrazisty. Uważam, że ma większe szanse.

A o Końcy wolę nie mówić.

Maiano jest w defensywie. Kto z mieszkańców wie co on robi?

• emektb Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 19:24
            Mariano jest myślącym facetem. Gdyby nie to oddanie partii myślałby jeszcze
            bardziej rozsądnie:)) jest dobrze oblatany w prawach człowieka. uczy tego m.in.
            na siedleckiej sorbonie. i w ogóle jest raczej okej.
            • bambii Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 20:32
              podejrzane to poparcie kandydata do kandydata , wietrze jakiś spisek ;)
              • emektb Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 20:35
                chcę wymieniać argumenty jak cywilizowany człowiek. (poza tym pocukrzyć nie
                zaszkodzi. jeszcze zostanie prezydentem:)
                • bambii Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 21:14
                  > chcę wymieniać argumenty jak cywilizowany człowiek.

coraz bardziej podejrzane ;))
            • j.b102 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 22:33
              partia za klub Cenrtum ( + Staworzyszenie Centurm?) Myślę że na tym wyjdzie
              lepiej
              • heja12 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 11:26
                Taaak. Tyle,że Centrum to też swojego rodzaju partia:)
                • j.b102 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:04
                  Ale chyba najmniej skażona i najbardziej zdrowa z dotychczasowych. Mimo
                  wszystko czekam na jakieś konkret. Może mariano_d zaprosi na spotkanie i
                  wówczas się oceni zobaczy.
                  • mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:15
                    Zajrzyj czasami na gazetową skrzynkę:)
                  • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:18
                    j.b102 napisał:

> Może mariano_d zaprosi na spotkanie i
                    > wówczas się oceni zobaczy.
                    To jeszcze jesteś nieprzekonany czy tylko wątpiący? "Centrum" w sumie dziwny
                    twór, powiedziałbym dziwny zlepek. Stowarzyszenie? Partia ? Też nie. Zabieg
                    socjologiczny ? PO ale jakby nie PO. Pod wybory?
                    • mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:21
                      Słusznie mnie ktoś zaraz zjedzie:)
                      Ani zabieg socjologiczny, ani PO. Mało, są w Centrum osoby, które do PO nigdy by
                      nie przystąpiły. Interesuje nas miasto - ponad politycznymi podziałami.
                      • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:25
                        Czy to "Centrum " to tylko w Radzie Miasta czy szersza płaszczyzna polityczna.
                        To,że interesuje was miasto - ponad politycznymi podziałami, to wiem.A więcej?
                      • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:28
                        I ta sygnaturka coś nie pasuje do ciebie.
                        • mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 15:34
                          :)
                          • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 15:01
                            Czuj się dobrze!!! bambii zaraz napisze, że to nieszczere ale ja szczerze.
                            • bambii Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 17:08
                              > bambii zaraz napisze

oj widzisz i tu sie mylisz (tu tez ;) ) , nie napisze, bo nie podejrzewam Ciebie
                              o takie zlosliwosci (aż o takie :) )

Make PiS not war :>
                    • j.b102 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:23
                      zlepek, nie zlepek, pod wybory, czy też nie ważne że są ludzie i chcą coś robić
                      • emektb Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:25
                        będą następni.
                        • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:29
                          emektb napisał:

> będą następni.
                          >
                          zlepieni? Chyba sie nie przyłączysz?
                          • bambii Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:38
                            sam sie zastanawiam :> chetnie bym sie spotkal z ludzmi o odmiennych pogladach
                            takich jak emektb bo to daje szanse do konstruktywne propozycje zmian, bez TWA.
                            Bo nie jest dobrze jak sie wszyscy ze wszystkimi zgadzają :).
                            Daje to szanse na dzialanie a nie jedynie np. "kłapanie" na forum.
                            • emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 10:16
                              dlatego właśnie powstaje grupa młodych osób, które mają w poważaniu partie
                              ppolityczne, ale chcą coś zrobić dla tego miasta.
                • mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:19
                  heja12 napisała:

> Taaak. Tyle,że Centrum to też swojego rodzaju partia:)

Eeeee nie. Centrum to stowarzyszenie osób, z których tylko niewielka część
                  należy do partii politycznych. Chyba, że myślisz o innym Centrum.
                  • melisa333 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 14:32
                    Mariano a z jakimi organizacjami rozmawia Centrum o ewentualnym bloku samorządowym ?
                    • mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 15:41
                      melisa333 napisał:

> Mariano a z jakimi organizacjami rozmawia Centrum o ewentualnym bloku samorządo
                      > wym ?

Hmm - tak na forum, publicznie, elementy strategii mam ujawniać:))
                      To tak nieładnie się chwalić, ale wiele ciekawych osób reprezentujących różne
                      środowiska pyta o ewentualny wspólny start. Dopóki nie będziemy mieli
                      skończonego programu dla Siedlec, to takie rozmowy uważam za bardzo wstępne.
                      Przecież to program i wspólna wizja przyszłości powinna być spoiwem ewentualnych
                      "koalicji".
                      • obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 23:30
                        Oby Drogi Mariano wspolny start nie okazal sie falstartem...
                      • emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 10:16
                        mam nad wami przewagę. ja już mam program.
                        • j.b102 Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 10:28
                          Same chęci to jeszcze nie program.
                          • emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 15:35
                            no nie chcę być złośliwy, ale jakie chęci? mój program był już publicznie
                            przedstawiany i bardzo się wszystkim podobał. poza tym inne progaarmy to nawet
                            nie chęci tylko lista jakiejś nam bazgraniny według zasady - a żeby coś może
                            więcej jeszcze było... no a ja to poważnie wszystko zrobiłem.
                            • j.b102 Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 19:17
                              centrum handlowe będzie za mojej kadencji, supermarkety, kina, baseny, formuła
                              1 i w ogóle las vegas. I jeszcze metro. Dobrze zapamiętałem?

Strategia niczego sobie iście przepisowa (lub popisowa): obiecać i starać się
                              zrobić wszystko, żeby przy kolejnych wyborach wyborcy nie zweryfikowali.

P.S. Osobiście jestem za formułą 1 - Kubica mógłby przyjechać...
                              • emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 20:17
                                a widziałeś program, który przedstawiłem w Życiu Siedleckim w ubiegłym roku na
                                1 kwietnia? cała strona była.
                                • j.b102 Re: wybory samorzadowe 07.01.06, 10:28
                                  Przegapiłem.
                                  Niemniej moje poparcie masz. Choć nie jako kandydat na prezydenta. Ale wiedząc
                                  kto wygra "ułożę Cię" jakoś w strukturach nowej władzy ;)
                                  • obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 07.01.06, 12:30
                                    I o mnie nie zapomnij :)
                                    • j.b102 Re: wybory samorzadowe 08.01.06, 22:34
                                      Zamienię Cię na p.Piwońskiego w następnej edycji WOSP.
                                      • obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 00:43
                                        Całkiem możliwe, gdyz mam cicha nadzieje ze zasile grono radnych...
                                        • mariano_d Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 07:19
                                          Tylko, że jedno nie ma najmniejszego wpływu na drugie. ZP pracuje w sztabie
                                          siedleckiego WOŚP bo chce a nie dlatego, że jest radnym. Ale niezależnie od
                                          tego, jak zasilisz szeregi radnych i zechcesz się włączyć w przygotowania i
                                          udział w orkiestrze to na pewno będzie to mile widziane - osoby publiczne brać
                                          udział w tego typu akcjach (moim zdaniem).
                                          • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 16:35
                                            mariano_d napisał:

> Ale niezależnie od
                                            > tego, jak zasilisz szeregi radnych i zechcesz się włączyć w przygotowania i
                                            > udział w orkiestrze to na pewno będzie to mile widziane - osoby publiczne brać
                                            > udział w tego typu akcjach (moim zdaniem).
                                            Nie zrozumiałem tego po myślniku.... powinny brać, czy nie powinny...
                                            • mariano_d Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 18:38
                                              Z całą pewnością powinny brać:))
                                              • krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 19:21
                                                mariano_d napisał:

> Z całą pewnością powinny brać:))
                                                >
                                                Dziękuję za wyczerpującą informacje.
                                                • neutron6 Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 21:02
                                                  Jeżeli ktoś oglądał relację z innych miast, to mógł zauważyć, że prawie
                                                  wszędzie osoby publiczne, na czele z prezydentem, burmistrzem, czy starostą
                                                  brały czynny udział w orkiestrze. Szkoda, że naszego wodza było tak mało widać.
                                                  Myślę nie tylko o samym dniu w którym grała orkiestra, ale o przygotowaniach
                                                  również.
                                                  • emektb Re: wybory samorzadowe 10.01.06, 02:04
                                                    nie ma też co go obrzucać łajnem wtedy kiedy na to nie zasługuje. w tv siedlce
                                                    pokazano jak dawał na palcu sikorskiego (przyglądał się imprezie stojąc gdzieś
                                                    za tłumem ludzi) jakiemuś wolontariuszowi pieniądze i nie były to monety.
                                                    dostał drugie serduszko a więc wcześniej też kaskę dał. to, że się tak znowu
                                                    nie udziela może być tylko dwiema przyczynami podyktowane. albo nie chce zbijać
                                                    politycznego kapitału na orkiestrze albo nie lubi niektórych radnych, np.
                                                    piwońskiego i greluka. tak czy inaczej kasę dawał.

PS> aż dziwne, że to ja takie rzeczy piszę:)))
                                                  • j.b102 Re: wybory samorzadowe 10.01.06, 11:54
                                                    > PS> aż dziwne, że to ja takie rzeczy piszę:)))

Niech by było, że to tytułem świątecznego klimatu. ;)
    • melisa333 Re: wybory samorzadowe 10.01.06, 13:20
      Symanowicz dostanie poparcie Pisu ? ? ?
      co z prawicą razem ??

kto poza sts poprze Mirosława Ogińskiego ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka