melisa333 02.01.06, 14:46 ciekawe kto w tym roku będzie startował na prezia w grodzie moheru. Macie jakieś przecieki ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oxylog Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 16:40 Słyszałem plotkę, i mam nadzieję, że to tylko plotka, o zamiarze kandydowania byłego marszałka a niedoszłego senatora. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 13:29 Ale słyszałam, że jest to bardzo realne. Co więcej nasłuchałam się, o dziwo nie od lewicowców, że Siedlce by na tym skorzystały...Jakie to dziwne, nieprawdaż? Dla mnie nieprawdopodobne....... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 20:28 ludzieeeee wezcie mnie nie załamujcie ;), to nie ma innych mądrych ludzi w tych Siedlcach ? czy Siedlce to ochronka ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 17:30 oxylog napisał: > Słyszałem plotkę, i mam nadzieję, że to tylko plotka, o zamiarze kandydowania > byłego marszałka a niedoszłego senatora. O Józku O. plotkują od dawna ale myślę, że to za niskie progi na polityki tej rangi. Spadochroniarza nam rzucą ? Nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:09 mam zamiar uszyć sobie pelerynę z moheru i dzięki temu wygrać wybory. nie wiem jeszcze co planuje mój najpoważniejszy kontrkandydat, ale pewnie coś równie mądrego Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:17 > O Józku O. plotkują od dawna ale myślę, że to za niskie progi na polityki tej > rangi. No wiesz, zawsze lepszy wróbel w garści, aczkolwiek spluwam przez lewe ramie za namową Bambiego. Odpowiedz Link Zgłoś
biletmiesieczny Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:36 1 marianno - po 2 dr Adam B- sld-powiat 3. konca 4............ 5 dr (chemii) obecny Odpowiedz Link Zgłoś
biletmiesieczny Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:40 6 tatuś, nie dr ale lekarz, prawnik niedoszłej o mały włos posłanki z zarządu MW Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 19:46 no sorry bileciemiesięczny ale to ja jestem najlepszym kandydatem na prezydęta. normalnie jestem pierwszym ale mogłeś o tym nie wiedzieć. jak wygram to zostaniesz moim specem od public relations Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 22:33 MPK i SKN (siedleckiej kolejki napowietrznej) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:00 wybory mogą być na wiosnę (choć w to zupełnie nie wierzę:)) więc czas zacząć obiecywać. zrobię jeszcze w Siedlcach metro. A co. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:10 Metro? Po okręgu? Czy w wybranych kierunkach? Jedna linia Ujrzanów- Golice,druga Opole- Pieńki Pruszyn. To powinno zależeć od głosowania w poszczególnych komisjach. Kto za ma stację, kto nie ..zabralbym i autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:15 dobrze kombinujesz krzychu. a i jeszcze centrum handlowe będzie za mojej kadencji, supermarkety, kina, baseny, formuła 1 i w ogóle las vegas. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:17 To jeszcze lepiej niż w Białej. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:20 ja mam swoje zabawki (zwróć uwagę na mistrzowską grę słów:)). nie wiem też czy nie jest tyo zbyt odważny pomysł, ale zastanawiam się nad przeniesieniem do siedlec stolicy polski. nie wiem czy to już nie przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:30 Na co nam stolica? Tak tu dobrze być prowincją i stolicą biskupią. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:34 może i racja. muszę być bardziej pokorny. czas posypać głowę popiołem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:37 Chyba nie zostaniesz przeorem jakiegoś klasztoru? Momento mori. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorządowe 02.01.06, 23:49 oj nie to mnie nie kręci. poza tym mama nigdy by mi tego nie wybaczyła:D a żona by mnie chyba zastrzeliła:D Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 02.01.06, 23:34 Myślę,że Rzewuski miałby po obecnym największe szanse gdyby nie emektb. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 09:54 To ciekawa propozycja, chyba masz rację. Rzeczywiście trudno o dobrego kandydata, tragedia. Podobno Tchórzewski chce wypchnąć Kudelskiego. Moim zdaniem marne szanse. Spodziewam się ostrego parcia SLD. Kto od nich? Piwoński, Bobryk? Hawrylewicz? Bo po zimnym prysznicu senatorskim Oleksy może się bac startować. A z PO - tylko mariano? A może marcino? Dobrym kandydatem byłby może Sujka z ZUS, bo memedżerem jest dobrym, oddział stał się najlepszy w Polsce. Żelazna ręka, konsekwencja i cel. Ale czy nie jest za mało znany? Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 10:07 Sujka - dobry kawał.. a może Artur Orzech :) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 10:34 Wybierajcie sobie nowego Pierwszego, albo przynajmniej kandytatów na to stanowisko. Osobiscie nie zdziwilbym sie, gdyby obecny Włodarz naszego Grodu pozostał bez zmian. Jesli jednak mialyby byc jakies ruchy to widze duze szanse ex-vice Rz. Nie wydaje mi sie, zeby mariano vel marcino <czyżby K.?> osiagnal aż tyle glosow przy "stołkowych" osobistosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi7 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 11:01 Obecny prezydent to żadna stołkowa osobistość. farnęło mu sie gdyż został wybrany przez zarząd miasta na to stanowisko a potem to juz najłatwiej takiemu zostać prezydentem gdyż ma za sobą urzędników i całą budżetówkę a takze spółki miasta. Tak naprawdę to to miasto wyciąga z odmetów ciemnosci skarbnik K.P. Gdyby nie chora polityka naszego kraju a takzę naszego miasta to idelny prezydent na nowe czasy. fachowiec i kompetencja, progresywne działanie, meneger i człowiek który rozmawia ze wszystkimi, znakomicie się dogadując. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 11:07 Moge sie z tym w pełni zgodzic. Kazio to godny kandydat na to stanowisko, ale wolalbym zeby byl Skarbnikiem przy nowym Pierwszym anizeli rzadzil miastem a skarbnikiem bylaby obecna Jego z-ca Pani F. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 13:02 Skarbnik raczej zostanie skarbnikiem, bez względu na to kto ewentualnie przejmie władzę lub też czy pozostanie obecny na obecnym stanowisku. Kandydat mariano zaczyna znowu krążyć jako kandydat choć po kulturalnej wpadce miał chwile słabości. Myślę, że spokojnie bez zagrożeń ze strony marcino może startować. Niestety od ostatnich rozmów o kandydatach nie pojawił się nowy i wyraźny kandydat. Raczej będziemy się kisili we własnych ofertach. Na spadochroniarzy nie liczę. Za to kandydatów do rady miasta może być liczna rzesza o różnym pochodzeniu i o różnych pomysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii vel marcino K 04.01.06, 17:28 > vel marcino <czyżby K.?> os > iagnal > aż tyle glosow przy "stołkowych" osobistosciach. vel marcino K. ma duże szanse bo podobno dogaduje sie z STS'em pod stołem Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: vel marcino K 05.01.06, 00:11 Bambii masz niesamowicie aktualne wiadomosci ;) Czyzbys ujrzal/a marcino w progach Pierwszego? Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: vel marcino K 05.01.06, 09:56 Z STA dogaduje się również innych kandydat Jednak nie pod stołem, a "od kuchennych drzwi" ich zachodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii j.b102 zaniemówił ? 06.01.06, 17:00 no napisz w koncu bo rzuciles na wiatr i zamikles ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 14:44 Ale lubicie odgrzewać stare kotlety:( To dorzucę do worka kandydatów następne. Jako wspólny kandydat Samoobrony i PSL - Zbigniew Rzewuski i kandydat PiS - Stanisław Mrówczyński. He he - im bliżej wyborów tym worek większy będzie. Ciekawy jestem czy ta potrzeba spekulacji to efekt zmęczenia obecnym P. Prezydentem czy też coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 17:56 Dużo kandydatów jak na tym etapie. Już minął nowy rok i jeżeli w najbliższych tygodniach nie pojawi się konkretne nazwisko to obecny (mało obrotny, nie mający pomysłu na rozwój miasta i bez układów na zewnątrz) prezydent wygra bez problemów - tfu,tfu przez lewe ramię. Trochę czasu spędziłem w UM i coś mogę na ten temat powiedzieć. Po drugie - jak kiedyś ktoś mówił w telewizji - jeżeli na listach pojawi się duże grono nauczycieli to za dobre miejsce na liście, zdopingują (zobowiążą)oświatowy i "rodzicielski" elektorat do głosowania na obecnego władcę. Trzeba więc wskazać już konkretnego kontrkandydata i go lansować. Oczywiście poza Emilem:)) A Rzewuskim i Końcą to wy mnie nie rozśmieszajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
horus8 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 18:42 No to kto z tej trójki ma największą szansę? Emil za mało się udzielał ostatnio, co o nim wiedzą mieszkańcy? ŻS mało kto czyta (sprzedaje sie obecnie ze dwa tysiące, i to przeważnie w urzędach). Powinien robić cos spektukularnego, a nie robi. To, że gości na tym forum cokolwiek znaczy tylko dla nas. Rzewuski jest o wiele bardziej znany mieszkańcom, i - niestety - bardziej wyrazisty. Uważam, że ma większe szanse. A o Końcy wolę nie mówić. Maiano jest w defensywie. Kto z mieszkańców wie co on robi? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 19:24 Mariano jest myślącym facetem. Gdyby nie to oddanie partii myślałby jeszcze bardziej rozsądnie:)) jest dobrze oblatany w prawach człowieka. uczy tego m.in. na siedleckiej sorbonie. i w ogóle jest raczej okej. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 20:32 podejrzane to poparcie kandydata do kandydata , wietrze jakiś spisek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 20:35 chcę wymieniać argumenty jak cywilizowany człowiek. (poza tym pocukrzyć nie zaszkodzi. jeszcze zostanie prezydentem:) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 21:14 > chcę wymieniać argumenty jak cywilizowany człowiek. coraz bardziej podejrzane ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 03.01.06, 22:33 partia za klub Cenrtum ( + Staworzyszenie Centurm?) Myślę że na tym wyjdzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
heja12 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 11:26 Taaak. Tyle,że Centrum to też swojego rodzaju partia:) Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:04 Ale chyba najmniej skażona i najbardziej zdrowa z dotychczasowych. Mimo wszystko czekam na jakieś konkret. Może mariano_d zaprosi na spotkanie i wówczas się oceni zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:15 Zajrzyj czasami na gazetową skrzynkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:18 j.b102 napisał: > Może mariano_d zaprosi na spotkanie i > wówczas się oceni zobaczy. To jeszcze jesteś nieprzekonany czy tylko wątpiący? "Centrum" w sumie dziwny twór, powiedziałbym dziwny zlepek. Stowarzyszenie? Partia ? Też nie. Zabieg socjologiczny ? PO ale jakby nie PO. Pod wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:21 Słusznie mnie ktoś zaraz zjedzie:) Ani zabieg socjologiczny, ani PO. Mało, są w Centrum osoby, które do PO nigdy by nie przystąpiły. Interesuje nas miasto - ponad politycznymi podziałami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:25 Czy to "Centrum " to tylko w Radzie Miasta czy szersza płaszczyzna polityczna. To,że interesuje was miasto - ponad politycznymi podziałami, to wiem.A więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:28 I ta sygnaturka coś nie pasuje do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 15:01 Czuj się dobrze!!! bambii zaraz napisze, że to nieszczere ale ja szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 17:08 > bambii zaraz napisze oj widzisz i tu sie mylisz (tu tez ;) ) , nie napisze, bo nie podejrzewam Ciebie o takie zlosliwosci (aż o takie :) ) Make PiS not war :> Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:23 zlepek, nie zlepek, pod wybory, czy też nie ważne że są ludzie i chcą coś robić Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:29 emektb napisał: > będą następni. > zlepieni? Chyba sie nie przyłączysz? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:38 sam sie zastanawiam :> chetnie bym sie spotkal z ludzmi o odmiennych pogladach takich jak emektb bo to daje szanse do konstruktywne propozycje zmian, bez TWA. Bo nie jest dobrze jak sie wszyscy ze wszystkimi zgadzają :). Daje to szanse na dzialanie a nie jedynie np. "kłapanie" na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 10:16 dlatego właśnie powstaje grupa młodych osób, które mają w poważaniu partie ppolityczne, ale chcą coś zrobić dla tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 13:19 heja12 napisała: > Taaak. Tyle,że Centrum to też swojego rodzaju partia:) Eeeee nie. Centrum to stowarzyszenie osób, z których tylko niewielka część należy do partii politycznych. Chyba, że myślisz o innym Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 14:32 Mariano a z jakimi organizacjami rozmawia Centrum o ewentualnym bloku samorządowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 15:41 melisa333 napisał: > Mariano a z jakimi organizacjami rozmawia Centrum o ewentualnym bloku samorządo > wym ? Hmm - tak na forum, publicznie, elementy strategii mam ujawniać:)) To tak nieładnie się chwalić, ale wiele ciekawych osób reprezentujących różne środowiska pyta o ewentualny wspólny start. Dopóki nie będziemy mieli skończonego programu dla Siedlec, to takie rozmowy uważam za bardzo wstępne. Przecież to program i wspólna wizja przyszłości powinna być spoiwem ewentualnych "koalicji". Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 05.01.06, 23:30 Oby Drogi Mariano wspolny start nie okazal sie falstartem... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 10:16 mam nad wami przewagę. ja już mam program. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 10:28 Same chęci to jeszcze nie program. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 15:35 no nie chcę być złośliwy, ale jakie chęci? mój program był już publicznie przedstawiany i bardzo się wszystkim podobał. poza tym inne progaarmy to nawet nie chęci tylko lista jakiejś nam bazgraniny według zasady - a żeby coś może więcej jeszcze było... no a ja to poważnie wszystko zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 19:17 centrum handlowe będzie za mojej kadencji, supermarkety, kina, baseny, formuła 1 i w ogóle las vegas. I jeszcze metro. Dobrze zapamiętałem? Strategia niczego sobie iście przepisowa (lub popisowa): obiecać i starać się zrobić wszystko, żeby przy kolejnych wyborach wyborcy nie zweryfikowali. P.S. Osobiście jestem za formułą 1 - Kubica mógłby przyjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 06.01.06, 20:17 a widziałeś program, który przedstawiłem w Życiu Siedleckim w ubiegłym roku na 1 kwietnia? cała strona była. Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 07.01.06, 10:28 Przegapiłem. Niemniej moje poparcie masz. Choć nie jako kandydat na prezydenta. Ale wiedząc kto wygra "ułożę Cię" jakoś w strukturach nowej władzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 08.01.06, 22:34 Zamienię Cię na p.Piwońskiego w następnej edycji WOSP. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 00:43 Całkiem możliwe, gdyz mam cicha nadzieje ze zasile grono radnych... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 07:19 Tylko, że jedno nie ma najmniejszego wpływu na drugie. ZP pracuje w sztabie siedleckiego WOŚP bo chce a nie dlatego, że jest radnym. Ale niezależnie od tego, jak zasilisz szeregi radnych i zechcesz się włączyć w przygotowania i udział w orkiestrze to na pewno będzie to mile widziane - osoby publiczne brać udział w tego typu akcjach (moim zdaniem). Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 16:35 mariano_d napisał: > Ale niezależnie od > tego, jak zasilisz szeregi radnych i zechcesz się włączyć w przygotowania i > udział w orkiestrze to na pewno będzie to mile widziane - osoby publiczne brać > udział w tego typu akcjach (moim zdaniem). Nie zrozumiałem tego po myślniku.... powinny brać, czy nie powinny... Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 18:38 Z całą pewnością powinny brać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 19:21 mariano_d napisał: > Z całą pewnością powinny brać:)) > Dziękuję za wyczerpującą informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: wybory samorzadowe 09.01.06, 21:02 Jeżeli ktoś oglądał relację z innych miast, to mógł zauważyć, że prawie wszędzie osoby publiczne, na czele z prezydentem, burmistrzem, czy starostą brały czynny udział w orkiestrze. Szkoda, że naszego wodza było tak mało widać. Myślę nie tylko o samym dniu w którym grała orkiestra, ale o przygotowaniach również. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: wybory samorzadowe 10.01.06, 02:04 nie ma też co go obrzucać łajnem wtedy kiedy na to nie zasługuje. w tv siedlce pokazano jak dawał na palcu sikorskiego (przyglądał się imprezie stojąc gdzieś za tłumem ludzi) jakiemuś wolontariuszowi pieniądze i nie były to monety. dostał drugie serduszko a więc wcześniej też kaskę dał. to, że się tak znowu nie udziela może być tylko dwiema przyczynami podyktowane. albo nie chce zbijać politycznego kapitału na orkiestrze albo nie lubi niektórych radnych, np. piwońskiego i greluka. tak czy inaczej kasę dawał. PS> aż dziwne, że to ja takie rzeczy piszę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
j.b102 Re: wybory samorzadowe 10.01.06, 11:54 > PS> aż dziwne, że to ja takie rzeczy piszę:))) Niech by było, że to tytułem świątecznego klimatu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: wybory samorzadowe 10.01.06, 13:20 Symanowicz dostanie poparcie Pisu ? ? ? co z prawicą razem ?? kto poza sts poprze Mirosława Ogińskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś