Dodaj do ulubionych

miejsca z klimatem

11.01.06, 11:38
Potrzebuję informacji na temat fajnych miejsc w Siedlcach - może to być
sklep, kawiarnia, pub, kwiaciarnia, gabinet lekarski itd... Ma to być miejsce
przyjazne, wyjątkowe, z klimacikiem, atmosferą, inne niż pozostałe tego typu
placówki, żadna komercyjna i masowa sieczka....
Proszę pomóżcie!
Oczywiście Mylną już wpisałam na listę takich miejsc, Emil ;-)
To wstępne rozeznanie, a co dalej.....napiszę później.
Jak mówi Owsiak "Będzie się działo"
Mariano!Liczę na Ciebie - jak obiecałeś :-)
Obserwuj wątek
    • razowiec Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 13:38
      Herbaciarnia - przy ul. Pułaskiego
      Cafe Brama - przy ul. Biskupa Świrskiego
      Pizeria Italia - przy ul. Cz. Krzyża/Browarna
      Polski Zaścianek - przy ul. Niecałej/Browarna
      Senior Cafettano - przy ul. Armii Krajowej
      Restauracja Janusz -przy ul. Pustej
      Powiew Afryki - przy ul. Bohaterów Getta
      Cukiernia Klonowa - przy ul. Piłsudskiego
      Leśne Runo - CPN Iganie
      • freuda Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 17:00
        Dzięki wielkie! Czy możecie znaleźć jakieś propozycje także w "działce
        pozagarstronomicznej" ? :-)
    • mariano_d Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 14:28
      No no:) Nie wiedziałem, że tak szybko i w ten sposób.

Ale proponuję coś więcej na forum, ideę trzeba przekazać, bo tylko w ten sposób
      nie zbłądzisz - zbłądzimy :)) - na początku tej drogi.
      • dr_flick Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 15:17
        Czy to jest wątek reklamowy Mylnej? Freuda,j ak tak ci się tam podoba to już
        niczego nie szukaj. Może załapiesz się na darmowe piwo? O to chodzi?
        • ziarnkokau [...] 11.01.06, 15:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • freuda Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 16:45
            To wspaniale, że nie masz więcej do powiedzenia w tym temacie. Ton Twoich
            wypowiedzi swiadczy o tym, że miejsca z klimatem są Ci całkiem obce. Nie
            reklamuję Mylnej- wszystkie miejsca są mile widziane.
            Rozumiem, że musisz odreagowywać gdzieś swoje frustracje koleżanko ;-) ale
            chyba widzisz, że to Forum jest już Tobą bardzo znużone.
            • ziarnkokau Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 16:59
              Masz słabo poukładane w głowie klimat jest wszedzie jakiś.
              Poukładaj swoje mysli zbierz je do worka i wyrzuć do śmieci.

gó.. z Tobą
        • freuda Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 16:57
          Rozumiem, że nie jesteś zwolennikiem Mylnej - wolno Ci. Może zaproponujesz
          Twoje ulubione miejsce, gdzie spotyka się jakaś grupa ludzi, jest fajny klimat,
          i to miejsce wyróżnia się z siedleckiej szarzyzny? Czekam.... i obiecuję, że
          nie będę dyskutować i krytykować. Mnie interesuje Wasze zdanie, a nie reklama
          jakiegokolwiek miejsca. Mylną wymieniłam uprzedzając zgłoszenie Emka i Jego
          zwolenników, ponieważ taką kandydaturę zgłoszono mi poza Forum.`
          • emektb Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 18:28
            freuda napisała:

> Rozumiem, że nie jesteś zwolennikiem Mylnej - wolno Ci. Może zaproponujesz
            > Twoje ulubione miejsce, gdzie spotyka się jakaś grupa ludzi, jest fajny
            klimat,
            >
            > i to miejsce wyróżnia się z siedleckiej szarzyzny? Czekam.... i obiecuję, że
            > nie będę dyskutować i krytykować. Mnie interesuje Wasze zdanie, a nie reklama
            > jakiegokolwiek miejsca. Mylną wymieniłam uprzedzając zgłoszenie Emka i Jego
            > zwolenników, ponieważ taką kandydaturę zgłoszono mi poza Forum.`

nie wiedziałem, że mam zwolenników:))) co do zgłoszenia to sam bym tego nie
            zrobił. nie ja bowiem określam, czy to miejsce z klasą, ale ludzie którzy tam
            bywają:)

pozdro

PS> a tak notabene to zastanawiam się kim jesteś
            • freuda Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 18:42
              Emil! Nie z klasą, tylko z klimatem ;-)
              Blisko ale nie to samo :-)
              A Twoi zwolennicy już Cię zgłosili poza Forum. A poza tym nie bądź taki
              skromny, przecież jak tu pisano "Emektb na Prezydenta" , to co tam taki mój
              ranking ludzi, którzy tworzą fajne miejsca z fajnym klimacikiem.
      • freuda Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 16:51
        Mariano! Chwilowo tylko tak kontaktuję się ze światem - ale tylko dzisiaj ;-) A
        temat jest gorący, więc kuję żelazo .....itd
        Trochę obawiam się przedstawiania całej koncepcji tak szybko, bo dużo
        tu "Troli" - jak mówicie, które żyją tylko napędzane Tanatos.
        • vaginarium Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 17:05
          twoje aFe uda pewnie tylko erosem
          nie mniej,
          myśmy córami i demiurgami tego forum
          więc wąchaj się
    • razowiec Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 17:51
      - Muzeum Diecezjalne (sala z El Greco)
      - ratusz Jacek (sala na poddaszu)
      - Summertime (latem)
      - sklep ze starymi meblami (Kilińskiego niedaleko PKP)
      - las sekulski
      - kościółek SS Sakramentek (ul. Rawicza, Nowe Siedlce)
      • dr_flick Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 18:53
        Nie wyliczam tych miejsc bo po co? Freuda ich nie zna? Na pewno zna i
        przypuszczam, że nie tyle o knajpy jej (mu) chodzi, co o inne "klimatyczne"
        miejsca, czyli np."nastrojowe i przyjazne gabinety dentystyczne", "ginekologa z
        klimatem", albo "klimatyczną prywatną przychodnię". A wy myślicie prosto - o
        knajpach, sklepach, herbaciarniach itp.
        Czy szykuje się jakaś akcja mająca pod pretekstem poszukiwań rozreklamować Pana
        Mariana z Italii? PO bierze się w garść przed samorządowymi? Ale czemu w ten
        sposób? Czy liga miejsc "z klimatem" posłuży Włochowi imieniem Mariano do
        pozostania prezydentem wszystkich siedlczan?
        • brat_szczepana Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 20:16
          Dlaczego piszesz tak gorzko i złośliwie? Miejsca klimatyczne to inaczej miejsca
          fajne, mające w sobie "to coś", co odróżnia je od zwykłych miejsc. Knajpka
          knajpce nie równa, podobnie jak sklepik czy zakątek. Bądź uprzejmy dla kobiety
          i nie przypisuj jej tego, o czym nie napisała.

Oderwij się na chwilę od politykierstwa, tym bardziej, że sejm dziś daje takie
          popisy, że wszystkie tu nasze wpisy to dziecinada.
        • mariano_d Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 21:00
          > No no:) Nie wiedziałem, że tak szybko i w ten sposób.
          To był mój komentarz do wpisu Freud'y, w którym nawiązała do rozmowy ze mną poza
          forum.

Jak zauważył brat_szczepana - Miejsca klimatyczne to inaczej miejsca fajne,
          mające w sobie "to coś", co odróżnia je od zwykłych miejsc.
          Freuda ma pomysł, by te ciekawe miejsca w Siedlcach wyeksponować. Nie musimy być
          odbiorcami kultury masowej, wielkich sieci, wszystkiego tego co niesie
          globalizacja. Wśród tego wyszystkiego są miejsca niepowtarzalne, ciekawe, są
          miejsca z klimatem

Teraz tylko dla Ciebie dr_flick. To, że nie jestem anonimowy na tym forum to mój
          wybór. Nie używam więcej niż jednego nicka również z wyboru. Ale czytając twoje
          posty (jak również krzysztofusa i kupki gówna) czasami żałuję, że nie mogę z
          ukrycia w równie wulgarny sposób jak Ty, przekazać Ci co sądzę o Tobie na
          podstawie tego co piszesz. Jesteś małym człowieczkiem - i niech to wystarczy za
          komentarz.
          • bambii Re: miejsca z klimatem 11.01.06, 21:47
            > Teraz tylko dla Ciebie dr_flick.

No prosze ja go mam u siebie w KF'ie , nazwanie go trollem byloby zbyt lagodnie
            ale zaoszczedze sobie i wam epitetow :), maly czlowiek malo wazne co pisze,
            podobnie jak minskiego trola : trzeba olac :)
          • ziarnkokau Re: miejsca z klimatem 12.01.06, 17:42
            maryjanno posłuchaj jak to jest że wali Ci takim swądem z łupiny czy to wpływ
            taniego spożywczego pokarmu?
            jesteś przecież drętwym ćwierć matołem.
          • dr_flick Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 23:08
            mariano_d napisał:

> > No no:) Nie wiedziałem, że tak szybko i w ten sposób.
            > To był mój komentarz do wpisu Freud'y, w którym nawiązała do rozmowy ze mną poz
            > a
            > forum.
            >
            > Jak zauważył brat_szczepana - Miejsca klimatyczne to inaczej miejsca fajne,
            > mające w sobie "to coś", co odróżnia je od zwykłych miejsc.
            > Freuda ma pomysł, by te ciekawe miejsca w Siedlcach wyeksponować. Nie musimy by
            > ć
            > odbiorcami kultury masowej, wielkich sieci, wszystkiego tego co niesie
            > globalizacja. Wśród tego wyszystkiego są miejsca niepowtarzalne, ciekawe, są
            > miejsca z klimatem
            >
            > Teraz tylko dla Ciebie dr_flick. To, że nie jestem anonimowy na tym forum to mó
            > j
            > wybór. Nie używam więcej niż jednego nicka również z wyboru. Ale czytając twoje
            > posty (jak również krzysztofusa i kupki gówna) czasami żałuję, że nie mogę z
            > ukrycia w równie wulgarny sposób jak Ty, przekazać Ci co sądzę o Tobie na
            > podstawie tego co piszesz. Jesteś małym człowieczkiem - i niech to wystarczy za
            > komentarz.

Do mariana:
            Nie rób z siebie bohatera, bo nim nigdy nie będziesz. Nie jesteś anonimowy bo
            masz w tym swój kreci i niski cel - propagowanie własnej osoby, testowanie
            pomysłów oraz urabianie ludzi. A chodzi tylko o karierkę!
            Gdybyś był szlachetny i bezinteresowany, pozostałbyś anonimowy. Ale przede
            wszystkim masz tutaj swój interesik, panie radny, panie kandydacie na prezydenta
            miasta, panie marzący o poselstwie itd.
            Nie udawaj, wszyscy i tak wiedzą o co ci chodzi.
            I kto z nas dwóch jest "małym człowieczkiem"? Ja -anonimowy, szczery i
            bezinteresowny, czy ty - pozujący na autorytet pod łatwym do rozszyfrowania
            loginem? Zacznij pisać anonimowo polityku rzekomy, zmień login przyjacielu, a
            zobaczymy kto cię będzie tutaj słuchał, i kto się będzie z tobą liczył.
    • scoobunny Re: miejsca z klimatem 12.01.06, 20:17
      freuda napisała:

> Potrzebuję informacji na temat fajnych miejsc w Siedlcach - może to być
      > sklep, kawiarnia, pub, kwiaciarnia, gabinet lekarski itd... Ma to być miejsce
      > przyjazne, wyjątkowe, z klimacikiem, atmosferą, inne niż pozostałe tego typu
      > placówki, żadna komercyjna i masowa sieczka....
      > Proszę pomóżcie!
      > Oczywiście Mylną już wpisałam na listę takich miejsc, Emil ;-)
      > To wstępne rozeznanie, a co dalej.....napiszę później.
      > Jak mówi Owsiak "Będzie się działo"
      > Mariano!Liczę na Ciebie - jak obiecałeś :-)

www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Menu02&news_cat_id=18&layout=1
      Trochę odbiegnijmy od klimatycznej rzeczywistości...
      Przy ulicy Ceglanej stoi sobie pewien budynek, a może budynki,dawno tam nie
      byłem. Z tego co kiedyś słyszałem, była tam jakaś fabryczka działająca w branży
      hutniczej.
      To by dopiero było miejsce z klimatem, roboczo nazwijmy je "Ceglana Fabryka".
      Qrde tylko tam nie ma gdzie parkować ;) Chociaz na Otwockiej też jest ciasno.
      Oczywiscie organizowano by tam wylacznie koncerty jazzowe ;)

P.S. byc moze nie jestem oryginalny z tym pomyslem ale za kazdym razem jak
      jestem w Trzcinie to mysle o Ceglanej ;)
      • emektb Re: miejsca z klimatem 12.01.06, 21:43
        ja też! :))

miejsce byłoby super:) z klimacikiem właśnie. niestety pozostanie w sferze
        marzeń:(

pozdro
        • muchawka Re: miejsca z klimatem 12.01.06, 23:11
          Tam była odlewnia metali kolorowych. Dziś ruina.
          • krzycho1252 Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 13:34
            muchawka napisał:

> Tam była odlewnia metali kolorowych. Dziś ruina.
            Niestety masz rację. Teren zarasta.( Własność prywatna?). Jeśli się nie mylę do
            niedawna wisiała tam tabliczka, że jest to obiekt zabytkowy. A co jest w środku
            młynów nad Muchawką na Sekule i w Iganiach?
      • freuda Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 10:58
        Marzę właśnie, żeby coś takiego reanimować, ale mam przykre doświadczenia jeśli
        chodzi o niszowe projekty w Siedlcach.Dużo zapaleńców i zadeklarowanych
        bywalców a z czasem..... pustki i przyziemny problem ekonomiczny. Warszawkę
        ratują ceny - nierealne u nas. A może założymy stowarzyszenie? Co prawda
        odpowiedzialność wtedy się rozprasza, ale i ryzyko plajty łatwiejsze do
        przełknięcia. W W-wie oprócz znanego Barbarzyńcy jest niedaleko Tarambuk
        założony przez znajomych znajomych w podobnym klimacie - może z mniejszym
        zaangażowaniem kapitałowym ale z większym sercem i jakoś sobie radzą. I co Wy
        na to?
        • ciociabrygida Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 20:20
          polecam jeszcze pracovnie na zoliborzu
      • pawelek.mar Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 11:09
        scoobunny napisał:

>
        > P.S. byc moze nie jestem oryginalny z tym pomyslem ale za kazdym razem jak
        > jestem w Trzcinie to mysle o Ceglanej ;)

i koniecznie trzeba byłby strzelić taką ściankę z denaturą :-) Na mnie zawsze
        robi to wrażenie ;-)
        • dr_flick Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 16:59
          Zaryzykuję i odezwę się, o Wielcy! Mariano jesteś nerwowy,nie nadajesz się na
          prezydenta. Myślę,że emektb jest lepszy niz ty. Te wasze konszachty z freudą
          wyglądały dziwnie,dlatego tak zareagowałem. Czemu nie piszecie wprost o co
          chodzi,tylko mędrkujecie posyłacie niezrozumiałe dla pozostałych aluzje? Ty
          freuda nie możesz się opanować,żeby nie podlizywać mu się na forum?
          I co to w ogóle za temat! Tęskinicie do miejsc "z klimatem" do których sami nie
          chodzicie i potem lokale bankrutją, albo ledwie przędą. Snoby jesteście,i już.
          A jak musi być miło snowbować się w ten sposób "kochani,chciałabym założyć
          śliczny lokal z klimatem w fabryczce oleju, bo taka jest teraz moda,albo w
          stodole...Ochh...Achhh...Jakby pięknie było... A mnie nie musicie czytać,olewam
          wasze towarzystwo wazeliniarstwa wzajemnegoi nigdy nie stanę się takim
          drobnomieszczaninem żałosnym jak wy.Dewiza: mieć doskonałe zdanie o sobie za
          wszelką cenę i rozmawiać tylko z osobami mającymi doskonałe zdanie o nas
          samych - tym jest siedleckie forum dla takich fajansiarzy jak wy.
          Mnie wystarczy to,że snoby do moich postów nosów nie wsadzą. Wystarczą mi
          ludzie pozbawieni pychy i nie wywyższający sie ponad innych. Czy wiecie,że tacy
          są?
          • tramwajsiedlecki Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 17:05
            Z tej wypowiedzi wynika, ze brak włanego pomysłu jest też jakimś pomysłem.
          • freuda Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 19:02
            Wiesz, nie dziwi mnie to jak postrzegasz rzeczywistość. Ale co takiego jest w
            ludziach, którzy chcą coś zrobić (nawet snobistycznego, jak twierdzisz -
            chociaż nie mogę się zgodzić), że Cię to tak emocjonalnie porusza? Mariano znam
            poza forum, dlatego pozwalam sobie zwracać się do Niego bardziej osobiście.
            Jeśli to tak Cię drażni, to szkoda. Zapraszam na kawę - zawsze byłam ciekawa
            osób, które tak pochopnie szufladkują innych.A propos lokali z klimatem, które
            bankrutują to mam wrażenie, że to własnie ja napisałam o swoich obawach (na
            podstawie własnych doświadczeń zresztą). A Twoim życiowym motto wydaje się być -
            negowanie wszystkiego. Dużo w Twojej wypowiedzi złości - nie rozumiem skąd
            pomysł na moją życiową dewizę? Lubię wbrew temu co sądzisz dyskutować z ludźmi
            o innych poglądach, więc moje zaproszenie na kawę jest aktualne.
            • dr_flick Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 22:56
              Do freudy:
              A mnie nie drażni to jak ty "postrzegasz rzeczywistość". "Postrzeganie
              rzeczywistości" - czy wiesz co to znaczy? To kiedyś nazywano "światopoglądem", a
              przecież my mówimy tylko o snobiźmie, który jest postawą życiową, a nie
              światopoglądem.
              Mnie nie porusza emocjonalnie ta dyskusja, bo trudno nią się przejmować, to
              tylko gadanie kilku pozerów. A ja tego nie trawię - głupiego snobizmu,
              pozowania, udawania kogoś innego niż się jest, braku naturalności. Owszem, kilka
              osób na tym forum narzuca taki styl, lecz nie zamierzam im się podporządkowywać,
              bo zwyczajnie myślę i mam swoje zdanie. Ci "forumowi erudyci" poza forum nie
              potrafią często sklecić rozsądnego zdania i w rozmowach powielają znane im
              stereotypy - wiem o tym i dlatego ich nie szanuję.
              Nie robi na mnie żadnego wrażenia mariano -pozer. Wszyscy o tym wiedzą, ale nikt
              tego nie napisze.
              Ty nie zwracałaś się do owego mariano "bardziej osobiście", ale na forum
              szeptałaś do niego prywatnie - a do prywatnego szepatania nie służy żadne forum.
              Ja nie "szufladkuję innych pochopnie", śmieszą mnie snobi pozujący na kogoś kim
              nie są, i nie będą. Moim życiowym mottem nie jest "negowanie wszystkiego" - jak
              napisałaś, bo trudno jest mieć w ogóle takie życiowe mottto! Wyobrażasz sobie
              osobę, której mottem jest "negowanie wszystkiego"?
              Tu chodzi tylko o krytykę, i wyłącznie o krytyczne spojrzenie na paru wypiętych
              nadmiernie dupków, którzy - aby zachować swoje sztuczne autorytety w tej
              gromadce ludzi - popierają siebie nawzajem i liżą sobie tyłki. Ja po prostu się
              tym zwyczajnie brzydzę.Dlaczego mam chwalić faceta, który niczego w życiu nie
              zdiałałał, a potrafi tylko gadać? To tylko gadający dupek, nikt więcej.
              A co do kawy, to - przykro mi, ale nie napijemy się jej razem. Widzisz, tu
              większość ludzi zna się in real i dlatego zrobiła się z tego forum taka kaszana.
              Chcę pozostać nieznany. Znany mogę być tylko tym, na których mi zależy. Nieznany
              = niezależny.
              I jeszcze uwaga na koniec: nie bierz mojej krytyki za agresję. Ja nie jestem
              agresywny, ja mówię szczerze to co myślę. Ale polityczna poprawność dominującego
              tu towarzystwa tego nie znosi, bo kilku panów chce grać role "autorytetów". Tacy
              niby inteligentni, a nie wiedzą o tym, że gdyby naprawdę byli autorytetami, to
              nie musieliby tego nikomu udawadniać! A oni starają się to udawadniać codzienie.
              Żal mi ich, ale cóż- tacy się ulęgli i muszą być mądrzy!
              Hej!
              • freuda Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 11:28
                OK. Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie. Ale co do niezależności, którą niesie
                anonimowość, to czasami wygodnictwo, tchórzostwo i brak odpowiedzialności za
                wypowiadane słowa. Anonimowość innych jest dla mnie O.K. i nie upieram się, by
                wszyscy tu się przedstawiali z imienia i nazwiska, ale gdy TY obrażasz kogoś
                publicznie (chodzi mi o Mariano) to jest to zachowanie odbierane przeze mnie
                jak wyżej. Ale biorę poprawkę na to, że mogę czegoś nie wiedzieć np. że w
                konfrontacji z Mariano w realu powiedziałeś, co myślisz.
                Rozumiem, że mnie już zaliczyłeś do "kółka adoracji wzajemnej". Szkoda.
                • bambii Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 16:54
                  Zastanawialem sie dlaczego sama ze soba gadasz ale domyslilem sie ze to ktos kto
                  jest w moim KF'ie :). z tonu Twojej wypowiedzi widze ze slusznie zrobilem, Tobie
                  radze to samo :)
            • heja12 Re: miejsca z klimatem 17.01.06, 10:30
              No, no, co za odwaga. Myślę,że Mariano znają wszyscy z tego FORUM poza Forum,
              ale nikt się publicznie z tym nie afiszuje,ale oczywiście Freuda - wolno Ci,
              mamy demokrację a i konstytucja to gwarantuje. Tylko pamietaj,że to małe
              miasteczko:) a Mariano ma wiele wielbicielek.
    • zaczarowana.krajzega Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 21:33
      Miejscem z klimatem jest zdecydowanie karczma Trojan.

Tylko tam w romantycznej, sielankowo-rustykalnej scenerii można łatwo zarobić w
      ryja.
      • dr_flick Re: miejsca z klimatem 13.01.06, 23:12
        Świetne! Lubię taką elegancką ironię.No i to prawda przecież.
        • milosz_furman Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 00:42
          Hmm..

Miejsca "klimatyczne" to takie ,o ile dobrze zrozumiałem,gdzie można w
          fajnej,przyjaznej atmosferze spotkać się ze znajomymi lub też popatrzeć na
          ludzi.Powinna być dobra muzyka i ciekawy wystrój, bo to tworzy atmosferę. I ja
          niewiem czy to jest snobowanie czy też po prostu chęć spędzenia czasu
          niekoniecznie w towarzystwie rozpijaczonego małolactwa czy nasterydowanych
          ochroniarzy. Nie tak dawno temu sam pytałem o takie miejsca,ponieważ jestem
          przyjezdny. Nicku "doktorze flicku" konstruujesz tu dość ryzykowne teorie i
          jakby to napisać byś się nie poczuł dotknięty;dość proste. Nadmienię ,by nie
          być posądzony o kolesiostwo,że nie znam z forum nikogo..no może właściciela
          p.Emila z Mylnej i nie zamierzam nikomu słodzić. Natomiast kontynuując swoją
          myśl; wychodzę z założenia ,że jeśli jesteś tak obiektywny "Nicku flicku" i
          idealny to jakoś tak się odzywasz nie bardzo na temat tego wątku.I tym co
          piszesz zupełnie sobie zaprzeczasz..wskazuje to na młody wiek, bo czymże
          wytłumaczyć fakt,że wyrażnie nie kontrolujesz tego co tu pokazujesz.Zapewne za
          chwile na mnie naskoczysz,bo przecież jesteś anonimowy i to warunkuje twoją
          szczerość..Życzę więcej zdrowego rozsądku.
          milosz
          • westwind2 Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 09:31
            Ja też zaliczam się do tych osób, które w realu NIE ZNAJĄ ani jednej osoby
            wystepującej na forum, czy to pod jawnym, czy pod niejawnym nick'iem. Nie znam
            też Pana dr-flicka. Dziwi mnie jego atak na 'freudę', której pewnie też w
            żzyciu nie widział.

O miejscach z klimatem mowa jest na wielu forach, a w Warszawie nawet trwa
            akcja wyszukiwania "miejsc magnetycznych" w mieście. Takie miejsca ma każde
            miasto, tylko nie wszyscy o tym wiedzą lub chcą wiedzieć.
            • mariano_d Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 09:53
              westwind2 napisał:

> Ja też zaliczam się do tych osób, które w realu NIE ZNAJĄ ani jednej osoby
              > wystepującej na forum, czy to pod jawnym, czy pod niejawnym nick'iem. Nie znam
              > też Pana dr-flicka. Dziwi mnie jego atak na 'freudę', której pewnie też w
              > żzyciu nie widział.

Wydaje mi się, że to nie jest kwestia znam czy nie znam w realu. Wiem kim są
              niektórzy w realu, co nie znaczy, że zmusza mnie to do bezkrytycznego zgadzania
              się nimi. Ten mały sfrustrowany człowieczek o prowokującym nicku zieje
              nienawiścią i wulgaryzmem, bo nie potrafi w inny, cywilizowany sposób poradzić
              sobie z emocjami, które w nim siedzą.

> w Warszawie nawet trwa
              > akcja wyszukiwania "miejsc magnetycznych" w mieście.
              Freuda rozmawiała ze mną na temat możliwości wydania swoistego "przewodnika" po
              miejscach magnetycznych w naszym mieście. Twierdzi (i słusznie), że wielu
              kupców, restauratorów - ale nie tylko, zaczyna przykładać szczególną uwagę do
              konstruowania swoistego klimatu w miejscu swojej działalności.
              W Bielsku-Białej, przez kilka lat spotykaliśmy się z przyjaciółmi w tzw.
              cherbaciarni, gdzie podawano cherbatę i kawę na setki sposobów, a niezwykle
              ciepły wystrój i nastrojowa muzyka prowokowała do systematycznych spotkań i
              wymiany poglądów.
              • mariano_d Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 18:05
                Herbaciarnia i herbata - cholera:)
                • klemens.klemens Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 21:27
                  Spokojnie, zamiast herbaty bezpieczniej pić kawę i wszystko będzie oki.
                  • bambii Re: miejsca z klimatem 14.01.06, 23:57
                    To ja poprosze lampkę wina ;)
                    • brat_szczepana Re: miejsca z klimatem 16.01.06, 19:31
                      Na pewno klimatycznym miejscem jest siedlecki park, zwłaszcza stary. Jeszcze
                      słynne stawy.
                      • dr_flick Re: miejsca z klimatem 16.01.06, 20:04
                        A na pewno mało klimatyczym miejscem jest mini-zoo w parku. Uważam nawet, że to
                        siedlecka hańba. Jeżeli spacerujecie sobie po parku podziwiając szadź, to
                        wstąpcie tam sobie, powąchajcie i poobserwujcie zwierzęta. Żyją w ciasnocie i
                        zaduchu, a Akademia Podlaska, która ten eksperyment firmuje, zdaje się niczego
                        nie dostrzegać.
                        • zaczarowana.krajzega Re: miejsca z klimatem 17.01.06, 00:26
                          Herr Flick, a cóż ten zwierzyniec tam porabia?
                          • dr_flick Re: miejsca z klimatem 17.01.06, 12:04
                            zaczarowana.krajzega napisała:

> Herr Flick, a cóż ten zwierzyniec tam porabia?

Zwierzyniec wegetuje i ci coiraz któreś zwierzątko sobie zdycha.
                            Radni siedleccy a zwłaszcza namaszczony mariano (pod rękę z freudą) powinni tam
                            przynajmniej co miesiąc zaglądać. Może nadęte dupki zrozumiałyby jakie z nich
                            picanty. Stękają "intelektualnie" na forum i uważają, że w ten sposób "istnieją
                            medialnie i społecznie".
                            Kupa błaznów.

Do mariana i freudy:
                            Napiszcie nam czy się tam wybraliście i jakie są wasze wrażenia z tego
                            klimatycznego miejsca. Czekam.
                            • freuda Re: miejsca z klimatem 18.01.06, 09:48
                              Ja rzeczywiście nie wiedziałam, co sie dzieje w mini zoo, bo dawno nie byłam w
                              parku! Ale co Ty zrobiłeś w tym temacie skoro wiedziałeś, hipokryto!
                        • j.b102 Re: miejsca z klimatem 17.01.06, 12:20
                          > która ten eksperyment

A to jakiś eksperyment jest??? Może jakieś realiti szoł. A my nic nie wiemy.
                          Podaj więcej informacji fliku.

> namaszczony mariano (pod rękę z freudą) a to oni są razem? Ty cholera to
                          musisz mieć fajną pracę. Normalnie wszystko wiesz i wszystko widzisz...
    • heja12 Re: miejsca z klimatem 17.01.06, 10:19
      Obiecanki cacanki a ...blondynki mają radość...
      • heja12 Re: miejsca z klimatem 17.01.06, 10:20
        To było oczywiście do założycielki...
        • freuda Re: miejsca z klimatem 18.01.06, 09:12
          Brawo! Brawo!
          To się nazywa konstruktywna krytyka!
          Rozumiem zniechęcenie wielu do pisania na tym forum. Zrobiła się z tego
          fantastyczna loża szyderców.
          Strach się przyznać do znajomości z Marianem, chęci zrobienia czegokolwiek, a
          już szczytem odwagi jest przyznanie, że jest się blondynką :-)
          Jakoś twoja żółć nie wpływu na moją motywację, więc daruj sobie Heja12.....
          Pozdrawiam!
          • heja12 Re: miejsca z klimatem 18.01.06, 12:27
            Zrobienie czegokolwiek z Marianem może być samo w sobie motywujące... I wcale
            Cię nie krytykuję, jak byłem młody też znałem ten zapał, drżenie serca...
            Pozdrawiam.
    • f8 Re: miejsca z klimatem 20.01.06, 02:19
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka