dybek77 13.02.06, 16:00 biznes.onet.pl/14,1312254,,3254,ft.html moze w nie najlepszym swietle, ale zawsze cos i to w tak powaznym serwisie. pozdrowienia dla zapyzialych mieszkancow, zapyzialego miasta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: pisza o nas 13.02.06, 16:10 "Rok temu obsługiwała dystrybutor na stacji benzynowej w zapyziałym polskim mieście Siedlce. Teraz pracuje jako sprzątaczka w Londynie zarabiając 4 do 5 razy więcej niż w domu." I to Financial Times. I "Przejrzystych Siedlcach" nie wspomniał. Prezydent powinien złożyc protest na schodach ambasady UK i zapowiedzieć, że on tam nie wyjedzie. Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pisza o nas 13.02.06, 23:44 krzycho nie protest, a sprostowanie! niby mała różnica semantyczna, a jednak jest:) sprostowania ładne pisze. a i cukierki zabronili w urzędzie od petentów brać. przejrzyściej będzie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
12b5 Re: pisza o nas 13.02.06, 23:57 Skończy się jego kadencja to przestaną się do niego uśmiechać wszystkie szuje, które przychodzą i błagają go o coś. A wtedy zobaczy, że to wcale nie była przyjaźń tylko pierd...ny układ. I zostanie sam i nikt go nie będzie lubił a Konstanty każe mu płacić wyższy czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_flick Re: pisza o nas 14.02.06, 12:45 Będzie miał to, na co zasłużył - zapomienie. Wyrażnie wszystkim się przejadł. Pomyłka wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: pisza o nas 14.02.06, 15:46 emektb napisał: > krzycho nie protest, a sprostowanie! niby mała różnica semantyczna, a jednak > jest:)sprostowania ładne pisze. a i cukierki zabronili w urzędzie od petentów >brać. przejrzyściej będzie teraz. > Nie znam się na dyplomacji. Niech będzie sprostowanie lub jakaś nota. Cukierki..? Co się mają obżerać i kręcić gębami. Petent pomyśli, że drwią z "Etyki Urzędnika UM w Siedlcach" i jeszcze NYT nieprawdę napisze, jak ten nijaki FT. Kto to czyta nie po naszemu i tłumaczy. Specjaliści od promocji miasta znają jakieś języki obce? Może zobaczyli Siedlce w tekście a to zapyziałe źle przetłumaczyli. Miało być "dostatnie Siedlce". Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pisza o nas 18.02.06, 12:16 > Prezydent powinien złożyc protest na schodach ambasady UK i > zapowiedzieć, że on tam nie wyjedzie. Nigdy. Czy w zwiazku z Twoim osobistym zaangazowaniem w obrone tej postaci (dotyczy Mirosława S.) Ty również z przekory nie wyjedziesz ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: pisza o nas 18.02.06, 20:26 Moze skierujjemy temat ciut w inna strone.Kogo z Nas obslugiwala ta pani na nalewaku w jakiejs stacji benzynowej w miescie?Moze cos w tym temacie hihihih? Orlen czy Shell jak sadzicie ?A moze jakas mala "zapyziala " stacyjka na peryferiach miasta?Z drugiej strony to chyba lepiej mieszkac w malym zapyzialym miasteczku niz w kolchozie Warszawa?Jak sadzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pisza o nas 20.02.06, 21:57 serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3170384.html?as=6&ias=9 he, he śmiesznie odmienione Łosice:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: pisza o nas 16.03.06, 18:55 finanse.wp.pl/POD,2,wid,8231235,wiadomosc.html?rfbawp=1142531499.581 "Zdaniem Izby, do nieprawidłowości o charakterze korupcyjnym należy m.in. sposób prywatyzacji Polmosu w Warszawie; w Polmosie w Siedlcach ukrywano umowy przed potencjalnymi inwestorami, a w Toruniu i Łodzi brakowało dokumentów uzasadniających podejmowanie decyzji przy wyborze inwestora." Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pisza o nas 16.03.06, 21:05 ta, ale jak pisałem o polmosie przed kilkoma laty, to mi mówili, że gó.. wiem i wszystko jest okej. najbardziej okej było sprzedanie olbrzymiego majątku, praw do marek kilku wódek krajowych (polmosy były już po podziale marek) i prawa do Chopina (tylko ta marka była wyceniana wówczas na sporo ponad 100 mln zł) za (o ile dobrze pamiętam) jakieś 16 mln zł. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mlody965 Re: pisza o nas 16.03.06, 21:17 a jakie działania w obronie Polmosu podjął Prezydent Symanowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: pisza o nas 16.03.06, 21:22 no na przykład z okazji różnych imprez gorzałę, znaczy się dary przyjmowali z polmosu. dzięki czemu polmos musiał więcej produkować, a jak wiadomo większa produkcja to pewnie i sprzedaż większa:)) a więc kondycja się poprawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: pisza o nas 17.03.06, 09:19 Polmos nie podlegał w żaden sposób prezydentowi, była to spólka państwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: pisza o nas 17.03.06, 09:23 emektb napisał: > ta, ale jak pisałem o polmosie przed kilkoma laty, to mi mówili, że gó.. wiem > i wszystko jest okej. Pamiętam, że pisałeś o tym ale dzisiaj winnych chyba się nie znajdzie...? Prezesa chyba też zmienili ale akcji menadżerskich nikt mu już nie odbierze. Więc jest okej.. Odpowiedz Link Zgłoś