Dodaj do ulubionych

PiS górą !

07.07.06, 17:37
"Gdyby wybory parlamentarne odbyły się na początku lipca, wygrałoby je Prawo i
Sprawiedliwość, na które głosowałoby 29 proc. Polaków."

wiadomosci.onet.pl/1352594,11,item.html
Podobno to dlatego ze zwolennicy PO wyjechali za granice za chlebem :)
Obserwuj wątek
    • krzycho1252 Re: PiS górą ! 07.07.06, 17:39
      Ja słyszałem,że to przez Kurskiego.
      • bambii Re: PiS górą ! 07.07.06, 17:42
        Kurski tez wyjechal za chlebem ? :)
        • krzycho1252 Re: PiS górą ! 07.07.06, 17:57
          Coś tam plotkował głośno a widać ta plotka przypadła sondowanym do gustu.
          On mógłby wyjechać z ...chlebem.
          • bambii Re: PiS górą ! 07.07.06, 18:13
            > a widać ta plotka przypadła sondowanym do gustu.

"ciemny lud kupi"
            • krzycho1252 Re: PiS górą ! 07.07.06, 18:23
              "Kto sie boi Czarnego (ciemnego) Luda?"
              bambii napisał:
              "Podobno to dlatego ze zwolennicy PO wyjechali za granice za chlebem :)"
              Nie wszyscy wyjechali. Jakiegoś członka PO przesłuchuje prokuratura w Warszawie.
              Za "chleb" niepowszedni.
              • bambii Re: PiS górą ! 07.07.06, 18:41
                Czy piszesz o byłym działaczu partii braci Kaczyńskich Porozumienia Centrum ?
                (wtedy gdy popełniał zarzucane mu przestępstwo)
    • krzycho1252 Re: PiS górą ! 10.07.06, 23:41
      Spadł w ciągu kilku dni.
      • bambii Re: PiS górą ! 11.07.06, 09:59
        Jarek go wyciągnie
    • emenemki Re: PiS górą ! 11.07.06, 10:25
      bambii napisał:

> "Gdyby wybory parlamentarne odbyły się na początku lipca, wygrałoby je Prawo i
      > Sprawiedliwość, na które głosowałoby 29 proc. Polaków."
      >
      > wiadomosci.onet.pl/1352594,11,item.html
      > Podobno to dlatego ze zwolennicy PO wyjechali za granice za chlebem :)
      A Ty ciągle tutaj?? ;-)
      • bambii Re: PiS górą ! 11.07.06, 10:50
        > A Ty ciągle tutaj?? ;-)

A kto powiezial ze jestem zwolennikiem PO? raczej oponentem do biezacego układu
        (choc blizej mi do liberałów w tym PO niż acjonalistyczno-ludowo-konserwatynwego
        układu rzadowego) , to tak jak pisal Słonimski brak poczucia humoru nie zawsze
        jest dowodem powagi :),parafrazując brak akceptacji PiS nie jest dowodem na
        popieranie PO :)
        • bambii Re: PiS górą ! 11.07.06, 10:55
          > nacjonalistyczno-ludowo-konserwatynwego

Widzialem tez określenie buraczano-ziemniaczanego ;)
        • emenemki Re: PiS górą ! 11.07.06, 11:04
          bambii napisał:

> A kto powiezial ze jestem zwolennikiem PO? raczej oponentem do biezacego układu
          > (choc blizej mi do liberałów w tym PO niż acjonalistyczno-ludowo-konserwatynwego
          Racja, zwracam honor ;-)
    • melisa333 Re: PiS górą ! 11.07.06, 11:00

tu narazie jest ściernisko ... ale będzie kartoflisko !
      • atak.spawacza Re: PiS górą ! 11.07.06, 11:19
        Śmiech na sali. Jeden Kaczyński udaje, że tworzy rząd, choć wiadomo, iż do
        starego wstawi co najwyżej Gosiewskiego. Drugi Kaczyński udaje, że pomaga
        pierwszemu, choć wiadomo, że to tylko kiepski teatr.

Andrzej Lepper i Roman Giertych udają, że targują nowe warunki umowy
        koalicyjnej, choć wiadomo, że nic się nie zmieni, bo akurat oni nowych wyborów
        boją się jak mało kto. Na dodatek wódz LPR udaje, że nie zgadza się z poglądami
        swoich przodków w kwestii narodowej. Ba, odwiedza nawet Jedwabne. Śmiech na
        sali.

• bambii Re: PiS górą ! 20.07.06, 18:31
      Wyglada ze po zmianie ordynacji na wybory samorzadowe tez bedzie górą, chłopaki
      z PiS to się umią ustawić :

wiadomosci.onet.pl/1359080,11,item.html
      • bambii Re: PiS górą ! 20.07.06, 18:32
        umią czy umieją bo jakaś mnie wątpliwość naszła ...
        • emektb Re: PiS górą ! 20.07.06, 18:37
          kary, tak też jest ładnie:))
          • bambii Re: PiS górą ! 20.07.06, 18:49
            na karego to ja moge jedynie cmoknąć :)
    • bambii Re: PiS górą ! 27.07.06, 10:53
      dla mnie to fenomen :)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3509789.html
      • emektb Re: PiS górą ! 27.07.06, 11:10
        Wiesz trochę wyborców innych partii wyjechało z tego kraju. PiSowi to jednak
        bardzo nie przeszkadza, bo inaczej w rankingach by mu się popsuło:)) A tak te
        jakieś dwa milionki głosowałoby po innej linni niż jedyna właściwa:)

Tu masz bambi takie coś co ci się spodoba:)

Daję linka i pełny tekst:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=45916908&a=45924967
        • Trochę nagich faktów:

Przeczytaj komentowany artykuł »
        kronopio77 27.07.06, 10:31 + odpowiedz

Miało być przecież tak (podaję z pamięci):
        1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzieś je po
        kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :) Mimo, że wszyscy pukali się
        w głowę, gdy Pis ogłosił to hasło przed wyborami, pół roku później Kaczyński
        powtórzył tę obietnicę w swoim expose :)
        2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne
        obietnice powodują ich, najczęściej ukryty (likwidacja ulg) wzrost (z czegoś
        trzeba sfinansować tę słynną lodówkę i misia :).
        3. Tanie państwo - mamy ileś tam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i
        tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich
        koalicjantów, krewnych i znajomyich.
        4. Konkursy na stanowiska w spółkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o
        ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciąganych z rękawa, często szczycących
        się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami.
        5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie
        swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o zupełnym
        braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega handlujący jeszcze
        niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister edukacji,
        Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza wszechpolaków).
        6. Solidarne państwo - tu akurat są pewne postępy. PiSowski plan reform ZUS
        zakłada, że wszyscy będą otrzymywać takie same emerytury! Bez względu na to, co
        robili i jak ciężko pracowali! Do tego wysokość tych emerytur ma być ustalana
        przez państwo, czyli polityków (a więc będzie jedna rewaloryzacja na 4 lata -
        tuż przed wyborami)... To się nazywa solidarność - w biedzie :)
        PiS chciałoby ponadto nacjonalizować przedsiębiorstwa - w imię bezpieczeństwa
        narodowego - oraz mieć możliwość kontrolowania prywatnych firm: brawo! To jest
        właśnie polityka ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o gospodarce. Nie
        wiedzą, jak wesprzeć koniunkturę gospodarczą, co zrobić, żeby przyciągnąć
        zagranicznych inwestorów i zachęcić młodych Polaków do zostawania w Polsce, ale
        mają genialne pomysły na zmniejszenie bezrobocia - niestety tylko wśród swoich
        krewnych i znajomych... Jeśli sądzą, że w ten sposób zachęcą zagranicznych
        inwestorów do inwestowania w Polsce, a młodych Polaków
        do zakładania firm tutaj, a nie np. na Ukrainie, to życzę im dużo szczęścia.
        Welcome to II PRL...
        7. Dekomunizacja - mamy Samoobronę (ex-PZPR) w rządzie i LPR (z Maciejem
        Giertychem - byłym doradcą Jaruzelskiego).

Nie wspomnę już o takich smaczkach jak ciągłe wizyty w RM i płaszczenie się
        przed Rydzykiem, autorem kilku niezłych przekrętów, nieustanną kompromitację
        Polski na arenie międzynarodowej i krajowej (patrz słynny pokaz Ziobry z
        niszczarką, którego celem była obrona Kurskiego, który trochę się był zapędził -
        jego rewelacje dotyczące "afery billboardowej" okazały się być wyssane z
        palca), dążenie do przejęcia możliwie jak największej władzy przez jedna partię
        (w tym ograniczanie niezawisłości sądów i trybunału
        konstytucyjnego, zmiana ordynacji wyborczej pod koalicjantów i nadchodzące
        wybory samorządowe) i chęć narzucenia wszystkim "jedynej słusznej ideologii",
        zupełny brak wizji polityki zagranicznej i pozycji Polski w UE (nie widzę nawet
        chęci walki o lepszą pozycję w UE), żadnych pomysłów związanych z rozwojem
        gospodarki i tworzeniem miejsc pracy.

Co zrobił PiS przez ten czas? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące wspomagać
        wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia w najbliższej przyszłości?

Zwolennicy PiS oczywiście i tak będą wniebowzięci - nawet jak PiS wprowadzi
        zakaz wychodzenia z domu po 22 :) Oni wiedzą, że to wszystko dla ich dobra :)
        A kiedy PiS znacjonalizuje większość firm, pozamyka wszystkich podejrzanych i
        pozbędzie się z kraju wszystkich młodych ludzi - wierni fani PiSu z uśmiechem
        zapłacą 70% podatek dochodowy (bo każdy pracujący będzie miał wtedy na
        utrzymaniu 5 emerytów, a z pracą będzie ciężko, bo państwowe w większości firmy
        będą obsadzone przez koalicjantów :)

Od razu uprzedzam ataki - nie jestem "agentem PO" ani "komuchem" i zamierzam
        krytykować zawsze i wszędzie każdą partię, która będzie szła w ślady PiS, a
        wcześniej SLD, AWS it.... Mam 29 lat i cenię sobie zdroworozsądkowe podejście
        do wszelkich aspektów życia, wiedzę i elementarną chociaż uczciwość. I dlatego
        budzi we mnie sprzeciw, gdy widzę, że im ktoś więcej na początku obiecuje, im
        bardziej mieni się byś prawym i sprawiedliwym, tym mocniej zaprzecza potem temu
        wszystkiemu w praktyce.
        • bambii Re: PiS górą ! 27.07.06, 23:02
          daje do myslenia , ciesze sie ze jednak sa normalni ludzie :)
          • bratstefana Re: PiS górą ! 28.07.06, 15:07
            Tobie daje domyślenia tylko to ci ci pasuje. A pamiętacie okres rządów Millera? Każdego dnia wykrywano jakąs aferę tylko że nikt nikogo nie wsadzał do więzienia.
            wiem, że jesteści lewicowi,ale bądźcie bardziej sprawiedliwi i pamiętajcie też to co wam nie pasuje. Bo na razie tylko plujecie. Pluć każdy umie,ja też, ale ja nie pluję. Nałatwiej krytykować i wy umiecie akurat to, co jest robić najłatwiej. Zróbcie coś co pokaże waszą klasę. Bo macie klasę,co?
            Spadam,nie lubię gadać z chórem fanatyków lewicy.
            • bambii Re: PiS górą ! 28.07.06, 18:03
              > Każdego dnia wykrywano jakąs aferę tylko że nikt nikogo nie wsadzał do więzien
              > ia.

i to jest powod do dumy ??!? ze taraz wykrywa sie o 1/5 mniej afer ?? luuudzie
              ja mam nadzieje ze w tym kraju NIE BEDZIE AFER czy to takie trudne ? czy powodem
              do zadowolenia jest to ze okradaja nas w mniejszym stopniu niz dotychczas ? bosz...

> wiem, że jesteści lewicowi

he he , jakby uslyszeli to moi koledzy he he. Właśnie to jest ciekawa koncepcja
              jesli ktos nie jest w PiS to pewnie jest czerwony no bo wg. was nie ma innej
              mozliwosci.

> Bo na razie tylko plujecie.

napisz co napisalem aby nie bylo kłamstwem bo rozumiem ze na tym polega plucie,
              bo jesli Lech Kaczynski obicał 3 mln. mieszkań w 8 lat tylko po to azby zdobyc
              wladze a ja pisze ze to jest kłamsto czy to jest plucie ? a jak nazwiesz to co
              robi Kurski ? to juz nie plucie tylko prawda ?? to jest wlasnie wasze chore
              myslenie.

> Spadam,nie lubię gadać z chórem fanatyków lewicy.

czyli to potwierdza co napisalem wyzej, pomiedzy czarnym i białym jest jeszcze
              wiele odcieni szarości, ale to trudno wam wyjasnic - "kto nie znami to przeciw
              nam" ?
        • siedlczanin14 Re: PiS górą ! 28.07.06, 15:19
          Brawo emektb. Mam o 5 lat więcej, widzę, że jeszcze nie zostałem sam w myśleniu
          o dzisiejszych "władcach" Polski.
          Odnośnie sądaży to myślę, że biura badania opinii dają przewagę PiS po to żeby
          się nie wystraszył nowych wyborów. Jak by pokazywali np 15% (myślę, że nie
          większe jest w rzeczywistości) poparcie dla PiS to by napewno nie było nowych
          wyborów, a tak to może będą:))
        • bambii No i podatki .... 19.09.06, 11:52

Reforma podatkowa: kolejny stracony rok

biznes.onet.pl/5,1360124,prasa.html
    • krzycho1252 Re: PiS górą ! 08.08.06, 15:32
      bambii na wczasach a sondaże...
      "Wtorkowa "Gazeta Wyborcza" opublikowała wyniki sondażu PBS DGA, z którego
      wynika, że PiS popiera 31 proc. ankietowanych, a PO - 25 proc. Dziennik
      podkreśla, że PiS drugi raz z rzędu wyprzedziło PO. SLD uzyskał 8 proc.,
      Samoobrona - 6 proc., poniżej progu są LPR - 4 proc., PSL - 3 proc. i SdPl - 2
      proc. Sondaż przeprowadzono 5 - 6 sierpnia; wzięła w nim udział reprezentatywna
      grupa 1049 osób."
      wiadomosci.onet.pl/1368110,11,item.html
    • bambii kto górą ? 12.08.06, 10:27
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3545081.html
    • krzycho1252 Re: PiS górą ! 20.08.06, 11:56
      PO też górą o 1%. Niech się bambii cieszy przy niedzieli.
      "Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w połowie sierpnia, wygrałoby je Prawo i
      Sprawiedliwość - wynika z najnowszego sondażu Polskiej Grupy Badawczej (PGB).
      Na PiS chce głosować 30% ankietowanych - tyle samo, co w sondażu z ubiegłego
      miesiąca. 27% badanych (o 1 pkt proc. więcej) deklaruje poparcie dla Platformy
      Obywatelskiej, 13% (bez zmian) zamierza glosować na koalicję Sojuszu Lewicy
      Demokratycznej i Socjaldemokracji Polskiej"
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8469345&rfbawp=1156067499.021&ticaid=422d3
      • neutron6 Re: PiS górą ! 20.08.06, 20:27
        Ciekawe skąd te ośrodki badawcze znajdują tylu naiwnych - aż 30% badanych.
        Przcież to się w pale nie mieści. A może w tym badaniu (ok 1000 badanych)
        chociaż 100 razy dzwonili do krzycha1252 i dlatego taki wynik.
        • siedlczanin13 Re: PiS górą ! 20.08.06, 21:44
          nie 100 a 300 i wynik równy jest 30%
          • krzycho1252 Re: PiS górą ! 23.08.06, 20:51
            "Prawo i Sprawiedliwość oraz Platforma Obywatelska idą łeb w łeb. Na PiS chce
            głosować 26% Polaków, a na PO - 25% - pisze "Rzeczpospolita"."
            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8472691,wiadomosc.html
            neutrona6 chcę uspokoić, że nie pytali się mnie 250 razy z ułamkiem.

• tramwajsiedlecki Re: PiS górą ! 23.08.06, 20:57
              Przy całej sympatii dla Krzycha1252 jako człowieka honoru przykro mi, że vox
              populi nadal optuje za PiS. Hitlera też kiedyś tak wybrali, demokratycznie.
              • bambii Re: PiS górą ! 24.08.06, 08:10
                Nie pisz tak , bo jak tak uzyłem podobnego skojarzenia Krzycho1252 strasznie sie
                zdenerwował ;)
                • brat_szczepana Re: PiS górą ! 24.08.06, 08:18
                  Nie ma o co się obrażać. Każdy widzi, co się dzieje. Wczoraj powołano 60-
                  osobową komisję, uchwaliła coś pod dyktando, dziś zapowiedziano jej
                  zmniejszenie do 30 osób, bo uzyskano to, o co chodziło. Jedne wielkie oszustwo.
                  Ta tzw. lewica przynajmniej się trochę krępowała, (nie wypada, głupio itp.), a
                  tzw. prawica wali po oczach i twierdzi, że wszystko jest ok. Do czego my
                  zmierzamy?
                  • neutron6 Re: PiS górą ! 24.08.06, 12:08
                    Wydało się dlaczego PiS jest ciągle górą. Dzisiejsza prasa podała, że PiS ma
                    własne Centrum Badania Opinii Publicznej, które wymyslił A. Bielan.
                    • krzycho1252 Re: PiS górą ! 24.08.06, 12:39
                      Gazeta ma swoje sondaże. PiS ma swoje a inni zazdroszczą.
                      Od początku sierpnia notowania PiS spadły aż o 5 punktów. Wynik poprawiła za to
                      koalicyjna Samoobrona - z 7 na 11 proc. Obie partie miałyby więc niewielką
                      większość w Sejmie - 235 mandatów (166 dla PiS i 69 dla Samoobrony).
                      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3509789.html
                      ""Dziennik": PiS ma własne centrum analityczne, które bada nastroje społeczne i
                      pomaga w ocenie efektów promocji partii.
                      Partie słono płacą ośrodkom badania opinii społecznej za sondaże w trakcie
                      kampanii wyborczych i trzymają to w tajemnicy. Okazuje się jednak, że nie
                      wszyscy korzystają z komercyjnych usług."
                      idalej
                      "- Oni robią bardzo precyzyjne sondaże, słyszałem że co dwa, trzy tygodnie. W
                      każdym razie zawsze dysponują bardzo aktualnymi danymi, opowiada o politykach
                      PiS poseł PO Waldy Dzikowski. I przyznaje: - Zazdroszczę im, że mają pieniądze,
                      by to robić."
                      wiadomosci.onet.pl/1375216,11,1,0,120,686,item.html
                      • neutron6 Re: PiS górą ! 24.08.06, 13:43
                        Karabin PiSu czyli KBK (Kamiński, Bielan, Kurski)znowu zaczął strzelać. Ale wg
                        mnie nic nie trafia, tylko same pudła. Znowu się ośmieszają, jak z bilbordami.
    • emektb Re: PiS górą ! 24.08.06, 17:11
      jest nowa dobra wieść. bezrobocie spadło do 15.7 proc. hurra.

a ja usłyszałem dzisiaj, że jest prosta metoda na pozbycie się bezrobocia raz na
      zawsze. głodni powinni zjeść bezrobotnych.
      • krzycho1252 Re: PiS górą ! 24.08.06, 18:48
        Zauważyłeś. Z ironią ale zauważyłeś. Nie myślisz chyba, że GUS pracuje na PiS ?
        • bambii Re: PiSogórka ! 24.08.06, 19:04
          Angole sie zastanawiaja co maja robic bo taki naplywe Polakow moze zaszkodzic
          ubezpieczeniom spolecznym :P
        • emektb Re: PiS górą ! 24.08.06, 19:17
          a jak krzychu nie ironizowwać skoro bezrobocie spada głównie dzięki emigracji
          młodych ludzi? jak urwa nie ironizować skoro za parę lat czeka nas z tego powodu
          tragedia?

a polityczne bałwany niczego nie chcą zauważać, bo przecież co i raz jakieś wybory.
    • bambii Re: PiS górą ! 22.09.06, 10:16
      Sytuacja się komplikuje :

wiadomosci.onet.pl/1407120,11,item.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka