03.08.06, 16:30
Mam zagadkę, niby prosta, ale:

Jak włączyć telewizor

ale uwaga:
1. bez użycia pilota bo "spadł" ;-, czyli jest niedysponowany
2. telewizor ma właczoną blokadę dla dzieci

no;-) właśnie

ja jakoś rozwiązać nie umiem, "jest tu taki cwaniak", coby rozwiązał zagadkę?

ps. nowy pilot kosztuje ok. 50 zł ;-)
Obserwuj wątek
    • no_login Re: zagadka 03.08.06, 17:11
      > 1. bez użycia pilota bo "spadł" ;-, czyli jest niedysponowany
      naprawić pilota, albo coś się poluzowało
      przy baterii, albo np. ułamała się noga
      od LED`a, wystarczy przylutować
      • emti1 Re: zagadka 03.08.06, 17:55
        Mam w domu trzy telewizory i kazdy z nich mozna bez problemow uruchomic bez pilota.
        Wystarczy szybko dwukrotnie wcisnać przycisk na przednim panelu lub w przypadku jednego z nich przytrzymac go dluzej .
        Nie podalas jaka to marka ale zakladam ze dosc znana.Wejdz na polska strone producenta i tam powinnas znalezc albo telefon na infolinie albo do pomocy technicznej
        • ettee Re: zagadka 03.08.06, 19:39
          emti1 napisał:

emti1 napisał:
          > Mam w domu trzy telewizory i kazdy z nich mozna bez problemow uruchomic bez pil
          > ota.
          > Wystarczy szybko dwukrotnie wcisnać przycisk na przednim panelu lub w przypadku
          > jednego z nich przytrzymac go dluzej .
          > Nie podalas jaka to marka ale zakladam ze dosc znana.Wejdz na polska strone pro
          > ducenta i tam powinnas znalezc albo telefon na infolinie albo do pomocy technic
          > znej

marka philips, tyle że uwaga ;-) wersja próbna tv+video nigdzie tego w necie nie
          ma szukałam. Ale faktycznie chyba trzeba będzie tego pilota naprawić, obłamała
          się ta częśc na samym przedzie, na moje oko służacą do kontaktu z tv, dioda czy
          cuś:-)W gruncie rzeczy chodzi o to, żeby jakoś tą blokadę dla dzieci usunąć... eh
          A na przedzie to on tylko ma przycisk do włączenia, zmiany programu i
          podgłoszenia, nic więcej.. idę pokombinuję ;-)

ps. po co ci trzy telewizory?
    • ettee co to jest drugi poziom menu? 03.08.06, 19:41
      no włąsnie jak pytałam takiego jednego od pilotów to mi pow, że ma ale nie
      obsługują powyższego, co to znaczy? Że video nie? Czy że tylko podstawowe opcje,
      czyli możliwie nie da się nadal wyłączyć blokady?
      • emti1 Re: co to jest drugi poziom menu? 03.08.06, 21:46
        (22) 571 00 00
        To jest numer do Philips Polska.Jesli zadzwonisz napewno przelacza Cie do odpowiedniego dzialu pomocy technicznej,bo tak to bedziesz bładzić jak ślepy we mgle a wszelkiej masci spece tylko namącą Ci niepotrzebnie w głowie.

Po co mi 3 telewizory?By uniknąć niepotrzebnych kłotni kto jaki kanał ma ogladać.A tak kazdy ma swoj i jest spokoj;)
        • ettee Re: co to jest drugi poziom menu? 03.08.06, 22:35
          emti1 napisał:

> (22) 571 00 00
          > To jest numer do Philips Polska.Jesli zadzwonisz napewno przelacza Cie do odpow
          > iedniego dzialu pomocy technicznej,bo tak to bedziesz bładzić jak ślepy we mgle
          > a wszelkiej masci spece tylko namącą Ci niepotrzebnie w głowie.
          >
          > Po co mi 3 telewizory?By uniknąć niepotrzebnych kłotni kto jaki kanał ma oglada
          > ć.A tak kazdy ma swoj i jest spokoj;)

Dzięki o wielki ;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka