beman2 25.10.06, 11:28 Dziwie sie że ktoś taki jak Mariusz Dobijański czy Mirek Greluk weszli w spółkę z komuchami. Spójrzcie na ich listy ile tam "betonu" i "unkcyjnych towarzyszy"A miało być pieknie. A wyszlo tak jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 11:47 no to powiedz misiu ilu, wymień ich z imienia i nazwiska a nie pieprzysz Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 12:31 po co wymieniac kolego przecież nawet laik wie że jest ich więcej niz gdziekolwiek indziej zaprzeczasz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 13:40 no jak to po co ?? inaczej wyjdzie że "wszyscy Polacy to złoszieje" po co wymieniać. Napisz mi proszę o kandydacie PIS był w częsci PZPR zwanej ZSL czy nie był ? Odpowiedz Link Zgłoś
beman2 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 12:46 emektb napisał: > no to powiedz misiu ilu, wymień ich z imienia i nazwiska a nie pieprzysz > No i pokazał nam pan Emil Myrcha swoje prawdziwe oblicze mówiąc "wymień ich z imienia i nazwiska a nie pieprzysz" gratuluje wysokiej kultury osobistej! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 13:39 zapytał i pewnie czekał na odpowiedź i się nie doczekał. Co do komunistów to Kudelski (jako kandydat na prezydenta) był w częsci PZPR (chyba sie to nazywa PSL) i jakoś nikt nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 12:59 prawda w oczy kole ale jak łatwo sie domysleć Pan Emil nie miał zbyt dużego wpływu na te "dogadywanki" więc nie może mieć sobie tego za złe Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 13:31 na dogadywanki nie miałem żadnego wpływu, ale na forum pojawia się ostatnio sporo różnych głupich wpisów. więc jeśli ktoś chce coś ważnego powiedzieć to niech się przedstawi i używa rzeczowych argumentów. ja wiem, że piękno internetu to pozorna anonimowość, ale jeśli chce się rozmawiać o ważnych dla lokalnej społeczności rzeczach, czy pisać o jakiś domtsłach, czy faktach dla kogoś niewygodnych, to minimum przywoitości nakazuje by się przedstawić. poza tym wartość takich wpisów pod imieniem i nazwiskiem będzie o wiele wyższa i bardziej wiarygodna niż jakiegoś anonima. co do wulgaryzmów to panie beman niech pan sobie sięgnie do słownika języka polskiego i sprawdzi czym jest emfaza. brakiem elementarnej kultury jest dla mnie opluwanie wszystkich jak leci z forum samorządowego, bo jest tam bardzo dużo porządnych ludzi. nie jest to fair. to tak jakbym napisał, że w pisie to są byli aparatczykowie prl-u i ludzie co tanio towary sprzedają z zakładów pracy w których pracują. miło by było? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wytaczacz_podsuwnicowy Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 14:06 > na dogadywanki nie miałem żadnego wpływu wyczuwam pewne rozżalenie w tym stwierdzeniu poważnie pytam: czy utożsamiasz się z lewicą?? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 14:50 nie wiem po czzym wnosisz, że jestem rożalony. mam nadzieję, że nie jesteś tym typem człowieka, który to zawsze wszystko wie lepiej. co do utożsamiania się z lewicą, to nie bardzo wiem jak ci odpowiedzieć. sprecyzuj proszę. bo są w polsce partie narodowo socjalistyczne - jak lpr, samoobrona czy pis, są partie prawicowe, ale to margines polityczny, są partie nazywające siebie lewicowymi ale z lewicą prócz nazwy niewiele mające wspólnego, jak np. sld. bo ogólnie polska scena polityczna jest jakaś chora. jeśli zaś chodzi ci o to czy bliskie są mi ideały socjaldemokratów - to tak są. podobnie jak i liberałów czzy niektóre konserwatysów:) jak widzisz trochę mam skomplikowane te swoje poglądy:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wytaczacz_podsuwnicowy Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 20:43 > chodzi ci o to czy bliskie są mi ideały socjaldemokratów - to tak są. podobnie > jak i liberałów czzy niektóre konserwatysów:) jak widzisz trochę mam > skomplikowane te swoje poglądy:)) skomplikowane jak J M Rokita co to najpierw był w Stronnnictwie Konserwatywno ludowym a teraz w partii którz w prostej linii w Polsce zanczy Liberałowie myślę tu o PO > chodzi ci o to czy bliskie są mi ideały socjaldemokratów nie nie o to mi chodzi pytam czy bliska jest ci polska lewica właśnie ta sldowsko borowska której jakoś sporo na listach forum Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 00:13 powtarzam, że jeśli chodzi o poglądy tyo tak lewica jest mi bliska, jeśli chodzi o ludzi, to niekoniecznie, przynajmniej niektórych\ Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 00:16 i nie przyrównuj mnie prosze do jakiś rokitów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 08:59 emektb napisał: > i nie przyrównuj mnie prosze do jakiś rokitów. > Pisał o polityku nie o diabłach. Tutaj to ten Rokita prawie jak Robin Hood. pl.wikipedia.org/wiki/Rokita_(diabe%C5%82) Odpowiedz Link Zgłoś
wytaczacz_podsuwnicowy Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 17:25 jeśli będę miał ochotę to będę porównywał według włąsnego gustu a nie twojego jesli łaska no skoro jesteś za poglądami a nie za personami to dlaczego jestes na liście z personami a nie z poglądami?? czy dlatego że na liście a w zasadzie na wszystkich listach poglądów brak?? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 17:40 wiesz nie wiem skąd ta agresja do mojej osoby. co do list to one raczej poglądów nie mają. pojedyncze osoby na pewno. co do porównywania to ja poprosiłem żebyś mnie nie porównywał do rokity. poprosiłem. a to chyba mogę zrobić? czy też nie? ty możesz porównwywać, ale ja nie mogę prosić bys tego nie robił? i jescze z jakąś łaską mi tu wyjeżdżasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 13:36 Nie wiem ilu naliczyłeś "betonu" i "unkcyjnych towarzyszy", bo sam nie liczyłem ilu ludzi w FS ma jakiekolwiek przekonania polityczne. W przeciwieństwie do innych komitetów nie ukrywałem i nie ma zamiaru ukrywać faktu, że na listach FS są również ludzie wcześniej związani z lewicą. Nie chcę być złośliwy, ale ripostę ci winien jestem - w FS (jak to mówi mój kolega) nie ma neofitów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 17:44 marian_d napisał "Nie chcę być złośliwy, aleripostę ci winien jestem - w FS (jak to mówi mój kolega) nie ma neofitów." Nie ma neofitów zostali przy swoim a że nie chce byc złośliwy taki cytacik z 2002 r. i zdjęcie " Obecni byli także Krzysztof Denisiuk - dyrektor Biura Poselskiego SLD " www.powiatwegrowski.pl/wydarzenia/sztandar_powiatu.php i jeszcze to z datą dzisiejszą www.sld-mazowsze.pl/index.php?c=9&id=35 kliknik na powiat Siedlce a tam przewodniczacy Henryk Brodowski a sekretarz Krzysztof Denisiuk i e-mail siedlce@sld.org.pl a Kazimierza Seligi nie pamiętasz? okręg wyborczy nr.3 nad K. Tomaszewskim PO albo bezpartyjny i L. Poduchem bezpartyjny do niedawna UP. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 17:51 Czyli człowiek potrafi ludzi łączyć , PO, SLD, UP, STS no brawo brawo, Siedlcom potrzeba człowieka który ŁĄCZY a nie dzieli, Polska juz podzielona na PO i PiS niech Siedlce zostaną wolne od podziałów! Za wolne Siedlce ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:00 Tylko dlaczego emektb nie wstydzi sie swoich poglądów a inni tak schowali swoją przynależność. Przepraszam, nie schowali- poglądów nie można schować. Numer też się nie da wymazać >>Zapamiętałem numer IPN BU 00966/1854. Geriavit czyni cuda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=50549041&a=50557545 Był czas na status pokrzywdzonego, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:07 Ten to jak zwykle, tylko odgrzebywać zaszłości potrafi. Czy w Twojej głowie nie ma choć trochę miejsca na myśl, że ludzie się zmieniają ? Sam nie przepadam za komuchami, ale daj już sobie chłopie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:13 No pewnie. Ludzie nie krowy. >>Sam nie przepadam za komuchami, ale daj już sobie chłopie spokój Tym darujesz- M.K. wypomieli ZOMO W.K przynaleznośc do ZSL. Bambii powiedziałby,że to relatywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:18 Widzisz różnica jest zacząca ,forum nie jest partią polityczną i skupia ludzi o różnych poglądach i scala ich pewna wizja miasta, natomiast kandydat partii postprawicowej z pewnymi korzeniami nie powinien mieć takiego epizodu w życiu, a jeśli już coś takiego zaistniało, to należało się do tego przyznać - i to uszanowałbym. Najgorzej jest udawać, żen ic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:24 > M.K. wypomieli ZOMO W.K przynaleznośc do ZSL. doborowe towarzystwo :) > >>Sam nie przepadam za komuchami, ale daj już sobie chłopie spokój Krzycho1252 nie lubi Denisiuka i nie odpuści, ten jad to mu pewnie wątrobę wypalił i długo będzie trzymał, O Kudelskim niec nie piszesz a był w ZSL(PZPR) czy nie ? ale to nic, Seliga był w STS i o tym też nie piszesz ? Znalazłeś 2 (słwonie dwóch) a pozostali ? weźmy na ten przykład Artura Mydlaka kandydat FS (pierwszy z brzegu) nic o nim nie piszesz, nie chcesz ? nie chcesz wiedzieć ? młody człowiek dyr. GOK, albo pani Kopeć też młoda organizatorka wielu inicjatyw, dlaczego na nich nie zwracasz uwagi ? bo nie są czerowni ? bo sa młodzi i normalni ? bo coś potrafią ? Na liście STS jest były milicjant i co ? nic nie piszesz nie chcesz ? Krzycho1252 to jest właśnie relatywyzm. Ja wiem że zza urzędniczego biurka to wygląda inaczej, ale tutaj gdzie my żyjemy i mieszkamy jest też zycie. I zdecyduj sie o czym rozmawiamy czy o radzie miasta czy o kandydacie na prezydenta bo skaczesz z kwiatka na kwiatek. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:27 Tutaj o FS. >>Krzycho1252 nie lubi Denisiuka i nie odpuści, ten jad to mu pewnie wątrobę > wypalił i długo będzie trzymał, Prywatnie jak go widzę to lubię nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:34 Rafal Borychowski : Ur. w 1978 r. mgr historii (KUL), absolwent administracji - studia licencjackie (Akademia Podlaska), w latach 2005-2006 członek Rady Wydziału Zarządzania oraz Senatu AP z ramienia studentów. Justyna Kopeć : Ur. w 1978 r. absolwentka Szkoły Liderów Społeczeństwa Obywatelskiego, Przewodnicząca Rady Organizacji Pozarządowych Miasta Siedlce i Powiatu Siedleckiego, Prezes Stowarzyszenia Kultura - Oświata - Samorządność KOS, Prezes Podlaskiej Fundacji Pracy, trener. nie byli w ZOMO, nie byli w ZSL (PZPR), ni byli w milicji obywatelskiej, może być? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:39 ci też niedobrzy ?? ci za czerwoni ci zbyt "kosiaści" na Krazycha1252 , głosuj więc z przekonaniem na MS'a i czekaj na emeryturkę , miłego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Forum Samorządowe 25.10.06, 18:51 Dziękuję. Idę na 40 % lub 45%. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrfan Re: Przypomnę kilka faktów 25.10.06, 22:06 ...A czy startuje nasz spółdzielczany poeta? - K.T., bo jak sobie dobrze przypominam to 4 lata temu wygrażał się - możego złego słowa użyłem, twierdził, że 4 raz już nie będzie startował. Ale, coż, słowa rzuca na wiatr - zresztą nie pierwszy raz - plecie, żeby pleść - jak to poeta. Jak nie będzie radnym - będzie tylko spółdzielcznym poetą. Prosty rachunek. Jak dobrze sobie przypominam, niejaki M.G. zresztą "wielki" społecznik, 4 lata temu w jednym z wywiadów w TS mówił - może nie dosłownie, ale kierunek myśli jest:"...kandyduję z listy SLD, bo to najbardziej wiarygodna i profesjonalna partia polityczna. Ludzie przygotowani do sprawowania władzy". I co z tego wyszło Panie M.G.? Wielka lipa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Przypomnę kilka faktów 25.10.06, 22:27 Masz dobrą pamięć gratuluję. Przy K.T piszą animator kultury. Dlaczego spółdzielczany poeta? Ja za "Mario, moja Magdaleno" dałbym mu literacką nagrodę Nike. Bez żartów to napisałem Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Przypomnę kilka faktów 31.10.06, 12:28 krzycho1252 napisał: > Masz dobrą pamięć gratuluję. Przy K.T piszą animator kultury. Dlaczego > spółdzielczany poeta? Ja za "Mario, moja Magdaleno" dałbym mu literacką nagrodę > > Nike. Bez żartów to napisałem Napisałem prawdę w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyt33 Re: Przypomnę kilka faktów 26.10.06, 10:31 polecam obejrzeć film dokumentalny "jak to się robi" tam odsłaniane są kulisy dojścia do polityki :) (Piotr Tymochowicz (public relations) - wykreował m.in. Andrzeja Leppera). Nie ważna jest orientacja, ważne są chęci i działania, mi to się kojarzy jak z "dojściem po trupach do celu". Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Przypomnę kilka faktów 26.10.06, 11:23 jak selfmade tymochowicz wykreował leppera to ja marsjanin. Odpowiedz Link Zgłoś
pyt33 Re: Przypomnę kilka faktów 31.10.06, 11:46 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/wybory01_010927/wybory01_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Przypomnę kilka faktów 31.10.06, 12:27 Długi ale prawdziwy, chyba że Rzeczpospolita kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka5 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 18:04 beman2 napisał: > Dziwie sie że ktoś taki jak Mariusz Dobijański czy Mirek Greluk weszli w > spółkę > z komuchami. Spójrzcie na ich listy ile tam "betonu" i "unkcyjnych > towarzyszy"A > miało być pieknie. A wyszlo tak jak zwykle! A nie dziwisz się że Symanowicz też wszedł w spółkę z komuchami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wytaczacz_podsuwnicowy Re: Nieświeże Forum Samorządowe 25.10.06, 20:45 beman2 napisał: > Dziwie sie że ktoś taki jak Mariusz Dobijański czy Mirek Greluk weszli w > spółkę > z komuchami. to że Mariusz Dobijański współpracuje z lewicą mnie też trochę dziwi ale to że Greluk wcale przypomnij sobie z jakich list wszedł do aktualnej rady miasta ktoś coś mówił o geriavicie??:) Odpowiedz Link Zgłoś
beman2 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 10:50 pierwszy przykład Krzysztof Karas, czyz to nie jest stary dobry towarzysz z PZPR-u, i dzialcz siedleckiego OZPN-u , przechowalni dla zasluzonych towarzyszy. A co z skutecznością tej organizacji....? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 11:22 dawaj beman wymieniaj jeszcze. wymień wszystkich. późnniej porónamy to do innych komitetów. np. sts czy pis. Odpowiedz Link Zgłoś
street8 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 14:10 emektb Gościu słoma ci butów wystaje a ty sie pchasz sie do malutkiej polityki. Opowieści na forum to jak cie interesuje interes publiczny, dobro miasta itd. Takie bzdury to możesz opowiadac ćwierć inteligentom albo swojej ro. Zreszta popatrz na swoją fotke z planu Star Trek sie urwałeś ?. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 14:20 poproszę jeszcze trochę. lubię rozmawiać z ludźmi z klasą. igdyby zechciał pan się ze mną umówić i powiedzieć mi to samo prosto w oczy byłbym usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 14:24 robimy : Szukaj na tym forum .... , wpisujemy street8 , wybieramu "autor" i ... Znaleziono: 0 i wszystko jasne :) więc emektb z trolami sie nie rozmawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 14:29 też już sprawdzałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 14:30 widzisz bambi, ktoś chce mnie tu chyba zdenerwować, dlatego tłumaczę temu miłemu panu, że lepiej "na żywo" mnie z równowagi wyprowadzić. poza tym tutaj zaraz się pan zreflektuje, że się wszyscy na niego z niesmakiem patrzą i zacznie mówić, że właściwie to chciał co innego powiedzieć, że to nieporozumienie semantyczne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 14:33 > że to > nieporozumienie semantyczne itp. taki skrót myślowy ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:22 Jednak jestes odbierany jako zagrożenie, skoro tak jestes atakowany. To chyba dobrze? Są jakieś szanse na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:29 A ty misu kolorowy z czerwonym dyndadełkiem na końcu postu, :)) kiedy sie masz zamiar sponiewierać w ramach odreagowania stresa? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:33 a kliknij sobie z raz w dydandełko co ci szkodzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:35 Nie odpowiedziałeś na zasadnicze pytanie. A mówią, że to kobiety sa mistrzyniami w przenoszeniu uwagi na inny temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:36 a do końca tygodnia mam pare spraw do załatwienia , jeszcze nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:43 Jeśli bedziesz miał natchnienie to daj znać.Internet mam do końca miesiąca, to może pocztę odbiorę. :D Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:44 a co potem z internetem ? Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:48 Nie bedzie. zostana wisyty na Mylnej lub przejażdżki do znajomej w okolice Janowksiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:51 no w końcu trzeba się słuchać lekarza, uzależnienie to uzależnienie ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
polityks Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:51 a dziwisz się teofano, że się biednego chłopaka czapiają, jego rodzice i dziadkowie do pzpru lub innego zomo nie należeli, w dodatku chłopak jest rodowitym siedlczaninem tak jak jego rodzice, dziadkowie nie ma się do czego czepić a i o sld cięzko przypiąc bo sam się wypisał, to zagrożeni się czują maluccy pozdrawiam piękną Panią serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:53 A my się znamy? Bo cos szanowny Pan za dużo wie o ciemnej stronie mocy w którą moja familia była wplątana :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:54 > pozdrawiam piękną Panią serdecznie oj Teofano ! musi cos chcieć :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 18:56 A co może chcieć od starej, steranej życiem kobieciny? Scyrbaty uśmiech :DD Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 21:41 Świeże. Od miesiąca albo pół. Część zamrażarki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nieświeże Forum Samorządowe 26.10.06, 21:42 beman2 kilka wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś