28.10.06, 00:36
Watek Puchacza nt. komiksów napawa mnie optymizmem. Dawno nie było takiego na
forum, czysty, nie skażony poli..ą. Odzew jest duży. Czyli jednak mozna
pogadac na tematy "pozostałe"

Moja wiedza o komiksach oscyluje w okolicach zera. Dlatego pozwolicie ze
rozpocznę następny nieskażony, lekki free topic: MJUZIK.
Czego słuchamy w Siedlcach: czesto, niezmiennie od lat, w danej chwili,
nowości, co polecacie itp. itd.

Ja z przyczyn obiektywnych musze siedziec w domu, wiec mam narescie czas na
szperanie w plytach. Padło na Davis'a "Bitches Brew".

Pzdr
Obserwuj wątek
    • guthead MUZYKA 28.10.06, 01:12
      Fun Lovin Criminals - komiksy, modele z papieru i kapsle.
      • teofano1 Re: MUZYKA 28.10.06, 10:48
        Mam strasznie rozrzucone te upodobania muzyczne. To jakoś tak zgodne z moją
        natura. Nie lubię monotonni. Uwaga wyliczam, częś ;):
        Mancicni,Solyma,Chorały gregoriańskie (te oryginalne bez wtrętów współczesnych
        i te unowocześnione też), muzyka z Troi, muzyka z gry Warcraft, Turnau,
        Grechuta, Rubik,muzyka ze ściezki van Helsing,Kate Bush,Horner, Stachursky :),
        Moby,muzyka z Chicago, itd dłuugo by wymieniac.
        • guthead Re: MUZYKA 28.10.06, 12:29
          Stachursky :) - myślałem że jego fani nie dotarli do netu :)
          • teofano1 Re: MUZYKA 28.10.06, 15:09
            guthead napisał:

> Stachursky :) - myślałem że jego fani nie dotarli do netu :)
            A tu zaskoczenie. Sa już nawet tak wyedukowani, że potrafią post napisac, a
            nawet kilka. Ja przynajmniej w odróżnieniu od wielu potrafię się przyznac do
            swych upodobań muzycznych, literackich. Bez patrzenia czy będę odbierana jako
            wybitny entelektualista (tak czyta) czy też wesołe acz płytkie dziewczę z
            sąsiedztwa.
          • raks5 Re: MUZYKA 23.11.06, 20:53
            ja tez lubie stachurskiego (moze go nie slucham, ale lubie). I co?
            z netu intensywnie korzystalem, jak jeszcze w Siedlcach sie na 0202122
            praktyczni nie dalo wdzwonic.
            Wiec jednak nie mozna zaszufladkowac wg muzyki nikogo.
            lubie tez techno, dance itd.
            ciekawym, jak to skomentujesz
            • pawelek.mar Re: MUZYKA 24.11.06, 09:10
              raks5 napisał:

> lubie tez techno, dance itd.

lubię dance w stylu stereo mc's
        • brytanbrytan Re: MUZYKA 28.10.06, 12:45
          Ja też filmowa przede wszystkim. I drobnica - jak podleci, oczywiście do pewnej
          granicy. Raczej bez techno i disco polo.
          • teofano1 Re: MUZYKA 28.10.06, 15:12
            brytanbrytan napisał:

> Ja też filmowa przede wszystkim. I drobnica - jak podleci, oczywiście do
            pewnej granicy.

A ja tam sobie żadnych granic nie ustanawiam. Chcę najpierw poznac, by sie
            przekonac czy będę tego słuchac czy też nie. Nie wysmiewając się jednocześnie z
            tych, którzy dany rodzaj muzyki uwielbiają. Nie przyznaję sobie patentu na
            mówienie co jest wartościowe a co nie.

>Raczej bez techno
            Zdarza mi się słuchac :))

> i disco polo.
            Do szalonych tanców jak znalazł:) Bo wtedy ani skomplikowanie muzyczne, ani
            głębia słów nie są ważne.
            • brytanbrytan Re: MUZYKA 28.10.06, 16:05
              To wszystko, o czym raczyłaś napisać, ja rozumiem przez pojęcie: "raczej".
              Chociaż szalonych tańców nie praktykuję. Pozdrawiam!
            • pawelek.mar Re: MUZYKA 30.10.06, 16:11
              teofano1 napisała:

Nie przyznaję sobie patentu na
              > mówienie co jest wartościowe a co nie.

A ja już takich skrupułów nie mam ;-)
              Może powiem czego ostatnio:
              Archive - Light
              Mars Volta - Amputechture (tutaj największe orgazmy przeżywam :-))) )
              Killing Joke - Hosannas...

ale z chęcią również do "staroci" ostatnio sięgałem:
              at th edrive in - relationship of commend
              smashing pumkins - mellon collie...

w niedzielę kupiłem Reality - Bowiego

a w odtwarzaczu mam teraz Interpol anticks
              • dobranocc Re: MUZYKA 22.11.06, 18:59
                bardzo podoba mi się gust muzyczny pawelka.mar. Gdybyś jeszcze dorzucił coś z
                kierunku postrock (Mogwai, Explosions in the Sky, GSYBE, Mono itd.) to
                uznałbym, że słuchamy praktycznie tego samego. A w tej chwili leci sobie z
                kompa Morrissey, na którego koncercie będę już za niecały miesiąc!!!
                • pawelek.mar Re: MUZYKA 23.11.06, 11:02
                  dobranocc napisał:

> bardzo podoba mi się gust muzyczny pawelka.mar. Gdybyś jeszcze dorzucił coś z
                  > kierunku postrock (Mogwai,

Happy songs for happy poeple męczyłem ponownie w ciągu kilku ostatnich dni :-)))

Explosions in the Sky, GSYBE, Mono itd.) to
                  > uznałbym, że słuchamy praktycznie tego samego. A w tej chwili leci sobie z
                  > kompa Morrissey, na którego koncercie będę już za niecały miesiąc!!!

Morrissey-a lubię i the smith lubię :-)
                  A ja 2 grudnia idę na Twilight Singers (dla mniej wtajemniczonych kapelka Pana
                  Grega Dullego z Afghan Whigs świętej pamięci :-) )
                  • dobranocc Re: MUZYKA 23.11.06, 14:40
                    no to w rewanżu powiem, ze spędziłem ostatnio wieczór przy Twilight Singers. A
                    gdzie grają?
                    • pawelek.mar Re: MUZYKA 23.11.06, 15:03
                      dobranocc napisał:

> no to w rewanżu powiem, ze spędziłem ostatnio wieczór przy Twilight Singers.
                      A
                      > gdzie grają?

w Proximie
                      • dobranocc Re: MUZYKA 23.11.06, 20:30
                        to w takim razie najparwdopodobniej do zobaczenia. przegapiłem Archive, tego
                        już nie przegapię
                        • pawelek.mar Re: MUZYKA 24.11.06, 08:51
                          dobranocc napisał:

> to w takim razie najparwdopodobniej do zobaczenia. przegapiłem Archive, tego
                          > już nie przegapię

no to może na miejscu jakiegoś piwa się razem napijemy. Trzeba byłoby tylko
                          jakiś znak rozpoznawczy ustalić, np. czerwony goździk :-)
                          • dobranocc Re: MUZYKA 24.11.06, 18:09
                            i zdaje się, że mogę nie dobyć. Na 100% potwierdzi mi się to w poniedziałek i
                            wtedy dam znać, czy goździk będzie czerwony czy np biały. A może i jeden i
                            drugi.
                            • emektb Re: MUZYKA 24.11.06, 19:08
                              ale michale i pawle wy się chyba znacie? :))
                              • pawelek.mar Re: MUZYKA 27.11.06, 10:11
                                emektb napisał:

> ale michale i pawle wy się chyba znacie? :))

Teraz to już wiem, że z Michałem rozmawiam, chyba, że to taki Michał jak ze
                                mnie Paweł ;-))
                                • dobranocc Re: MUZYKA 27.11.06, 20:39
                                  Cholera - znamy się? To tym bardziej szkoda, że ze spotkania na koncercie TS z
                                  goździkiem w butonierce nici. Służbowo udaję się na opalanie, pławienie
                                  opasłego cielska w basenie lub oceanie (jednym albo drugim w zależności od
                                  humoru), konsumpcję jakże potrzebnych mi ostryg popijanych kwaśnym, na pewno
                                  niezdrowym winem. Przy okazji trzeba będzie też w przerwach popracować, ale
                                  cóż - nie wypada się sprzeciwiać.
                                  Chyba że zatrzyma mnie mgła.
                                  Do zobaczenia więc - może na innym koncercie.
                                  Aha - a skąd się znamy?
                                  • pawelek.mar Re: MUZYKA 28.11.06, 08:57
                                    dobranocc napisał:

> Cholera - znamy się?

Raczej nie :-)

To tym bardziej szkoda, że ze spotkania na koncercie TS z
                                    > goździkiem w butonierce nici. Służbowo udaję się

te służbowe wyjazdy zdaje się, że pozbawiły Cię widoku deusa w maju ;-)

na opalanie, pławienie
                                    > opasłego cielska w basenie lub oceanie (jednym albo drugim w zależności od
                                    > humoru), konsumpcję jakże potrzebnych mi ostryg popijanych kwaśnym, na pewno
                                    > niezdrowym winem. Przy okazji trzeba będzie też w przerwach popracować, ale
                                    > cóż - nie wypada się sprzeciwiać.

fuj, współczuję, paskudne jedzenie, zimna woda, płyny niszczące
                                    wątrobę...dostajecie jakieś dodatki za pracę w szczególnie ciężkich warunkach??
                                    :-)

> Chyba że zatrzyma mnie mgła.

musisz mieć nadzieję ;-)

> Do zobaczenia więc - może na innym koncercie.

do zobaczenia zatem, pewnie będzie niejedna jeszcze okazja, żeby coś ciekawego
                                    na żywo zobaczyć ;-)

> Aha - a skąd się znamy?

ale my raczej się nie znamy ;-)))
                                    • dobranocc Re: MUZYKA 28.11.06, 09:57
                                      No i wszystko jasne - informacje na mój temat ktoś od dawna zbiera w czarnej
                                      teczce i kiedy zdecyduję się np. kandydowac na jakieś ważne, publiczne
                                      stanowisko zostanie mi wyciągnięte, że w maju nie byłem na dEus. Niestety moja
                                      wrodzona gapowatość doprowadziła do jeszcze gorszych wydarzeń - w lipcu chyba
                                      spędzałem na podróżach od pabu do pabu kilka dni w Albione - po powrocie (qva)
                                      dowiedziałem się, ze w dniu, kiedy już naprawdę było nudno i nie chciało mi się
                                      nawet rozmawiać z barmanami/rodakami 4 przystanki od mojego hotelu grał Mogwai.
                                      A skoro się nie znamy, to zapytam kogoś, kto zna wszystkich EMIL - skąd znamy
                                      się z pawelkiem.mar????????

Acha - na razie samolot spóźni mi się ze 2h ale chyba jednak lecę - co najwyzej
                                      dalej nie zalapię sie na przesiadkę, ale może za to w okolicach portu
                                      przesiadkowego jest dzisiaj wieczorem jakiś koncert:)
                                      • pawelek.mar Re: MUZYKA 28.11.06, 10:17
                                        dobranocc napisał:

> No i wszystko jasne - informacje na mój temat ktoś od dawna zbiera w czarnej
                                        > teczce i kiedy zdecyduję się np. kandydowac na jakieś ważne, publiczne
                                        > stanowisko zostanie mi wyciągnięte, że w maju nie byłem na dEus.

możesz się tego spodziewać, tymbardziej, że ten deus był niewybaczalny. Jeżeli
                                        ktoś kiedyś to wyciągnie, to pretensje możesz mieć wyłącznie do siebie, bo sam
                                        się podłożyłeś :-)

Niestety moja
                                        > wrodzona gapowatość doprowadziła do jeszcze gorszych wydarzeń - w lipcu chyba
                                        > spędzałem na podróżach od pabu do pabu kilka dni w Albione - po powrocie
                                        (qva)
                                        > dowiedziałem się, ze w dniu, kiedy już naprawdę było nudno i nie chciało mi
                                        się
                                        >
                                        > nawet rozmawiać z barmanami/rodakami 4 przystanki od mojego hotelu grał
                                        Mogwai

strata, tymbardziej, że oczywma wyobraźnie widzę co chłopoaki mogą na scenie
                                        wyprawiać.

> .
                                        > A skoro się nie znamy, to zapytam kogoś, kto zna wszystkich EMIL - skąd znamy
                                        > się z pawelkiem.mar????????

nie pytałeś go już kiedyś o to?? Może się mylę...
                                        Nie wiem, czy Emil będzie potrafił odpowiedzieć na Twoje pytanie :-)

> Acha - na razie samolot spóźni mi się ze 2h ale chyba jednak lecę - co
                                        najwyzej
                                        >
                                        > dalej nie zalapię sie na przesiadkę, ale może za to w okolicach portu
                                        > przesiadkowego jest dzisiaj wieczorem jakiś koncert:)

taaa, kotów wyjców chyba ;-)
                                        • dobranocc Re: MUZYKA 28.11.06, 15:29
                                          a więc po 5 godzinach kiblowania na okęciu wróciłem do domu, ale wygląda, że
                                          dzisiaj w nocy jadę pociągiem do Berlina, dalej z berlina przesiadam się w 133
                                          do Londynu, z londynu łapię 512 i tylko 24h spóźniony będę na miejscu. koledzy
                                          wyżrą w tym czasie wszytkie ostrygi i na pewno zanieczyszczą całą plażę.
                                          A swoją drogą pamięć do pozazdroszczenia (fakt - być może kiedyś już pytałem
                                          Emila o Ciebie, ale nie pamiętam, żeby mi odpodwiedział albo nie pamiętam
                                          odpowiedzi. I ta wszechogarniająca aura tajemnicy. Muszę zapytać żonę, może Cię
                                          skojarzy
                                          • pawelek.mar Re: MUZYKA 28.11.06, 16:14
                                            dobranocc napisał:

> a więc po 5 godzinach kiblowania na okęciu wróciłem do domu,

no to miałeś czas na refleksje ;-))

ale wygląda, że
                                            > dzisiaj w nocy jadę pociągiem do Berlina, dalej z berlina przesiadam się w
                                            133
                                            > do Londynu, z londynu łapię 512 i tylko 24h spóźniony będę na miejscu.
                                            koledzy
                                            > wyżrą w tym czasie wszytkie ostrygi i na pewno zanieczyszczą całą plażę.

> A swoją drogą pamięć do pozazdroszczenia

taaaa, pamięć ostatnio mi się wyostrzyła...

(fakt - być może kiedyś już pytałem
                                            > Emila o Ciebie, ale nie pamiętam, żeby mi odpodwiedział albo nie pamiętam
                                            > odpowiedzi. I ta wszechogarniająca aura tajemnicy.

??????????
                                            Jakiej tajemnicy?

Muszę zapytać żonę, może Cię
                                            >
                                            > skojarzy

no nie, lepiej nie ryzykować ;-)))

Mówiąc poważnie, to my się na prawdę raczej nie znamy (chociaż może z widzenia,
                                            jak twarz zobaczę to niewykluczone, że dostanę oświecenia). A zresztą kto wie,
                                            świat jest taki mały :-)

Miłej zabawy :-)
                                          • pawelek.mar Re: MUZYKA 28.11.06, 16:14
                                            dobranocc napisał:

> a więc po 5 godzinach kiblowania na okęciu wróciłem do domu,

no to miałeś czas na refleksje ;-))

ale wygląda, że
                                            > dzisiaj w nocy jadę pociągiem do Berlina, dalej z berlina przesiadam się w
                                            133
                                            > do Londynu, z londynu łapię 512 i tylko 24h spóźniony będę na miejscu.
                                            koledzy
                                            > wyżrą w tym czasie wszytkie ostrygi i na pewno zanieczyszczą całą plażę.

> A swoją drogą pamięć do pozazdroszczenia

taaaa, pamięć ostatnio mi się wyostrzyła...

(fakt - być może kiedyś już pytałem
                                            > Emila o Ciebie, ale nie pamiętam, żeby mi odpodwiedział albo nie pamiętam
                                            > odpowiedzi. I ta wszechogarniająca aura tajemnicy.

??????????
                                            Jakiej tajemnicy?

Muszę zapytać żonę, może Cię
                                            >
                                            > skojarzy

no nie, lepiej nie ryzykować ;-)))

Mówiąc poważnie, to my się na prawdę raczej nie znamy (chociaż może z widzenia,
                                            jak twarz zobaczę to niewykluczone, że dostanę oświecenia). A zresztą kto wie,
                                            świat jest taki mały :-)

Miłej zabawy :-)
                                          • pawelek.mar Twilight Singers 04.12.06, 09:22
                                            byłem, widziałem, słuchałem
                                            • dobranocc Re: Twilight Singers 07.12.06, 21:10
                                              no i co? dobre było?
                                              Nową płytę niejakich TV on the Radio przy okazji baaaaardzo polecam
                                              • pawelek.mar Re: Twilight Singers 08.12.06, 09:08
                                                dobranocc napisał:

> no i co? dobre było?

dobre :-) wielką miałem frajdę. No i dodatkowo Marka Lanagana na żywo
                                                widziałem :-)

> Nową płytę niejakich TV on the Radio przy okazji baaaaardzo polecam

Bardzo dużo dobrego słyszałem, ale jeszcze w ręku tegorocznej płytki nie
                                                miałem :-( Sięgnę na pewno.
                                                Ze swojej strony natomiast bardzo polecam My Chemical Romance - Black Parade.
                                                Wielkie wrażenie na mnie to robi, o ile ktos lubi takie alternatywno-
                                                progresywno-kominatorskie punkowanie hehe :-)
                                                • dobranocc Re: Twilight Singers 18.12.06, 20:47
                                                  to ja się pochwalę, że wczoraj miałem przyjemność obejrzeć na żywo pana,
                                                  którego podziwiam od ponad 15 lat, czyli niejakiego Morrisseya. I się nie
                                                  zawiodłem. Koncert życia zaraz obok T Waitsa w kongresowej pare lat temu
          • scoobunny Re: MUZYKA 29.10.06, 16:09
            brytanbrytan napisał:

> Ja też filmowa przede wszystkim.

Ja też czasami. Dzisiaj do porannej kawy, tak dla przebudzenia, odpaliłem o.s.t.
            z "Human Traffic" ;)
    • misinka81 Re: MUZYKA 29.10.06, 18:57
      Jeżeli coś ma w sobie harmonię, nastrój (w zależności od mojego), brzmienie,
      rytm i jakąś iskierkę życia, która układa wszystkie dźwięki w idealną całość,
      to tego słucham.
      Mam bardzo szeroki rozstrzał: od Mozarta, chorałów gregoriańskich, utworów
      chóralnych, muzykę cerkiewną, irlandzką, gospel, jazz, blues, rock'and'roll,
      poprzez Raya Charles'a, Dianę Krall, Norah Jones, Jimmy Hendrixa, muzykę
      filmową (szczególnie Lord of The Rings, Pulp Fiction, Shrek, Bracie gdzie
      jesteś,). Lubię też niektóre kawałki Elvisa, Creed, The Doors, Evę Cassidy,
      lubię Roda Stewarta, Stinga, Tracy Chapman, i tak dalej i tak dalej...
      Lubię też śpiewać sama, ale moja umiejętność akompaniowania sobie na gitarze
      jest raczej mocno amatorska :)
      • partyzant76 Re: MUZYKA 30.10.06, 15:38
        Rammstein, Iron Maiden, Dream Theater, Queensryche, od czasu do czasu Metallica
        i Van Halen. A jak się zmęczę tymi ciężkimi brzmieniami, włączam coś kojącego,
        np. jakieś XVI-wieczne kawałki na lutnię, wspomnianą tu już przez kogoś Evę
        Cassidy, albo jakąkolwiek klasykę - symfoniczną, organową, kameralną. Ostatnio
        wpadł mi w ręce Chopin grany na gitarze klasycznej przez jakiegoś Węgra -
        rewelacja! Cenię też dinozaurów rocka, czyli Pink Floyd i Deep Purple. Wielki
        sentyment żywię do Kaczmarskiego i Gintrowskiego - na ich piosenkach,
        pacholęciem jeszcze będąc, uczyłem się grać na gitarze.
        To tak na pierwszy rzut ucha...
        • ettee Re: MUZYKA 24.11.06, 19:12
          partyzant76 napisał:

Wielki
          > sentyment żywię do Kaczmarskiego i Gintrowskiego - na ich piosenkach,
          > pacholęciem jeszcze będąc, uczyłem się grać na gitarze.
          > To tak na pierwszy rzut ucha...

o jak sympatycznie:-)
    • krasnyludek Re: MUZYKA 30.10.06, 15:10
      techno !!
    • bambii Re: MUZYKA 30.10.06, 16:49
      a już kiedyś pisałem This Mortal Coil na mnie duże wrażenie zrobiło, generalnie
      muzyka ze "stajni" 4AD
    • scoobunny Radio Bawełna 31.10.06, 22:03
      www.radiobawelna.com/
      Słucham tak sobie od paru dni i jak dla mnie: bardzo OK. Niby automat ale
      wyglada na to ze bardzo dobrze nastrojony. Z opisów na stronie wynika, ze
      przewodnie motywy to: chillout, ambient, nu jazz, trip hop, bla bla bla itp itd.
      Zdecydowanie przyjemniej słucha mi sie tej całej Bawełny niż np. Radia PIN.
      • pawelek.mar Re: Radio Bawełna 02.11.06, 09:10
        scoobunny napisał:

> www.radiobawelna.com/
        > Słucham tak sobie od paru dni i jak dla mnie: bardzo OK. Niby automat ale
        > wyglada na to ze bardzo dobrze nastrojony. Z opisów na stronie wynika, ze
        > przewodnie motywy to: chillout, ambient, nu jazz, trip hop, bla bla bla itp
        itd
        > .
        > Zdecydowanie przyjemniej słucha mi sie tej całej Bawełny niż np. Radia PIN.

A ja bardzo lubię PiN, chociaż fazę "czilałtów" mam juz za sobą, a tam tego
        sporo.
        • scoobunny Re: Radio Bawełna 02.11.06, 11:53
          pawelek.mar napisał:

> A ja bardzo lubię PiN, chociaż fazę "czilałtów" mam juz za sobą, a tam tego
          > sporo.

To właśnie chyba ta duża ilość "czilałtu" powoduje że jakoś nie mogę przekonać
          się do PiNu, trochę to monotonne.

Pzdr
    • bydlaq Re: MUZYKA 31.10.06, 23:18
      Najnowsze muzyczne odkrycie Evanescence z ich najnowszą płytą "The Open Door".
      Pomimo, iż zebrali nie najlepsze recenzje słucha mi się tego dobrze zwłaszcza w
      samochodzie przy samotnym podróżowaniu
    • guthead Re: MUZYKA 05.11.06, 22:38
      www.demigodz.com :)
    • puchacz_80 Re: MUZYKA 22.11.06, 17:04
      właże na to forum raz dziennie, patrze na tematy i dochodze do wniosku że to
      forum regionalne powinno faktycznie zmienic nazwe z Siedlce na POLITYKA i
      OSKARŻENIA. i odechciewa mi się tu siedzieć :> więc wychodze z nadzieją że
      następnego dnia bdzie lepiej.

ale nie o tym. Tematem jest wszak muzyka.

Różna, ale raczej od Rock'a w góre
      Pdstawowe zspoły: Danzig, Rollins Band, Ultima Thule, The Rammones, Dropkick
      Murphys, Motorhead, Misfits, Black Flag
      Z polskiech: Sweet Noise, Robotix, Komety, starszy Dezerter, Analogs, Lao Che,
      i wiele wiele innych

Pozatym czasem coś dla rozluźnienia Stan Borys, Mietek Fogg itp
      • logos110 Re: MUZYKA 22.11.06, 17:06
        Puchacz rozumiem cię. Też mam dość tej walki. Czekam do soboty, kiedy to będzie
        już cisza wyborcza i zero oskarżeń i polityki.
        Wejdź sobie na do innych miast na ich fora, czy nie jest podobnie ?
    • k.karczewski Re: MUZYKA 22.11.06, 19:30
      Ja zasadniczo obstaję przy klimatach Kaczmarskiego (Gintrowski także!),
      Okudżawy, Wysockiego. :)
    • ettee Re: MUZYKA 24.11.06, 19:17
      a ja ostatnio "na okrągło" słucham koncertówki green daya i fajno jest:-)
      • partyzant76 Re: MUZYKA 24.11.06, 22:30
        Moje najnowsze odkrycie: Riverside. Słucham w kółko "Second Life Syndrome" i
        "Out of Myself" i nie mogę się nacieszyć.
    • bambii Re: MUZYKA 25.11.06, 09:18
      Podobno wyszła nowa płyta Lisy Gerard , takie klimaty lubię ale nie znam jej
      tytułu :( , ktoś wie ?
      • pawelek.mar Re: MUZYKA 27.11.06, 10:18
        bambii napisał:

> Podobno wyszła nowa płyta Lisy Gerard , takie klimaty lubię ale nie znam jej
        > tytułu :( , ktoś wie ?

The Silver Tree
        zdaje się, że w Polsce jeszcze nieosiągalne, ale mogę się mylić
        • bambii Re: MUZYKA 27.11.06, 10:26
          uuuu szkoda, ale dzięki za tytuł
          Wiesz może kiedy planuja sprzedawac w Polsce ?
          • pawelek.mar Re: MUZYKA 27.11.06, 10:32
            bambii napisał:

> uuuu szkoda, ale dzięki za tytuł
            > Wiesz może kiedy planuja sprzedawac w Polsce ?

Takie rzeczy można ściągać na zamówienie, każdy przyzwoity sklep się tego
            podejmie.

• bambii Re: MUZYKA 27.11.06, 10:34
              juz robiłem takie rzeczy i powiem ze koszty sa powalajace , chyba ze masz cos
              (sklep) sensownego na oku bylbym wdzieczny
              • pawelek.mar Re: MUZYKA 27.11.06, 10:46
                bambii napisał:

> juz robiłem takie rzeczy i powiem ze koszty sa powalajace , chyba ze masz cos
                > (sklep) sensownego na oku bylbym wdzieczny

??? Koszty nie powinny być większe niż zakup płyty w Empiku, gdzie narzuca się
                złodziejską marżę. Wyceniam tę płytę max na 60-65zł wraz z kosztami
                ściągnięcia. Nie wiem, czy w Siedlcach wogóle są w tej chwili jakieś sklepy
                muzyczne. Spróbuj ostatecznie poszukać tego w necie. Również duże sklepy
                internetowe typu, vivid, stereo, czy merlin się parają takimi sprawami.
                • dobranocc Re: MUZYKA 27.11.06, 20:43
                  Vivid (w miarę) polecam - ze ściąganych taką metodą płyt dwie przyjechały w
                  wyznaczonym czasie (ok 3 tygodni) ale trzecia po tygodniach prawie 5 się nie
                  pokazała - przeprosili uprzejmie, ale okazała się nieosiągalna. Faktycznie
                  płyta z nurtu mało popularnego w naszych okolicach - w Londynie znalazłem sobie
                  sam w pewnym bardzo dobrze zaopatrzonym sklepie.
                  • chili_p Re: MUZYKA 18.12.06, 22:18
                    nie lepiej ,,ściągnąć,,? za darmo i szybciej masz ją w domu
                    • dobranocc Re: MUZYKA 19.12.06, 00:09
                      pewnie lepiej, ale nie jeżdżę po świecie w celu poszukiwania płyt, ale kiedy
                      już gdzieś jestem to bardzo lubię poszperać po półkach w "normalnych,
                      analogowych" sklepach, zwłaszcza, że wybór czasami mają ogromny i bardzo
                      przyjemnie spędzam te dwie godziny. Żona się tylko czasami denerwuje, bo moje
                      hobby bywa kosztowne...
    • scoobunny Pięć lat temu, to też był piątek 22.12.06, 22:23
      W trójce skończyło się specjalne wydanie Listy Przebojów, top Republiki i G.C.,
      ehh...
    • aro333 Re: MUZYKA 22.12.06, 23:02
      Czego ja akurat slucham-przewaznie polskiego rocka w szerokim zakresie.Jako
      urodzony na poczatku lat 70 ,robiacy mature w okresie przemiany systemu,jest mi
      blioska sercu muzyka KSU,T.Love,niesmiertelny KULT,Zielone
      Zabki,Kobranocka ,Roze Europy itp.Do dzisiaj pamietam koncert Roz Europy na
      siedleckim amfiteatrze,qrna jaki czlowiek byl mlody wtedy.
      • dobranocc Re: MUZYKA 23.12.06, 14:42
        byłem na amfiteatrze na Róźach, spożywaliśmy przed koncertem wino Sangria a po
        koncercie miałem odbite nerki - wtedy pogowało się nawet przy Różach...
        • scoobunny Opener 07 29.01.07, 20:14
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3883672.html
          w moim rankingu tegorocznych koncertów,obejmują prowadzenie,
          • irozwad Re: Opener 07 29.01.07, 20:35
            ja po cichu liczylem na bloc party, ale moze to i lepiej, ze sie zawiodlem, bo
            tegoroczny termin lekko nietrafiony. obrona licencjatu mnie czeka brrr

no i wiadomo, ze oglaszanie line-upu dopiero sie zaczyna.

btw. 31 stycznia w Trojce dniem z muzyka Myzlovitz.
          • pawelek.mar Re: Opener 07 30.01.07, 09:08
            scoobunny napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3883672.html
            > w moim rankingu tegorocznych koncertów,obejmują prowadzenie,

a ja słyszałem, ale to nie potwierdzone i być może ploteczki, lecz jednak
            słyszałam od poważnej osoby, która już kilka razy zapowiedziała mi rzeczy
            niestworzone, które się zrealizowały, hehe, że są starania i już bardzo
            zaawansowane i w dobrym kierunku zmierzające, aby jedną z gwiazd, może
            największą na tegorocznym Openerze było...Radiohead :-)))
            • dobranocc Re: Opener 07 30.01.07, 11:32
              gdyby Radiohead to bym się stawił. na BB byłem dawno temu ale teraz słucham ich
              jakby mniej. Miło by było gdyby The Good, The bad and the queen się zjawiło.
              • pawelek.mar Re: Opener 07 30.01.07, 13:15
                dobranocc napisał:

Miło by było gdyby The Good, The bad and the queen się zjawiło.

Pewnie byłoby miło, ale czy to nie jest projekt wyłącznie studyjny? Może się
                mylę, ale to raczej taki odskok jak w przypadku Gorilliaz (co prawda odskok
                zaczął żyć własnym życiem)...chociaż mam koleżankę, która słucha Gor., ale o
                Blur nie słyszała..:-)))) hehe
                • dobranocc Re: Opener 07 30.01.07, 15:22
                  jeden koncert już w Londynie był - na myspace są oszerne fragmenty. Chyba na
                  razie to nie odskok a działalność głównego nurtu.
                  I jeszcze Calexico bym chętnie zaprosił na openera - właśnie leci mi w
                  słuchawkach
                • pawelek.mar Re: Opener 07 20.02.07, 08:46
                  pawelek.mar napisał:

> dobranocc napisał:
                  >
                  > Miło by było gdyby The Good, The bad and the queen się zjawiło.
                  >
                  > Pewnie byłoby miło, ale czy to nie jest projekt wyłącznie studyjny? Może się
                  > mylę, ale to raczej taki odskok jak w przypadku Gorilliaz (co prawda odskok
                  > zaczął żyć własnym życiem)...chociaż mam koleżankę, która słucha Gor., ale o
                  > Blur nie słyszała..:-)))) hehe

Od jakiegoś czasu wsłuchuję się the good the bad... i jestem coraz bardziej
                  zachwycony :-)
          • scoobunny Re: Opener 07 31.01.07, 10:02
            muzyka.onet.pl/0,1475869,newsy.html
            No 3city, wygląda na to ze widzimy się w czerwcu.

Tak na marginesie to jeszcze Sonic Youth bardzo usłyszec bym chciał bardzo ;)
            • scoobunny Re: Opener 07 19.02.07, 23:08
              scoobunny napisał:

> Tak na marginesie to jeszcze Sonic Youth bardzo usłyszec bym chciał bardzo ;)

muzyka.onet.pl/0,1489133,newsy.html
              Chyba czytaja moje posty
              W takim razie prosze zaprosic:Porcupine Tree, RATM (maja podobno zagrac jakies
              koncerty w tym roku), Pixies (czy to możliwe?), Peeping Tom, a i jeszcze
              oddzielna scena dla Ninja Tune. To tyle narazie
              • pawelek.mar Re: Opener 07 20.02.07, 08:44
                scoobunny napisał:

> W takim razie prosze zaprosic:Porcupine Tree,

porcupine w tym kraju grają stosunkowo regularnie. Widziałem ich 2 razy na
                żywo :-))

RATM (maja podobno zagrac jakies
                > koncerty w tym roku), Pixies (czy to możliwe?),

Mam wrażenie, że to co robi w ostatnich latach Black wynika z tego, że kończy
                mu się kasa...

Peeping Tom,

o tak, cudeńko, równiótka, doskonała płyta :-)

a i jeszcze
                > oddzielna scena dla Ninja Tune. To tyle narazie
                • scoobunny Re: Opener 07 21.02.07, 09:06
                  pawelek.mar napisał:

> porcupine w tym kraju grają stosunkowo regularnie. Widziałem ich 2 razy na
                  > żywo :-))

zgadza sie, a ja stosunkowo regularnie przegapiam ich koncerty ;) jedyne co mi
                  pozostało z tych koncertów to "Warszawa"

> Mam wrażenie, że to co robi w ostatnich latach Black wynika z tego, że kończy
                  > mu się kasa...

"I'm not black like Barry White no I am white like Frank Black...",
                  no cóż, przychodzi taki moment w życiu artysty...
                  • dobranocc Re: Opener 07 21.02.07, 09:34
                    Na Czarnego Franciszka i jego ansambl i tak bym poszedł. Gdyby przyjechał bez
                    ansamblu to chyba też, chociaż z 3 płyt solowych pozostających w moim
                    posiadaniu jedynie Teenager of the year radzi sobie w kolejce do odtwarzacza -
                    postałe dwie się kurzą na półce...
                    • pawelek.mar Re: Opener 07 21.02.07, 09:43
                      dobranocc napisał:

> Na Czarnego Franciszka i jego ansambl i tak bym poszedł.

ja też bym poszedł, z sentymentu ;-))

• pawelek.mar Re: Opener 07 21.02.07, 09:46
                        pawelek.mar napisał:

> dobranocc napisał:
                        >
                        > > Na Czarnego Franciszka i jego ansambl i tak bym poszedł.
                        >
                        > ja też bym poszedł, z sentymentu ;-))

Pamiętam, jak pierwszy raz usłyszałem Bosanovę (od tej płyty zacząłem).
                        Teraz też jak włączam to jeszcze dostaję dreszczy :-))

>
                        >
                        >
                        >
                        • scoobunny Re: Opener 07 21.02.07, 11:48
                          Pierwszy był Doolittle i również bardzo emocjonalnie podchodze do tej płyty,
                          jednak Surfer Rosa depcze Doolitll'owi po pietach.
                  • pawelek.mar Re: Opener 07 22.02.07, 08:45
                    scoobunny napisał:

> pawelek.mar napisał:
                    >
                    > > porcupine w tym kraju grają stosunkowo regularnie. Widziałem ich 2 razy n
                    > a
                    > > żywo :-))
                    >
                    > zgadza sie, a ja stosunkowo regularnie przegapiam ich koncerty ;) jedyne co
                    mi
                    > pozostało z tych koncertów to "Warszawa"

Dzisjaj w Proximie, chyba o 19:00, zagra Blackfield, jeden z pobocznych
                    projektów S. Wilsona.
                    • dobranocc Re: Opener 07 22.02.07, 22:41
                      dzisiaj maiłem koncertowy plan - w Aurorze (albo w którymś z miejsc obok) miał
                      grać zespół Płyny - słyszałem ich kiedyś jako support przed Pustkami i wrażenie
                      było pozytywne. niestey - zakład pracy pozbawił mnie dzisiaj sił w stopniu
                      wyższym i obiecał równie atrakcyjny piątek, więc odpoczywam i nigdzie się nie
                      ruszam
    • pawelek.mar Re: MUZYKA 25.02.07, 21:07
      bardzo polecam moje ostnie odrycie: Clap your hand say yeah...
      jak ktoś nie zna takie trochę jakby w kierunku Talking Heads...
      • filemon_pies Re: MUZYKA 25.02.07, 23:24
        to juz dane bylo poznac.
        teraz czlowiek cieszy sie z nowego modest mouse i the arcade fire.
        taki przykladzik tego 2:
        www.youtube.com/watch?v=cJRSG95-WEU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka