krzycho1252 20.02.07, 16:03 Od kilku dni jestem obywatelem www.dolina-rospudy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klemens.klemens Re: Zmieniam obywatelstwo 20.02.07, 16:08 Też popieram. W końcu można mieć dwa obywatelstwa, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 20.02.07, 16:13 Można. Pani Kaczyńska też jest przeciwniczką budowy tej trasy akurat przez bagna o czym w Irlandi powiedział prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Zmieniam obywatelstwo 20.02.07, 16:18 Coś podobnego! To, że córka wyłamała się z frontu jedności naszej (FJN) mogę zrozumieć, ale żona? Samotność prezydenta w sieci (rodzinnej). Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Zmieniam obywatelstwo 20.02.07, 16:46 a co my mamy do doliny rospudy? dajmy zyc tym ludziom. Ktos moze policzyl jakie jest zagrozenie srodowiska ciezarowek jezdzacych przez miasto, w korkach, spalacjacych tysiace dodatkowych litrow paliwa, dostarczajacych dodatkowego zanieczyszczenia z okladzin, opon itd- tylko dlatego, ze nie ma optymalnych warunkow przejazdu, ktore moglyby bys, gdyby byla obwodnica? Nastepny madry wymyslil zagrozenie, tak jak wszechwiedzący, niedouczony, jak wynika z wypowiedzi, poseł Tchórzewski, który policzył 2mld kosztów jeżdżenia na światłach- tylko żadnych założeń nie podał... Tak samo niech może ekolodzy podadzą konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Zmieniam obywatelstwo 20.02.07, 22:58 No właśnie wszyscy popierają ekologów lub pseudo ekologów, nie zwracając uwagi na obywateli miasta Augustów, łatwiej się roztkliwiać nad kaczką, która nie zamoczy kupra w swoim ulubionym miejscu tylko kilkaset metrów dalej, niż nad tym, że w Augustowie kilka osób rocznie ginie pod kołami samochodów jadących tranzytem. Co to za ekologia, która nie szanuje życia człowieka ? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Zmieniam obywatelstwo 20.02.07, 23:02 jest alternatywna trasa która i uszanuje życie człowieka i pozwoli kaczkom moczyć kupry w ulubionym miejscu Chociaż kaczki to chyba lepiej wystrzelać... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Zmieniam obywatelstwo 21.02.07, 08:40 > jest alternatywna trasa która jest droższa i kasy na to nie ma wiec pewnie jej nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 21.02.07, 08:45 Różne są zdania. Ale jak UE każe wstrzymać i da karę.. www.pracownia.org.pl/prac/index.php?d=dzialania&e=artykuly&idm=118&id=442 Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: wszystko po staremu 21.02.07, 08:48 autostradę wstrzymają, kaczki będą żyły szczęśliwie (bo jak by było inaczej w tym kraju ;) ) , ludzie będą dalej bezsensownie umierać na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:nie wszystko po staremu 21.02.07, 08:55 >ludzie będą dalej bezsensownie umierać na drodze. Ze strony internetowej TS "Dziś, 20 lutego, ok. 2.00 nad ranem w miejscowości Taluba (gm. Garwolin) mial miejsce tragiczny wypadek drogowy. W jego wyniku zginęło 2 młodych mężczyzn (17 i 18 lat). Dwaj kolejni znajdują się w szpitalu. (JJ)" Tak daleko od ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re:nie wszystko po staremu 21.02.07, 08:58 i tu.. "17 lutego. Około 18.30 w Ceranowie (pow. sokołowski) pieszy został potrącony przez VW Golfa. Na skutek obrażeń, pieszy zmarł. (JMM)" i tu "Siedlce.W walentynkowy wieczór na ul. Wyszyńskiego na przejściu dla pieszych została potrącona kobieta. Poszkodowaną w stanie ciężkim przewieziono do szpitala." Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:nie wszystko 21.02.07, 09:06 to jest cena cywilizacji , ale na zachodzie te statystyki są mniej porażające niz u nas bo .... bo ??? bo mają lepsze drogi i chyba kaczek jakby mniej Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re:nie wszystko 21.02.07, 10:28 > bo mają lepsze drogi mniej szaleńców i trochę sprawniejsze samochody Rozmowa blacharza z klientem: - panie, co to był za samochód bo trzeci raz klepiemy i znowu przystanek autobusowy nam wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:nie wszystko 21.02.07, 10:42 > mniej szaleńców i trochę sprawniejsze samochody to slogan, tam jeżdżą tak samo szybko ale poprostu mają gdzie nasze drogi to katastrofa dlatego ginie tak dużo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re:nie wszystko 21.02.07, 10:44 > tam jeżdżą tak samo szybko napisałem szaleńców a nie jeżdżących szybko mozna jeździć szybko ale bezpiecznie, nawet na polskich drogach Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re:nie wszystko 21.02.07, 10:49 niewątpliwie :-) wobec tego skoro mamy takich doskonałych kierowców to proponuję zlikwidować wszyskie osrodki kształcenia kierowców, zlikwidować egzaminy i prawa jazdy a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczyć na budowę dróg, skoro to tylko wina dróg... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:nie wszystko 21.02.07, 10:56 > to proponuję zlikwidować a gdzie szkoliliby sie sąsiedzi zza zachodniej granicy ? :) ale jak zwykle przesadzasz, nie chodzi o to że TYLKO to wina jest dróg, ale jazda po naszych drogach wymaga iście mistrzowskich umiejętności, pewnie dlatego Kubicy nieźle idzie ;) a co do likwidacji osrdokow szkolenia to jest podobna teoria iz zmniejszenie prędkości zmniejsza liczbe wypadków, tym sposobem zmnijeszenie predkości do 0 powinna dac bezpieczne drogi. P.S. nie napisalem ze mamy doskonalych kierowcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re:nie wszystko 21.02.07, 11:02 > ale jak zwykle przesadzasz, nie chodzi o to że TYLKO to wina jest dróg Nie, to Ty przesadzasz twierdząc że to tylko wina dróg Ja dołozyłem jeszcze słabe umiejętności i brak wyobraźni kierowców oraz kiepski stan techniczny samochodów. O to odpowiednie cytaty z Twoich wypowiedzi: > bo ??? bo mają lepsze drogi i chyba kaczek jakby mniej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=57691844&a=57731203 > nasze drogi to katastrofa dlatego ginie tak dużo ludzi. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=57691844&a=57738158 > a co do likwidacji osrdokow szkolenia <cut> wiesz co to ironia? :-) > P.S. > nie napisalem ze mamy doskonalych kierowcow :) P.S. nie napisałem że mamy świetne drogi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:nie wszystko 21.02.07, 11:19 > Nie, to Ty przesadzasz twierdząc że to tylko wina dróg oooo to jest manipulacja gdzie napisałem TYLKO ? > wiesz co to ironia? :-) tak mi się wydaje że wiem, bo porównałem to również ironicznie ;) > P.S. nie napisałem że mamy świetne drogi :-) ale to Ty mi zarzucasz że twierdze że to TYLKO wina dróg. Czynników mamy wiele i nie uważam że jeździmy gorzej od zachodnich kolegów, ale twierdze że jednym ze znaczących przyczyn jest stan naszych dróg (uwaga użyłem "jeden z" a nie "tylko" ) Nie przywołuje tutaj wszystkich czynników bo w tym wątku mowa jest o drogach. Zresztą jako "zdeautomobilowany" człowiek dziwie sie ze wydajesz sądy tak kategoryczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re:nie wszystko 21.02.07, 11:33 OK, wycofuję słowo tylko ale manipulacji mi nie zarzucaj bo skoro dwa razy to powtórzyłeś zarzucają mi posługiwanie się sloganami > to slogan, tam jeżdżą tak samo szybko ale poprostu mają gdzie nasze drogi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=57691844&a=57738158 to mialem prawo przypuszcać że przyczyn jakie podałem nie uznajesz za istotne > tak mi się wydaje że wiem, bo porównałem to również ironicznie ;) brak emota mnie wprowadził w błąd, poza tym w Polsce, państwie zakazów, wszystko jest możliwe pod rządami kaczek > Nie przywołuje tutaj wszystkich czynników bo w tym wątku mowa jest o drogach tu mnie mocno zadziwiłeś :-) Od kiedy jesteś za takim ścisłym trzymaniem się topicowego tematu? Bo w tym wpisie: > to jest cena cywilizacji ...<cut> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=57691844&a=57731203 nie zareagowałeś że Twój przedpiśca nie pisze o Rospudzie :-) > dziwie sie ze wydajesz sądy tak kategoryczne ;) Kategorycznie? napisałem gdzieś że podana przez Ciebie przyczyna jest nieistotna? Wrzęcz przeciwnie, uzupełniłem listę o kolejne pozycje i wcale nie zamknąłem tej listy. > Zresztą jako "zdeautomobilowany" człowiek dziwie sie A jaki wpływ na ocenę drugiej osoby (jej tez i argumentów) ma fakt (nie)posiadania samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:nie wszystko 21.02.07, 11:46 > to mialem prawo przypuszcać że przyczyn > jakie podałem nie uznajesz za istotne są istotne ale wg. mojej opinii to jakość naszych dróg ma większy wpływ na to co się dzieje na drogach. > brak emota mnie wprowadził w błąd, tak sory widze ze go nie postawiłem :) > Od kiedy jesteś za takim ścisłym > trzymaniem się topicowego tematu? oj ucze sie od Ciebie ;) a tak na poważnie to Krzycho1252 pisał o wypadkach sugerując ze wypadki zdarzaja się nie tylko w Raspudzie (i ma racje) ale w tamtym rejonie to mozna powiedziec istna plaga. Ja jednak uważam że to rozwój dróg może doprowadzić do zwiększenia bezpieczeństwa. Dodatkowo czytałem kiedyś o metodach walki tzw. "ekologów" gdzie po otrzymaniu sowitych wynagrodzeń zmieniali zdanie, dlatego moja ocena nie jest tak jednoznaczna jak niektorych szczegolnie zeby zmienić obywatelstwo. > A jaki wpływ na ocenę drugiej osoby (jej tez i argumentów) > ma fakt (nie)posiadania samochodu? raczej dotyczyło to oceny czynników powodujących wypadki a w tym przypadku oceny dróg Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re:nie wszystko 21.02.07, 11:48 A tak na poważnie to skończmy to trollowanie :-) Zgadzam się że drogi mamy kiepskie, mam nadzieję że Ty również nie lekceważysz przyczyn jakie ja podałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:nie wszystko 21.02.07, 11:57 > A tak na poważnie to skończmy to trollowanie :-) eeee juz dawno tego nie robilismy ;P > mam nadzieję że Ty również nie lekceważysz > przyczyn jakie ja podałem. różnimy się chyba jedynie priorytetami tych przyczyn :) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sza Re:nie wszystko 23.02.07, 09:21 bambii napisał: > > mniej szaleńców i trochę sprawniejsze samochody > > to slogan, tam jeżdżą tak samo szybko ale poprostu mają gdzie nasze drogi to > katastrofa dlatego ginie tak dużo ludzi. a może i obywateli maja mądrzejszych, kodeks drogowy obowiązuje także pieszych, chyba najwyższa pora aby i oni nauczyli się przestrzegać zasad bezpieczenstwa, odpowiednia strona szosy, odblaski i takie tam inne, nie sądzisz? > Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re:nie wszystko 23.02.07, 09:43 zgadza się , ale względu na drogi tam samochód i pieszy mało kiedy maja możliwość zetknięcia się, a spacerujący ludzie po poboczu są praktycznie niespotykani. U nas na drogach międzynarodowych co krok są przejścia dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Zmieniam obywatelstwo 21.02.07, 10:26 czy droższa? niekoniecznie, odpada konieczność budowania na terenie bagnistym a i UE skłonna jest dołożyć do tej alternatywnej trasy Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Zmieniam obywatelstwo 21.02.07, 10:44 > odpada konieczność > budowania na terenie bagnistym sugerujesz brak profesjonalizmu projektantów i błędną wycenę kosztów ? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Zmieniam obywatelstwo 21.02.07, 10:45 niewykluczam, dopuszczam też inne przyczyny wyboru takiego a nie innego rozwiązania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Zmieniam obywatelstwo 21.02.07, 10:47 hmmmm mam wrażenie że Twoje sugestie prowadzą do CBA ... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Zmieniam obywatelstwo 21.02.07, 10:50 CBA, zażartował Bambii... Kolejna policyjna instytucja "demokratycznego państwa" Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Jest w sprawie postęp 21.02.07, 13:51 Jak donosi RMF FM, władze Augustowa zgodzą się na wstrzymanie budowy obwodnicy miasta, ale tylko pod warunkiem, że Komisja Europejska przekona Polskę do zamknięcia polsko-litewskiego przejścia granicznego w Budzisku. To właśnie do tego przejścia prowadzi trasa nr 8, którą przez Augustów przejeżdża dziennie kilka tysięcy tirów. Odpowiedz Link Zgłoś
rak34 A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 21.02.07, 18:54 Tym co nie rozumieją problemów Augustowa proponuje postawić się w ich położeniu i zamknąć obwidnicę Siedlec niech poczują na własnej skórze odór TIRa w końcu nasza obwodnica przebiega przez "dolinę Muchawki".Ileż ludzi da się jeszcze manipulować na tym świecie?W cywilizowanej europie pobudowlali sobie drogi mając w du... wygodę ptaszków,dbając o swoją, a my im zazdrościmy autostrad co za obłuda.Większość tych pseudoekologów mieszka w blolowiskach lub wygodnych willach a nie w ekologicznych drewnianych chatkach na wsi.Nie mają nic do roboty mogą sobie jeździć i protestować. Ja jako zwykły robol nie mam czasu zajmować się duperelami czy kwiatek bedzie wąchał spalinę,tylko tym czy będę miał krotszą i wygodniejsza drogę i mniej zapłacę za paliwo. A propo właśnie dostałem olśnienia waszej obłudy,hasło ominąć doline -wydłuzyc trasę,hehe 45 km dłuższa droga więcej kilometrów więcej paliwa więcej zanieczyszczeń.zanim marionetki zaczniecie małpować cudze poglądy stuknijcie sie w głowe czasem pomaga.Najlepszy przykład budowa Arkadii w Wawie że niby nie ekologicznie ale jak sypneli im 2 miliony na działalność to już było ekologicznie.Bałwanów przybywa mimo ocieplenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 21.02.07, 19:09 Arkadia nijak sie ma do doliny Rospudy. Arkadię zbudowano na niewykorzystanych terenach kolejowych, a organizacja "Przyjazne Miasto" jest znanym terrorystą posługującym się udawanym szantażem ekologicznym. Jaka organizacja miałby w przypadku Rospudy inkasować pieniądze w zamian za odstąpienie od protestu? Podaj je nazwę. A słyszałeś o Mińsku Mazowieckim, przez który przejeżdża cały ruch TIRowski z Moskwy do Berlina i dalej? Wasz Augustów przy MM to mały pryszcz, a jednak w MM jakoś nad tym panują walcząc jednocześnie o obwodnicę. Dlaczego Augustów nie domaga się przeniesienia TIRów jadących z Litwy na wagony kolejowe? A czy przypadkiem wielu augustowian nie zainkasowało milionowych odszkodowań za działki pod tę właśnie trasę? Jeżeli UE chce współfinansować trasę bardziej ekologicznie rozsądną, a tej przez Rospudę nie, to dlaczego augustowianie odrzucają te propozycję? O co w tym wszystkim chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 21.02.07, 19:15 > O co w tym wszystkim chodzi? Jedną z możliwości już podałem Inną są chore duma i ambicja pewnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 21.02.07, 19:23 > czy droższa? niekoniecznie, odpada konieczność budowania na terenie bagnistym > a i UE skłonna jest dołożyć do tej alternatywnej trasy Trudno jest się z tym nie zgodzić. > brak profesjonalizmu projektantów i błędną wycenę kosztów? > niewykluczam, dopuszczam też inne przyczyny wyboru takiego a nie innego > rozwiązania :-) Z pewnością, dorzuciłbym jednak jeszcze zainkasowane pieniążki przez właści- cieli wykupionych terenów. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_sza Re: A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 23.02.07, 09:25 no_login napisał: > > O co w tym wszystkim chodzi? > Jedną z możliwości już podałem > Inną są chore duma i ambicja pewnych ludzi a może o pieniądze prominentów, działka przy autostradzie to super inwestycja, można ją spróbować sprzedać, taki mcdonalds, shell... Odpowiedz Link Zgłoś
scoobunny Re: A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 21.02.07, 22:21 tramwajsiedlecki napisał: > A słyszałeś o Mińsku Mazowieckim, przez który przejeżdża cały ruch TIRowski z > Moskwy do Berlina i dalej? Wasz Augustów przy MM to mały pryszcz, hmm... przez MM jezdze zdecydowanie czesciej niz przez Augustów, ale tego ostatniego nie nazwałbym jednak pryszczem, tam wala TIRy na Obwód Kal., na Litwe (tak na marginesie ci to dopiero są krejzole) i do Łukaszenki, moim skromnym zdaniem tam jest wieksze natezenie samochodów ciezarowych, korki sa nie tylko w naszym wojewodztwie i nie tylko przy Zlotyh Tarasach, MM nie jest tu żadnym wyjatkiem > Dlaczego Augustów nie domaga się przeniesienia TIRów jadących z Litwy na wagony kolejowe? "TIRy na tory!!!" czy Ty wiesz jak wyglada infrastruktura kolejowa w Polsce? prauje w firmie, która handluje wyłącznie importowanym towarem, nie raz analizowalismy przniesienie ciezaru transportu na tory, jest to oczywiscie tansze ale...dojezdza towar do Siedlec i co dalej? jedynym miejscem rozładunku w naszym miescie jest stara dziurawa rampa za Polmosem, a gdzie sklady konsygnacyjne itp. nie kazda firma moze miec wlasna bocznice,a TIR ojedzie prawie wszedzie i tak wyglada sytuacja w całym kraju, takze argument z torami jest troche nie na miejscu, tu trzeba zmian w skali całego kraju, a tego Augustów moze sie nie doczekac Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
scoobunny Re: A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 21.02.07, 22:31 a jescze tak a w nawiazaniu do ilosci TIRow w MM, zawsze z lekkim sercem wpuszczam ciezarowców jadacych od strony Kozackiego Szlaku bo w wiekszosci i tak zaraz skreca na Ostrów Maz. a wiec w strone Augustowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: A może by tak zamknąć obwodnicę Siedlec? 21.02.07, 19:12 > dostałem olśnienia waszej obłudy... <cut> > marionetki zaczniecie małpować cudze poglądy stuknijcie sie w głowe czasem > pomaga... <cut> > Bałwanów przybywa mimo ocieplenia. Poczekaj do jutra, kac minie, spojrzysz na to trzeźwym okiem (i umysłem). W razie potrzeby stuknij się w głowę, jak sam twierdzisz to czasem pomaga. Może przestaniesz wtedy być bałwanem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Dla ocieplenia klimatu 21.02.07, 21:49 Stara piosenka kabaretowa "Do serca przytul psa". Zanim zdechnie w oceanie Struty ropą śledź ostatni, A ostatniej trawy źdźbło przykryje pył. Zanim w leśniczówce Pranie Gigantyczny motel stanie, Zanim ciszę leśną zmąci jazgot pił, Zanim zniknie pod betonem Osiedlowych skwerków reszta, A w piwnicy odda ducha szara mysz, Zanim wszystko, co zielone, Co pachnące w trawie mieszka Na podeszwach rozniesiemy wzdłuż i wszerz - Do serca przytul psa, Weź na kolana kota. Weź lupę, popatrz pchła, Daj spokój, pchła to też istota. Za oknem posadź bluszcz, Niech się gadzina wije. A kiedy ciemno już I wszyscy śpią I matka śpi, ojciec śpi, córka śpi, żona śpi, Zapylaj georginie. Cała piosenkę, która łączy miłosników kotów, psów i pcheł. www.koty.wb.pl/literatura/litera117.html Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Dla ocieplenia klimatu 22.02.07, 16:17 Taka ciekawostka. "Nie jestem ekologiem, ale ta obwodnica musi tam iść tylko dlatego, że co niektórzy powykupywali grunty. Teraz sa one bezuzyteczne, ale wykupione pod droge dadza spory zarobek. Tu jest pies pogrzebany." ~Augustowianin, 22.02.2007 08:22 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,27883373,76849789,3387279,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Dla ocieplenia klimatu 22.02.07, 17:46 > Taka ciekawostka. kolejne: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3938853.html auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3936878.html Odpowiedz Link Zgłoś
muchawka Re: Dla ocieplenia klimatu 22.02.07, 18:14 Wejście w posiadanie jako forma obrony. "Organizacje pozarządowe i miłośnicy przyrody kupili niewielkie działki, przez które GDDKiA chce poprowadzić drogę ekspresową przez Dolinę Rospudy. Ekolodzy włączyli się przez to do postępowania ws. pozwolenia na budowę, od którego dzisiaj wszyscy nowi właściciele złożyli odwołanie. Żądają wstrzymania natych- miastowej wykonalności decyzji do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez sąd." "Nie są to jakieś wielkie tereny,ja sam jako jeden z większych udziałowców kupi- łem 140 metrów kwadratowych (zapłaciłem za to 2 tys.zł w grudniu 2006r.), ale pozwala nam to odwoływać się od pozwolenia na budowę -tłumaczy Adam Wajrak." "Gdyby jednak okazało się, że nie dojdzie do pozytywnego rozwiązania to nasze metry podzielimy i obdarujemy nimi wiele znanych osób, o których wywłaszczenie będzie musiał postarać się inwestor." "Gdy tylko sprawa zakończy się pozytywnie, nasze "metry" przekażemy na jakiś szlachetny cel." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=57833333&wv.x=1&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Dla ocieplenia klimatu 22.02.07, 18:33 OK, IMHO bardziej interesujący jest drugi link :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 23.02.07, 09:08 Będą rozpracowywać. Będę niebezpiecznym statystą albo kibicem złodziei. To się narobiło. Wciągną żonę prezydenta i matkę Gosiewskiego? To chyba tak "kaczka dziennikarska" ? "Funkcjonariusze mają rejestrować ekologów w policyjnych bazach danych. Ich nazwiska znajdą się tam obok niebezpiecznych kibiców, złodziei, gwałcicieli i morderców." wiadomosci.onet.pl/1491702,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin2 Re: Zmieniam obywatelstwo 23.02.07, 11:38 Teraz w "demokracji" ktokolwiek lub z czymkolwiek się wychyli i nie będzie to "po myśli i na bazie" to zaraz zajmą się nim odpowiednie służby, a jak jest starszy to się o jego nazwisko uzupełni raport, który co pewien czas ma być uzupełniany. A co. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 23.02.07, 14:25 Jeszcze referendum przeciwko mnie będą robić. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Zmieniam obywatelstwo 23.02.07, 14:26 mocherek wyciagniesz i dadzą spokój :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Zmieniam obywatelstwo 23.02.07, 14:58 a mocherki to nie opozycja? wprawdzie rządowa, nie parlamentarna, ale zawsze opozycja Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Zmieniam obywatelstwo 28.02.07, 11:45 > a mocherki to nie opozycja? eeee opozycja ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 23.02.07, 14:59 > mocherek wyciagniesz i Uważasz, że berecik moherowy to taki list żelazny, gleit i przepustka. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Zmieniam obywatelstwo 28.02.07, 11:44 > taki list żelazny, list żelazny, list gończy .... co to za róznica , ale wiesz o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 24.02.07, 16:57 Z dnia na dzień staliśmy się społeczeństwem ekologicznym, w tym znaczeniu,że sprawa obwodnicy Augustowa dla nikogo nie jest obojętna. I dla przeciwników budowy i dla zwolenników. Kręcenie rządzących dolało oliwy do ognia (referendum). I to mi się podoba. W tym artykule jest o historii konfliktu ekolodzy kontra władza. To już tyle lat. www.bagna.pl/index.php?page=tematy/dolina_rospudy Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 28.02.07, 09:43 "Rolnicy przynieśli ze sobą dwie kosy postawione na sztorc." miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35241,3950176.html Według Długosza Jagielle krzyżacy przynieśli dwa miecze i przegrali. Coraz wiecej polityki w tym wszystkim a ja tak jej nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 22.03.07, 15:13 I do czego doszło ? Europa za mnie będzie się procesować z rządem RP. Na mój berecik się zaklinam, że nie chciałem procesu. Przyrody żal. "Bardzo żałujemy, że Komisja musi skierować sprawy do Trybunału Sprawiedliwości. Ale jest to niezbędne, jeśli te cenne w wymiarze europejskim obszary mają być chronione przed nieodwracalnymi szkodami. Komisja nie może zaakceptować takiej straty cennego dziedzictwa przyrodniczego - powiedział unijny komisarz ds. ochrony środowiska Stavros Dimas." wiadomosci.onet.pl/1506427,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zostałem szkodnikiem i ekologicznym radykałem 23.04.07, 10:26 Ekologicznym radykałem zostałem. "Odnosząc się do argumentów przeciwników budowy autostrady przez unikalną przyrodniczo dolinę Rospudy, Jarosław Kaczyński powiedział, że "gdyby przyjąć tak pojmowany punkt widzenia, to nie dałoby się wybudować nic". Według niego, przeciwnicy budowy autostrady przez dolinę Rospudy "szkodą polskiej przyszłości". Nie można z ekologii robić broni przeciwko rozwojowi - ocenił premier." wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8830481,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Parlamentarzyści z UE zauroczeni Doliną Rospudy 14.06.07, 18:48 Przedstawiciele Komisji Petycji Parlamentu Europejskiego, którzy przebywali na Augustowszczyźnie, sceptycznie odnoszą się do budowy obwodnicy w wersji zaprojektowanej przez drogowców. Parlamentarzyści są zauroczeni Doliną Rospudy i uważają, że projekt trasy jest niezgodny z unijnymi dyrektywami dotyczącymi ochrony środowiska. www.radio.bialystok.pl/wydarzenia/index.php#140607 Odpowiedz Link Zgłoś
wu_i Re: Parlamentarzyści z UE zauroczeni Doliną Rospu 15.06.07, 08:58 Alternatywna trasa, omijająca sporne tereny,wiedzie również przez obszary objęte programem NATURA 2000. I jest dłuższa, i prowadzi przez więcej miejscowości. Warto zajrzeć na stronę www.mos.gov.pl/natura2000. Okaże się, że nasz region to wielki skarbiec przyrody włączony do NATURY 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Zmieniam obywatelstwo 01.11.07, 10:16 Dobra wiadomość. www.greenpeace.org/poland/wydarzenia/polska/dolina-rospudy-ocalona Odpowiedz Link Zgłoś