Dodaj do ulubionych

Problem Uzależnienia w Siedlcach

21.03.07, 14:27
Chciałbym zaprosić do odwiedzania Siedleckiej Poradnii osób uzależnionych.
Masz znajomego który pije nałogowo? bierze narkotyki ? itp. namów go aby dał
sobie pomóc! Zmieńmy polską mentalność, dzisiejszy "ćpun" to nie człowiek
biegający ze strzykawką! I wcale nie jest straszny, tylko gdzies w się zgubił
i niemoże się odnaleźć POMÓŻMY IM! I myli się każdy ten który myśli, że w
Siedlcach nie występuje problem brania narkotyków, alkoholizm, itp.

Wszystkich którzy chcą komuś pomóc, lub samym sobie zapraszam na:

www.powrotzu.neostrada.pl/
tel: 025 633 31 81

Jest to strona Siedleckiego Oddziału Mazowieckiego Towarzystwa Rodzin i
Przyjaciół Dzieci Uzależnionych!

++++++++
Mam nadzieję, że NIKT nie odbierze tego jako SPAM.
Uważam, że takie twoarzystwa trzeba pomować.
++++++++
Obserwuj wątek
    • karolciasuzi1 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 21.03.07, 18:26
      Zgadzam się z tym tylko problem w tym że tacy ludzie nigdy nie przyznaja sie do
      tego że są uzależnieni- chyba że osiągną takie dno, że nie będą mieli wyjścia.
      I wiadome jest że w większości alkoholikami są ludzie z tzw "dobrych" domów i
      często nikt z najbliższych nie wie o ich problemie. Tacy ludzie często zapijają
      problemy albo najzwyczajniej w świecie-samotność. Brak odnalezienia się czy
      akceptacji w otoczeniu tez wpływa negatywnie. Nie mam nikogo bliskiego ani
      znajomej osoby z tego typu problemami ale podpisuję się pod tym, że trzeba
      pomóc i namawiam wszystkich do działania w tym kierunku, mimo przeciwności.
      • bialas.bolek Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 21.03.07, 19:06
        I wiadome jest że w większości alkoholikami są ludzie z tzw "dobrych" domów i
        > często nikt z najbliższych nie wie o ich problemie.
        Ciekawe, to mit który nie ma oparcia w rzeczywistości, popytaj najbliższych
        alkoholików czy nie wiedzą o "ich problemie", bo ja od ponad 20 lat słyszę od
        nich, że wiedzą. Ludzie z "dobrych domów" też są alkoholikami, ze "złych"też i
        nie ma tu reguły.
        Pozdrawiam
        • karolciasuzi1 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 21.03.07, 19:24
          Nie napisałam "wszyscy" tylko "większość". Czytaj proszę uważniej.
          • bialas.bolek Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 21.03.07, 20:01
            Nie czepiaj się, na początku wypoiedzi cytowałem Twoją, gdzie znalazłaś u mnie
            słowo "wszyscy", mam wątpliwości do słowa "większość" i do tego się odnosiłem.
            Problem w Siedlcach istnieje i cieszę się, ze jest nowa placówka w Siedlcach -
            niosąca pomoc uzależnionym.
            Mam nadzieję,że ten watek się rozwinie i niekoniecznie w kierunku osobistych
            przytykółw typu "czytaj proszę uważnie".
            • lukasz57-90 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 21.03.07, 20:16
              Tak jak napiałem w pierwszym poście! Znacie osobu uzalleznione i chcielibyscie
              ich z tego wyciagnac? porozmawiajcie z nimi! spróbować nie zaszkodzi!
            • karolciasuzi1 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 21.03.07, 20:17
              Sorki ale często sie zdarza, że ludzie odpisują docinkowo (ale bez sensu) aby
              tylko się popisać i dociąć właśnie. Źle cię oceniłam. Przepraszam
              • lukasz57-90 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 26.03.07, 23:01
                widze ze temat sie chyba nie przyjmie :((
                ps: od stycznia do naszej poradnii zglosilo sie 1800 osob na leczenie uzaleznien!
                • bialas.bolek Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 27.03.07, 08:05
                  Jeżeli jest to prawda, to biorac pod uwagę liczbę dni, w które była czynna
                  poradnia do 26 marca codziennie zgłaszało sie 30 nowych osób, co daje prawie 4
                  osoby na godzine. Chyba troche przesadziłeś, przy takim tempie pod koniec roku
                  zabraknie mieszkańców Siedlec, którzy chcą sie "leczyć z uzależnien". Reklama?
                  Bez przesady.
                  • kumka22 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 27.03.07, 08:33
                    Chyba reklama nie poparta faktami. Z przykrością musze stwierdzić, że byłam w
                    tej poradni. Ktoś z mojej rodziny ma problem z uzależnieniem od alkoholu. Będąc
                    tam sama miałam ochotę.... się napić. I to wcale nie jest śmieszne. Zero
                    anonimowości. Pani, która przeprowadzała ze mną nazwijmy to wywiad robiła to w
                    obecności 4 mężczyzn, czekających na zebranie AA. Kiedy juz weszłam do Pani
                    psycholog i opowiedziałam jej cała historię, zapytałam co mam dalej robić? A
                    ona? No właśnie spytała mnie: Jak ja mogę Ci pomóc? To właśnie ja chiałam
                    usłyszeć od niej co mam robić. Niestety nie podzielam Twojego zachwytu nad tą
                    nazwijmy instytucją. Pozdrawiam
                    • lukasz57-90 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 27.03.07, 18:27
                      hmm... napisałem to aby pomóc... a że tak postąpiła to niemoja wina, ja tam nie
                      pracuje wiec.. o reklame na forum prosil mnie znajomy, jesli moderator uzna ze
                      temat jest zbedny moze usunać... pozdro
                      • bialas.bolek Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 27.03.07, 18:57
                        te 1899 osób to też znajomy powiedział? Temat pewnie nie jest zbędny, ale nie w
                        takiej formie - reklama w dodatku nie do końca uczciwa. Może lepiej gdyby to
                        znajomy (znajoma?) sam się tym zajął. Pozdrawiam.
                        • ettee Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 31.03.07, 22:58
                          najlepiej to się czepiać
                          a o tym, że jest taka placówka, wciąż i tak nie wszyscy wiedzą

a propos przesłuchiwania w obecności osób trzecich, to niestety trzeba przyznać
                          (o ile miejsce się nie zmieniło, a raczej niestety nie), że warunki lokalowe są
                          marne, i to nas powinno bulwersowac, a nie ile osób się zgłosiło i kto w
                          Siedlcach jest uzależniony
                          • bialas.bolek Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 01.04.07, 19:12
                            ettee, jeżeli wiesz co "nas powinno bulwersować" no to nie mam o czym pisać.
                      • raks5 Re: Problem Uzależnienia w Siedlcach 01.04.07, 19:34
                        a moze lukasz usuniesz nareszcie reklame z sygnaturki, prosilem Cie pare razy...
                        wiec prosze teraz publicznie,
                        nastepny krok jest mniej przyjemny, wiec po prostu prosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka