Dodaj do ulubionych

Panie Kudelski!!!

03.10.07, 12:16
Szanownemu prezydentowi pan animator odwinałł numer. Mieli mu pod
nosem dyskoteki otwierac liceum katolickie i sie bał, że koncesji
nie dopstanie to zrezygnował z niej i na starych zasadach wytapil o
nową. I teraz ma prezydent dylemat - dać animatorowi koncesje czy mu
nie dac, bo jak da to jak jakies jasełka w szkole wystawią to bedzie
kicha bo sie młodziez będzie widywac z nacpanymi gó..arzami z
dysko, a jak nie da to może sie z kolegą pożegna, bo pan animator
mówi wszedzie, że kudelski to jego dobry znajomy, jest taki pewien
że dostanie koncesje że ludzi do roboty do dysko szuka.
he, he najbardziej zadowoleni to rodzice beda z tego liceum:)
Obserwuj wątek
    • bambii Re: Panie Kudelski!!! 03.10.07, 13:21
      nie jest taki zły pomysł, jak wpadnie jakiś biskup to będzie blisko na
      "małeconieco".
      Niestety trochę gorzej jak zwali się tłum na disco bo będą korzystać z toalet w
      szkole ;) no z drugiej strony lepiej w toalecie niż po ścianach bo pijanemu to
      wszystko jedno :)
      A co do sprzedaży alkoholu to i tak z tego co wiem sprzedaje, to już nie ma
      koncesji ? bo z tego co wiem koncesja jest na sprzedaż i podawanie ale może się
      mylę ?
      • bialas.bolek Re: Panie Kudelski!!! 04.10.07, 20:47
        Mylisz się, koncesja BYŁA na podawanie, a nie na sprzedaż w tym
        miejscu. Z tego co wiem na razie koncesji nie ma.
        • emektb Re: Panie Kudelski!!! 04.10.07, 23:00
          że się tak wtrącę:)) to o ile dobrze pamiętam zezwolenie jest na sprzedaż i
          podawanie:) ale może niepotrzebnie się czepiam:)
          • bydlaq Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 23:24
            dzisiaj czyli w piątek sprzedaż alkoholu była możliwa jeśli
            otrzymało się odpowiednie pisemne zaproszenie. Zaproszenie rozdawali
            na dole procownicy.

Nie wiem jak się to ma z koncesją na sprzedawanie czy podawanie...
            • emektb Re: Panie Kudelski!!! 06.10.07, 11:55
              bydlaq napisał:

> dzisiaj czyli w piątek sprzedaż alkoholu była możliwa jeśli
              > otrzymało się odpowiednie pisemne zaproszenie. Zaproszenie
              rozdawali
              > na dole procownicy.
              >
              > Nie wiem jak się to ma z koncesją na sprzedawanie czy podawanie...

ma się tak, że jak wygasa zezwolenie to można wystąpić o zezwolenie
              na wyprzedaż zapasów magazynowych.
              jeśli tego zezwolenia nie ma to kicha niemożebna wówczas jest. to
              czy ktoś takie zezwolenie ma można łatwo sprawdzić.
            • emektb Re: Panie Kudelski!!! 08.10.07, 10:41
              zastanawiam się tylko po co te zaproszenia?
              • bydlaq Re: Panie Kudelski!!! 08.10.07, 11:32
                Mając zaproszenie można stworzyć "imprezę zamkniętą", a ta jak
                wiadomo rządzi się swoimi prawami. Być może również koncesyjnymi...
        • no_login Re: Panie Kudelski!!! 04.10.07, 23:18
          > Mylisz się, koncesja BYŁA na podawanie, a nie na sprzedaż
          czyli jak?
          przychodzę z własnym alkoholem
          a personel mi go podaje? :-)
          niezły pomysł, w sklepie trochę taniej
          • oxylog Re: Panie Kudelski!!! 04.10.07, 23:21
            > przychodzę z własnym alkoholem
            > a personel mi go podaje? :-)
            Nie podpowiadaj, bo jeszcze podłapie i co wtedy ?
        • bambii Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 08:04
          zaraz zaraz , czyli trzeba mieć dwie koncesje jedną na podawania a drugą na
          sprzedaż ? a jak ktoś ma tylko na podawanie to co mają podawać skoro nie mogą
          sprzedawać ? coś nie bardzo rozumiem
          • no_login Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 20:37
            Napisałem wcześniej- alkohol przyniesiony
            przez klienta :-)
            Albo alkohol będący własnością firmy.
            Q tym przypadku ponieważ nie jest sprzedawany
            (nie ma przeniesienia prawa własności) musisz
            zwrócić go na żądanie uprawnionych osób...
            • bambii Re: Panie Kudelski!!! 06.10.07, 12:41
              nic z tego nie rozumiem , strasznie to pokrętne :)
              • no_login Re: Panie Kudelski!!! 09.10.07, 08:12
                Proste i logiczne.
                Jak ustawodawstwo ostatnich dwóch lat ...
                • emektb Re: Panie Kudelski!!! 11.10.07, 21:43
                  tak polskie prawo jest porażające w swej prostocie:)
    • polityks Re: Panie Kudelski!!! 04.10.07, 13:53
      dawno sie nie odzywałem ale to jest wątek do którego też musiałem
      sie dopisać. Zastanawiałem się z żoną czy posłać do nowego liceum
      katolickiego w przyszłym roku naszą pociechę, ale teraz to się mocno
      wahamy. Nie chcę by dzieciak miał pod nosem taki przybytek. Skończy
      późno lekcje i albo będzie musiał się borykać z łobuzerią albo sam
      zacznie korzystać z uciech typu alkohol. Do tego jakoś nie wyobrażam
      sobie odbierania dziecka z dodatkowych zajęć pozalekcyjnych.
      Wieczorem będzie się tam włoczyło masę łysych pijanych mięsniaków.
      Dziękuję za takie "atrakcje". Wątpię żeby którykolwiek rodzic chciał
      narażać dzieci na "przygody", które będą tam czekały. A jedna knajpa
      w mieście mniej nikomu nie zaszkodzi tym bardziej temu panu, który z
      tego co wiem ma ich kilka.

pozdrawiam politycznie
      • siedlczanin2 Re: Panie Kudelski!!! 04.10.07, 15:55
        Ja tam był zlikwidował wszystkie knajpy, disco i inne przybytki z rozrywką:)).
        Wtedy twoje dziecko mogłoby spokojnie chodzić po mieście.
        Mnie uczyli że dzieci wychowuje się raczej w domu, w rodzinie, a czy wykorzysta
        bliskość knajpy czy też innej "rozpusty" nie zależy od ich usytuowania.
        • bambii Re: Panie Kudelski!!! 04.10.07, 16:01
          >a czy wykorzysta
          > bliskość knajpy czy też innej "rozpusty" nie zależy od ich usytuowania.

mam jednak wrażenie że nie posiadasz dzieci, gdybyś je posiadał chciałbyś
          wiedzieć czy nie ma zagrożeń w okolicy gdzie Twoje dziecko przebywa. A osobiście
          widziałem jak przed wspomniana dyskoteką odbywały się rzeczy które nie chciałbym
          aby moje dziecko widziało, pomijam już sytuację wypróżniania sie pomiędzy
          samochodami na parkingu za bankiem uczestników którzy wyszli ze wspomnianego
          disco :)
          • bigboyindigo Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 08:54
            ej chłopakowcy, a te wase dzieci to beda konczyly zajecia w tym liceum o 21, 22 czy jeszcze pozniej??
            moze po porstu zalozcie watek 'nie lubie smigla' i nie bawcie sie w hipokryzje bo kiszka jest
            • lukasz57-90 Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 09:18
              hmm... ja patrze na to troche innym okiem i mysle, że tej dyskoteki i tak nie
              bedzie bo w przepisach jest ze disco nie moze byc blisko szkoly. Ktoś tam tez
              pisal ze zastanawia sie nad poslaniem dziecka do tej szkoly bo lysi beda
              wieczorem itp. wiec wychopdze z zalozenia ze jak dziecko nie bedzie prowokowac
              to nic jej sie nie stanie, wielokrotnie wracalem z Atola po 3 i jak widac
              jeszcze zyje! I nie widzialem zeby ktos byl zaczepiany przez obce sobie osoby.

Aha jeszcze jedno zachowujecie sie jakbyscie nigdy w swojej mlodosci nie
              chodzili na imprezy, wichury ( wiejskie imprezy ) bo nie powiecie mi ze wtedy
              bylo bezpiecznie zajebis*** i wogole zyc nie umierac.

pozdro
              • bambii Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 09:23
                > Aha jeszcze jedno zachowujecie sie jakbyscie nigdy w swojej mlodosci nie
                > chodzili na imprezy, wichury

różnica jest taka że kiedyś dostało się "po pysku" i na tym sie kończy, teraz
                dostanie "po pysku" to za mało , takiego delikwenta, najczęściej w grupie, kopie
                się leżącego okładając go ze wszystkich stron. A jak przy okazji znajdzie sie w
                okolicy nóż to go jeszcze wsadzą miedzy zebra. Wówczas takie kopanie było bardzo
                rzadkie , teraz to największa frajda, czasy się zmieniają.
                • krzycho1252 Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 09:30
                  > Wówczas takie kopanie było bardzo
                  rzadkie , teraz to największa frajda, czasy się zmieniają.

Tu się z bambii'm zgadzam bez politycznych dwuznaczności.
                  • bigboyindigo Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 09:35
                    zamknijmy dworce pkp bo tam biją dojezdzajacyh, chamską wyspę pks bo tam kroją, dalej:
                    mylną, egoiste i camelota - bo dzieci wracajace z liceum na mlynarska, ktoras z tych knajp minął, chyba, ze wybiora wariant optymalny i wroca przez park
                    tukan i bezpieczniej dla dzieci mieszkajacych na sienkiewicza, juz jak dotra wieczorem na te ulice to sa juz bezpieczne jak w domu
                    piec sztuk - zeby 11-listopada stala sie dla naszych posciech zlotym tarasem
                    i wiele wiele innych, a potem zacznalsie lamenty, ze nigdzie sie koncerty nie odbywają i takie tam...
                    jeść
                    • bambii Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 09:54
                      Moja babcia w takich sytuacjach zawsze mawiała : "everything in moderation" co
                      można by przetłumaczyć "wszystko z umiarem": wszystko jest dla ludzi, dla mądrych.
                      • lukasz57-90 Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 20:31
                        nikt nozem nie dostanie jesli nie zawinil ... a powiem tak: ten kto cwaniakuje
                        powinien bac sie o swoje 4 litery dla spokojnym ludziom nie zaczepiajacych nic
                        zlego sie nie stanie!

• no_login Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 20:43
                          > nikt nozem nie dostanie jesli nie zawinil
                          zażartowałeś

> spokojnym ludziom nie zaczepiajacych nic
                          > zlego sie nie stanie!
                          co najwyżej rozstaną się ze swoim zegarkiem,
                          portfelem, samochodem,...
                          A jak w portfelu będzie za mało to kosa w prezencie.

I zamiast tradycyjnego pytania skąd bierzesz zioło,
                          tzw. tax:
                          -babciu widzialas moje tabletki? byly oznaczone LSD
                          -pie..c tabletki, widziales ku.. smoka w kuchni?

(słownictwo oryginalne, Ctr+c,Ctrl+v)
                          • creatorr Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 23:39
                            A ja dodam tylko, że disco było w tym miejscu wcześniej niż szkoła i nie powinno
                            być zamykane bo jakiś idiota zapragnął zbudować sobie liceum w samym centrum
                            miasta- czyli tam gdzie go budować nie powinien. Moje zdanie na temat KLO jest
                            takie, że powinno być ono zbudowane gdzieś na obrzeżach miasta, na dużo większej
                            działce dającej możliwości rozwoju szkoły. Na prawdę ciężko jest mi pojąć
                            decyzję o umiejscowieniu takiej instytucji w miejscu gdzie nie ma ani dużego
                            parkingu ani miejsca na halę sportową z prawdziwego zdarzenia.
                        • emektb Re: Panie Kudelski!!! 06.10.07, 11:53
                          a jak zaczepi ktoś np. na rauszu to już go w tube, albo kose?
                • piszczy Re: Panie Kudelski!!! 05.10.07, 23:34
                  Oj Bambii siedząc na uczelni, albo przed internetem, albo zajmując
                  się dziećmi, nie za bardzo masz chyba czas łazić po knajpkach, więc
                  Twoich wypowiedzi nie traktowałbym jako wypowiedzi eksperta w tych
                  kwestiach. A i za dużo CSI szkodzi, człowiek cały czas myśli o tym,
                  gdzie zostało jego DNA :)
                  To takie prztyczki i żarty.
                  Tak naprawdę to najwiekszym problemem tego miasta wcale nie są
                  knajpy, ale to co się dzieje na pułasia. Wcale nie wieczorem i wcale
                  nie w weekend. W normalny dzień, w samym jego środku, tj. koło 11.00
                  dwóch lumpów zaczepia dziewczynkę i chca od niej kasy... Taka jest
                  nasza miejska rzeczywistość... A kasę to oni wydadzą na pifko, marki
                  pifko, które to kupią w najbliższej biedronie za 1,40. Bo Pan prez
                  przecież liberalny jest i limity na koncesje zwiększył. Takie jest
                  to miasto Bambii wlaśnie takie...

Ja po knajpach nie chodzę, to mój wybór, są one mi zupełnie
                  niepotrzebne, ale jestem przeciwnikiem gwałcenia swobody prowadzenia
                  działalności tej, czy innej.

Sprzedaje bez koncesji? Proszę tel 997 lub 102 i zgłoście! Po co się
                  rzowodzić? A jeśli wszystko jest legal! To dajcie temu czy innemu
                  spokój.

AMEN
                  • bambii Re: Panie Kudelski!!! 06.10.07, 12:37
                    > nie za bardzo masz chyba czas łazić po knajpkach,

nie wiem czy ganisz czy chwalisz :)

> To takie prztyczki i żarty.

no ubawiłem sie do łez :P

> Bo Pan prez
                    > przecież liberalny jest i limity na koncesje zwiększył

ja ? nie zwiekszyłem tych limitów (chyba jestem mylony z kimś innym) tylko
                    zastanawiam sie nad konsekwencjami. Piszę to dlatego że dwa razy widziałem co
                    się dzieję i nie dlatego że nie lubię Śmigelskiego,( bo uważam że robi również
                    wartościowe rzeczy dla Siedlec) ale akurat wydaje się że tam brakuje kontroli
                    (może toalet za mało w tym disco albo za gorąco ?)

> Ja po knajpach nie chodzę, to mój wybór, są one mi zupełnie
                    > niepotrzebne

eee poważny błąd , warto czasem spędzić chwilę w knajpie

> Sprzedaje bez koncesji? Proszę tel 997 lub 102

to sugestia nie do mnie ale myślę sobie że ktoś skorzysta :)
                    • piszczy Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 00:10
                      Dla ścisłości:
                      "Pan prez" tu mialem na myśli Pana Prezydenta i jego rozdawnictwo
                      koncesji. Ale, tak na marginesie - bo sprawa się zaczyna robić coraz
                      głośniejsza - podobno, (zasłyszałem od znajomych) że przed samymi
                      wyborami koalicja niezgoda i rozbój rozdawała takie paszkwile
                      odnośnie koncesji i Symanowicza? To była sprawa bodajże tego sklepu
                      na 3-go maja? Jakieś sądy, afery, odszkodowania...
                      A tu mi pachnie kolejną aferką tego typu.
                      A co do szkoły... Szkoły jak na razie chyba nie ma... tzn. budynek
                      jest, ale rok szkolny się tam nie zaczął, więc skoro nie ma uczniów,
                      nauczycieli, woźnego, to jest to tylko budynek, a czy szkoła?
                      A może tajna siedziba radiotelewizji "mamordę"?
                      Ktoś się chyba ubiega o elektorat blokowaniem tego zezwolenia, ale
                      jak na razie to mi (i chyba wielu z Was) wycieczkami personalnymi
                      pachnie.
                      • bambii Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 07:54
                        >że przed samymi
                        > wyborami koalicja niezgoda i rozbój rozdawała takie paszkwile
                        > odnośnie koncesji i Symanowicza?

gdyby to był jedynie paszkwil to bym sie nawet zgodził ale z tego co pamiętam
                        ten "paszkwil" zakończył się w sądzie przegraną miasta i p. Symanowicza więc to
                        raczej bardziej fakt niż paszkwil.
                        Dla przypomnienia :
                        paszkwil «pismo, wypowiedź lub utwór szkalujące lub zniesławiające kogoś»
                        fakt «to, co zaszło lub zachodzi w rzeczywistości»

> A co do szkoły... Szkoły jak na razie chyba nie ma...

ale będzie czy nie ? bo tutaj jest kwestia egzekwowania prawa albo wszystkich
                        traktujemy równo wg. tego samego prawa albo nie.

> A może tajna siedziba radiotelewizji "mamordę"?

a to powyżej faktycznie już jest paszkwilem :)

> Ktoś się chyba ubiega o elektorat blokowaniem tego zezwolenia

i tu jest dylemat bo sprawa nie jest taka oczywista, jeśli przyzna to znaczy że
                        świadomie złamie prawo lub wykona unik prawny, jeśli nie przyzna to narazi się
                        na druga stronę bo będzie posądzony o pozyskiwanie "elektoratu wyborczego". Jak
                        widać sprawa nie jest prosta dla prezydenta i budzi emocje.
                        • emektb Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 10:13
                          sprawa nie jest na pewno prosta. co do szkoły, to takie gdybanie.
                          zajęcia zaczynają się w niej od 29 października. jeśli nie ma w niej
                          jeszcze uczniów, to to nie jest szkoła? to w wakacje szkoła też nie
                          jest szkołą? przecież to oczywiste, że jest to szkoła.
                          • gilgutek Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 14:20
                            Uważam że:

1) Zgodnie z prawem i obowiązującymi przepisami, szkoła uzyska status jednostki
                            edukacyjnej w momencie rozpoczęcia działalności edukacyjnej, czyli jak na razie
                            jest to zwykła budowa.
                            2) Nawet gdyby szkoła już funkcjonowała, ważne są odległości (od budynku szkoły
                            do lokalu w którym podaje się alkohol) jeśli tzw. metry są, to chyba nie ma
                            problemu.
                            3)Nie chadzam do tego typu lokali więc nie wiem jak tam jest, czy spełnia
                            wszystkie wymogi, ale nie chciałbym aby Pan Prezydent podejmując decyzję, wziął
                            pod uwagę to, że niestety jeśli przyjdzie płacić odszkodowanie, (tak jak w
                            przypadku SIM'u) to niestety będą to pieniądze nie jego, lecz całej społeczności
                            Siedlec( czytaj: podatników).

Pozdrawiam, Roman
                            • gilgutek Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 14:23
                              gilgutek napisał:

>"ale nie chciałbym aby Pan Prezydent podejmując decyzję, wziął..."<

Przepraszam, ale miało być: "ale chciałbym aby Pan Prezydent podejmując decyzję,
                              wziął..."
                        • piszczy Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 21:01
                          >że przed samymi
                          > wyborami koalicja niezgoda i rozbój rozdawała takie paszkwile
                          > odnośnie koncesji i Symanowicza?

gdyby to był jedynie paszkwil to bym sie nawet zgodził ale z tego co
                          pamiętam
                          ten "paszkwil" zakończył się w sądzie przegraną miasta i p.
                          Symanowicza więc to
                          raczej bardziej fakt niż paszkwil.
                          Dla przypomnienia :
                          paszkwil «pismo, wypowiedź lub utwór szkalujące lub zniesławiające
                          kogoś» fakt «to, co zaszło lub zachodzi w rzeczywistości»

Drogi Kolego!
                          Pozwól, że skonkretyzuję - miałem tu na myśli gazetkę wydawaną i
                          kolporotwana m.in. na targowiskach miejskich w dniach żałoby
                          narodowej - na 2 dni przed drugą turą wyborów - porpoś kolegów z
                          Życia Siedleckiego - składali to ci w pdfie prześlą. Albo Pana
                          wiceprezydenta - rozdawal to może sobie na pamiatke jeden egzemplarz
                          schował.

W owej gazetce byl artykuł o obrzydliwej polityce Symanowicza
                          blokującej wolność gospodarczą, limitowanie koncesji na alkohol i
                          wlaśnie jako brudny argument przeciwko niemu - sprawa sklepu na 3-go
                          maja. Sprawa, której Ci sami ludzie wcześniej hołdowali i ręka w
                          rękę jako wcześniejszy POPISSTS bronili.

Do wyborów obecny prezydent doszedl dzieki tej gazetce, gdzie
                          obiecywał, że on będzie postępował inaczej... I tu jest całe
                          prawdziwe oblicze polityków PiS. Najpierw są za limitami, przed
                          wyborami są liberalami w tej sprawie, a rok po wyborach znowu są za
                          limitami! Kłamczuszki nie Kaczuszki! A uznaje to jako paszkwil, bo
                          Ci sami ludzie, koalicyjni koledzy zarzucali jednemu człowiekowi, ze
                          nie zrobił tego, czego nie zrobili w sumie wszyscy razem. Bo w sumie
                          co się zmieniło - odpadl STS zostal POPiS. Tak? Nie ma ani jednej
                          nowej twarzy! Zachęcam do lektury tego paszkiwla i ulotki wyborczej
                          z twarzami Kudelskiego, Sosnowskiej, Orzełowskiego, Kozaczyńskiego i
                          Dobijańskiego (m.in) z wyborów samorządowych 2002. To całe oblicze
                          POPiS'owców. Ot i tyle... pozdrawiam, bo piszczy.

Dla przypomnienia
          • siedlczanin2 Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 17:08
            bambii, mam dzieci, ale jedno (drugie za małe) chodzi do normalnej szkoły - czy
            musi być katolicka?
            Wyobraź sobie, że ja jak chodziłem do podstawówki to sklep z gorzałą był b.
            blisko i jakoś pijakiem nie zostałem. Piszesz "widziałem jak przed wspomnianą
            dyskoteką odbywały się rzeczy które nie chciałbym aby moje dziecko widziało"
            Wiesz co, w zeszły roku mój syn (2kl podst)przyszedł z kolegą do domu i
            opowiadali jakie wstrętne widowisko widzieli na Jagiełły - ulicy, na której nie
            ma w tej okolicy ani knajpy, ani disco, albo jak mówił Kononowicz nie ma nic(w
            tym miejscu)- to co miałem mu kazać chodzić inną ulicą, albo mam go wozić
            samochodem z firankami w oknach. Nie przesadzajmy. Widziałeś zapewne w młodości
            różne rzeczy i co? zszedłeś na margines? - nie. Jesteś rozsądnym i wykształconym
            facetem. Mojego kolegę mama prowadzała za rączkę do 7 kl włącznie, a dziś
            wstydzę się go na ulicy. Nawet kiedyś chciałem mu pomóc, ale nic to nie dało.
    • tramwajsiedlecki Panie Kudelski, malkontenci zawsze narzekają 06.10.07, 10:55
      Dyskoteka jest - nie dobrze.
      Dyskoteki nie ma - nie dobrze.
      Koncesji mało - nie dobrze.
      Koncesji dużo - nie dobrze.
      KLO przy Sokołowskiej - nie dobrze.
      KLO w przy Świrskiego - nie dobrze.

Marudzenie dla marudzenia. Szkoła pracuje do 15-tej, ok sks-y, kółka
      itp. do 20-tej. Dyskoteki zaczynają sie na ogół o 21-tej i to pewnie
      w weekendy, gdy szkoła nie działa.

Problem huligaństwa istnieje w mioeście, ale nie z powodu istnienia
      dyskotek i pubów. Co stoi na przeszkodzie, aby w "ciekawszych"
      punktacj miasta istniała fizycznie policja czy straż miejska?
      Kto widzi wieczorem patrole na Sienkiewicza, Pułaskiego lub nad
      zalewem?

• emektb Re: Panie Kudelski, malkontenci zawsze narzekają 06.10.07, 11:51
        problem polega na tym, że szkoła już jest i tak czy inaczej przepisy
        nie pozwalają na umiejscowienie w odległości mniejszej niż 100
        metrów punktu w którym sprzedaje się alkohol. przepisy ustanowiono
        po to by nie sprzedawać gorzały np. w szkolnym sklepiku, a odległość
        jest bo jakaś być musi. sam jestem ciekaw jak ta sprawa się skończy.
      • bambii Re: Panie Kudelski, malkontenci zawsze narzekają 06.10.07, 12:41
        i żeby była jasność, mi tam wszystko jedno , bo dziecka tam nie zaprowadzę do
        szkoły (dyskoteka jest czynna od 21.00 ale pub znacznie wcześniej, pytanie od
        której ?) , ani nie chodzę tam na disco - wolę bardziej dojrzałe towarzystwo, a
        w tych godzinach staram sie unikać takich okolic.
    • uanskor Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 15:31
      Ja bym tylko chciałą wiedzieć, kto w tym miejscu pozwolił na to
      liceum? A jak już pozwolił, to gdzie są miejsca postojowe?! Przecież
      wiadomo, że centrum zapchane! Nie ma gdzie zaparkować nawet na 15
      minut!
      • bambii Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 15:42
        a może w świetle tego kto otrzymał Nobla i za co, warto rozważyć komunikację
        miejską ?
        • uanskor Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 15:46
          Oczywiście, że warto! Juz widzę te przywożone spoza miasta dzieci,
          których rodzice zostawiają samochody na obrzeżach i razem ze swoimi
          pociechami wsiadają do autobusu, żeby za 30 min. dojechać do centrum!
      • aro333 Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 15:43
        PSI tez wpieprzono osiedle za plotem pomimo protestow ze moga byc
        problemy.Kazdy to olal a teraz miasto chce aby spoldzielnia za
        wlasna kase budowala ekrany dziwekochlonne bo w nocy 4 decybele
        przekroczony jest halas.Dzisiaj to nic ze to kiedys byla juz
        dzielnica przemyslowa,ze za plotem bylo pole z porzeczkami,ze zaklad
        ostro protwestowal przeciwko budowie.I co ---kupa.Obecnie miasto
        oraz developer nie poczuwaja sie do partycypacji w kosztach tych
        ekranow,tak wynikalo z artykulu w TS.Postawmy jeszcze pare blokow
        kolo Mostostalu (a miejsca tam t4roche jest) to znajdziemy nowych
        inwestorow ,chyba w myslach .Tak samo jest z tym liceum.Mi akurat
        to wisi czy bedzie tam piwo i alkohol czy nie ,ale zasady jakies
        powinny byc,nie mozna ich zmieniac co kilka albo kilkanascie lat.To
        przeszkadza w inwestycjach.Tak mi sie wydaje.
    • polityks Re: Panie Kudelski!!! 12.10.07, 20:52
      a ja uważam, że gdyby chodziło o kogos zwykłego, tematu by nie było,
      bo z góry wiadomo, że takiego pozwolenia by nie uzyskał, dlatego nie
      rozumiem czemu animator ma byc traktrowany ulgowo, prosze mnie
      niezrozumieć źle, sam bywam w jednej z jego knajp (którą zresztą
      bardzo lubię) ale prawo to prawo, niemożna i tyle, z jedenej strony
      szkoda, ale mówi się trudno, sądem też nie ma co straszyć bo wg mnie
      ta sprawa jest diametralnie różna od konfliktu sim-miasto

pozdrawiam politycznie
    • emektb Re: Panie Kudelski!!! 16.10.07, 09:50
      no i podobno po koncesji...
    • emektb Re: Panie Kudelski!!! 19.10.07, 09:08
      no wie ktoś coś, bo zjada mnie chora ciekawość?
      • bydlaq Re: Panie Kudelski!!! 19.10.07, 09:31
        Zobaczysz jutro Bo sobota i znowu może dyskoteka na "zaproszenia"...
      • piszczy Re: Panie Kudelski!!! 19.10.07, 23:45
        wszyscy wszystko wiedzą, a Ty za pewno najwięcej, więc po co ta
        prowokacja, pół miasta mówi, że z MO i MD kawkę pod sekretariatem w
        UM popijasz, więc się zapytaj kolegów.
        W końcu po coś te wybory pomogłeś wygrać PiS'owi nie?
        Więc nie ma co durnia strugać...
        Żałosne!
        • bydlaq Re: Panie Kudelski!!! 20.10.07, 10:15
          Zastanawiam się czy odpisać grzecznie czy wg poziomu piszącego...

> wszyscy wszystko wiedzą, a Ty za pewno najwięcej,

bynajmniej nigdy nie uzurpowałem sobie praw do posiadania tytułu
          omnibusa. Ale jeśli kolega wie lepiej.

> pół miasta mówi, że z MO i MD kawkę pod sekretariatem w
          > UM popijasz, więc się zapytaj kolegów.

tnij.org/aeg4
          > W końcu po coś te wybory pomogłeś wygrać PiS'owi nie?

nie przypominam sobie.

> Więc nie ma co durnia strugać...

co ma struganie do całości?

> Żałosne!

Poważnie? ;)

POzdrawiam
          • emektb Re: Panie Kudelski!!! 20.10.07, 12:43
            myślę, że to do mnie było:))
            miło mi słyszeć, że wszyscy wszystko wiedzą, a ja na pewno
            najwięcej, choć pozwolę sobie zauważyć nieśmiało, że ta mocno
            ogólnikowa teza nie do końca może być prawdziwą. dyskusję
            rozpocząłeś od zapewne wiarygodnego dla ciebie stwierdzenia, że
            popijam kawkę z MO i MD, co, o dziwo, ma w sobie nawet ziarno
            prawdy. w okolicach sekretariatu prezydenta piłem kawę 3 razy i choć
            pewnie nie uwierzysz, to nie byłem tam wówczas towarzysko, a kawkę
            piłem bo kupują ją tam m.in. za moje pieniądze, czyt. podatnika. u
            md kawę piłem raz. ogólnie jakoś nadmiernie często nie bywam w
            siedleckim magistracie z wyjęciem wizyt związanych z wykonywanym
            zawodem lub prowadzoną działalnością. właściwie to oprócz takich
            wizyt nie bywam tam wcale. ale ty pewnie i tak wiesz leppiej.
            raduje mnie oczywiście twoje przeświadczenie, że rozprawia o moich
            zwyczajach pół miasta, ale obawiam się, że nie cieszę się tak dużą
            popularnością wśród gawiedzi.
            jeśli chodzi o kolegów, to rzeczywiście mógłbym ich zapytać, ale nie
            uważam tego za najbardziej stosowne. dlatego wiedzę na temat tego
            czy marcin pozwolenie otrzymał czy nie opieram na jakiś strzępkach
            informacji niesionych przez plotki, które diametralnie różnią się od
            siebie. dlatego właśnie zadałem pytanie, bo NIE WIEM JAK SIĘ TO
            WSZYSTKO ZAKOŃCZYŁO.
            jeśli zaś chodzi o moje pomaganie pisowi w wygranej, to myślę, że
            powinieneś zdradzić właśnie pisowi tą rewelację, bo obawiam się, że
            nie zdają sobie chyba sprawy z tego, że im pomagałem.

co do inwektyw to są tak nieudolne, jak ta twoja próba wkręcenia
            mnie do jakiegoś "władczego" towarzystwa

pozdrawiam serdecznie
            • bydlaq Re: Panie Kudelski!!! 20.10.07, 14:21
              toś mnie zaskoczył. Ja już prawe dobę myślę o jakiej kawie mowa...
            • polityks Re: Panie Kudelski!!! 20.10.07, 16:14
              cóż za elokwencja, opanowanie i.... lekkie pióro, aż miło czytać
              taki post,pełna kultura, panowie i panie zchęcam do brania
              przykładu:)

pozdrawiam politycznie!
              • bambii Re: Panie Kudelski!!! 20.10.07, 19:50
                szkoda że nie wszyscy tak potrafią :)
    • mrfan Re: Panie Kudelski!!! 21.10.07, 00:21
      Myślę, "piszczy", że strzelasz sobie sam lub Twojemu mentorowi
      tzw. "samobója", a to co piszesz " o kawie" jest wymyślone spod
      Twojego brudnego paznokcia w ręce lewej. Tak, czy inaczej, Cię
      pozdrawiam.
      • piszczy Re: Panie Kudelski!!! 21.10.07, 22:04
        Ja również pozdrawiam. Bardzo ciepło. Nie rozumiem o co chodzi
        zarówno z samobójem, jak i z mentorem. Ale tak to już jest. Forum od
        zawsze przedstawiało jeden, jedyny słuszny sposób widzenia świata i
        Siedlec. Ja pozwalam sobie widzieć inny zarówno od emktb jak i
        bambiego, jak i innych. Przykro mi Panowie nie będe klakierem. Sami
        dobrze wiecie, że jest jak jest. Raz obrany kierunek zaczynacie z
        uporem bronić. Swoje partykularne interesy mieszacie z nadmuchanym
        dobrem ogółu. Daltego nazywam rzeczy po imieniu - to żałosne. Co do
        mentorstwa - sam sobie jestem, byłem i będę mentorem. Ani mi nie
        placa za moje poglądy, ani ja im nie płacę. Widzę - piszę. Wy nie
        dośc, że widzicie, znacie prawdę i wewnątrz się jej brzydzicie -
        piszecie że jest kolorowo i bajecznie. Oto to tyle.

Co do tekstów:
        > Myślę, "piszczy", że strzelasz sobie sam lub Twojemu mentorowi
        > tzw. "samobója", a to co piszesz " o kawie" jest wymyślone spod
        > Twojego brudnego paznokcia w ręce lewej. Tak, czy inaczej, Cię
        > pozdrawiam.

Chłopczyku lub dziewczynko kim kolwiek jesteś, nie wiesz, to sie nie
        wypowiadaj, przeczytaj wątki poniższe, porozmawiaj z ludźmi na
        mieście. To się dowiesz. Co do moich paznokci, ze względu na moją
        pracę - zapewniam, że są czyste.

Ja również gorąco pozdrawiam.
        • emektb Re: Panie Kudelski!!! 21.10.07, 23:12
          na mieście ludzie mówią, że widują cię tylko z chłopakami i widują
          cały czas...
    • yazz.1 Re: Panie Kudelski!!! 21.10.07, 13:57
      Witam..nie rozumiem sensu tej dyskusji...krótko przeanalizowałem
      temat i szkoła z definicji prawnej nabiera statusu z momentem
      inauguracji roku szkolnego, zostaje wpisana w katalog MEN-u, w tej
      chwili pozostaje jedynie budynkiem a jesli więc wzsystkie
      uwarunkownia formalno-prawne są spełnione to dlaczego ten człowiek
      nie dostanie koncesji lub ma sie obawiać jej odebrania???
      pozdrawiam merytorycznych....
    • harneck Re: Panie Kudelski!!! 25.10.07, 17:32
      Nie rozumiem jaki wpływ będzie miał lokal na szkołę?
      To liceum znane jest przecież w całej okolicy jako "szkoła
      zielarzy". Dzieciarnia co najwyżej zmieni środki dopalające na,
      przynajmniej w części, akceptowalne społecznie. Zastanawia mnie
      fakt, jak to możemy nie widzieć i nie słyszeć tego, czego nie
      chcemy. A mówię tu o odpowiednich władzach, na których ciąży
      obowiązek dostrzegania takich zjawisk, jak właśnie branie miekkich
      narkotyków. To, że liceum prowadzone jest przez Koścół, nie znaczy,
      że jest czyste. Potrzebne jest w tym przypadku zdrowe podejście do
      sprawy i przyznanie się do zachodzącego zjawiska przez dyrekcję
      szkoły. To nic, że będą mówić o nieudolnym prowadzeniu placówki, ale
      dzieciaki może uda się jakoś wyciągnąć. Nie znaczy to, że cała
      szkoła przypala, ale przydomek "szkoła zielarzy" nie wziął się
      znikąd i pochodzi właśnie ze środowiska licealistów.
      • bialas.bolek Re: Panie Kudelski!!! 25.10.07, 20:27
        Jak piszesz "odpowiednich władzach na których ciąży obowiązek
        dostrzegania takich zjawisk jak branie miękkich narkotyków" to
        dlaczego w wątku "Panie Kudelski". On akurat zna problem.
        Z sześciu przypadkowo spotkanych młodych ludzi 2 wymieniło inną
        szkołę jako "szkołę zielarzy". Cieszę się, że pojąłeś tą sprawę -
        narkotyków, może warto w osobnym wątku, choć wszystkie dotychczasowe
        na podobny temat umierały śmiercią naturalną dość szybko. To w końcu
        nie sprawa 1 koncesji tylko bardziej złożony problem. Pozdrawiam.
        • emektb Re: Panie Kudelski!!! 25.10.07, 21:42
          tym bardziej, że alkohol wcale nie jest zaliczany do grupy
          narkotyków tzw. miękkich, ale do najmocniej uzależniających, na
          równi z opiatami. a, że jest społecznie akceptowalny to już zupełnie
          inna sprawa.
          • bydlaq Re: Panie Kudelski!!! 30.10.07, 10:09
            czyli po koncesji??

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=71273263
        • no_login Re: Panie Kudelski!!! 30.10.07, 10:23
          > to dlaczego w wątku "Panie Kudelski"
          Bo to jest miejsce równie dobre jak każde inne

> On akurat zna problem
          I co robi???

> Z sześciu przypadkowo spotkanych młodych ludzi 2 wymieniło inną
          > szkołę jako "szkołę zielarzy"
          Dwie osoby z sześciu to 33,333...%
          Czy pozostali, czyli 66,666...%, wymieniła tę szkołę?
    • donna_izabella Re: Panie Kudelski!!! 31.10.07, 18:59
      Witam,
      w tygodniku ciąg dalszy,
      pozdrawiam,
      Izusia

tygodnik.siedlecki.pl/t2958-co.sie.stanie.z.dekadencyja.htm
      • donna_izabella Re: Panie Kudelski!!! 31.10.07, 19:02

Ktoś już o tym pisał....

Izza

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=69924031&a=70399917
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się