11.04.12, 14:00
Witam
Ostatnio pojawiły nam się problemy z procesorem (córka ma go od lipca 2008). Wygląda to tak, że córka narzeka, a wręcz złości się, bo jej "przerywa". Na wyświetlaczu pojawiał się błąd H6, którego w instrukcji nie ma. W internecie wyczytałam, że to źle dopasowany procesor, więc zgłupiałam. Mąż jednak tez podrążył temat i stwierdził, że to cewka, więc wymieniliśmy kabelek, bo mieliśmy jeszcze od zestawu pediatrycznego (który jest strasznie długi i ciągle procesor spada, a narazie czekamy na pieniądze, żeby kupić normalny kabelek). W tej chwili problem się nie pojawia, ale nie jestem pewna, czy to tylko wina kabelka. Może ktoś miał podobne problemy i doradzi?
Na wizycie kontrolnej bylismy jesienią, tu u nas w Gdańsku i wszystko było ok (rzecz jasna powtórzymy jeżeli będzie się problem pogłębiał).
I od razu zadam drugie pytanie, za rok mija nam 5 lat użytkowania i w Gdańsku dowiedzieliśmy się, że wymiana następuje tylko w przypadku uszkodzonego procesora, a nie każdego. Czy tak jest?

Pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • gradowska2 Re: H6 11.04.12, 18:14
      Witam. My mielismy wymieniony procesor w tamtym roku. Wymieniany mielismy w Warszawie. Na wymiane czekalismy ponad rok. Najpierw mielismy robiona analize serwisowa procesora. Po tej analizie mielismy stwierdzone ze procesor trzeba wymienic. Pozdrawiam.
    • pizza987 Re: H6 11.04.12, 21:31
      Błąd H6 oznacza w skrócie że nie ten procesor do nie tego implantu czyli jeżeli mielibyście dwa to w ten sposób daje znać że został założony nie po tej stronie co trzeba. W przypadku Poli procesora miałem taką sytuację tylko raz i to w Kajetanach jak miałem w garści oba zdjęte ale niewyłączone procesory i zetknęły się cewkami. Za to znajomi mieli w córki procesorze taka sytuację, zdaje się ze docelowo ale nie tylko z tego powodu został wymieniony.

Co do wymiany na nowy-ekspertyza po 5 latach a NFZ zbyt chętny do finansowania wymiany nie jest, musi z niej wynikać ze procesor jest porządnie uszkodzony i jego naprawa będzie kosztowna... Ja w czerwcu zaczynam batalię, nasz Freedom ostatnio jakoś się zawiesza, nie zawsze reaguje na klawisze... Dlatego trzymam kciuki żeby do czerwca dotrwał i bedziemy wojować o wymianę na 5.
      • aleks-32 Re: H6 12.04.12, 12:27
        Witam
        Dziękuję za informację.
        To trzymam kciuki za batalię i chętnie "zobaczę" co z tego wyniknie, my zaczniemy za rok. A procesor mamy jeden, więc dziwny jest ten komunikat, będziemy sprawdzać.

pozdr
        • gradowska2 Re: H6 12.04.12, 21:07
          Witam. Nam sie udało wymienic na piatke. Ale my mielismy wymiane ze wzgledow medycznych. Choc na wymiane tez czekalismy ponad rok. Choc corka zle słyszała to musielismy czekac. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka