kasiulek76 08.05.08, 12:03 czy w Siedlcach lub okolicach działa jakiś klub judo dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emti1 Re: sekcja JUDO ???? 08.05.08, 16:08 PTS Siedlce ma sekcje judo ale tylko dla dzieci i mlodziezy Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: sekcja JUDO ???? 09.05.08, 08:21 Czasy znakomitej sekcji judo w Siedlcach się już skończyły, nawet brałem kiedyś w tym udział :) , teraz tu już rekreacja. A dlaczego akurat judo ? a może Aikido ? Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: sekcja JUDO ???? 09.05.08, 22:18 Brazylijskie Jiu Jitsu! Czwartki i Wtorki 19:30 na małej sali w szkole nr 9 Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: sekcja JUDO ???? 09.05.08, 22:28 Kolezanka wyraznie pisala o judo to raz... A dwa ze jiu-jitsu to rowniez techniki w ktorych wykorzystuje sie ciosy rekami i nogami...co z judo ma niewiele wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: sekcja JUDO ???? 11.05.08, 09:56 PROWOKACJA oparta na Twojej nie wiedzy? Kilka lat ćwiczę i... nie zadałem jeszcze żadnego ciosu. Poza tym BRAZYLIJSKIE Jiu Jitsu może być lżejszym sportem a jednocześnie efektywnym. BJJ to elementy chwytane z Judo, Jiu Jitsu i Wrestlingu czyli tzw GRAPLING. pl.youtube.com/watch?v=eNR9IBuDGDc FILM demo pl.youtube.com/watch?v=ApZKjFQqiKU&feature=related to jest coś o czym myślisz MMA - mieszane sztuki walki - "walka bez reguł" - oczywiście jest tu również wykorzystywana technika BJJ (jak może być i Judo) Polecam Brazylijskie Jiu Jitsu. Jeśli mam wybierać swoją ścieżkę jeszcze raz i mam wybrać w graplingu: Bjj, judo i zapasy(wrestling) Wybrałbym oczywiście Bjj lub Zapasy(ale mam do nich mieszane uczucia). …to na tyle emti1 pl.youtube.com/watch?v=xn72YbbYkbo Ps ćwiczyłem judo i walczyłem z zawodnikami judo. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: sekcja JUDO ???? 11.05.08, 09:57 www.google.pl - brazylijskie jiu jitsu (emti1) Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: sekcja JUDO ???? 12.05.08, 16:24 A przeczytales dokladnie to co napisalem? Chyba jak byk stoi ze "jiu-jitsu to ROWNIEZ techniki w ktorych wykorzystuje sie ciosy rekami i nogami" Od wielu lat klasyczne jiu-jitsu odchodzi do lamusa.Dlatego powstalo tyle jego odmian zawierających elementy z innych stylow walki.Nie wiem czego uczą na treningach w siedlcach (jesli tylko BJJ to masz racje) ale ogolnie tendencja jest taka ze jiu-jitsu idzie w strone walk bardziej ofensywnych. Judo jest sportem bardziej technicznym i napewno dla kobiety odpowiedniejszym.BJJ opiera sie na dzwigniach,duszeniach i w rzadkich przypadkach rzutach,natomiast w judo oprocz wyzej wymienionych technik za poszczegolne akcje techniczne dostajesz punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
guthead Re: sekcja JUDO ???? 12.05.08, 21:16 postudiuj sytuację a będziesz kiedyś mistrzem dla samego siebie. A dziewczynie polecam AreoBox no chyba że chce nauczyć się samoobrony przed "typowymi sytuacjami". Napewno rzucanie "na matę" jej się przyda jak dojedzie ją emti1 który zna Judo :) nie gniewaj się na mnie emti1 poprostu nie potrzebna agresja rodzi we mnie uroczy uśmiech którego sam sobie zazdroszcze. (WW3 we live in) Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: sekcja JUDO ???? 11.04.09, 12:39 emti1 napisał: > Kolezanka wyraznie pisala o judo to raz... > > A dwa ze jiu-jitsu to rowniez techniki w ktorych wykorzystuje sie ciosy rekami > i nogami...co z judo ma niewiele wspolnego. koleżanka pytała o judo - fakt, ale jeżeli się nie mylę to historycznie judo wywodzi się z jiu-jitsu, z tym, że właśnie bez ciosów i kopnięć (upraszczam). Judo to stosunkowo młoda sztuka walki. Bardzo fajna zresztą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: sekcja JUDO ???? 11.04.09, 12:36 bambii napisał: > A dlaczego akurat judo ? a może Aikido ? A dlaczego akurat aikido? A może bierki? Odpowiedz Link Zgłoś
jigorokano Re: sekcja JUDO ???? 10.04.09, 21:24 od kwietnia 2008 prowadzę treningi judo w Szkole Podstawowej nr 7 w Siedlcach, zapraszam w środy i czwartki w godz. 18.30-20.00 Odpowiedz Link Zgłoś