siedlczanin13 26.07.08, 13:02 chyba SLD popełnił sepuku, bardzo żałuję, bo nie widze już ugrupowania politycznego dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambii Re: nie zaakceptuję piso-komuny 26.07.08, 16:05 przyznam że wspólne ramię w ramię głosowanie PIS i SLD powaliło mnie na kolana, a co na to meslisa ? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: nie zaakceptuję piso-komuny 26.07.08, 18:23 Przemo-John organizuje wiejskie kółka poparcia dla Obamy, co mu tam PISOKOMUSZOSLDOWSKORYDZYKOWSKA KAMANDA Odpowiedz Link Zgłoś
gron1 Re: nie zaakceptuję piso-komuny 29.07.08, 21:32 Czy SLD byłoby takie głupie, aby dopuścić do pełnej władzy w telewizji publicznej ludzi z którymi walczą o ten sam lewicowy elektorat czyli PO. Chyba popełniłoby samobójstwo. A koledze przeszkadza wspólne głosowanie przeciwko PO czyli nibykoalicja (której nie ma, jest tylko wspólny interes w walce z przejęciem władzy w telewizji przez PO) SLD i PiS. W Siedlcach też jest koalicja od lewicy do PiS i nawet z PO. I jest dużo radości, pieniędzy i zgoda i rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
bbodekk Re: nie zaakceptuję piso-komuny 28.07.08, 09:11 Podaj przykład wspólnego głosowania PiS i SLD bo ja o takim nie słyszałem. Nie myślisz chyba o glosowanie w sprawie weta prezydenta do ustawy medialnej. SLD wsztrzymało sie od glosu i to zupełnie z innych powodów niż PiS. Mam poważne wątpliwości, czy ty byłeś zwolennikiem SLD czy też jesteś wtyką PO Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nie zaakceptuję piso-komuny 28.07.08, 09:24 wiadomosci.onet.pl/1796208,11,item.html A Napieralski do prezydenta poszedł na herbatę :P no i sie umówili już na kolejne : wiadomosci.wp.pl/title,Bedzie-kolejne-spotkanie-Napieralskiego-z-prezydentem,wid,10166893,wiadomosc.html "Nic nie obiecywałem prezydentowi - odpowiedział Napieralski, pytany, czy obiecał prezydentowi podtrzymanie w Sejmie jego weta do ustawy medialnej. " Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: nie zaakceptuję piso-komuny 28.07.08, 09:33 no, tow. Napieralski macie otwarta drogę do toruńskiego oojczulka , może w reklamie TV Trwam wysytapicie w jakiejś czeronej rólce, a Ty bbodek nie szukaj mi dziadka w wehrmachtcie, mój służył w armii carskiej Odpowiedz Link Zgłoś
bbodekk Re: nie zaakceptuję piso-komuny 28.07.08, 11:18 Dajmy spokój dziadkom. Daleki jestem od stwierdzeń, że cel uświęca środki. Ja tak nie postępuję. Uważam, że głosowanie przeciw tylko z powodu zgłoszenia ustawy przez przeciwnika politycznego to działanie na szkodę nas wszystkich. Mamnadzieję, że bedą takie głosowania w których zadecydują osobiste poglądy a mie przynależność partyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: nie zaakceptuję piso-komuny 28.07.08, 12:22 takie głosowanie zdarzy sie tylko przy podwyżce diet poselskich, nigdy nie miałem innych poglądów jak lewicowe, jednak przez wyczyny liderów lewicy (Leszek, Józek itd) także rozbicie struktur w Siedlcach przez paru kolesiów spowodowało moje zniechęcenie do tej formacji, nie mówię juz o bzdurnych hasłach walki z kk, zapatrzenia w Zapatero, tematów aborcyjnch i obrony "ucieśnionych" gejów. Każdy pamięta lewicy zabrane ulgi niepełnosprawnym i studentom, zniszczenie barów mlecznych, oprocentowanie lokat i giełdy gdy z poparciem 44% byli u władzy nie zrobili prawie nic , a dla najuboższych tylko NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: nie zaakceptuję piso-komuny 29.07.08, 17:42 Brawo "bbodekk"!!! Przybijam piątkę, nareszcie odezwał się ktoś trochę poinformowany. Gdy czytam opinie "fachowców" zabierających głos w sprawach, o których nie mają bladego pojęcia a otwierają kłapaczkę tylko po to aby rzygnąć jadem nienawiści na "komunę" lub jakiegokolwiek innego przeciwnika politycznego, tylko dlatego, że tak jest obecnie trendy lub politycznie "poprawnie" to ogarnia mnie przeświadczenie, że nigdy nie wyrwiemy się z naszego polskiego piekła i naszym wnukom pewnie też się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nie zaakceptuję piso-komuny 29.07.08, 18:10 > Przybijam piątkę, a ja czekam teraz na argumenty (po tej piątce i samozadowoleniu) dlaczego ustawa jest zła i jest gorsza od tej obecnej bo bardzo mnie to ciekawi, a szczególnie ciekawi mnie dlaczego SLD uważa że obecna ustawa jest "cacy" i tu wskazuję jej nowelę z 2005 r i sposób jej uchwalenia (dla zapominalskich polecam odświeżenie pamięci w jakim trybie ja wprowadzono , w jakim czasie i jak uniknięto niekonsytucyjności zapisów w niej zawartych) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: nie zaakceptuję piso-komuny 31.07.08, 21:42 i zapadła niezręczna cisza ... pewnie dlatego że w ustawie zabrakło "lub czasopisma" :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii przehandlowali ustawę ? 29.07.08, 07:26 " Co Lewica weźmie za wsparcie weta? PO podejrzewa, że Napieralski pomógł braciom Kaczyńskim w utrzymaniu weta w zamian za posady dla swoich ludzi w regionalnych mediach publicznych. Nasi rozmówcy twierdzą, że Sojusz może dostać miejsca po byłych "przystawkach" PiS, czyli LPR i Samoobronie. W grę wchodzi morze kierowniczych posad: stanowiska w 17 ośrodkach radiowych i 17 telewizyjnych." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5499886,Jeszcze_cztery_lata_z_Urbanskim_.html Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: przehandlowali ustawę ? 29.07.08, 08:34 Nałęcz powiedział,że SLD stał się "murzynem", chłopcem na posyłki PiS, w pełni podzielam tą opinię, za parę stanowisk tak się szmacić, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Eksperyment siedlecki 29.07.08, 09:30 Co tam stanowiska? W Siedlcach działa. Czy POLewa byłaby lepsza w naszym małym świecie? Kiedyś tak pisałem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=68933445&a=68972084 Taki "centrolew" miał być w Siedlcach i w jakiś sposób jest czy się siedlczanin13 i bambii'emu nie podoba. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=47268089&a=47369119 Odpowiedz Link Zgłoś