Dodaj do ulubionych

Rower`A Siedlce

IP: *.ub.unibas.ch 09.10.03, 19:02
Czy w Siedlcach duzo osob jezdzi rowerami? A jesli tak to gdzie mozna
zaparkowac rower, zeby nie musiec kupowac nowego? Pozdrawiam tych, co sie nie
tak dawno zaopatrzyli :) - nabywszy droga kupna oczywiscie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Westwine Re: Rower`A Siedlce IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 21:39
    • Gość: Westwind Re: Rower`A Siedlce IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 21:43
      Coś mi wyżej nie wyszło, więc powtarzam. W Siedlcach działa znaczne lobby
      rowerowe, a na czele stoi Krasnal. Na pewno wypowie się na ten temat
      kompetentnie. A jak jak jest u Ciebie w Bazyleji?
    • Gość: Mag.da.O Re: Rower`A Siedlce IP: *.acn.pl 09.10.03, 23:19
      Ja się niedawno zaopatrzyłam w rower drogą kupna, ale ostatnio nie jeżdżę, bo
      pogoda paskudna. Taki rower to fajna sprawa, tylko niestety, Siedlce to nie
      Amsterdam, gdzie rowerzyści mają zawsze i wszędzie pierwszeństwo, a piesi,
      którzy wchodzą na ścieżkę rowerową muszą się liczyć z tym, że mogą zginąć bez
      ostrzeżenia. A u nas, szkoda gadać...wiadomo, że najfajniej się chodzi po
      ścieżkach dla rowerów, bo chodniki dawno się pieszym znudziły.

Pozdrowienia do Bazylei,
      Mag.da.O
    • Gość: Jasiek Re: Rower`A Siedlce IP: *.acn.pl 09.10.03, 23:38
      Agnes oddawaj kabel!
      pozdrowienia bro:-)
    • Gość: Agnes de Basel Re: Rower`A Siedlce IP: *.ub.unibas.ch 10.10.03, 11:21
      Witam, i o zdrowie pytam. W Bazylei pogoda zmienna, choc mowi sie ze to
      najsloneczniejsze miasto Szwajcarii. Mimo deszczu udzie jezdza rowerami. A
      wlasciwie to jest troche inaczej. Jadac ulica wszedzie widac tabuny rowerow
      przyczepionych do metalowych stojakow, ale rowerzystow jakos tak duzo jak w
      Amster nie ma. Poza tym Bazylea ma troche gorek i dolkow i wcale nie jest tak
      super, bo jak dojezdzam do celu to nie rower mi potrzebny tylko kostium kapielowy.
      Na jezdniach jest wyznaczony pasek dla rowerow, ale co najwazniesze ani
      rowerzysci nie wpychaja sie przed samochody (np na czerwonym), ani
      samochodziarze nie pedza jak szaleni, byle tylko wyprzedzic rowerzyste (kompleks
      zdrowego trybu zycia czy co?). Johny, jak chcesz pogadac o kablu, to zalozyc
      prosze nowy watek, bo sie gubie. A poza tym to dzieki, przyda sie. Pa
    • razowiec Re: Rower`A Siedlce 10.10.03, 13:40
      www.basel.ch/index.php?lang=en&ctool_page_id=108
      Całkiem fajnie w tej Basel.
      W Siedlcach jeździ sie super na rowerach wokół zalewu, ścieżki rowerowe są na
      Warszawskiej i Brzeskiej.
      • Gość: Krasnal Re: Rower`A Siedlce IP: 150.254.99.* 22.10.03, 15:10
        Wreszcie jestem spowrotem na forum. Od razu rzucił mi się w oczy wątek o
        rowerach. Niedawno mojemu znajomemu ukradli rower wart kilkanaście (tak,
        kilkanaście) tysięcy złotych. Więc już bardziej opłaca się wysupłać te 30-50
        złotych na zapięcie. Tylko nie kupujcie takich z szyfrem. Dla wprawnego
        złodzieja rozszyfrować taki zamek jest kwestią kilku minut. O zainkach
        rowerowych i wogóle o bezpieczeństwie rowerowym mozecie przeczytać na stronie
        www.wyprawy.z.pl
        A propos Bazylei - bardzo piękne miasto - nawet udało mi się zgubić - rowerem
        oczywiście.
    • Gość: Agnes de Basel Re: Rower`A Siedlce IP: *.ub.unibas.ch 10.10.03, 19:12
      Niby podobno sa w Siedlcach sciezki rowerowe. Tylko jak czlowiek jedzie kostka,
      to glowa mu sie trzesie i dostaje zatrzesienia w mozgu. Ostatnio zostal
      skrytykowany pomysl co by sciezki nad zalewem byly asfaltowe. Wyjda w praniu
      siniaki na mozgu.
      W Bazylei sa asfalty, ale innym zagrozeniem sa tory tramwajowe. Jedzie taki
      dobry rowerzysta, i nagle wpada w szyne (od razu widze tu Nie lubie
      poniedzialkow i pana Lazuke maszerujacego z pomoca torow tramwajowych). Kurka
      wodna! i Kruca bomba!
      • Gość: Westwind Re: Rower`A Siedlce IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 14:58
        Asfaltowa ścieżka rowerowa (prawie na całej długośći) jest wzdłuż Składowej.
        Jest też ścieżka rowerowa na nowej Budowlanej/Urwanej.
    • razowiec Re: Rower`A Siedlce 11.10.03, 21:37
      Strona siedleckich fanów rowerowych:

www.republika.pl/mtbiker1/
    • Gość: krasnal Harpagan 26 IP: *.maius.amu.edu.pl 05.11.03, 18:21
      Muszę się pochwalić - w ogólnopolskich zawodach kolarskich na orientacj nasza
      ekipa zajęła 42 miejsce na 187 zawodników!
      www.harpagan.gda.pl/h/26/h26_wyniki_tr.xls
      • razowiec Re: Harpagan 26 05.11.03, 18:27
        Krasnalu, w czym jak w czym, ale w tej dziedzinie jesteśmy za Tobą "daleko za
        murzynami"!
        • tramwajsiedlecki Re: Harpagan 26 05.11.03, 19:18
          Nie mam nic przeciw rowerom, ale tramwaj to jest coś.
          • Gość: Agnes de Basel Re: Harpagan 26 IP: *.ub.unibas.ch 06.11.03, 19:16
            Aj, jeszcze cos.
            Wczoraj sie dowiedzialam ze w Gliwicach sa tramwaje.
            !!!! 1 !!!
            (slownie JEDEN).
            Fajnie... ciekawe jaki ma numer......

Bo podobno byly trzy linie, ale zawiesili...
            Siedlce i tramwaje...byle cichutkie, i zeby nie trzeba bylo placic za dodatkowy
            bilet jak sie wsiadzie z rowerem...
    • Gość: oliwka Re: Rower`A Siedlce IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 21:42
      Ja uwielbiam jeździć rowerem. Zwykle jeżdżę po placu celebry :-) No i wokół
      zalewu tez mi się zdarzało... ale zaczepiali mnie rybacy - to przestałam.
      • Gość: Agnes de Basel Re: Rower`A Siedlce IP: *.ub.unibas.ch 06.11.03, 19:12
        Wracamy do punktu wyjcia. Kolezanka O jezdzi po placu celebry bo tam zapewne
        rowniej? Mniejsze prawdopodobienstwo mikrowstrzasow w mozgu. Popieram. A co do
        zalewu, to byly tu na forum glosy, zeby choc odrobine asfalciku wylac dookola
        zalewu (precz z wstrzasotworcza kostka!) i oswietlic trase, (coby rybak bal sie
        zaczepiac). Poprostu cywilizacja. Jak poznanska Malta...
        Ale i tak najfajniej jest uzywac roweru w jakims celu, np jade do szkoly, do
        sklepu itd, a nie w niedziele w koleczko.
        Oliwkowo pozdawiam

• Gość: oliwka Re: Rower`A Siedlce IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 21:19
          Jasne - tez jestem tego zdania Agnes de Basel :)
          No i ja jeszcze chętnie jeżdżę na wieś rowerem - Golice. Często też właśnie do
          sklepów (jeździłam jakiś miesiąc temu, teraz już mi jest za zimno :))
          A powiem Ci tak na ucho, że niektórzy rybacy byli bardzo mili - dali mi nawet
          wędkę potrzymać - ale bajer!
          Pozdrawiam również :)
          • Gość: krasnal Re: Rower`A Siedlce IP: 150.254.99.* 12.11.03, 17:51
            Najbardziej lubię jeździć rowerem na Gołobórz. Jest tam tyle ścieżek, są stawy,
            wydmy, fajna rzeczka. Można uciec tam od rzeczywistości. A to tylko godzinka
            drogi z Siedlec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka