Dodaj do ulubionych

ITTmedia.Opinia.

28.02.09, 12:38
Witam. Wcześniej miałem internet u innego dostawcy którego nazwy nie wymienię
i miałem problemy z internetem więcej był niż go nie było. Po zgłoszeniu
problemu miałem problem z serwisem. Zdecydowałem się na przepięcie do sieci
ITTmedia. Chciałem zaczerpnąć informacji w biurze lecz siedząca tam Pani chyba
nie miała zielonego pojęcia o co ją pytam ponieważ nie udzieliła mi
satysfakcjonującej odpowiedzi, po prostu nieodpowiednia osoba na tym miejscu.
Dostałem tylko numer telefonu. Na infolinii już było lepiej dostałem wszelkie
informacje. Umówiłem się na montaż. Ekipa monterska podeszła do sprawy
naprawdę profesjonalnie szybko i solidnie załatwiona sprawa. Bez żadnych
niedomówień jak było to u poprzedniego dostawcy. Jak narazie jestem zadowolony
z pracy internetu i mogę go polecić a zwłaszcza podejście ekipy do montażu.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • wredzioch Re: ITTmedia.Opinia. 28.02.09, 18:19
      gieniek22 napisał:

> i miałem problemy z internetem więcej był niż go nie było. Po zgłoszeniu
      > problemu miałem problem z serwisem.

Tak się zastanawiam co mogli sopie pomyśleć serwisanci w związku z powyższym. Facet płaci i narzeka że ma internet, jak mu pomóc, może kabel przeciąć wtedy powinien być zadowolony bo będzie go miał mniej ?????? :))))))))))
      • wredzioch Re: ITTmedia.Opinia. 28.02.09, 18:21
        sopie=sobie :))))
      • kerac32 ośliwe 28.02.09, 19:04
        Nie wiem co widzisz tu śmiesznego? Być może gieniek22 się
        przejęzyczył i chodziło mu o sytuację odwrotną, to nie zmienia stanu
        rzeczy. Jeśli dostawca usług zawiera umowę, to jego "psim"
        obowiązkiem jest się z niej wywiązywać - nikt nie robi nikomu
        łaski, że wypełnia warunki umowy, z tytułu zawarcia której inkasuje
        co miesiąc kasę. Dostęp do internetu powinien być zapewniony przez
        cały okres obowiązywania umowy. Twoje złośliwe uwagi o przecięciu
        kabla są co najmniej dziwaczne i nie na miejscu.
        • kerac32 Re: ośliwe 28.02.09, 19:09
          Tytuł posta to jakaś złośliwiść przedmiotów martwych czyli kompa, nic
          przy nim nie kombinowałem :)).
          • mpppm Re: ośliwe 28.02.09, 19:41
            Ja nic złośliwego nie wdzę.
            Wredzioch podchodzi do tematu jak trzeba.
            Autor tematu napisał, że ma internet to ma. Nie popawiał tego.
            Może w środę za dużo popiołu przyniosłeś do domu?
            • kerac32 Re: ośliwe 01.03.09, 10:24
              mpppm napisał:

> Może w środę za dużo popiołu przyniosłeś do domu?

Ale żeś się rozpędził...:))) Widzę, jacox-owi wszyscy wrogowie
              kojarzą się z "czerwonymi" i "peło" tak Tobie z kruchtą ;). Trochę
              dystansu :).

• gieniek22 Re: ośliwe 01.03.09, 11:58
                Już wam się chyba w bańkach poprzestawiało. Walnąłem pomyłkę i już się odzywają.
                Pochwaliłem sieć bo naprawdę podeszli do sprawy profesjonalnie. Konfiguracja
                urządzeń i ustawianie anteny trwała górę godzinę a nie tak jak w poprzedniej
                firmie kilka dni bo coś tam nie tak było. Albo się da albo nie.
              • mpppm Re: ośliwe 01.03.09, 12:08
                >Trochę dystansu :).

Właśnie, trochę dystansu, luzu, humoru (jak u Wredziocha).
                • michalsiedlce1980 Re: ośliwe 01.03.09, 12:19
                  Oczywiście luz to podstawa. A co do tej Pani w siedzibie firmy to rzeczywiście
                  porażka Panie Właścicielu trochę przesadza przechodzi chyba samą siebie. O ile
                  chodzi o ekipę montującą to rzeczywiście można pochwalić wyboru. Kiedyś ze dwa
                  lata temu było różnie. Wystarczy porównać instalację obecne a te z przed dwóch
                  lat. Ja jestem klientem od ponad dwóch i dopiero teraz po wizycie ekipy i
                  poprawieniu instalacji internet chodzi jak powinien.
                • kerac32 Re: ośliwe 01.03.09, 13:33
                  Post, otwierający wątek, traktował o niesolidności firmy - dostawcy
                  usług i niekompetentnej pracownicy. Opisując historię swoich
                  kontaktów z usługodawcą gieniek22 pomylił się trochę w wyartykuowaniu
                  swoich zarzutów co mogło być odebrane przez niektórych jako śmeszne.
                  Rozumiem to, sam też nie jestem ponurakiem i lubię się pośmiać.
                  Gdyby wredzioch odniósł się również do sedna poruszanej w wątku
                  sprawy, a na marginesie pokpił sobie z językowej pomyłki, to możnaby
                  jego docinki potraktować z dystansem i poczuciem humoru, a tak to
                  zabrzmiało jak wredne szyderstwo.
                  Wrócę jeszcze do problemu niesolidności firmy, o której pisze autor
                  wątku. Nawet jeśli przyjąć, że u gieniek22 tego "internetu więcej
                  było niż nie było", to chyba przyznasz, że taka sytuacją to nie jest
                  coś, co można uznać za obowiązującą normę. Rozumiem, że usterki i
                  awarie się zdarzają (sam w lutym miałem dwie kilkugodzinne przerwy w
                  dostępie do sieci), ale występowanie ich nagminnie w kilkudniowych
                  ciągach, i brak reakcji usługodawcy na reklamacje to zwykłe
                  robienie klientów w bambuko.
                  • kerac32 Re: ośliwe 01.03.09, 13:38
                    Miało być ..wyartykułowaniu.., sorki:)
                  • wredzioch Re: ośliwe 02.03.09, 07:35
                    kerac32 napisał:

> zabrzmiało jak wredne szyderstwo.

Widać jak nick ma wpływ na odbiór ;> :)))
                    • kerac32 Re: ośliwe 02.03.09, 08:43
                      wredzioch napisał:

> Widać jak nick ma wpływ na odbiór ;> :)))

Pewnie bez powodu go nie wybrałeś, ostatecznie każdy zna siebie
                      najlepiej ;))))
    • angerek Re: ITTmedia.Opinia. 04.03.09, 09:44
      solidna firma?

www.fotoszok.pl/albums/userpics/ittmedia-smieciarze02.jpg
      www.fotoszok.pl/albums/userpics/ittmedia-smieciarze02.jpg
      ciekawe jakby ktoś tak właścicielowi na czole nakleił reklamę to jakby się
      poczuł. albo na szybie jego samochodu?
      • no_to_jadziem Re: ITTmedia.Opinia. 04.03.09, 12:55
        angerek napisał:

> solidna firma?
        >

> ciekawe jakby ktoś tak właścicielowi na czole nakleił reklamę to
        jakby się
        > poczuł. albo na szybie jego samochodu?
        A czy ta reklama jest naklejona na czyimś czole albo na
        samochodzie,bo z tego zdjęcia trudno to wywnioskować?Jeśli nie,to
        nie rozumiem czemu się tu ciskasz?
        • siedlczanin666 Re: ITTmedia.Opinia. 04.03.09, 19:30
          Coś się tak przyczepił tej wywieszki. Na czole Ci ja przyczepili czy jak. Twoim
          zdaniem już reklamować się nie wolno. A gdzie niby maja czepiać ciesz się że
          nikt nie stoi na ulicy i Ci nie wciska ulotek w rękę. Zwrócili byście lepiej
          uwagę jak jedna z firm telekomunikacyjnych wiesza swoje antenki na bloku bez
          wiedzy i zgody mieszkańców i zarzadu. Czas się tym chyba zająć co nie? Pozdro.
          • angerek Re: ITTmedia.Opinia. 04.03.09, 21:36
            na każdej klatce jest tablica do wywieszania ogłoszeń. w sposób kulturalny,
            mając własne pinezki może każdy zawiesić. ale nie ittmedia jeszcze weźmie
            plaster i na szybie nalepi. no i na tablicy bezczelnie zaklei czyjeś ogłoszenie.
            bo oni są najważniejsi.
            teraz żeby zedrzeć ten klej trzeba nie lada sztuki z szyby. a za sprzątanie
            płacą wszyscy mieszkańcy wpólnoty. w tym i ja.

do reklamy są tablice w klatkach, są gazety, są media itd.
            można na ulicy "wciskać" i możesz podziękować jak nie masz ochoty.
            • siedlczanin666 Re: ITTmedia.Opinia. 05.03.09, 20:00
              Płacąc czynsz płacisz sprzątaczce i ona to robi a nie Ty, więc po co się
              ciśnieniujesz, zwróć uwagę temu co wykleja i już. Ja jak zauważyłem to inna
              firma zrywa ulotki i je rwie a na te miejsce wpina swoje widziałem na własne
              oczy a Ty afere robisz że ktoś tam coś zakleił.
            • aro333 Re: ITTmedia.Opinia. 08.03.09, 18:11
              Jest na to ratunek.Jezeli to spoldzielczy lokal to dzwonisz do
              spoldzielni lub swojej administracji i zglaszasz takie ogloszenie i
              pytasz czy maja pozwolenie. Jak nie to spoldzielnia dzwoni i karze
              zdjac na wlasny koszt to ogloszenie. A adres jest pewnie na ulotce.
              Tak kiedys mojego kolege załatwili jak przyczepil ulotkę pewnej
              firmy na tablicy w blokach spoldzielczych. A moze dlatego nie jest
              na tablicy?
    • kama-79 Re: ITTmedia.Opinia. 08.03.09, 18:05
      Też miałem internet w ITT (kiedyś chellonet czy jakoś tam), gorszej umowy w życiu nie zawarłem, jednym słowem firma-DZIAD, ciągle były kłopoty, jak bardzo się cieszę, że korzystam z innego operatora, nie polecam tej firmy
      • siedlczanin666 Re: ITTmedia.Opinia. 09.03.09, 08:17
        kama-79 napisała:

> Też miałem internet w ITT (kiedyś chellonet czy jakoś tam), gorszej umowy w życ
        > iu nie zawarłem, jednym słowem firma-DZIAD, ciągle były kłopoty, jak bardzo się
        > cieszę, że korzystam z innego operatora, nie polecam tej firmy

A jaką firmę polecasz z internetem radiowym. ja mieszkam w domku jednorodzinnym więc takie firmy jak Domtel czy też Vectra odpadają. I na pewno nie skuszę się na T.P. nie mam zamiaru przepłacać za telefon ponieważ jest on mi niepotrzebny a tam dają Neo tylko jak weźmiesz abonament lub zapłacisz dodatkowo za utrzymanie linii.
        • gieniek22 Re: ITTmedia.Opinia. 09.03.09, 08:24
          Właśnie jaką radiówkę polecacie ? Bo obecnie w dobie internetu u nas w mieście
          sporo osób jest skazane właśnie na nie, choć słowo skazane może być w tym
          momencie nie na miejscu gdyż nie pobierają one durnych opłat za prowadzenie
          linii czy tam abonament. Jedyne wydane pieniądze to na sprzęt do odbioru sygnału
          radiowego ale to wydatek jednorazowy. To jaki jest waszym zdaniem najlepszy w
          Siedlcach dostawca radiowy.
          • seniorita1234 Re: ITTmedia.Opinia. 14.05.09, 07:31
            Hejka. Witam. Przypatruje się tej dyskusji o firmie ITTmedia. Chcę podzielić się
            swoim zdaniem. W ostatnich dniach nie działał mi internet mój ojciec dzwonił w
            tej sprawie i co się okazało że jest jakaś awaria na jednym z nadajników czy coś
            takiego. Jak wróciłam ze szkoły to okazało się że też dalej jestem bez neta :(.
            Było już po siedemnastej więc infolinia już wyłączona. Ojciec miał numer tel.
            prywatny do któregoś z pracowników. Zadzwoniłam i po dłuższej rozmowie (rozmowa
            trwała dłużej gdyż ja mało orientuje się w tych sprawach)pan po drugiej stronie
            słuchawki rzeczowo wyjaśnił mi co i gdzie nacisnąć żeby wszystko wróciło do
            normy. Narzekacie na firmę ale pracowników ma chyba dobrych. Przecież dzwoniłam
            na numer prywatny i nie musiał mi wcale udzielać informacji na tematy zawodowe.
            Pan (Piotr czy Paweł imienia nie pamiętam) miał chyba dobrą wiedzę gdyż z
            pamięci dyktował mi to co ja miałam przed oczami. A co do serwisu to przydał by
            się jakiś numer tela działający po godzinie siedemnastej żeby można było się
            poradzić a nie dzwonić po prywatnych numerach bo myślę że kiedyś temu Panu się
            to znudzi. Pozdrawiam.
    • knight1687 Re: ITTmedia.Opinia. 05.10.15, 14:18
      Witam. Mam internet w ITT Media już prawie od trzech lat. Cieszę się niesamowicie że już niebawem kończy mi sie umowa, bo ten internet to jedna wielka porażka. Chodzi jak by chciał a nie mógł, mało kiedy w miare dobrze.
      Strony raz sie otwierają raz nie. Jak się dzwoni do serwisantów to za każdym razem są zdziwieni i mówią że nie możliwe że źle chodzi i że nikt im nie zgłaszał wczesniej. Dzoniłęm nie raz dużo znajomych osób też zgłaszało i za każdym razem ta sama śpiewka. No bo po co zawracać sobie głowy złą jakością internetu jak można zrobić z klienta wariata. Ceny instalacji nie wiem jak teraz ale kiedys kosmiczne i na dodatek umowa na trzy lata. Jednym słowem jeśli ktoś nie lubi się denerwować to radzę omijać tą śmieszną firme z daleka. Ten internet to jedna wielka porażka! Nie polecam nikomu!
    • ski.bic.ski Re: ITTmedia.Opinia. 12.10.15, 16:53
      Po przeczytaniu pierwszego posta zadałem sobie pytanie - czy to aby nie jest forma ukrytej reklamy ?.
      Nie wiem, pewien nie jestem, tak mi to wygląda, jeżeli jestem w błędzie to proszę wybacz mi autorze wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka