kamaleret
10.05.19, 13:22
Szóstego marca 2019 roku zostałem potrącony przez samochód na oznakowanym przejściu dla pieszych.
Kierowca który mnie potrącił omijał samochód który zatrzymał się by mnie przepuścić w wyniku tego manewru sprawca znalazł się na pasie dla jadących z przeciwka i wjechał we mnie . W skutek wypadku doznałem skomplikowanego złamania obu kości podudzia z odłamami i przemieszczeniami. Ponadto doznałem lekkiego urazu kolana w drugej nodze Przeszłedlem operację zespolenia złamania i mam kilkumiesięczne zwolnienie i jestem w trakcie leczenia a mój rozstrój oceceniono na powyżej dni siedmiu.
Nie wiem kiedy mam zgłosić szkodę osobową do ubezpieczyciela . Ponadto moje schorzenia,ktòre już mam: żylaki,astygmatyzm,jednooczność,zwyrodnienie kręgosłupa w odcinku szyjnym mogą ulec pogłębianiu w konsekwencji wypadku w dalszym czasie (np.przeciążenie w wyniku skakania na jednej nodze o kulach) i czy ma to znaczenie w postępowaniu odszkodowawczym i czy mam prawo w związku z tym nie zamaykac sobie drogi do roszczeń odszkodowawczych w przyszłości .