10.05.19, 13:22
Szóstego marca 2019 roku zostałem potrącony przez samochód na oznakowanym przejściu dla pieszych.
Kierowca który mnie potrącił omijał samochód który zatrzymał się by mnie przepuścić w wyniku tego manewru sprawca znalazł się na pasie dla jadących z przeciwka i wjechał we mnie . W skutek wypadku doznałem skomplikowanego złamania obu kości podudzia z odłamami i przemieszczeniami. Ponadto doznałem lekkiego urazu kolana w drugej nodze Przeszłedlem operację zespolenia złamania i mam kilkumiesięczne zwolnienie i jestem w trakcie leczenia a mój rozstrój oceceniono na powyżej dni siedmiu.
Nie wiem kiedy mam zgłosić szkodę osobową do ubezpieczyciela . Ponadto moje schorzenia,ktòre już mam: żylaki,astygmatyzm,jednooczność,zwyrodnienie kręgosłupa w odcinku szyjnym mogą ulec pogłębianiu w konsekwencji wypadku w dalszym czasie (np.przeciążenie w wyniku skakania na jednej nodze o kulach) i czy ma to znaczenie w postępowaniu odszkodowawczym i czy mam prawo w związku z tym nie zamaykac sobie drogi do roszczeń odszkodowawczych w przyszłości .
Obserwuj wątek
    • magda400040 Re: Wypadek 24.06.19, 15:15
      Termin zgłoszenia szkody ma Pan na pewno na umowie ubezpieczenia. Trzeba sobie tego pilnować. Wypadek był juz dawno (marzec), niech Pan sobie lepiej sprawdzi ten termin. Ubezpieczenie dostanie Pan za to co sie stało i za skutki tego wypadku. W momencie podpisywania umowy ubezpieczenia podaje Pan przeciez aktualne informacje o swoim stanie zdrowia. To więc nie powinno mieć znaczenia przy wypłacie odszkodowania. Jednak są różne firmy, ciężko wszystko przewidzieć. Najpierw musi Pan zgosić tą szkodę, poczekać na decyzję. Proszę pamiętać, że zawsze może się Pan od niej odwołać. Jakby Były problemy z zapłatą odszkodowania, albo chciałby Pan wyższe niż ubezpieczyciel proponuje, można skorzystać z pomocy kancelarii, która wywalczy wyższe odszkodowania. Osobiście znam Vox Veritas. Trudnią się głównie takimi sprawami :) Może Pan się skontaktować. Może lepiej zanim Pan zgłosi tą szkodę, to podpowiedzą co warto napisać?
      • tbernard Re: Wypadek 05.10.20, 20:39
        Nie rozumiem o jakim podpisywaniu umowy ubezpieczenia tu mowa. Przecież tu OC sprawcy ma być użyte do odszkodowania.
    • agnieszka_serfle Re: Wypadek 01.04.21, 01:45
      Może pomóc Panu poprzez hospitalizacje, tu płaci ubezpieczalnia a nie klient, wszystko odbywa się bezpłatnie, dopiero kiedy stan się pod leczyć będzie można działać warto skorzystać bo warto, bo może to skutkować w dalszym życiu , jest to hospitalizacja poprzez firme więc to lekarze także zadbają poprzez profilaktykę leczenia , na pewno jest to odpowiedź bo i wycena sprawy jest darmowa i możliwości wniesienia sprawy do rozpatrzenia, i zwłaszcza nasza pomoc przy dokumentach , to firma zgłasza dane ubezpieczonego do jego ubezpieczyciela a on musi zapłacić za hospitalizację więc dla Pana jest za darmo, a my zyskujemy dopiero gdy wiemy na ile się należy taka sprawa , proszę o wiadomość email
      agnieszka.mail1987@gmail.com
      Proszę także jeśli można odpisać tutaj to napiszę w odpowiedzi numer telefonu:)
      Pozdrawiam
      I mam nadzieję że nic złego tak strasznie nie dolega aż , bo może to być powikłania drentwicy krzyża ! To trochę trudne !
      Proszę o kontakt to porozmawiajmy!
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • wojtekuch Re: Wypadek 01.04.21, 12:49
      Polecam Kancelarię Prawną Prospectrum z Rzeszowa. Skutecznie pomagają osobom poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych uzyskać odszkodowanie i zadośćuczynienie
      prospectrum.pl/
      #odszkodowania #rzeszow #podkarpacie
    • maks052 Re: Wypadek 08.07.21, 00:58
      Pomagamy w uzyskaniu odszkodowania. Nie pobieramy żadnych opłat za weryfikację sprawy. Zadzwoń lub napisz SMS i sprawdź jak wysoką kwotę możesz otrzymać. Tel. 532134169
    • krzysztof007 Re: Wypadek 15.07.21, 10:05
      Mojemu przyjacielowi stała się ostatnia podobna krzywda i zgłosił się do Solveris. Pomogą Ci napewno jak się zgłosisz do nich. Wyjaśnisz im całą sprawę co się stało i wszystkie wcześniejsze dolegliwości to pójdzie wszystko dobrze na 100%. Powodzenia i pozdrawiam.
    • betakancelaria Re: Wypadek 13.08.21, 19:55
      Zapraszam na grupę na fb, bezpłatne porady ekspertów w kwestii odszkodowań www.facebook.com/groups/727356100740711

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka