Dodaj do ulubionych

Szósty zmysł

04.03.05, 22:30
Właśnie obejrzałem ten film po raz drugi w TVP1 i musze powiedzieć, że jak na
horror ( niezbyt lubię) oceniam bardzo pozytywnie.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Szósty zmysł 04.03.05, 22:44
      jestem (też) pod wrażeniem. Szkoda, że B.Willisa "lansuje się" w szklanych
      pułapkach itp produkcjach
      • frygija Re: Szósty zmysł 04.03.05, 23:22
        a ja ogladnelam po raz pierwszy i bylam no koncu zupelnie zaskoczona! Powinnam
        na to wpasc wczesniej? ;)

Bruce Willis ogolnie pozytywnie mnie zaskoczyl, ale w kilku scenach raczej nie
        przekonal ( np jak odsluchuje kasete - widzialam tam na jego twarzy jakis
        bladzacy usmieszek znany z innych filmow ).

W sumie moglabym ogladnac sobie jeszcze raz :)
        • iza481 Re: Szósty zmysł 04.03.05, 23:33
          frygija napisała:
          > Bruce Willis ogolnie pozytywnie mnie zaskoczyl, ale w kilku scenach raczej nie
          > przekonal ( np jak odsluchuje kasete - widzialam tam na jego twarzy jakis
          > bladzacy usmieszek znany z innych filmow ).

Frygija, przypomnij mi, pliiiis, o co chodziło z odsłuchiwaniem kaset. Oglądam
          "Władcę pierścieni" i przełączałam się na "Szósty zmysł" podczas reklam. Później
          żałowałam, że nie obejrzałam ponownie całego filmu, bo szczerze mówiąc ze sporym
          ociąganiem wracałam do "Władcy pierścieni".
          I rzeczywiście była kluczowa scena z kasetami, ważna dla akcji, ale jakoś nie
          mogę sobie przypomnieć. Pomóż mi.
          • frygija Re: Szósty zmysł 05.03.05, 04:08
            o 4 nad ranem tak sobie przypominam te scene: Malcolm/Willis odsluchuje zapis
            sesji jaka prowadzil ze swoim pacjentem Vincentem przed laty, cos go w tym
            nagraniu zaniepokoilo, podglasza i podglasza i w koncu slyszy tam jakies glosy
            (bodajze po lacinie) nagle mu sie wszystko uklada w calosc (mi chyba troche
            mniej ale to moze przez to ze mnie ten usmieszek rozpraszal ;) ) idzie do
            kosciola po cole'a.... dalej pewnie wiesz ;)
            • martuha Re: Szósty zmysł 05.03.05, 08:47
              te slowa chyba byly po hiszpansku, ale mniejsza o to. to mowily duchy.
              swoja droga obejrzalam ten film i bardzo mi sie podobal. zaskakujace
              zakonczenie. oczywiscie sie balam, dobrze, ze nie bylam w domu sama.
              • frygija Re: Szósty zmysł 05.03.05, 11:26
                <<> te slowa chyba byly po hiszpansku, >>

a ja myslalam ze po lacinie po wczesniej cole mowil w tym jezyku w kosciele.
                coz widocznie mam braki lingwistyczne ;)
                • iza481 Re: Szósty zmysł 05.03.05, 18:30
                  Dzięki dziewczyny za przypomnienie sceny z kasetami. Mocno żałuję, że ogladałam
                  wczoraj "Władcę pierścieni" (bez którego - jak już dzisiaj wiem - spokojnie
                  mogłabym żyć), a nie "Szósty zmysł". Rzeczywiście, kiedy się oglądało go już
                  kiedyś, to powtórne obejrzenie daje dodatkowy smaczek. No trudno, pewnie kiedyś
                  znów będzie na którejś stacji.
        • feber Re: Szósty zmysł 05.03.05, 09:15
          mnie tez za pierwszym razem zakonczenie powalilo
          teraz, wiedzac juz o co chodzi, troche inaczej film odbieralam
    • gocha221 Re: Szósty zmysł 05.03.05, 09:39
      ja zaczęłam oglądac,ale to jednak film na jeden raz. Widziałam go ładnych kilka
      lat temu, ale zrobił na mnie wtedy wrażenie, że dobrze dośc pamiętałam.
      A dziś jako hit TVP1 film ze Skorupka w roli głównej:-)) cos o alpinistach, nie
      lubie strasznie takich filmów, ale moze zerkne, żeby zobaczyć naszą gwiazdę:-)
      • frygija Re: Szósty zmysł 05.03.05, 11:29
        > A dziś jako hit TVP1 film ze Skorupka w roli głównej:-)) cos o alpinistach,
        nie
        > lubie strasznie takich filmów, ale moze zerkne, żeby zobaczyć naszą gwiazdę:-)

Ja podobnie, ale zobacze to pewnie ze wzgledu na agenta Krycek'a z Xfiles,
        ktory gdzies sie tam chyba blaka po drugim planie:)
      • ariwederczi Re: Szósty zmysł 05.03.05, 11:38
        Film - ten "alpinistyczny" - wbrew pozorom jest bardzo fajny. Polecam!
        • paula245 Re: Szósty zmysł 05.03.05, 12:45
          "Szósty Zmysł" oglądałam raz.Wczoraj już nie miałam odwagi...
          Mniej się boję Orków z Władcy Pierścieni :D
          Ale na serio,film robi wrażenie.
          www.vogue.co.uk/
    • dziubkaa Re: Szósty zmysł 05.03.05, 13:41
      a jak sie konczy ten film?
      wczoraj nie ogladalam.... jak zwykle w najwazniejszym momencie dzwoni telefon...
      • paula245 Re: Szósty zmysł 05.03.05, 14:14
        dziubkaa napisała:

> a jak sie konczy ten film?
        > wczoraj nie ogladalam.... jak zwykle w najwazniejszym momencie dzwoni
        telefon..
        o,to to już trzeba samemu zobaczyć :)
        • martuha Re: Szósty zmysł 06.03.05, 12:16
          film alponistyczny mnie nie powalil na kolana, ale podobalo mi sie bracia cyryl
          i....... metody? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka