Dodaj do ulubionych

Jaki internet w Sosnowcu - Zagórzu?? Co wybrać?

05.08.12, 15:39
Dzień dobry,

W ostatnim czasie mój dostawca osiedlowego internetu zakończył działalność. W skutek tego stanąłem przed koniecznością wyboru nowego providera i teraz pojawił się dylemat. Operatorzy komórkowi po przetestowaniu ich usług odpadają(słaba prędkość, limity transferu,zrywanie połączenia), pozostaje tylko oferta internetu w kablu. W mojej lokalizacji(budynek przy ulicy stańczyka) działają następujące firmy: Sat-Mont-Service z oddziałem przy ul. Blachnickiego 3 i od jakiegoś czasu także Pi Net (Przedsiębiorstwo zastosowań elektroniki ASK) z siedzibą przy ul. Teatralnej 9. W okolicznych budynkach swoje usługi oferuje także firma SoftPro2 z ul. Lenartowicza 108; nie jestem jednak pewien, czy i w moim bloku oni działają. Teraz pytanie: Która ofertę wybrać?? Moje oczekiwania to wysoka prędkość internetu 100 - 150 Mb/s , niezablokowane porty do p2p, torrenta i gier internetowych, najchętniej łącze przez światłowód. Obecnie najbardziej ciekawi mnie oferta Lumiere 100 od piNetu ( www.pinet.pl ) i GigaNet 150 od SoftPro 2 , choć oferta SMS100NET też wygląda ciekawie. Jednym słowem opinie o wyżej wymienionych firmach mile widziane.
Pozdrawiam gregor203
Obserwuj wątek
    • shatmach Re: Jaki internet w Sosnowcu - Zagórzu?? Co wybra 05.08.12, 16:21
      Polecam Sat-Mont-Service. Posiadam ich internet od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Nie pamiętam szczerze mówiąc ostatniej awarii internetu. Była bardzo dawno temu. Nie ma też żadnych poblokowanych portów i wszystko działa jak należy. Wcześniejszy dostawca internetu (obecnie to Stream, ale kiedyś firma działała pod inną nazwą i nastąpiło chyba jej wykupienie) to była jakaś porażka. Ciągłe przerwy w działaniu internetu (nawet tygodniowe), nie działało p2p bo oczywiście blokady). No nie ma porównania.
    • Gość: klient Softpro2 Re: Jaki internet w Sosnowcu - Zagórzu?? Co wybra IP: *.softpro2.pl 14.11.12, 22:21
      Witam Cie, ja polecam softpro2 z Lenartowicza. Nie ma u nich żadnych limitów prędkości oferowane = gwarantowane. Odkad mam od nich neta (dwóch lat) nie było żadnej awarii, goście montują w zabojczo szybko nie czekasz na podłączenie wieki. U nich mozna negocjować wszystko u innych nic. Z tego co ziomek odhce ode mnie znajomy mówil satmont service kiepsko u nich Chce od nich uciec ale nie chca go wypuścic pomimo że kończy się umowa Straszą jakimis karami Przesrane.
      • Gość: Kamil 30 Re: Jaki internet w Sosnowcu - Zagórzu?? Co wybra IP: *.cable.smsnet.pl 11.06.14, 13:04
        Chwila, chwila. Jak to nie chcieli go "wypuścić" ? Jestem z satmontem związany od siedmiu lat, i nie wmówisz mi tak absurdalnego zachowania z ich strony gdyż tych ludzi znam osobiście. Albo twój ziomek miał coś za uszami, albo typowo brudną zagrywką po konkurencji pojechałeś.
    • Gość: Glover Internet sosnowiec zagórze IP: *.silesialan.eu 02.12.14, 00:22
      Witam.
      Sat-Mont-Service oferuje internet, który jest na niźszym poziomie. Jako że mieszkam na tym osiedlu każdy, którego znam chętnie by zrezygnował z usług tej firmy, ponieważ jakość jest nie na dzisiejsze czasy, lecz nie mają za wiele do wyboru, ponieważ spółdzielnia hutnik nie wpuszcza konkurencji na "Swoje bloki". Gdyby to nastąpiło, posypały by się setki wniosków o rezygnację. Sam również nie mogłem wcześniej z SMS zerwać umowę, to był okres kiedy wynajmowałem mieszkanie i musiałem opłacić do końca z góry abonament.
      Polecam operatora SoftPro2, a także operatora kablowego Telpol. Obie te firmy posiadają okablowanie światłowodowe, co daje najwyższą jakość usług.
      W przypadku Operatora SoftPro2 posiadam ping 0ms do routera brzegowego, połączenie z miastami na śląsku z operatorami, którzy także są na światłowodzie, to ping do nich wychodzi od 0ms +
      Aktualnie z SoftPro2 można uzyskać łącze 100mbit w cenie 69zł.
      • shatmach Re: Internet sosnowiec zagórze 02.12.14, 00:46
        Ja tam jestem z Sat-Mont-Service bardzo zadowolony. Od lat już uzywam i nie ma problemu z netem.
        • Gość: aga Re: Internet sosnowiec zagórze IP: *.cable.smsnet.pl 11.01.15, 12:25
          OD ZAWSZE MAM SAT MONT , 39 zł nie ma lepszej ceny , net jest zawsze, awaria sie zdarza raz w roku ,nie narzekam, płaciłam 59 zł, poszłam powiedziałam ze odchodze opuscili na 39 zł ,
          • Gość: abonent Re: Internet sosnowiec zagórze IP: *.play-internet.pl 29.05.15, 11:35
            tez jestem w sat-mont-service juz dwa lata umowe mam do sierpnia i jak sprawdzilem ich oferta nie zmienila sie ani o ociupinke do przodu a dwa lata to jakby nie patrzec w tej branzy to szmat czasu jestem na etapie poszukiwan nowego dostawcy bo marketingowcy w tej firmie albo spia albo ich niema a wlasciciel pewnie mysli ze jak ktos sie do nich zapisal to juz bedzie do ..........j smierci
            • shatmach Re: Internet sosnowiec zagórze 30.05.15, 00:39
              Gość portalu: abonent napisał(a):

> tez jestem w sat-mont-service juz dwa lata umowe mam do sierpnia i jak sprawdzi
              > lem ich oferta nie zmienila sie ani o ociupinke do przodu a dwa lata to jakby n
              > ie patrzec w tej branzy to szmat czasu jestem na etapie poszukiwan nowego dosta
              > wcy bo marketingowcy w tej firmie albo spia albo ich niema a wlasciciel pewnie
              > mysli ze jak ktos sie do nich zapisal to juz bedzie do ..........j smierci

To słabo sprawdzasz bo ostatnio pozmieniali taryfy, przyspieszyli internet. Sam ubolewam nad tym bo podpisałem umowę w ubiegłym roku, a teraz za tą samą cenę jest internet szybszy o połowę.
      • Gość: AbaZur Re: Internet sosnowiec zagórze IP: *.play-internet.pl 10.01.15, 03:33
        Nie polecam softpro2 - tragiczne usługi!!! Sygnal czasami jest a czasami nie a na serwis czeka się tygodniami !!! Amatorka kompletna !!!
        • ziolo1906 Re: Internet sosnowiec zagórze 17.01.15, 20:04
          Podchodzi to pod firmę KOGUCIK. Dzwoni się z reklamacją a i tak mają to w du..... nie polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka