gregor203
05.08.12, 15:39
Dzień dobry,
W ostatnim czasie mój dostawca osiedlowego internetu zakończył działalność. W skutek tego stanąłem przed koniecznością wyboru nowego providera i teraz pojawił się dylemat. Operatorzy komórkowi po przetestowaniu ich usług odpadają(słaba prędkość, limity transferu,zrywanie połączenia), pozostaje tylko oferta internetu w kablu. W mojej lokalizacji(budynek przy ulicy stańczyka) działają następujące firmy: Sat-Mont-Service z oddziałem przy ul. Blachnickiego 3 i od jakiegoś czasu także Pi Net (Przedsiębiorstwo zastosowań elektroniki ASK) z siedzibą przy ul. Teatralnej 9. W okolicznych budynkach swoje usługi oferuje także firma SoftPro2 z ul. Lenartowicza 108; nie jestem jednak pewien, czy i w moim bloku oni działają. Teraz pytanie: Która ofertę wybrać?? Moje oczekiwania to wysoka prędkość internetu 100 - 150 Mb/s , niezablokowane porty do p2p, torrenta i gier internetowych, najchętniej łącze przez światłowód. Obecnie najbardziej ciekawi mnie oferta Lumiere 100 od piNetu ( www.pinet.pl ) i GigaNet 150 od SoftPro 2 , choć oferta SMS100NET też wygląda ciekawie. Jednym słowem opinie o wyżej wymienionych firmach mile widziane.
Pozdrawiam gregor203