Dodaj do ulubionych

GMO też w Sosnowcu

IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 13:28
"Rząd przegłosował 9 listopada 2012 r. w ustawę dopuszczającą produkcję żywności GMO w Polsce. Mimo, że badania francuskie udowodniły, że żywność GMO wywołuje nowotwory. Mało tego ustawa nie narzuca obowiązku znakowania żywności GMO. Nie będziemy wiedzieć, czy kupowana żywność jest GMO, czy też nie. Wiele krajów Unii Europejskiej (m.in. Francja, Austria, Węgry, Włochy, Luksemburg, Grecja, Niemcy, Bułgaria) oraz Szwajcaria zabroniło, na podstawie odpowiedniego uzasadnienia, upraw roślin genetycznie zmodyfikowanych. Jedno jest pewne, raz dopuszczona uprawa żywności GMO w Polsce, będzie nieodwracalna ze względu na skażenia transgeniczne pomiędzy roślinami GMO, a ekologicznymi. Nie da rady zakazać pszczołom zapylania między sąsiadującymi polami GMO i EKO, w efekcie rolnicy uprawiający żywność EKO, stracą certyfikaty i będą zmuszeni do upraw GMO. Co ciekawe ustawa jakże ważna dla wszystkich Polaków przeszła w sejmie, praktycznie bez specjalnego rozgłosu w mediach. Jeżeli zależy Ci na tym co jesz Ty i Twoje dzieci - udostępnij tą informację dalej."
Obserwuj wątek
    • Gość: Konsument Re: GMO też w Sosnowcu IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 20.11.12, 16:48
      Przepisać taki kawałek to każdy głupek potrafi. Zawsze wszystkiemu wierzysz na słowo? A może zamiast powielać apele lobby przeciwników GMO, poczytałbyś co to takiego to GMO, dlaczego nauka zajęła się tymi modyfikacjami, na czym to polega i jakie efekty dotąd osiągnięto. Warto też zastanowić się dlaczego niektóre kręgi rozpętały walkę z GMO, czy przypadkiem nie nasze zdrowie chodzi a najzwyklejszy biznes i pieniądze. Wszytkie te ostrzeżenia bazują na jakiś teoretycznych zagrożeniach które uśmiercą nas wszystkich za sto lat. Poczekam spokojnie i osobiście się przekonam czy wykończy nas globalne ocieplenie czy żywność modyfikowana - taki już jestem niedowiarek...
      "gorolu" a czytałeś w necie jak strasznie szkodliwe jest promieniowanie radiowe i elektryczne - myślę że wyłączyłeś u siebie w domu wszystko co na prąd i wyrzuciłeś telefon komórkowy.
      • Gość: gorol Re: GMO też w Sosnowcu IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.12, 14:50
        "konsumencie " ten kawałek nie jest przepisany bo to każdy głupek potrafi jak to napisałeś . Tu została użyta wyrafinowana sztuka kopiuj - wklej , ale to tylko dla twojej informacji .
        Powiem ci , że tą wiadomością z tym promieniowanie radiowym i elektrycznym to naprawdę mnie poraziłeś i nastraszyłeś . Dlatego przestałem na początek używać teleekranu ,zawsze to coś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka