Dodaj do ulubionych

WS Humanitas - co się dzieje???

13.09.13, 17:48
chyba niedobrze dzieje się z Wyższą Szkołą Humanitas - obniżają pensje nauczycielom akademickim (chociaż nie wszystkim - niezależnie od tego, osoby z tytułem mgr dookoptywane są do władz), kombinują strasznie z pensum. Obcinają godziny zajęć. Nabór jest fatalny... Moim zdaniem: na pewno jeszcze jeden rok ta uczelnia przetrwa, a co potem, to nie wiadomo...
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Re: WS Humanitas - co się dzieje??? IP: *.atman.pl 21.11.13, 09:31
      Ci, co byli ok to byli, ale dają pałeczkę innym i każdy ma w d...Brak umiejętności psychologicznych, motywacyjnych-wykładowcy.Teraz nie ma dyplomów w terminie i co wyrozumiałość? A kto był dla Mnie, mojego zdrowia?-Efekt, kompetencje, wiedza, chora rywalizacje, wzbudzanie zazdrości. Patologia ;krzywdzenie, upokarzanie, poniżanie, dobijanie. Studenci pracujący z wykładowcami ;spirala plotek. Megalomania, lekceważenie praw człowieka. Brak poszanowania dla ludzkiej godności. Wychodzisz ze skrzywieniem i myślami samobojczymi.Będą dobrzy teraz dla tych, którzy na to nie zasługują... Kto odda Mi lata młodości, szcześcia?Poniżają cenią tylko bezwzględnych, przydatnych… Odbierają nadzieję, bo jeśli w ich subiektywnym odbiorze masz może urodę, ubranie to masz wszystko. Niszczą są pozbawieni wrażliwości.... Reklamy kłamią...Nie dają to, na co zasługujesz tylko, aby student nie urósł jak jest miły, aby mu nie odbiło. Brak znajomości psychologicznych. Budzą żal, smutek, są powodem wspomnień powracających jak bumerang. Dają to, co chcą tym, którzy na to leją, aby się nie narażać? Nie ma dyplomów w terminie ,na obronie było strasznie...Przed wejściem po wyniki usłyszałam komentarz czy jest już ta gwiazda...Żenada panie wykładające ,korzystając ze wspólnych toalet podchodzą i mówią; w szkole układać włosy, wówczas, gdy ty robisz im miejsce, aby nalały wody do czajnika...Nie należy się s pouchwalać, przekraczają granice. Nie potrafią się zachować nawet wykształcenie nie pomaga im...Idąc korytarzem nie odpowiedzą dziadory, co niektórzy...Komentarze, iż za uśmiech mogą dać 55 nawet uśmiechać się nie walono...Fakt tak trzeba szanować swój uśmiech i nie uśmiechać się do byle, kogo. Pracownicy w dziekanacie bibliotece jak również wypożyczalni -ok. Nie oceniają bycia miłym, poniżają. Szacunek budzi szacunek...Truizmy reklamy WSH...Wydałam na studia na humaniście rozpatrując aspekt finansowy ponad 24000 dostałam upokarzania .
    • Gość: student adm Re: WS Humanitas - co się dzieje??? IP: *.30.3.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.12.13, 11:21
      Od kilku lat jestem związany z tą uczelnią. Obecnie kontynuuję naukę w Humanitasie na magisterce - kierunek administracja i po liczbie osób na zjazdach nie obserwuję rzekomego kryzysu. Pozdrawiam studentów z administracji:)
      • Gość: Gość Re: WS Humanitas - co się dzieje??? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.14, 19:32
        Jak dla mnie Humanitas ma się dobrze. W tym roku zastanawiałem się nad złożeniem papierów na dwa kierunki i oba się otworzyły, więc na ilość studentów nie mogą narzekać. Widać, że uczelnia dba o zadowolenie studentów i jakość infrastruktury: ładny, zadbany budynek i sale, duży parking, obszerne zbiory biblioteczne. Fajni i ciekawi wykładowcy oraz zapraszani goście w lutym odbył się np. wykład z Marcinem Mellerem.
    • Gość: rrrtuui Re: WS Humanitas - co się dzieje??? IP: *.atman.pl 03.12.13, 13:31
      Napewno przerwa .Powinni podnieść pensie następującym osobą;mgr Przemysław Ruta,mgr Piotr Celej zaslugują na to bumbum cykcyk
      • nauczycielakad Re: WS Humanitas - co się dzieje??? 08.12.13, 15:46
        ruta i celej pewnie dostali podwyżkę, ponieważ są "swoi" - są nowe miejsca we władzach - dla swoich - cięcia dotyczą zwykłych, szeregowych pracowników.
    • Gość: gość Re: WS Humanitas - co się dzieje??? IP: *.204.200.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.13, 11:29
      Ilość studentów mówi sama za siebie. Uczelnia ma się dobrze i życzę jej, aby rozwijała się dalej tak jak do tej pory.
    • Gość: Ola Re: WS Humanitas - co się dzieje??? IP: *.play-internet.pl 08.04.14, 17:59
      Jak dla mnie to nic się nie dzieje. Wykładowców jakoś mi nie ubyło ostatnio ani jakichś szczególnych rotacji nie było. Czyżby się konkurencja z Dąbrowy odzywała, która nie ma niczego do zaoferowania swoim studentom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka