Dodaj do ulubionych

BRUTALNE POBICIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:23
Poszukiwania sprawców brutalnego pobicia
Policjanci poszukują sprawców brutalnego pobicia 17-letniej mieszkanki
Sosnowca. Funkcjonariusze liczą, że znajdą się świadkowie, którzy pomogą ująć
bandytów. Lekarze walczą o życie dziewczyny.
W niedzielę nad ranem sosnowiecka policja została powiadomiona, że w zaroślach
przy ul. Ostrogórskiej obok wyburzonej kamienicy leży nieprzytomna dziewczyna.
Karetka zabrała ją do szpitala. Stan pobitej, która ma liczne obrażenia głowy,
jest krytyczny - powiedział rzecznik sosnowieckiej policji Grzegorz Wierzbicki.

Z dotychczasowych ustaleń policji wynika, że w sobotę wieczorem na przystanku
tramwajowym przy ul. Piłsudskiego na wysokości ul. Dęblińskiej pokrzywdzona
została wprowadzona do tramwaju linii nr 27 (jadącego w kierunku ul. 1 Maja)
przez dwóch mężczyzn. Kiedy tramwaj dojechał na przystanek przy rondzie im.
Gierka dziewczyna prawdopodobnie została wypchnięta z tramwaju. Widząc to
jedna z kobiet pomogła jej wstać i usiąść na ławce przystanku. "W tym czasie
po przeciwnej stronie torów na tym przystanku stali ludzie, czekający na
tramwaje jadące w stronę centrum Sosnowca. Po chwili podjechały jeden po
drugim dwa tramwaje linii nr 27 i 26. Niewykluczone, że w tym miejscu i czasie
dziewczyna zetknęła się z późniejszym napastnikiem" - dodał Wierzbicki.

Policjanci z Sosnowca proszą o kontakt wszystkie osoby, które widziały w
sobotni wieczór po godz. 21.10 w rejonie ul. Ostrogórskiej pobitą dziewczynę.
Ma około 160 cm wzrostu, jest szczupłej budowy ciała, ma ciemne krótkie włosy
do ramion. Była ubrana w beżową kurtkę z czerwonymi wstawkami, ciemne spodnie
typu bojówki.

"W szczególności chodzi nam o osoby, jadące z tą dziewczyną w tramwaju linii
nr 27 od momentu wprowadzenia jej przez dwóch mężczyzn do momentu jej
wypchnięcia oraz osoby, które po jej wypchnięciu znajdowały się na przystanku
przy rondzie im. E.Gierka i odjechały kolejno tramwajami linii nr 27 i 26 w
kierunku centrum" - powiedział Wierzbicki.

O kontakt proszeni są okoliczni mieszkańcy, którzy mogli widzieć to zdarzenie
i osoby, które w nocy z soboty na niedzielę między godz. 21.15 a 3
przejeżdżały ul. Ostrogórską w rejonie skrzyżowań z ul. 1 Maja a ul. Rozwojową
i Zegadłowicza.

Wszystkie osoby, posiadające informacje w tej sprawie, proszone są o kontakt
osobisty z sosnowiecką policją, telefoniczny pod numerami 997, (0-32)
296-12-55, (0-32) 296-12-80 albo za pośrednictwem poczty elektronicznej:
kmp.sosnowiec@policja.katowice.pl.

( wiadomosci.onet.pl/1191003,11,item.html )
Obserwuj wątek
    • cover_wielki Re: BRUTALNE POBICIE 07.11.05, 23:23
      ....a kary śmierci nie ma. :(
      • Gość: olo Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 09:32
        A co, kara śmierci uratowała by ją przed pobiciem? Magiczne myślenie. W takim
        razie w Malezji nie powinno już być handlarzy narkotykami. Została pobita bo
        policja zamiast na ulicach siedzi za biurkami. Ot i tyle.
        • bestia99 Re: BRUTALNE POBICIE 09.11.05, 17:07
          No sory, ale nie mozliwe jest żeby policjant stał na każdej ulicy! Teraz
          głownym zadaniem mundurowych jest złapanie tych psychoi, choc i tak pewnie im
          sie to jak zwykle nie uda!!!!!!! Jestem ZA kara smierci, jej nie uratuje to
          przed pobiciem bo nie da sie cofnac czasu ale moze uda sie uratowac kogos przed
          kolejna napascia tych cw..i!!!!! A po drugie- ukaranie ich smiercia
          odstraszyloby kolejnych potencjalnych mordercow, przed pojsciem w ich slady....
        • bestia99 Re: BRUTALNE POBICIE 09.11.05, 17:09
          I jeszce jedno drogi "Olo" widze ze bardzo Cie ta sprawa poruszyla!!!!!!!!!
          Żygać mi sie chce jak patrze na Twoja znieczulice! Pewnie bybys sklonny zrobic
          z czlowiekiem to samo co oni z tą dziewczyna....
          • cover_wielki Re: BRUTALNE POBICIE 09.11.05, 21:36
            Stan Klaudii jest ciężki. Ma strasznie zmasakrowaną i opuchniętą twarz. Jedno
            płuco jest pęknięte.
            Dziewczyna mieszka z rodzicami i starszą siostrą Iwoną w czteropiętrowym bloku
            w dzielnicy Sielec. 8 października skończyła 17 lat. Uczy się w VIII liceum
            ogólnokształcącym i od dwóch lat trenuje boks w Górniku Sosnowiec. Niedawno
            dostała powołanie do kadry Polski juniorów. Po maturze wybiera się na AWF w
            Katowicach.
            W sobotę około godz. 19 poszła na dyskotekę w dzielnicy Niwka, gdzie umówiła
            się z koleżankami. Policjanci starają się zrekonstruować przebieg wydarzeń.
            — Ustaliliśmy, że w sobotę około godziny 21.10 na przystanku tramwajowym przy
            ul. Piłsudskiego (na wysokości ulicy Dęblińskiej) została wprowadzona przez
            dwóch mężczyzn do tramwaju linii nr 27, jadącego w kierunku ul. 3 Maja.
            Posadzili ją i zaczęli się głośno zachowywać — mówi podkomisarz Grzegorz
            Wierzbicki, rzecznik sosnowieckiej policji. — Na przystanku przy rondzie Gierka
            dziewczyna miała zostać wypchnięta z tramwaju.
            Kobieta stojąca na przystanku podniosła ją i posadziła na ławce. Po przeciwnej
            stronie torów jacyś ludzie czekali na tramwaj. Podjechały tramwaje linii 27 i
            26. Policjanci przypuszczają, że napastnik właśnie wtedy zauważył dziewczynę.

— Stan Klaudii jest ciężki. Jeszcze nie widziałem kogoś tak pobitego. Lekarze
            niczego nie obiecują. Ma strasznie zmasakrowaną i opuchniętą twarz. Jedno płuco
            jest pęknięte. Na szczęście nie ma krwiaka na mózgu. Ten, kto jej to zrobił,
            musiał się nad nią znęcać, bić ją kamieniem, cegłą. Córka była też duszona.
            Wydaje mi się, że tak się na niej zemścili, bo córka się im nie dała — mówi pan
            Zbigniew, ojciec dziewczyny.

źródło: Sebastian Reńca: „Kto brutalnie pobił 17-letnią Klaudię?”,
            naszemiasto.pl
    • Gość: Waciu Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.11.05, 00:07
      Na caly sosnowiec noca sa dwa patrole samochodowe. DWA na CALY sosnowiec. To
      ostatnio uslyszal kumpel ktory zglaszal kradziez samochodu widziana z okna
      swojego mieszkania. 4 kolesi "rypalo" samochod ponad pol godziny. Policja
      przyjechala po godzinie i dwudziestu minutach.... i tak to wyglada z nasz
      policja. Przykre to ale ten skrwy..n a moze skrw...nY napewno nie zostana
      zlapane ... policja jest zbyt lewa.
      Mam nadzieje ze dziewczyna dojdzie do siebie.
    • Gość: majka Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 06:46
      Ja nie rozumię, czy nie było ludzi na przystanku lub w tranwaju? Nikt nie mógł
      zareagować? Jak można kogoś wepchnąć do tranwaju i wypchnąc z tamtąd. Straszna
      znieczukica panuje. Ale cóż się dziwić jeśli ludzie mają takie nastawienie jak
      właściciel sklepiku osiedlowego do którego chodzę. A właściwie to chodziłam, bo
      nie zamierzam temu dupkowi dać zarobić. Gdy w sklepie była rozmowa o tej
      dziewczynie, to stwierdził że "dobrze jej tak, bo kto to widział żeby dziewczyna
      17-letnia na dyskotekę jeździła i wieczorem sama wychodziła". Strasznie się
      wkurzyłam, powiedziałam że zapomniał wół jak cielęciem był. I że życzę mu aby
      dopadło go dwóch pedałów (nic do gejów nie mam) i dali mu wycisk. Wtedy też bym
      mu w twarz powiedziała, nie trzeba było wychodzić wieromem z domu. Sorki, ale
      jeszcze od poniedziałku wzburzenie nie minęło. Strasznie mnie ten dupek wkurzył.
      Mam nadzieję że znajdą tych psycholi i zrobią z nimi porządek, a kara śmierci
      mam nadzieję że otrochę by odstraszała przed popełnianiem przestępstw. Poza tym
      dlaczego ja mam utrzymywać takich zwyrodnialców. Siedzą sobie dożywotnio w
      ciepełku, pracować nie muszą, a ja muszę na nich robić. Na krzesło z nimi.
      • Gość: Krzysiek Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.ipt.aol.com 10.11.05, 06:51
        Jestem za postawieniem na patelni szubienicy!
        • Gość: monikawanda Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 07:18
          A JA SIE ZASTANAWIAM,JAK ZDROWA,SILNA DZIEWCZYNA MOGŁA SIĘ STAĆ BEZWOLNYM
          NARZEDZIEM.WCIĄGNIĘTA DO TRAMWAJU NIE REAGOWAŁA,PO WYPCHNIĘCIU Z NIEGO
          POZOSTAŁA NA ŁAWCE NA PRZYSTANKU...COŚ MI TU NIE GRA.
          OCZYWIŚCIE BARDZO BYM CHCIAŁA ZŁAPANIA I WSADZENIA NA DŁUGIE LATA DO WIĘZIENIA
          SPRAWCÓW TEGO POBICIA I ZAKLWALIFIKOWANIA ICH CZYNU JAKO USIŁOWANIE POPEŁNIENIA
          MORDERSTWA,BO SKORO ZOSTAWILI JĄ W TYM STANIE I W TYM MIEJSCU,TO OCZYWISTE
          JEST,ZE LICZYLI NA JEJ ZGON.BARDZO JEJ WSPÓŁCZUJĘ I ZYCZĘ SZYBKIEGO DOJŚCIA DO
          ZDROWIA FIZYCZNEGO I PSYCHICZNEGO.
          • Gość: mika Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.crowley.pl 10.11.05, 07:44
            Jezeli bylo ich dwoch lub wiecej to nie miala szans na obrone,poza tym mogla
            zostac uderzona z zaskoczenia...Mam nadzieje ze wkrotce zostana zlapani ci
            zwyrodnialcy i dostana zasluzona kare..choc niestety takiej u nas w karju nie
            mozna sie spodziewac...
      • pierozek_monika Re: BRUTALNE POBICIE 14.11.05, 14:08
        mój brat pracuje w pewnym szpitalu.
        W wakacje mi opowiadał, jak przywieźli faceta w śpiączce, któemu nastolatka
        wbiła nóż w klatkę piersiową, bo zwrócił jej i jej towarzystwu uwagę, że niszczą
        łąwkę w parku. Prawdopodobnie facet z tej ściączki nie wyjdzie - jest on mężem i
        ocjem dwójki małych dzieci.
        Dziwić się, że ludzie nie reagują? :(((((
    • Gość: mix Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:41
      Nie wiadomo jaki jest teraz stan tej dziewczyny?????? I czy policja już
      cokolwiek wie??
      Słyszałam że powstał projekt marszu przeciw przemocy, co o tym myślicie?
    • Gość: mika Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.crowley.pl 14.11.05, 18:21
      Dzisiaj napisali na www.interia.pl ze ich zlapali i ze grozi im NAWET to 15 lat
      wiezienia..szlag mnie trafia jak cos takiego czytam...
      • leff Re: BRUTALNE POBICIE 14.11.05, 22:50
        dzisiaj w wiadomościach regionalnych na trójce pokazali
        migawki ze szpitala, krótki wywiad z Klaudią
        jest niesamowita, uśmiech na twarzy, lekarz powiedział,ze jest strasznie mocna,
        w szybkim tempie dochodzi do pełni sił
      • Gość: Bessstia Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:41
        ja jestem za marszem! Swoją drogą to dobrze, że Kaludia nic nie pamięta, bedzie
        Jej łatwiej wócić do społeczeństwa...
    • Gość: i. Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:28
      co jeszcze wiadomo????
      • bestia99 Re: BRUTALNE POBICIE 25.11.05, 22:21
        a coś Ty taki niedoinformowany? Ja słyszałam że dwóch kolesi aresztowano a
        dziewczyna ma się już dobrze.
    • Gość: Waldek Re: BRUTALNE POBICIE IP: 213.25.120.* 02.12.05, 12:35
      Zwolnić komendanta miasta bo to on trzyma Policjantów w murach zamiast wygonić
      ich na ulicę !( Już w szkole w Milowicach robił karierę !- już na początku
      szkoły był wysoko ) Kiedyś na ulicach bylo na każdej zmianie kilkadziesiąt
      patroli pieszych i milicjantów więcej niż teraz
      • bestia99 brak słów... 08.12.05, 21:01
        podejrzanym "uchylono aresztu" z powodu źle zabezpeiczonego materiału
        dowodowego... brak słów... Jek mnie wku..wia taka niesprawiedliwość!!!!!!!
        • Gość: Waldek Re: brak słów... IP: 213.25.120.* 08.12.05, 21:26
          Takie państwo - beznadziejne ! Urwać im jaja to się przyznają ! Przestępcy to
          wiedzą dlatego robią co robią bo co im kto zrobi ,takich przykładów jest tysiące
          ! Policjant też musi być długo szkolony i mieć powołanie a nie pociotek po paru
          dniach szkolenia lub bez pracuje na ulicy !!Jagby zabili jakiegoś posła lub
          innego Vipa to by umieli zabezpieczyć ślady i znależć dowody !! Najlepiej
          wypuścić niech robią dalej co chcą !
          • Gość: J.S. Re: brak słów... IP: *.smstv.pl 08.12.05, 23:29
            A macie 100-tu procentową pewność, że to oni? Domniemanie niewinności może w
            przyszłości Wam się przydać, bo na słowo nikt Wam nie uwierzy, wszak w pierdlu
            sami za niewinność garują. Brak dowodów, brak winnych - nie psioczcie, bo
            prawdy nie znacie, mogli być w pobliżu spisani za chlanie i pokojarzono, a S-c
            to nie wieś, ze tylko oni tam byli. "Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamień."

Wyrazy ubolewania dla dziewczynki.
    • Gość: gość e Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.05, 16:00
      ja bardzo wspolczuje tej dziewczynie ale podali ze miala 2 promile alkoholu we
      krwi ze nic nie pamieta bo byla taka pijana a moze chciala seksu i ktos za
      brutalnie ja potraktowal wszystko jest mozliwe
      darujcie ale jak ja bym zostala zgwalcona to bym chyb padla w jakas depresje
      powazna a ona zadwolona usmiechnieta :))))
      • Gość: p. Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:37
        a jeśli nawet miała te 2 promile to mieli prawo ją zgwałcić?
        mieli prawo ją pobić?
        cczy to coś zmienia?
        jak dla mnie nie, ale tych "szczęśliwcow" wypuścili! Sosnowiecka policja to
        jednak ... nawet szkoda słów.
        Po prostu szkoda mi tych policjanów, naszych, sosnowieckich, bo nic nie
        potrafia porządnie zrobić!!!!

gdy wzywałam policję przyjechali po 45 minutach! ludzie kochani zmiłujcie sie!
        a ostatnio demolowali przystanek, policja stała obok i co zrobiła? NIC!
      • Gość: mika Re: BRUTALNE POBICIE IP: *.crowley.pl 09.12.05, 22:43
        Jasne...na pewno chciala zeby ktos skakal po niej i rzucal w nia ceglowkami...ot
        taki kaprys pijanej dziewczyny...Zastanow sie co piszesz!!!Dziewczyna nic nie
        pamieta daltego sie usmiecha,pewnie jakby cos sobnie przypomniala to wpadlaby w
        depresje..zreszta nie ma co oceniac jej zachowania!Oni nie mieli prawa zrobic
        tego co zrobili i powinni do konca zycie nie wyjsc z pudla!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka