Gość: Itachi Katechetka nie lubi Halloween IP: 148.81.229.* 23.09.08, 12:38 proponuje zakazac kraszenia jajek na wielkanoc, Jezus umiera na krzyzu a ludzie wtedy nabiał malują - skandal 0_o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglistka ja się zgadzam z katechetką IP: *.chello.pl 02.10.08, 23:27 Zgadzam się z tą katechetką z kilku względów: 1 -mamy swoje zwyczaje i niechałbym niedługo jeść indyka w święto dziękczynienia i mieć tutaj drugich stanów 2-żeby coś naśladować trzeba wiedzieć po co się to coś robi i jaka jest geneza święta--->radze zajrzeć głębiej do źródeł 3- poza tym to jest komercja i kasa--->hmm ciekawa jestem jakie zyski będą mieć hipermarkety ze sprzedaży gadżetów i strojów dla dzieci i nie tylko. GRATULUJE PANI KATECHETCE ODWAGI,ja niestety muszę kupić dla siebie jakiś strój i dynie bo nie miałam odwagi powiedzieć szefowej, jakie jest moje zdanie na ten temat. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co wos obchodzi pieprzyta bzdury wszyscy IP: 89.174.8.* 03.10.08, 12:40 Wy wszyscy chcielibyśta być bardzo bagaci, mieć szczęśliwo rodzina, piykny dom z ogrodem, ale żeby sie nic przy tym nie narobić. Tak myślita Wy śląskie pierony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Katechetka nie lubi Halloween IP: *.zamek.szczecin.pl 06.10.08, 13:28 Polska paranoja! Polska to kraj coraz bardziej paranoików! A może by tak w końcu pozwolić ludziom wierzyć lub nie według ich własnych przekonań a nie zakazywać i piętnować każdego kto tylko śmie nie wierzyć albo nie stosować starych durnych zabobonów! W wielu przypadkach śmierć to wybawienie z cierpienia i choroby. Dlaczego więc mamy ciągle płakać i dołować siebie i wszystkich dookoła? Zmarłych bliskich doskonale pamiętamy wszyscy i czcimy ich, ich życie i na pewno nam ich brak ale zabawa dziecięca w duchy dlaczego jest rozumiana jako brak szacunku dla zmarłych? Nikt nie robi przecież fety z tej okazji na cmentarzu! Walnijcie się w łebki w końcu i dajcie innym żyć normalnie moherowe oszołomy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slipknotka Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 21:11 A ja kocham halloween w mojej szkole organizuja halloween bedziemy miec metaloteke i konkursy 27 bo 31 na cmentarz sie idzie .. A ja zapraszam pare osob na halloween do mojego domu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somon Katechetka nie lubi Halloween IP: *.xdsl.centertel.pl 13.10.08, 00:42 halloween.friko.net/ Oczywiście Siostry dobrze zrobiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 13:35 Przecież to tylko zabawa i dzieci mają do niej prawo moim zdaniem to nie jest żadna obraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Katechetka nie lubi Halloween IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 22:42 Katechetka to bardzo mądra kobieta. Oby takich coraz więcej. Podziwiam również beztroskę rodziców, którzy coraz młodsze dzieci oswajają z kultem śmierci, bo tym właśnie jest Halloween. Trumna staje się "ozdobą", a oświetlona dynia tylko nielicznym kojarzy się z duszą. Jeśli rodzice nie mają pojęcia o prawdziwej proweniencji tego wątpliwego święta, to nie mają prawa nazywać tego niewinną zabawą. Neron również swietnie sie bawił krzyżując i rzucając chrześcijan na pożarcie. A jednak dziś nikogo z nas to nie bawi. Czemu więc straszne i okrutne zwyczaje celtyckie mają bawić? Może przydałoby się trochę wiedzy z historii, szanowni Rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Katechetka nie lubi Halloween IP: *.po.opole.pl 03.11.08, 10:09 To quasi "święto" to kult szatana. Jest to jedno z świąt satanistycznych. Napewno znajdą się głosy przeciwne tej wypowiedzi. Jednakże tych, którzy zaprzeczają tej tezie odsyłam do literatury dotyczącej sekt. Odpowiedz Link Zgłoś