Dodaj do ulubionych

!!!Hypernova bankrutuje!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 22:31
Obserwuj wątek
    • Gość: sandwich Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 07:50
      Jak wybudowali Reala w Dąbrowie G. to po roku też poszła plotka, że go
      zamykają, bo bankrutuje.
      • Gość: Darek Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: 213.216.88.* 09.11.03, 23:28
        To samo było w Tychach, pół roku po tym, gdy otwarto Tesco. Nawet jeden z
        lokalnych brukowców pisał coś o rzekomym oddaniu hal na magazyny dla ISUZU. A
        mineły już chyba ze trzy latka i jakos ciągle stoi i po ruchu wnioskuję, że ma
        się całkiem dobrze. Ale faktem jest, że gdy kilka razy byłem w Plejadzie w
        Sosnowcu, to ogólnie świeciła pustkami (zarówno hypernowa jak i galeria). Kto
        wie...
        POzdrawiam
    • Gość: Cover Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: 195.245.222.* 06.11.03, 08:42
      Czyżby pierwszy w Polsce, jakoś nie wierze.
      • Gość: najss (known as n3 NIE NIEEEEEE IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 06.11.03, 17:38
        to nie mozliwe . wiesz ile ja w niej kasy utopilam , chyba z pol
        kieszonkowego !!!!! i nadal bede topic :DDD :DDDD
        BO GDziE jA mAm CiUcHy KupOwac??????
        w realu w dabrowie ;p moze , w ktorym nie ma nic poza ccc , deichmanem
        • Gość: k Re: NIE NIEEEEEE IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 07.11.03, 16:20
          nie plejade tylko hypernove
    • sandwich1 Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! 14.11.03, 07:02
      Chyba jednak tak.
      Czy ktoś tam był i widział, co się dzieje. Oszaleć idzie. Pierwszy raz można
      było robić zakupy szukając co ciekawszych rzeczy na podłodze.
      Jednak byłbym ostrożny z tym bankructwem. To duża firma i jakby bankrutowała,
      to padałyby wszystkie "Alberty" i "Hipernowa" w Tychach. Przypuszczam, że
      doszli do wniosku, że mają o jeden supermaket za dużo i sprzedają to innej
      Firmie. A może innaczej : "Plejada" to osobna firma, która wymówiła im warunki
      najmu, bo byli mało atrakcyjni i nie przyciągali zbyt wielu klientów. Na pewno
      będzie tam coś innego, podobnego, bo przecież nie zrobią sali do koszykówki,
      czy kościoła. Czy ktoś wie, co tam może powstać?
      • Gość: zorientowany Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 08:35
        słyszałem , że Carrefour przejmie miejsce po H-Novej,
        nie dziwię się ze padła , ceny mieli z kosmosu,
        cienkie promocje , jedźcie do Carrefoura na Dąbrówce ,
        tam zawsze niskie ceny ,sporo tanich wyrobów z "1",
        liczne promocje oprócz tych niskich cen ;
        skorzystają klienci
        • pioggia Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! 14.11.03, 08:49
          Carrefour kupił dwa hipermarkety Aholda w Polsce

PARYŻ (Reuters) - Francuska sieć handlowa Carrefour poinformowała w piątek, że
          zakupiła od holenderskiego Aholda dwa hipermarkety w Polsce, ale nie ujawniła
          sumy transakcji.
          Carrefour podał też, że po sfinalizowaniu tej transakcji, która wymaga jeszcze
          zgody polskich władz, będzie posiadać w Polsce 15 hipermarketów i 64
          supermarkety.

Grupa zapowiedziała, że dwa nowe sklepy zostaną uruchomione pod jej marką już w
          grudniu tego roku.
      • Gość: upadekhipermarketu Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 18:10
        Chyba jednak nie jest to zamknięcie tylko jednego sklepu. Z informacji jakie
        posiadam Real czeka aż Aholdowi skończy się umowa o dzierżawę (za rok czy
        półtora nie wiem dokładnie) by wtedy przejąć obiekt i plac za śmieszną sumę.
        • Gość: Marcin Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.bluu.net / *.bluu.net 15.11.03, 20:47
          Ja tam sie ciesze bo kupiłem super komputer za 1000 zł
    • Gość: pipek Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: 195.117.203.* 19.11.03, 00:41
      to są sprawy związane z podatkami i ulgami podatkowymi. h-novej w plejadzie
      konczy sie taka ulga (np dostali na 2 lub 3 lata) wiec teraz wejdzie tam
      zypelnie "nowa" firma ale tez należąca do ahold'a ktora jako "nowy" inwestor
      dostanie kolejną ulgę i tak w kólko. proste? proste :o)

pozdr
      • pioggia chore rzeczy wypisujesz 19.11.03, 08:40
        Wg doiesien agencyjnych Ahold sprzedal w Polsce dwa hipermarkety Carrefourowi.
        I taka jest prawda. Rozumiesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka