Gość: upadekhipermarketu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 22:31 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sandwich Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 07:50 Jak wybudowali Reala w Dąbrowie G. to po roku też poszła plotka, że go zamykają, bo bankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: 213.216.88.* 09.11.03, 23:28 To samo było w Tychach, pół roku po tym, gdy otwarto Tesco. Nawet jeden z lokalnych brukowców pisał coś o rzekomym oddaniu hal na magazyny dla ISUZU. A mineły już chyba ze trzy latka i jakos ciągle stoi i po ruchu wnioskuję, że ma się całkiem dobrze. Ale faktem jest, że gdy kilka razy byłem w Plejadzie w Sosnowcu, to ogólnie świeciła pustkami (zarówno hypernowa jak i galeria). Kto wie... POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: 195.245.222.* 06.11.03, 08:42 Czyżby pierwszy w Polsce, jakoś nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najss (known as n3 NIE NIEEEEEE IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 06.11.03, 17:38 to nie mozliwe . wiesz ile ja w niej kasy utopilam , chyba z pol kieszonkowego !!!!! i nadal bede topic :DDD :DDDD BO GDziE jA mAm CiUcHy KupOwac?????? w realu w dabrowie ;p moze , w ktorym nie ma nic poza ccc , deichmanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: NIE NIEEEEEE IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 07.11.03, 16:20 nie plejade tylko hypernove Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! 14.11.03, 07:02 Chyba jednak tak. Czy ktoś tam był i widział, co się dzieje. Oszaleć idzie. Pierwszy raz można było robić zakupy szukając co ciekawszych rzeczy na podłodze. Jednak byłbym ostrożny z tym bankructwem. To duża firma i jakby bankrutowała, to padałyby wszystkie "Alberty" i "Hipernowa" w Tychach. Przypuszczam, że doszli do wniosku, że mają o jeden supermaket za dużo i sprzedają to innej Firmie. A może innaczej : "Plejada" to osobna firma, która wymówiła im warunki najmu, bo byli mało atrakcyjni i nie przyciągali zbyt wielu klientów. Na pewno będzie tam coś innego, podobnego, bo przecież nie zrobią sali do koszykówki, czy kościoła. Czy ktoś wie, co tam może powstać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 08:35 słyszałem , że Carrefour przejmie miejsce po H-Novej, nie dziwię się ze padła , ceny mieli z kosmosu, cienkie promocje , jedźcie do Carrefoura na Dąbrówce , tam zawsze niskie ceny ,sporo tanich wyrobów z "1", liczne promocje oprócz tych niskich cen ; skorzystają klienci Odpowiedz Link Zgłoś
pioggia Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! 14.11.03, 08:49 Carrefour kupił dwa hipermarkety Aholda w Polsce PARYŻ (Reuters) - Francuska sieć handlowa Carrefour poinformowała w piątek, że zakupiła od holenderskiego Aholda dwa hipermarkety w Polsce, ale nie ujawniła sumy transakcji. Carrefour podał też, że po sfinalizowaniu tej transakcji, która wymaga jeszcze zgody polskich władz, będzie posiadać w Polsce 15 hipermarketów i 64 supermarkety. Grupa zapowiedziała, że dwa nowe sklepy zostaną uruchomione pod jej marką już w grudniu tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upadekhipermarketu Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 18:10 Chyba jednak nie jest to zamknięcie tylko jednego sklepu. Z informacji jakie posiadam Real czeka aż Aholdowi skończy się umowa o dzierżawę (za rok czy półtora nie wiem dokładnie) by wtedy przejąć obiekt i plac za śmieszną sumę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: *.bluu.net / *.bluu.net 15.11.03, 20:47 Ja tam sie ciesze bo kupiłem super komputer za 1000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Re: !!!Hypernova bankrutuje!!!! IP: 195.117.203.* 19.11.03, 00:41 to są sprawy związane z podatkami i ulgami podatkowymi. h-novej w plejadzie konczy sie taka ulga (np dostali na 2 lub 3 lata) wiec teraz wejdzie tam zypelnie "nowa" firma ale tez należąca do ahold'a ktora jako "nowy" inwestor dostanie kolejną ulgę i tak w kólko. proste? proste :o) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pioggia chore rzeczy wypisujesz 19.11.03, 08:40 Wg doiesien agencyjnych Ahold sprzedal w Polsce dwa hipermarkety Carrefourowi. I taka jest prawda. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś