Dodaj do ulubionych

stomatolog dla dziecka

IP: *.softpro2.pl 03.08.09, 19:57
Czy ktoś godnego polecenia stomatologa, który ma odpowiednie (czyli
fajne, serdeczne, cierpliwe) podejście do dzieci?? Będę ogromnie
wdzięczna za jakieś namiary
Obserwuj wątek
    • Gość: kilo Re: polecam zarówno dla dziecka jak i dorosłego :) IP: *.chello.pl 04.08.09, 15:10

świetny specjalista, delikatny przy pracy (dopiero u TEGO dentysty (Andrzeja
      Puzio) zapomniałam co to dentofobia... :D

niżej ślę linka do jego strony w necie :

www.pulsmed.pl/stomatolog.html
      • Gość: gosc Re: polecam zarówno dla dziecka jak i dorosłego : IP: *.quarto.pl 04.08.09, 17:54
        No tak, ale to nie na NFZ
    • clio_yaga Re: stomatolog dla dziecka 04.08.09, 18:10
      Z moimi dziećmi chodzę do Uni Med na Kukułek do dr Rudy.
      Jestem bardzo zadowolona, chociaż moje dzieci nie z tych bojaźliwych.
      Większość leczenia właściwie w ramach NFZ, dopłacać trzeba za plomby
      światłoutwardzalne i za lakowanie u dziecka które ma powyżej 7 lat.
      • Gość: wiola Re: stomatolog dla dziecka IP: *.softpro2.pl 04.08.09, 21:51
        Dziękuję za podpowiedzi:) Nie zależy mi, żeby to był NFZ, ważne jest
        żeby to była osoba wykonująca swój zawód z przysłowiowym powołaniem:)
        • Gość: mama 2 latka Re: stomatolog dla dziecka IP: *.chello.pl 04.08.09, 23:59
          borczyk.pl/index.php
          Wizytę mamy w przyszłym tygodniu, więc później opiszę wrażenia.
          • Gość: Renata Re: stomatolog dla dziecka IP: *.centertel.pl 05.08.09, 08:38
            Ja też polecam Unimed w Sosnowcu, a w szczególności panią stomatolog Martyną
            Michalak.

Natomiast sądząc po wyglądzie kliniki dr. Borczyka i słysząc opinie tych których
            byli, to jedna wizyta w kosztuje co najmniej kilka stówek. Znajmoa chciała
            zrobić protezę - zaproponowano jej cenę 70tysięcy.
            • wakacyjna_iguana Re: stomatolog dla dziecka 10.08.09, 00:18
              Dzwoniłam do Borczyka do Katowic ale tam jest masakrycznie drogo - 150 zł za
              wizytę wstępną z przeglądem tylko:(
              • aga1506 Re: stomatolog dla dziecka 01.09.09, 14:55
                gabinety piękne, obsługa pewnie rewelacja bo za 150zł tak jak napisałaś można wymagać. Jednak za przegląd zębów i kosztorys leczenia to zdecydowanie za DUŻO!
    • Gość: Madzia Re: stomatolog dla dziecka IP: *.chello.pl 13.08.09, 13:14
      Dr Daria Lubiszewska w Centrum Dentystycznym w Katowicach na ul. Zbożowej.
      Sprawdzone, polecam:)
      • wakacyjna_iguana Re: stomatolog dla dziecka 19.08.09, 08:06
        A ile tam wizyta pierwsza z przeglądem kosztuje????
    • Gość: gość ewka Re: stomatolog dla dziecka IP: *.chello.pl 19.08.09, 14:21
      Ja polecam Państwa Pinieccy , gabinet mają w Mysłowicach.Pani Magda
      jest teraz na maciezynskim ale z tego co wiem wraca już we
      wrzesniu.Ma super podejscie do dzieci.
      • wakacyjna_iguana Re: stomatolog dla dziecka 01.09.09, 08:19
        A gdzie to jest w Mysłowicach??? Poproszę o namiary!
    • aga1506 Re: Pinieccy 01.09.09, 14:57
      g-stomatologiczny.pl/
    • Gość: banana Re: stomatolog dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 00:19
      Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale koleżanka ze środuli poleciła mi O-DENT
      (wpisz w wyszukiwarkę to wyskakuje strona o-dent.pl) i mnie bardzo spasował.
      • aga1506 Re: stomatolog dla dziecka 12.12.09, 15:41
        Ja znalazłam stomatologa super dla dzieci jednak przyjmują tylko prywatnie i w Katowicach :( Jednak byłam tam z moją córką już 4 razy i za każdym razem chętnie otwiera buźkę. W Sosnowcu odwiedziłam kilku stomatologów którzy reklamują się leczeniem dzieci jednak żaden z nich nie poznał że dziecko 2 letnie ma już na 1 zaczątek próchnicy. Nic nie kazali z tym robić a jednak trzeba było. Dziecko ma zęby zalapisowane. Nawet nie szkoda mi tych 150zł (cena w cenniku) za pierwszą wizytę (my płaciłyśmy tyle za 2 pierwsze tzw zapoznawcze), dostałam kosztorys leczenia i dziecko poznało swojego lekarza. Teraz płacę tylko za wykonaną pracę tzn za lapis i fluoryzację, za wizyte już nie. Polecam z czystym sumieniem. Wiem że 150zł to dużo a nawet bardzo dużo jednak dziecko leczone jest w komfortowych warunkach z miłą obsługą i nie ma traumy.
        www.borczyk.pl
        • Gość: gość Re: stomatolog dla dziecka IP: 212.2.99.* 12.12.09, 15:56
          Coś się tu bardzo reklamuje gabinet dr. Borczyka z Katowic. To nie jest
          forum reklamowe !
          Wydaje mi się, że wielu lekarzy dobrze leczy dzieci, ale rolą rodzica jest
          przygotowanie dziecka do wizyty u stomatologa.
          • aga1506 Re: stomatolog dla dziecka 12.12.09, 17:37
            Ja akurat nie reklamuję, napisałam swoje zdanie i tyle. Ja osobiście nie mam nic z Borczykami wspólnego (google nie kłamie), sama nie miałam przekonania co do nich bo jak widać wyżej pisałam że są bardzo drodzy. Jednak duuużo więcj kasy wydałam w Sosnowieckich gabinetach w których stomatolodzy podchodzili do dziecka niechętnie. Dziecko wyczuwa takie rzeczy, później się dziwią że buzi nie otwiera albo próbują siłą. Bywało i tak że trzeba było kasę płacić nawet gdy dziecko weszło na 2 mintu i buzi nie otworzyło :(
    • makarena27 Re: stomatolog dla dziecka 04.01.10, 19:11
      DR. Marzena Biela lub dr. Kazanecka z przychodni Anet-Med na 11 listopada
      Sosnowiec Zagórze. NFZ
      • Gość: Adam Re: stomatolog dla dziecka IP: *.cable.smsnet.pl 04.01.10, 19:54
        ja również polecam tą przychodnię, wcześniej chodziłem z 5 letnią córką do
        innego stomatologa, podejście do dzieci miała super, gorzej ze skutecznością.
        Teraz chodzimy na 11-listopada, ja wraz z żoną również tu leczymy zęby i narazie
        jest OK
        • Gość: ania Re: stomatolog dla dziecka IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 10:25
          ja tez chodziłam do dr. Bieli ale strasznie długie kolejki, polecam teraz
          prywatny gabinet dr. Danuty Ilczuk na Zagórzu, Lenartowicza bardzo miła i
          kompetentna,no i lubiana przez dzieci. plomba dla dziecka ok 30-50 zł.
          • makarena27 Re: stomatolog dla dziecka 02.02.10, 08:53
            Do dr. Kazaneckiej czeka sie max 2 tygodnie
            • Gość: kINGA Re: stomatolog dla dziecka IP: *.cable.smsnet.pl 09.08.10, 15:13
              do dr Bieli czeka sie nawet miesiącami natomist do Kazaneckiej
              krótko.Dlaczego???proste.Pani młoda małe doswiadczenie,plomby
              wypadają ,Jesli komus zalezy to lepiej niech wybierze sie do Pani
              Bieli.Kazaneckiej nie proponuje,jest mało delikatna,nie ma czucia
              jak wierci mozna spasc z fotela.Chyba dlatego od razu proponuje
              znieczulenie przy siadaniu na fotel.
      • Gość: KInga Re: stomatolog dla dziecka IP: *.cable.smsnet.pl 09.08.10, 15:09
        DR KAZANECKA????PANI SOBIE CHYBA ZARTUJE.BYLAM Z DZIECKIEM
        OPUCHNIETYM,Z BÓLEM ZĘBA ,PŁACZĄCYM Z BÓLU-PANI KAZANECKA
        STWIERDZILA ZE NIE MA CZASU .SZKODA SŁÓW.PANI ŁASKE ROBI,ZE KOGOS
        PRZYJMIE Z BÓLEM.Ja rowniez mialam okazje zobaczyc jak leczy
        zeby.Szkoda słow,młoda z małym doswiadczeniem,plomba za kazdym razem
        wypadala.NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka