Dodaj do ulubionych

wybicie DAXie

15.10.10, 20:21

Zainteresowani mogą dopisać do pozycji obserwowane :)
Obserwuj wątek
    • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 15.10.10, 20:56
      napisałem zdanie bez przyimka :)
      Powinno być :
      wybicie na DAXie
      • misty_zwany_krawcem Re: wybicie na DAXie 16.10.10, 09:12
        pomyliłeś rubryki albo linki ?
        Bo jeśli nie to jakaś oryginalna strategia :))
        • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 17.10.10, 11:00

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7d7cf961c22f269.html
          Index wybił się ponad kilkumiesięczną trendu ( stara linia była lekko wzrostowa).
          Od kilku dni utrzymuje się ponad tą linię (ładne białe białe korpusy).
          Gospodarka niemiecka przyśpiesza.
          Moim zdaniem Dax może w najbliższym czasie być jednym z silniejszych indeksów.
          • misty_zwany_krawcem Re: wybicie na DAXie 17.10.10, 17:28
            raczej wybicie z trójkąta konsolidacyjnego a nie przebicie linni trendu. Linie trendu wzrostowego rysuje się po dołkach.
            Popatrz na wykres Dax-u tygodniowy. Tam widać wyraźniej to wybicie. Porównaj też z Wig 20.
            Wig20 wybił się z trójkąta 4 tygodnie wcześniej czyli po co szukać w obcych gospodarkach jak u siebie mamy dobrą sytuacje. :))
            Ale mimo to ja byłbym ostrożny. Jakoś to mi się nie podoba. Jeśli w następnym tygodniu Dax utrzyma ten poziom to dopiero bedzie dobrze. Jak wróci do trójkąta to strach się bać :)
            • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 17.10.10, 23:58

> Linie
              trendu wzrostowego rysuje się po dołkach.

Poprawiam się :
              - przyśpieszonie lini trendu :)
              Nie patrzę na WIG 20 bo jest dla mnie za wcześnie zamykany (Dax o 20:00).
              • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 25.10.10, 17:35

- wybicie się ma dobrze :)
                • misty_zwany_krawcem Re: wybicie na DAXie 26.10.10, 10:06
                  ma się bardzo dobrze co mnie dziwi ale nie ma co z rynkiem dyskutować.
                  Jednak długich nie wezmę jakoś się boję .
                  • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 19.11.10, 13:12
                    Ponawiam wątek gdyż Dax nadal czuje sie wyśmienicie i do poważniejszych oporów na wykresach dziennych pozostało jeszcze sporo miejsca ( ok 7200 )
                    • misty_zwany_krawcem Re: wybicie na DAXie 20.11.10, 11:00
                      no nieźle, trzeba było wchodzić na wybiciu, kasa niezła.
                      Jak wytrzymałeś do dzisiaj to gratuluje.
                      Ja jakoś w to nie wierzyłem że tak poszybują choziaż sygnały były jasne.
                      Ale okazje są codziennie nie ma rozpaczać :))
                      • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 20.11.10, 16:20
                        Nie grałem bo daxa zamykają o 22:00 :(
                        - nie lubię gdy rano są duże luki.
                        • daxtrad Re: wybicie na DAXie 25.11.10, 19:39
                          szykuje sie chyba kolejne wybicie coś mi się wydaje w najbliższych dniach
                          • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 25.11.10, 23:35
                            To jest kwestia perspektywy z jakiej się patrzy :)
                            - wedle mnie jest cały czas ten sam ruchu który zmierza w stronę 7200
                            • daxtrad Re: wybicie na DAXie 29.11.10, 11:36
                              tak, oczywiście to kwastia perspektywy. Patrzyłem na wybicie szczytów z ostatnich dni przy 6905, wiec w troszke mniejszej perspektywie. Ale widze ze cos ciezko jednak idzie. Podobnie S&P na kasowym ma problemy z zamknięciem powyżej 1200.
                              • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 29.11.10, 23:32
                                Dzisiejsza swieczka na dziennym nie wyglada najlepiej.
                                - duży czarny korpus obejmujacy znaczną część kilkudniowych wzrostów
                                - dosyć długie cienie ( mimo dużego korpusu) na górze i dole / świadczy to o nerwowości rynku
                                Moim zdaniem kluczowa dla tego rynku jest luka 17 /18 XI
                                - no i wiadomo że trzyma się przyśpieszona linia trendu ( wzrostowego) , dzisiaj została tylko chwilowo przebita.
                                Nie zapominajmy też o zwiększonej zmienności rynku ( może wyrzucić z pozycji)
                                Gdybym miał kupić to bym się wstrzymał , mając te walory też bym się wstrzymał z wywalaniem
                                DAX się zresztą trzyma o wiele lepiej od innych rozwiniętych rynków.
                                Gdyż gospodarka niemiecka jest ok. Chociaż słabość Euro i kilku innych gospodarek europejskich może zburzyć tą sielankę.
                                • misty_zwany_krawcem Re: wybicie na DAXie 30.11.10, 10:16
                                  gospodarka ma się dobrze ale wiesz że giełda wyprzedza gospodarke o pół roku, poza tym jak nie bedzie atmosfery na świecie to sam DAX dużo nie powojojuje, już i tak zrobił normę.
                                  Pewnie szykuje sie jakaś korekta. Porobiły sie dywergencje na oscylatorach, widać wyraźnie że nie ma kasy na dalsze wzrosty...
                                  moim zdaniem może spaść na 6400-6500, gorzej jak spadnie na 6390 będzie wtedy gorąco.
                                  Ale jak sytuacja na świecie się poprawi to się pewnie zboczy i bedzie tak dryfował w okolicach tych poziomów co dzisiaj.
                                  • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 30.11.10, 16:50
                                    I było dzisiaj nerwowo , zamkneło lukę o której pisałem ( próbuje teraz powrócić).
                                    Na pewno nie jest to teraz pozycja do długiej.
                                    Krótka też może być ryzykowna gdyż chłopcy z City bedą starali podciagnąć by zarobić na świąteczne prezenty , fundy również powinny być zdeterminowane by rok zamknąć na plusie.
                                    Bo tak fajnie się to wpisuje w prospekty reklamowe :)
                                    • daxtrad Re: wybicie na DAXie 02.12.10, 21:56
                                      no i piekne wybicie. Mam na mysli w skali dziennej. Jedziemy do góry :)
                                      • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 02.12.10, 23:39
                                        Przecież jadą świąteczne prezenty.
                                        Dobrze też wygląda SP500 i FTSE (ale słabiej od daxa)
                                        Do końca roku powinni dać rady.
                                        - a co potem ? korekta ?
                                        Pożyjemy ,zobaczymy
                                        • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 03.12.10, 09:34
                                          coraz wyraźniej zaczyna się tu kreślić formacja rozszerzającego trójkąta (przy wierzchołku)
                                          • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 22.12.10, 19:28
                                            Lepiej od DAXa zaczyna wyglądać FTSE 100
                                            - wybicie ponad ważny opór
                                            • misty_zwany_krawcem Re: wybicie na DAXie 23.12.10, 17:01
                                              to pod jakim będziesz pisał? :))
                                              • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 23.12.10, 17:07

Jeszcze nie wiem jaki bedzie wolny.

Ale nie zapomnę poinformować :)
                                                • misty_zwany_krawcem Re: wybicie na DAXie 23.12.10, 17:24
                                                  kolega stefek pewnie się "ucieszy" :))
                                                  • radiotrwam Re: wybicie na DAXie 23.12.10, 20:06

misty_zwany_krawcem napisał:

> kolega stefek pewnie się "ucieszy" :))

- Nie ucieszy sie , bo nie szata zdobi człowieka....
                                                    A zmiana nicku będzie jawna ( nawet dla Stefka) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka