Dodaj do ulubionych

czy to dobry zestaw?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:36
Napiszciie czy to dobre spółki w zestawie :
Amica, Snieżka, forte, TFM, Polmos lublin, MPECwro. Muszę sprzedać jedną bo
potrzebuję na wakacje i nie wiem którą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Eisenhower11 Re: czy to dobry zestaw? IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 11:05
      Na twoim miejscu jedna to ja bym zostawil bowszytskie inne sa do d...Kiepski
      portfel.
      • Gość: Stock Baron Re: czy to dobry zestaw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:49
        Dzięki za "radę". Na szczczęście nie słucham rad generałów a wolę opinie
        prostych żołnieży. Portfel jest dobry i z bólem rozstałem się dzisiaj z forte
        któremu wróżę wzrosty w trochę dłuższym czasie. Wakacje kosztują. I tak
        kupowałem po 9,60. Gram średnioterminowo i zwykle dobieram papiery które rosną
        w skali 2-3 miesięcy o kilkanaście procent.Tak już od 5-ciu lat. To mnie
        zadowala. Dzisiaj odrabiałem straty poniesione po zakupach. Na dodatek
        nastąpiło przełamanie techniczne. . A do września liczę na ok +15% łącznie na
        tych papierach. Dlaczego Pana zdaniem Generale ten portfel jest zły? I która to
        spółka jako jedyna jest warta trzymania? Przecież większość ostro dziś wzrosła
        i jutro będzie podobnie-choć na mniejszą skalę. Czołem obywatelu Generale!
        • Gość: Eisenhower11 Re: czy to dobry zestaw? IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 18:27
          Zeby to wyjasnic musialbym po kolei dokonac "rozkladu" kazdej ztych spolek a na
          to nie mam ochoty.zalozmy ,ze to Ty masz racje i {spokojne sumienie}i wzrosty
          beda dla Ciebie satysfakcjonujace.Ps ja rowniez inwestuje od 5 lat ztym ze
          kupuje "firme" co najmniej na poltora roku stad byc moze nasze rozbieznosci
          inwestycyjne.Odezwij sie za jakis czas zobaczymy co ztych inwestycji sie urodzi.
    • Gość: Tomasz Re: czy to dobry zestaw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:56
      nie podoba mi się forte, jest w trendzie spadkowym , brak konsolidacji do
      wybicia, dlatego to bym wyrzucił z tego portfela.
    • Gość: Jacek Re: Polmos Lublin !!! Na zdrowie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:15
      Polmos Lublin !!! Kupiłem właśnie akcje (i jedną sztukę ich wyrobu) !!! Mam
      trochę stracha, ale po takim spadku kurs powinien odbić. W górę cena i kielichy.
      Na zdrowie !!!
      • Gość: Na Zdrowie Re: Polmos Lublin !!! Na zdrowie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:45
        Żołądkowa to wyjątkowa wódeczka. Można łykać bez popitki lub pod wodę
        mineralną. Nic dziwnego że cieszy się takim wzięciem. Jest ulubioną wódką na
        kaca, cieszy się popularnością w zakładach pracy, a i kobiałki nie wzgardzą
        poczęstunku. Gdyby nie ta nazwa to byśmy podbili świat. Na spotkaniuAA aż się
        łezka w oku kręci niektórym na samo wspomnienie... Ten polmos świata nie
        zawojuje ale utrzyma dobrą pozycję na rynku polskim przez wiele lat. ONI WIEDZĄ
        CO SIE PIJE POD STRZECHĄ (poza royalem). Kto spróbował ten kupuje akcje i się
        ich nie pozbywa. Wróżę wzrosty.
      • Gość: p.i.j.u.s. Re: Polmos Lublin !!! Na zdrowie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:27
        Ja na razie zakupuję masowo ich wyroby (dzięki czemu nabijam także Twój
        portfel). Po wypiciu dwóch setek mniej krytycznie zapatruję na akcje Polmosu,
        jeszcze dwie setki i pewnie kupię!
    • Gość: Ale Jazda Re: czy to dobry zestaw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:16
      PLS! MPC! ale jazda. Reszta też ruszy?
    • Gość: Jacek Re: Polmos Lublin czy Żołądkowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:23
      Wszystko wskazuje na to, że nie nacieszę się akcjami Polmosu zbyt długo. Wczoraj
      je kupiłem wraz z butelką ich wyrobu, dziś wzrosły 5%, to chyba je niebawem
      (może jutro) sprzedam. Dla mnie to tylko typowe odbicie po dużym spadku. Zbyt
      szybko rośnie, a ja mam dziś kaca. Obejrzałem na trzeźwo akcjogram i mi się nie
      podoba. Cały rynek też mi się nie podoba !!!
    • Gość: Eisenhower11 Re: czy to dobry zestaw? IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 04.08.05, 14:55
      Zanim zapomnisz generala a kurz pokryje gruba warstwa ten post>>>>>>Upewniam
      sie wtym co powiedzialem .MARNY PORTFEL.Mam nadzieje ,ze wakacje sie udaly.
      • Gość: Stock Baron Re: czy to dobry zestaw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:16
        Portfel był bardzo dobry. Sprzedałem już TFM (+11%), wrocław dał mi 9%; Amica
        to drobne 6% W sumie licząc dużą stratę na świeżutkim polmosie i malutką na
        śnieżce kupionej w maju (obie spółki trzymam długoterminowo) jestem 4%na
        portfelu do przodu. To znacznie poniżej mojej średniej kwartalnej z ostatnich
        czterech kwartałów ale jestem zadowolony. Odkurzę ten post we wrześniu po
        wynikach śnieżki i początku prywatyzacji polmosów. A może wcześniej.
        • Gość: Eisenhower11 Re: czy to dobry zestaw? IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 04.08.05, 15:36
          Szkoda ,ze nie poczekales dluzej a ztych 4 pr, zrobilo by sie minus 40.Dodaj do
          tego koszty transakcyjne na tylu spolkach ,odlicz podatek wszystko nie bedzie
          wygladac juz tak rozowo.Pozdrawiam i zycze prawdziwych sukcesow.
          • Gość: Stock Baron Re: czy to dobry zestaw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:11
            sztuką jest trafić z momentem sprzedaży. przykładam większą wagę do
            momentu kiedy sprzedać niż chwili zakupu. Często kupuję partiami a sprzedaję
            zwykle jednym zleceniem. Właśnie dokupiłem trochę śnieżki. swoją Rentowność
            podałem
            netto (prócz podatku) a od początku grania nie straciłem więcej niż 7,62%
            portfela (jesień
            2003 - do dziś to analizuję) więc 40pr raczej nie grozi. Ponadto jeśli lublin
            spadłby mocno poniżej 30 to stałby się zbyt łakomym kąskiem do wrogiego
            przejęcia - co odbiłoby się na obrotach i cenie - patrz wskaźniki
            fundamentalne. Sniezka dołuje ale przy śmiesznych obrotach. Przypomnę się we
            wrześniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka