IP: *.echostar.pl 22.10.05, 02:50
Witam,

Nikt sie na tym forum nie ineresuje achemia? Zastanawiam sie co w przyszłym tygodniu - 70 przebite? KOrekta? Strasznie przegrzany papier
Obserwuj wątek
    • Gość: Grześ Re: Alchemia IP: *.it-net.pl 25.10.05, 16:39
      Ha ha no i balonik w końcu pękł i to z hukiem ale osobiście sadzę że to tylko korekta po ostrej zwyżce z ostatniego tygodnia i jeszcze pójdzie w górę nawet przed ogloszeniem wyników za IV kwartał bo akcje tej spółki sa warte sporo(niepytajcie ile bo niewiem).Poza tym i tak nikt już nie zwraca uwagi na fundamenty tej spółki bo wiadomo że są rewelacyjne.
    • Gość: rodrigo Re: Alchemia IP: *.giewont.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:15
      co myślicie teraz o Alchemi?? warto kupić po korekcie przed wynikami??
    • Gość: alek Re: Alchemia IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 15:09
      Nastąpiła teraz korekta Grubensa. Widać na wykresie,że MMI po mału dochodzi do
      5 ,a FFI zaczyna dochodzić do szczytu. Krzywa Carreya jest coraz
      korzystniejsza. Nastąpi teraz konsolidacja w okolicy 58-59zł , a w przyszły
      tydzień przyniesie odpowiedź czy szczyt Lampella będzie przezwyciężony i
      spowoduje wzrosty.
      • Gość: Eisenhower11 Re: Alchemia IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 15:28
        Korekta grubensa....kolega chyba sie za duzo naczytał i odrobine mnie
        rozbawił.Nie wiem czy kolega wie co to jest konsolidacja nie sadze.Spadki sa
        bardzo glebokie i najprawdopodobniej beda sie poglebiac.Jezeli nie nastapi
        wybicie cena 40zl jest bardzo realna.
        • Gość: boszzzz Re: Alchemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:18
          40;)) to mnie rozbawiles....
          • Gość: Grześ Re: Alchemia IP: *.it-net.pl 27.10.05, 19:45
            Z technicznego punktu widzenia jest tak jak przedstawił to Alek. Korekta może nie byłaby tak znaczna na tych papierach gdyby sytuacja polityczna była inna.Ale papier był też i przegżany trochę chociażby ze względu na gwałtowny popyt z przed tygodnia.Tak jak wcześniej napisałem fundamenty są rewelacyjne ( to nie jest byle wynalazek dla spekulantów jakie były juz czesto na naszej giełdzie).Trzeba ją analizować technicznie i obserwować co dzieje sie wokół.Ja osobiście z niej wyszedłem bo pózno kupiłem i troche się przestraszyłem ale myśle o kupnie tych akcji ponownie.Ale jeszcze jedna uwaga: Alchemia ciągnęła Skotan a ten nie poddał sie korekcie tak łatwo tzn. że Skotan ma większy potencjał wzrostowy.Może warto o tym pomyśleć.Pozdrawiam alchemików.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka