Dodaj do ulubionych

skąd REGON ?! - pomocy

IP: *.isep.pw.edu.pl 04.11.05, 12:08
Chciałabym sobie założyć konto w domu maklerskim, ale oni proszą o podanie
nr. REGON, a ja takiego nie posiadam. Ja jestem studentką i poprzez giełdę
chciałabym sobie trochę dorobić. Jak mogę rozwiązać tą sprawę?? Może mi ktoś
doradzić??

PS: Może mi ktoś doradzić jeszcze a propos wyboru domu maklerskiego, bo w
temacie w którym napisałam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=27&w=24999150 nikt nie jest skory do pomocy :-/

Z góry dzięki - Eliza
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: skąd REGON ?! - pomocy IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 04.11.05, 12:21
      Może chcieli NIP a Ty źle zrozumiałaś ? Regon posiadają tylko firmy i nadaje go
      GUS. NIP potrzebny jest do wypełnienia PIT'u na koniec roku.
    • Gość: s Re: skąd REGON ?! - pomocy IP: *.tbcn.telia.com 04.11.05, 12:21
      REGON załatwia się w miejscowej placówce GUSU ( Główny Urząd Statystyczny),
      to taki nikomu nie potrzebny numerek
    • Gość: kossak Re: skąd REGON ?! - pomocy IP: *.siechutnik.pl / 80.48.144.* 04.11.05, 12:32
      Pierwszy krok - załuz sobie konto w banku - nie wiem dlaczego chcą od Ciebie
      regonu - jak sie bedą upierac to ich olej.
      do tego konta mozesz otworzyć dodatkową usługę - składania transakcji kupna
      przez net - w tym przypadku jestes dla siebie maklerem. korzyść jest podwójna -w
      banku płacisz prowizje - róznie od 8 do 3 % ( przy niskich kwotach transakcji )-
      czego Ci nie polecam, ponieważ ciężko czasem odrobić tą prowizje. przez net
      prowizja wynosi np 0,04% ( są też niższe prowizje ). giełda jak to giełda
      mozesz zarobic albo stracic.
      jesli jesteś studentką to żeby być na bieżąco musisz siedzieć np na zaocznych -
      wtedy jest wiecej czasu na obserwowanie i nauczenie sie czegoś. proponuje
      popatrzeć sobie po stronach różnych portali - tam jest wiele informacji o
      kontach bankowych, maklerskich itp. mozna je porównac i wybrac najlepszą dla
      siebie opcję. ponizej daję kilka namiarów na stronki z wieloma ciekawymi
      informacjami:

www.money.pl/
      www.bankier.pl/
      www.parkiet.com/index.jsp
      www.pb.pl/content.aspx
      www.rynek.owg.pl/
      demo.e-pap.pl/espi
      www.gpw.com.pl/index.asp
      bossa.pl/
      • Gość: Eliza Re: skąd REGON ?! - pomocy IP: *.isep.pw.edu.pl 04.11.05, 13:17
        Dzięki, z tym regonem to jeszcze się dopytam, ale i tak NIP bede musiała sobie
        wyrobić :-|
        Możecie mi polcić jakiś dom maklerski, w tej chwili wacham się między DM WBK i
        DM BOŚ. Nie wiem tylko czy w BOŚu naliczają prowizję od tranzakcji czy od
        zlecenia. Co sądzicie o tych DM?? A może polecicie mi jakieć inne biuro
        maklerski, które będzie odpowiednie dla obracającej niewielkimi kwotami 2k/4k
        zł studentki.

z góry dzięki - ELIZA
        • Gość: tygrysek Re: skąd REGON ?! - pomocy IP: *.net.autocom.pl 04.11.05, 14:35
          W bosiu naliczają od zlecenia. Teraz dają notowania w pakiecie żółtym darmowym
          więc dla mało aktywnego gracza to dobra oferta. Co do awaryjności systemu to
          też jakiś większych zwisów nie zauważyłem. Czasami zdarzało im się robić
          przegląd rachunku akurat wtedy kiedy potrzebowałem złożyć zlecenie :) A BZWBK
          to nie znam więc się nie wypowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka