Dodaj do ulubionych

Teta???????i co dalej

IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 01.12.05, 13:33
ja sadze ze to przejsciowa sprawa ktos , skupuje te akcje po niskiej cenie
aby jej wywindowac? spekulacje? prosze o komentARZE
Obserwuj wątek
    • daisy2005 Re: Teta???????i co dalej 01.12.05, 13:41
      Tez się zastanawiam, co się dzieje. Kupiłam wczoraj troche akcji, bo
      wyczytałam, że ta spółka informatyczna ma dobre perspektywy na przyszłość, a tu
      taki klops.Inwestorzy wykupili akcje na pniu, to tez dobrze świadczy, więc skad
      te spadki? Może ktos bedzie wiedział, może tez jest w takiej sytuacji jak
      my.
      • mat1983 Re: Teta???????i co dalej 01.12.05, 13:46
        cos jest nie tak !!! ja kupiem za 12,45 a dzis sa po 11 , ale trzeba trzymac ,
        mysle ze to spekula , czysta spekulacje , oobroty byly dobre , perspektywy
        firmy sa bardzo dobre wiec ktos tu cos kombinuje
        • hurtor Re: Teta???????i co dalej 01.12.05, 13:51
          Dlatego nie lubię debiutów :P I teraz mogę sobie pozwolić na zakup dokładnie
          tylu akcji, ile chciałabym :D

Honorcia
          • mat1983 Re: Teta???????i co dalej 01.12.05, 13:56
            czyli twierdzisz ze pojdzie do gory i odrobi straty? dobrze by bylo aby akcje
            doszly do poziomu 15 zl
            • Gość: Vertical Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:45
              Tak bywa. Sam miałem kupic na pierwotnym akcje ale zamroziłem kase w PKM. teraz
              jak to widze to nie jestem na siebie zły. Ale na 100% spólka skoczy. teraz
              sprzedja akcje ci co kupili na pierwotnym po 10.20 i jeszcze zarabiaja i ci co
              kupili drogo i nie wytrzymuja presji. Najwaniejsze to przeczekac.
              Ja zawsze wychodze z załozenie za nie sprzedaje ze stratą. Moge czekac i 6
              miesięcy a wyjde na swoje. Dlatego lokuje kase zawsze w kilka spólek. Zaby nie
              zamrazac całej kasy. Warunkiem kiedy sprzedaje ze strata są złe wiadomości ze
              spółki które napewno wpłyna na cene akcji. W przypadku TETY nic takiego nie ma
              wręcz przeciwnie.
              Powodzenia.
        • Gość: Vertical Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:51
          a i jeszcze jedno. Jezeli kupiłes za 12.45 i chcesz zarobic to dokup teraz za
          10,90zł, wowczas wyśrednisz cene zakupu i bedziesz mógł sprzedac z zyskiem już
          za około 11,70 (zakładajac ze zakupisz za 10,90 taką sama ilośc akcji jaką
          kupiłeś po 12,45)
          • Gość: g Re: Teta???????i co dalej IP: *.chello.pl 01.12.05, 22:41
            kupujcie za dy
            chę a ja odkupie od was po złotówce
            • Gość: pola555 Re: Teta???????i co dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 23:00
              A dlaczego nie po 1 gr czy g ..........to nie grosik?
    • daisy2005 Re: Teta???????i co dalej 05.12.05, 10:26
      Co jest? Czy ktos to rozumie, bo ja nie. Juz spadło do 10 zł, czy to juz
      koniec? Może lepiej sprzedać, jak myślicie?
      • Gość: tetowiec Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:41
        wyceny sa w oklicy 13-14 pln, ten zjazd jest bez sensu...trzeba przeczekac
        • Gość: tetowiec Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:06
          pisalem, ze trzeba przeczekac..i tu sie chyba juz cos zaczyna dziac dobrego..
          • Gość: woody Re: Teta???????i co dalej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 15:10
            Oj , takie giełdowe rozwolnienie nie mija błyskawicznie.
    • Gość: eMCi Re: Teta???????i co dalej IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 17:22
      Czekaj i nie panikuj. Ja mysle ze to jest przejsciowe. Sam jakbym nie mial
      wszystkiego ulokowane to bym kupil tete teraz i trzymał. to jest dobra spółka
      tylko troche mieszaja spekulanci. Bedzie dobrze

POZDRO
    • Gość: mixer Re: Teta???????i co dalej IP: *.icpnet.pl 05.12.05, 20:37
      Może jak Gant z Próchnikiem pękną, to gruba spekuła wsiądzie na PDA? Idealnie
      się do tego nadają.
      • elvar Re: Teta???????i co dalej 05.12.05, 23:53
        Nie tom razom...
        Gruba spekuła właśnie wsiada na Elektromontaż Export [ELX].

Pozdrawiam
        • Gość: mixer Re: Teta???????i co dalej IP: *.icpnet.pl 06.12.05, 09:28
          A może jednak. Gruba spekuła co chwilę się przesiada. (Chociaż od dawna
          tramwajami nie jeździ)
          Pzdr.
          • Gość: mixer Re: Teta???????i co dalej IP: *.icpnet.pl 06.12.05, 11:54
            O, na tą godzinę gruba spekuła ostro jedzie na ELX.(Szkoda tylko że nie w tą
            stronę w jaką by chciała). To może jednak nierozdziewiczona Teta?
    • Gość: Aśka Re: Teta???????i co dalej IP: *.c157.petrotel.pl 06.12.05, 17:13
      Dziś było dobrze i oby sie na tym nie skończyło.
      • Gość: tetowiec Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:18
        jesli nie bedzie wyprozniania przez EI lub wlasciciela to spokojnie jedziemy po
        zielonym....
        • Gość: zenek Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 18:25
          Trochę liczę na owo wypróżnianie, bo wczoraj nie miałem za co kupić a cholernie
          chciałem. Generalnie to macie rację,bo to zdrowiutka firma i spokojnie jeszcze
          ma na czym rosnąć.
          Z.
          • Gość: mixer Re: Teta???????i co dalej IP: *.icpnet.pl 06.12.05, 20:00
            Ssory, ale właściciel prędzej czy później będzie musiał się wypróżnić....
            • Gość: parkiet Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:20
              ....10,35 zł kosztowały na zamknięciu poniedziałkowej sesji akcje Tety. Prawa do
              akcji wyceniano na 10,3 zł. To niewiele więcej, niż wynosiła cena emisyjna (10,2
              zł) w niedawnej ofercie publicznej. Zdaniem specjalistów, kurs spada, bo
              inwestorzy realizują zyski. Uważają, że przy obecnej cenie akcje Tety są
              doskonałą okazją do inwestycji.
              W trakcie wczorajszych notowań kurs akcji spadł nawet przejściowo do 9,8 zł, a
              PDA do 9,95 zł. Instrumenty wciąż cieszą się sporym zainteresowaniem inwestorów.
              Obrót akcjami przekroczył 5 mln zł, a na PDA ponad 0,8 mln zł.
              Zwyżki i spadki
              W niedawnej ofercie publicznej (w połowie listopada) Teta bez żadnych problemów
              sprzedała inwestorom 0,5 mln nowych akcji serii G. Papiery tej serii notowane są
              na parkiecie pod postacią PDA. 2,58 mln walorów wcześniejszych serii pozbyły się
              fundusze Enterprise Investors. Cena emisyjna wynosiła 10,2 zł. Popyt przerósł
              oferowaną pulę, dlatego zapisy w transzy inwestorów indywidualnych zostały
              zredukowane o ponad 76%.
              Debiut, który miał miejsce w poprzedni wtorek, 29 listopada, był sporym
              sukcesem. Na otwarciu notowań akcje i PDA kosztowały 12,3 zł, czyli o 20,6%
              więcej, niż wynosiła cena emisyjna. Na koniec sesji cena obu instrumentów
              przekroczyła 13 zł. Kolejna (środowa) sesja była, przynajmniej w pierwszych
              godzinach handlu, jeszcze lepsza. Kurs osiągnął 13,5 zł. Potem inwestorzy
              zaczęli realizować zyski i kurs poleciał w dół. Taka sytuacja trwała również na
              kolejnych sesjach, w tym wczorajszej.
              Realizacja zysków
              - Jestem bardzo zaskoczony przeceną Tety. Uważam, że spadki nie mają żadnego
              uzasadnienia w fundamentach spółki - skomentował Remigiusz Sopel, analityk
              Internetowego Domu Maklerskiego. Broker był oferującym akcje Tety w ofercie
              publicznej. Specjalista, w raporcie przygotowanym na potrzeby subskrypcji,
              wycenił papiery firmy na 13,7 zł. - Uważam, że przecenę spowodowali inwestorzy,
              którzy w przyspieszonym tempie, za wszelką cenę, zaczęli realizować zyski -
              uzupełnił.
              Podobne uzasadnienia słabego zachowania się kursu wskazuje Jerzy Krawczyk,
              prezes wrocławskiej firmy. - Przez ostatnie dni w Tecie nie zaszły żadne zmiany,
              które uzasadniałyby pozbywanie się akcji - stwierdził. - Myślę, że gracze,
              którzy nie są zainteresowani długoterminową obecnością w Tecie, zabrali się za
              spieniężanie zysków - mówił.
              Kurs się odbije?
              Zdaniem obu rozmówców, notowania Tety wkrótce powinny zmienić trend na
              wzrostowy. - Myślę, że w krótkim czasie po asymilacji akcji i praw do akcji kurs
              znajdzie poziom równowagi. Spodziewam się, że będą to okolice 12 zł - wskazał J.
              Krawczyk. Wrocławski sąd już zarejestrował nową emisję Tety. Możliwe że
              asymilacja akcji serii G z papierami wcześniejszych serii będzie miała miejsce
              jeszcze w tym tygodniu.
              - Uważam, że obecna wycena Tety w okolicach 10 zł jest doskonałą okazją do
              zakupu akcji - stwierdził z kolei R. Sopel. Jego zdaniem, papiery spółki są
              mocno niedowartościowane. - Teta to jedna z najlepszych spółek z branży IT
              notowanych na warszawskiej giełdzie. Firma ma przed sobą doskonałe perspektywy i
              spory potencjał do wzrostu - uzupełnił.
              W opublikowanym dwa tygodnie temu raporcie zwracał uwagę, że Teta ma bardzo duże
              szanse w kolejnych latach utrzymać szybkie tempo rozwoju. Sprzyjać temu będą
              inwestycje w nowe produkty (finansowane za środki z emisji) oraz coraz większy
              udział w sprzedaży przychodów z "opieki" nad dotychczasowymi klientami. Ten
              element sprawi, że dynamika wzrostu zysku netto i operacyjnego Tety będzie
              wyższa niż dynamika sprzedaży. - Uważam, że w rocznej perspektywie, pod
              warunkiem że spółka wypełni prognozę na przyszły rok, jej akcje mogą kosztować....
              • Gość: mixer Re: Teta???????i co dalej IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 09:00
                Gruba spekuła, wskakiwać na Tetę (szczególnie na PDA)i jazda - Tetataj,Tetataj,
                Tetataj....
                • Gość: tetowiec Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:52
                  UWAGA: trzepanie leszcza na calego, manipulacja pojedynczymi zleceniami
                  podazy.!!! nie dajcie sie bo zejdziemy na 8 pln...
                  • Gość: Aśka Re: Teta???????i co dalej IP: *.c154.petrotel.pl 08.12.05, 17:02
                    A co my, drobni akcjonariusze, możemy zrobic? Nic tylko przeczekać, moze bedzie
                    lepiej. Sama kupiłam Tetę i teraz mam problem, co z tym zrobic.
                    • Gość: zenek Re: Teta???????i co dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 18:46
                      A ja właśnie dziś nabyłem po taniości (10,50).
                      Nic Aśka nie rób to zdrowa spółeczka jest i będzie jeszcze kosztowała jak
                      należy. Wtedy oddasz akcje w dobre ręce po dobrej cenie.
                      pozdr,
                      Z.
                      • Gość: blady Re: Teta???????i co dalej IP: *.bialan.pl 08.12.05, 19:38
                        A ja dzisiaj po 10,50 sprzedałem i kupiłem próchno po 1.33 i niech mi nikt nie
                        mówi ,że zostałem wyleszcziony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka