Gość: elo IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 11.12.05, 23:47 moja rada kupujcie póki czas,co by na święta mieć dużo kaski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: swarzędz IP: *.chello.pl 11.12.05, 23:53 dużo na święta to ma IDM, bo kupił po 50 a sprzedał po 87, nie sadzę by ci się tę stuczkę dało powtórzyć Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: swarzędz 12.12.05, 12:29 Nie rozumiem, ktoś sprzedaje taki pakiet akcji, a miał okazję wcześniej sprzedać za o wiele więcej. Powiedzcie, czy ta osoba zakupiła za mniej niż sprzedaje teraz, czyli 0,82 zł i zarabia sporo, czy też sprzedaje bez sensu ze stratą? Czy też inna opcja? Nie mogę tego zrozumieć. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: swarzędz IP: *.stat.gov.pl 12.12.05, 12:32 A może ktoś wie o upadłości i woli wyjąć pół niż nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: swarzędz 12.12.05, 12:34 ...no ale już się ta osoba wycofała, sprzedała ok. 200.000 akcji. Teraz to już w ogóle nie rozumiem. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: swarzędz IP: *.stat.gov.pl 12.12.05, 12:54 No przecież jak będzie upadłość to reszta też chce uciec :) Prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: swarzędz IP: *.chello.pl 12.12.05, 13:46 honorka czy ty jesteś tak głupia - czy też to tylko zadanie aktorskie, w ramach prawa poboru, ktore można było w końcówce kupić za 4 grosze - można było kupić akcje po 50 groszy, więc IDM mógł kupic te akcje za 50+kilka groszy - WIEC TE WYRZUCANE PAKIETY NIE Są SPRZEDAżA ZE STRATą TYLKO Z DOść POKAżNYM ZYSKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: swarzędz IP: *.chello.pl 12.12.05, 13:48 akcje trasa też były do kupienia po 2,50, podczas gdy te notowane na giełdzie po 3, teraz kosztuja 2,54, czyli per analogiam, za parę dni swarzedz po 52-54 grosze...a w przypadku niepowodzenia nowej strategi swarzedza - po 1-3 grosze Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: swarzędz 12.12.05, 13:48 Hmm, nie znam tej spółki tak dobrze jak Ty wszystkie na rynku ;) ... Skoro moja niewiedza jest moją głupotą, to pewnie jestem głupia. Honorcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: swarzędz IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 12.12.05, 14:01 Boże jak wy marudzicie,ja już dziś swarzędza kupiłem i sprzedałem(ze ładnym zarobkiem)i jeszcze raz go dziś kupię jak znów troszkę zleci,bo mogę się z każdym założyć ,że jeszcze w tym tygodniu będzie czas ,że swarzędz będzie chodził po 1zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: swarzędz IP: *.chello.pl 12.12.05, 14:05 oczywiście, że będzie chodził po 1 złoy, dopóki IDM się nie wyprzeda, przecież oni są zainteresowani by opchnąć jak najdrożej...tylko co będzię, jak już wszystko sprzedadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: swarzędz IP: *.aster.pl 12.12.05, 21:48 Ja znowu dokupiłem (za resztki). Mam nadzieję że w górę pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: swarzędz IP: *.chello.pl 12.12.05, 23:17 IDM napewno podziękuje ci jakimś listem - zawsze mają komu upchnąć Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: swarzędz 13.12.05, 11:42 Swarzędz ;) Jak myślicie, warto teraz wejść, czy lepiej jeszcze poczekać? Macie jakieś wizje spadku albo wzrostu na najbliższy czas? Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: swarzędz IP: *.stat.gov.pl 13.12.05, 11:54 Tym razem g trafił w końcu ze swoim krakaniem. Według mnie nie wygląda to najlepiej. Ze spekulacjami to jeszcze kilka miesiecy trzeba poczekać bo cena będzie systematycznie spadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: swarzędz IP: *.aster.pl 13.12.05, 22:10 Ja nie wytrzymałem i dziś się pozbyłem. Sporo straciłem, może ktoś ma pomysł na czym się odkuć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: swarzędz IP: *.local.pl / *.akacjowa.pl 13.12.05, 22:30 Chuba niepotrzebnie dostałeś sraczki i sprzedawałeś.Kurs jeśli jeszcze spadnie(pewnie parę gr spadnie) to raczej niewiele,a ktoś przecież musi to wszystko kupować(jak się ujawni to jest szansa na zwyżkę - chodź ryzyko duże,ale zarobek też może być duży) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: swarzędz IP: *.stat.gov.pl 14.12.05, 08:41 Na Święta zawsze trzeba brać banki :) PKO BP jest wyjątkowo tanie w porównaniu do poprzedniego szczytu hossy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: swarzędz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:11 Ja grałem Swarzędzem jeszcze w 1993 r kupiłem po 330000 tj po 33 zł a sprzedałem po 54zł.Swarzędz sprzedawał 1mln akcji po 16 zł.Wtedy był to ich błąd że tak mało bo rynek był około szczytu hossy.Sam po akcje jeździłem do mniejszych miast,bo były takie kolejki.Mogli wtedy sprzedać 10 mln.Generalnie Swarzędz przejada wszystkie pieniądze i niech ktoś pokaże mi czas gdzie można było zarobić długoterminowo.Przyznam się że Sw nie miałem w portfelu od 1994r.Teraz się skusiłem i kupiłem po 82 gr lecz widząc co się święci wywaliłem dziś ze stratą po 80 gr. Strata mała lecz zawsze mam w portfelu parę spółek.Na zdrowy rozum jakby podskoczyło np na 90 gr to pojawi się podaż na 50 mln zł,nie mówiąc już o tym ze zawsze trzeba mśleć do przodu to znaczy po co ktoś kupi po 90 gr to sprzeda za 1 zł,bez jaj .wróże spadek na 40 gr.Myślę Ze następna emisja już się Swarzędzowi nie uda była to ostatnia okazja dla swojaków,bo co sprzedadzą następne 100 mln akcji po 10 gr,jak ta kasa się skończy,bez jaj.polecam obecnie 7 bc ktoś kupuje.szansa na zarobek 80 proc na straty 20 proc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbm Re: swarzędz IP: 83.17.110.* 15.12.05, 10:08 jasne ze ludzie potracili majatki na tej spolce.Teraz jedynie ci graja ktorzy nastawiaja sie na szybki zarobek z duzym ryzykiem niestety. Patrzac na wykres MACD w najblizszym czasie powinien rozpoczat wzrosty, nadmieniam ze wlasnie sa tego poczatki i twierdze ze powinien do 1zl dojsc a moze przekroczy, jesli beda tacy ktorzy wykorzystaja ten moment to sa na +.Ja wlasnie wchodze i licze na niezle swieta Odpowiedz Link Zgłoś